Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

29 jant Claud Butler Antaeus dağ bisikleti hakkinda ki goruslerinizi merak ediyorum selamlar saygilarIMG_20210725_181357.jpg

Scudo
Hocam Minimum alacağınız bisiklet carraro force 970 olsun. 22t aynakol, 36t ruble dişlisi kombosunun kıymeti başkadır. Ayrıca HD fren çok farkeder. 200-300₺ değmez. Bir duvar askısı alıp yol bisikletini yukarıya, dağ bisikletini de yere koyarsınız yer probleminiz de çözülür. 29" dağ bisikletlerinin bir diğer avantajı da 700x45 zırhlı dış lastik takabilecek olmanız. Hibrit veya tur bisikleti gibi kullanabilirsiniz. Hatta tam boy, full kaplayan çamurluk ve portbagaj takıp şehir bisikleti olarak da çok amaçlı değerlendirebilirsiniz. Tek farkı o tırmanış vitesi oranlarını hiç bir şehir bisikletinde bulamazsınız.

Çok teşekkürler öneriler için. Bugün temiz bir Peugeot m15 27.5 hd frenli bisikler buldum ve görmeye gittim. Makine çok temiz , 1 yıllık ve fatura-garanti belgelerine baktım. Arkadaşla da tanıştık ve anlaştık.Birkaç güne alıyorum nasip olursa.
Gittiğimde saat 20:30 gibi biraz karanlık olduğundan foto çekemedim ama market ışığı altında her yerine baktım , bindim sürdüm . Vitesleri , maşayı , frenleri test ettim sıkıntısız .

Vites oranları siteye göre 42x32x24 ve ruble 12-32t oranlarında. Çok fark yok gibi duruyor sizin önerinizle karşılaştırınca.

• Muhteşem
Tepkiler: necmeddin
Merhaba arkadaşlar, forumda yeni ve bisiklet konusunda acemiyim.
MTB almayı düşünüyorum, bütçem 5000TL civarı.
Amacım bisiklete 2-3 günlük kamp malzemelerimi yükleyip max. 50-100 KM civarı yol yapmak ve gezerek kamp yapmak. Bunun için sağlam bir bisiklet ve ekipman almak istiyorum. Duruma göre gezerek uzun yola da çıkmak istiyorum. Bunun için her türlü modifiyeyi de yapmam gerekiyor(ön ve arkaya heybe için metal destek gibi)
Daha önce RR340 modelini 2 yıl boyunca aktif olarak kullandım ama bu modelin beklentimi karşılayacağını düşünmüyorum.
DAYTONA 930 modelini biraz araştırdım ama beklentimi karşılar mı emin değilim, her türlü öneriye açığım. Önerileriniz altın değerinde benim için.
Teşekkür ederim şimdiden.

• Beğen
Merhaba arkadaşlar, forumda yeni ve bisiklet konusunda acemiyim.
MTB almayı düşünüyorum, bütçem 5000TL civarı.
Amacım bisiklete 2-3 günlük kamp malzemelerimi yükleyip max. 50-100 KM civarı yol yapmak ve gezerek kamp yapmak. Bunun için sağlam bir bisiklet ve ekipman almak istiyorum. Duruma göre gezerek uzun yola da çıkmak istiyorum. Bunun için her türlü modifiyeyi de yapmam gerekiyor(ön ve arkaya heybe için metal destek gibi)
Daha önce RR340 modelini 2 yıl boyunca aktif olarak kullandım ama bu modelin beklentimi karşılayacağını düşünmüyorum.
DAYTONA 930 modelini biraz araştırdım ama beklentimi karşılar mı emin değilim, her türlü öneriye açığım. Önerileriniz altın değerinde benim için.
Teşekkür ederim şimdiden.
Hocam RR340 tan sonra ,daytona 930 Ferrari gibi gelecektir. Kullanılan ekipmanlar daha üst segment. 50 km ve üzeri turları rahatlıkla atabilirsiniz. İstediğiniz sapa yollara da girebilirsiniz. Beklentiniz çok değil rahatlıkla karşılar.
İlerde daha uzun sürüşlerim olsun diye düşünceniz olursa en fazla bir düz maşa takarsınız ve turlarınıza devam edersiniz. :harika:

Hocam RR340 tan sonra ,daytona 930 Ferrari gibi gelecektir. Kullanılan ekipmanlar daha üst segment. 50 km ve üzeri turları rahatlıkla atabilirsiniz. İstediğiniz sapa yollara da girebilirsiniz. Beklentiniz çok değil rahatlıkla karşılar.
İlerde daha uzun sürüşlerim olsun diye düşünceniz olursa en fazla bir düz maşa takarsınız ve turlarınıza devam edersiniz. :harika:
Çok teşekkür ederim öncelikle. Peki ekipman konusunda nasıl yapayım? Mutlaka yanımda bulundurmam gereken şeyler neler mesela? Yedek lastik vs. almalı mıyım? Bisikleti modifiye edeceğim amacına uygun olarak.

Çok teşekkür ederim öncelikle. Peki ekipman konusunda nasıl yapayım? Mutlaka yanımda bulundurmam gereken şeyler neler mesela? Yedek lastik vs. almalı mıyım? Bisikleti modifiye edeceğim amacına uygun olarak.
Bagaj tavsiyeleri, kamp malzemeleri, uzun yol tecrübeleri ile ilgili bir dünya başlık var. Arama butonunu kullanarak bu başlıkları inceleyin. Bilgi yönünden bisiklet forum bir deryadır. Uygun başlıklarda kullanmak istediğiniz veya arada kaldığınız ekipman,eşya olursa tüm arkadaşlar yardımcı olurlar.
Buyurun bu linklerdeki başlıkları okuyun lütfen.

Bagaj tavsiyesi

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Çok teşekkür ederim tekrar, hemen işe koyuluyorum :)

• Beğen
Merhabalar

43 yaşından sonra bisiklete tekrar başlama (üniversitede bisikletle geçirdiğim zamanı da sayıyorum) kararım ile birlikte yaşadığım süreci, neden dağ bisikletini tercih ettiğim ile ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Doğrusu yanlışı ile bu süreçte yaşadıklarım belki de başka arkadaşlara faydalı olabilir.

Öncelikle eski bir motorcuyum. Normal ulaşım ve keyif için enduro kullanıcısı olarak Türkiye deki trafik teröründen nasibimi alıp 4 yıl önce büyük bir kaza geçirdim. Bağlantı yolundan otobana ters yolda geri geri çıkan bir sürücü bu olayın sebebiydi. Vücutta bazı aksaklıklar kaldı ancak yaşadığım için şanslıydım. Sonrasında Türkiye sınırları içerisinde bir daha motor a tövbe ettim.

Bu süreçte motorun yerini tutacak birçok hobi arayışım oldu. Ancak tabi ki hiç biri yerini tutamadı. Bu yıl (2021) başından itibaren bisiklet konusu gündemimde oldukça yer etmeye başladı. Yaşadığım yer (İstanbul Gayrettepe) bisiklet için son derece elverişsiz karmaşık bir yerdi. Bende “acaba bisikleti sevebilir miyim?” diyerek btwin tilt 500 katlanır bisiklet aldım. Evin yakınlarında 2-3 kullanım sonrası hobi olarak bisiklet ile ilgilenmeye karar verdim.

Tabi ki her bisiklete başlayan insan gibi benim içinde “Hangi bisiklet?” sorusu gündeme geldi. MTB, City olabilecek iki alternatifti. Hem yol yaparım hem de arada patikalara girerim diye düşünüyordum.

Mayıs başında istanbul da aydos yakınlarında yeni evimize taşındık. Bilen vardır belki, bu bölgede Taşdelen Ormanı ve Aydos ormanı var. O yüzden ilk ciddi bisiklet tercihimi dağ bisikletinden yana kullandım. Uygun Kadro Boyu bilmecesi için okuma araştırma sonrası pandemi yüzünden bisiklet satış mağazasında denemeden internet üzerinden Mosso Blackedition 27,5 aldım. Şansıma 18 kadro bana uydu.

İlk bisiklet yolculuklarımı şehir içerisinde trafikte gerçekleştirdim. Ancak sol arkamı göremememin çok rahatsız ettiğini farkettim sürüşlerde. Bir ayna aldım. Trafik te ilerleyerek Aydos ve Taşdelen ormanlarına gidip gezmeye başladım. Ortalama 7 km uzaklıktaki ormanlara gittiğimde, sadece normal gezinti yapıp günlük toplam 20-25 km lik sürüşleri gerçekleştiriyordum.

Ormana gitmek için trafikte yaptığım toplam 12-13 km lik yolculuklarda motor kazasından kalan endişe kendini göstermeye başladı. Karşılaştığım her bilinçsiz araç sürücüsü sebebiyle oluşan riskli olay sonrasında (sinyal verilmeden önüme kırılmalar, kapıların arkaya bakalımadan açılması, kamyonların araçlardan hızlı ve dikkatsiz ilerlemesi vs) artık orman sürüşlerine bisikleti aracımla taşıyarak gidip gelmeye karar verdim. C segment Suv aracımın tavan barlarına ara atkı aldım. Üzerine de thule freeride 532 bisiklet taşıyıcısı satın aldım. Bu sayede artık orman sürüşlerine biskletimi yükleyip kendi aracımla gitmeye başladım. Bana en büyük artısı; ormana gittiğimde hem vakit hem de güç olarak kazancım olduğu için orman sürüşünden daha fazla keyif almaya başlamıştım.

Bu gezilerde artık mosso beni çok da memnun etmemeye başlamıştı. Altus vites sistemi neredeyse her sürüş sonrası ayar istiyordu. Zaman zaman vites geçişleri mutsuz ediyordu, arka hidrolik fren ayarı çok çok ince detayda yapmak gerekiyordu. vs. Ayrıca bisiklet 15-16 kg civarındaydı. Bende artık bisiklet kalitesini bir üst level a taşıyabileceğime karar verdim.

Orta segment bisiklet arayışlarıma başladım. Mosso yu aldığım fiyattan sattım.

Giant talon 1 veya 2 olabilir diye düşünürken forumdan bir kişi “Carraro Big” serilerine bakmamı tavsiye etti. Haziran sonuna doğru bir carraro bayinde Big 2712 Deore 44 kadro buldum. Almaya gittim hemen arabayla. Oradaki satıcılar gayet ilgiydi. Aynı anda bayi de bir de 2712 sram sx eagle 48 kadro vardı. Bana 48 kadro olmayacağını tahmin ettiğim için hiç sormamıştım bile. Ancak satıcı bir dene diyerek bisiklete bindirdi. Bacak boyu, sele yüksekliği vs gayet olabilir gibi duruyordu. Satıcı da “Bu çok yakıştı tam sana göre kesin almalısın” vs söylemlerinde beni gaza getirdi. Çömezlik ve tecrübesilik ile bu bisikleti alıp çıktım. İlk başlarda özellikle bisiklet hafifliği ve hem maşa (rockshox judy silver)hem de arka arttırıcı (sram sx eagle 12v) sebebiyle inanılmaz rahat gelen bu bisiklet ilerleyen dönemde boynumda ağrılar yaratmaya başlamıştı. Önceleri sebebinin bisiklet olabileceği aklıma gelmemişti. Ancak orman sürüşleri sonrası boyun ağrılarımın artması bisikletten kuşkulanmamı sağladı.

Bu konu hakkında çok okudum, aslında ne kadar yanlış bir karar verdiğimi sonrasında anladım. Kadro boyu sadece bacak boyu değil ayrıca gidon sele mesafesini de arttırdığından vucudun üst kısmına ve doğal olarak boyun ve sırt bölgesine gereksiz yük biniyordu. Bisikleti ölçtüm biçtim, seleyi ileri aldım. Vs yine sonuçlar istediğim gibi değildi. Anladım ki bisiklette ne kadar iyi donanım olursa olsun kadro size göre değilse o bisiklet evde süs eşyası gibi durur.

Hemen yeni bisiklet arayışına başladım. O arada da, daha 150 km yapılmamış big 2712 sx i satışa çıkarttım. Yeniden talon 1 gündemime almıştım. Fiyatları aşağı yukarı aynıydı. Ancak talon un yurtdışı donanımları ile farkları olduğunu ince araştırmalar sonunda öğrendim. Talon türkiyeye kadro olarak gelip donanımları ekleniyordu. O yüzden maşa vs yurtdışından farklıydı. (En azından ben o şekilde gözlemledim. Yanlışsam doğrusunu bilen arkadaşlar eklemelerini yapacaklardır)

Talon dışında ne alabilirim diye bakınırken House Of Bike a gitmeye karar verdim. Orada hem talon a hemde alternatiflere binerek bakabilecektim.

Şansa 2 gün önce stoklarına girmiş bir scott aspect 920 i orada inceleme şansım oldu. Donanım olarak (deore xt arka arttırıcı, deore ön arttırıcı, 2X11 vites, suntour xcr32 gidondan kilitli havalı maşa), boyut olarak (m), kalite olarak beni mutlu edecek bir bisiklet olduğunu incelemelerim sırasında anladım.

Hesap kitap vs yapıldı ve çok uzatmadan o bisikleti alıp çıktım. Piyasa fiyatı ile karşılaştırdım. Mevcut koşullarda aynı kalitede bisikletler ile aynı fiyat bandına satın aldım. Ne ucuz ne pahalı. (Şu anda ülkede ucuz birşey kalmadığı için aslında bu söyleme gerek yoktu)

Ardından orman sürüşüne çıktım ve farkı gördüm. Gerçekten big2712 ile gereksiz acı çekmişim. Donanımları big2712 sram in de iyiydi bana göre. Ancak olay sadece donanımda bitmiyordu.

Şu anda haftada 2-3 kere orman sürüşlerine çıkıyorum. Orman sürüşlerinden çok keyif alıyorum Patikalardan ziyade bozuk yolda ilerlemeyi tercih ediyorum. Henüz downhill tarzında inişler hoplamalar zıplamalar vs hedefimde değil. Ancak zamanla ustalaşarak o seviyeye gelirsem denemelerim olacaktır diye tahmin ediyorum.

Bu uzun yazının ana fikri; Bisiklet alırken ne için kullanacağınızı iyi düşünün. Ayrıca donanım, renk vs hepsinden önce kadro boyuna bakın. Yoksa bisiklet evinizde bir dekorasyon eşyası olarak kalır.

@CengoCenk hocam yüreğinize sağlık. Tecrübelerini net bir şekilde anlatmışsın. Burada bir çok mesajımda arkadaşlara uygun kadro açıklamasını uzun uzun anlattık. Şimdi 20 li yaşlardaki gibi esnek bir bedene sahip olamayacağımız için , spor öncesinde ve sonrasında da esneme ve germe tarzı hareketleri yapmalıyız. Ham vücutla yapılan sürüşlerde sorun çıkabilir. El,kol,boyun ve sırt egzersizleri çok önemli. :harika:

@CengoCenk hocam yüreğinize sağlık. Tecrübelerini net bir şekilde anlatmışsın. Burada bir çok mesajımda arkadaşlara uygun kadro açıklamasını uzun uzun anlattık. Şimdi 20 li yaşlardaki gibi esnek bir bedene sahip olamayacağımız için , spor öncesinde ve sonrasında da esneme ve germe tarzı hareketleri yapmalıyız. Ham vücutla yapılan sürüşlerde sorun çıkabilir. El,kol,boyun ve sırt egzersizleri çok önemli. :harika:
Hocam kesinlikle haklısınız. Özellikle sürüş öncesi ısınma, sonrasında da soğuma önemli. Eski sporcu olarak (kaza öncesi 12 km yi 1 saatte koşardım) bunlara özellikle dikkat ediyorum. Hatta sürüş sonrasında fırsat bulursam yüzme ile vücudu iyice rahatlatmaya çalışıyorum. Dediğiniz gibi artık vücut eskisi gibi değil. Zorlamaya hiç gelmiyor. Biraz zorlanınca hemen "çok üzerime gelme bak bozulurum" mesajını veriyor ağrılar ile. :mad:
Elimizden geldiğince dikkatli ve güvenli şekilde egzersizlere devam etmek en doğrusu.

Bugün temiz bir Peugeot m15 27.5 hd frenli bisikler buldum ve görmeye gittim. Makine çok temiz , 1 yıllık ve fatura-garanti belgelerine baktım. Arkadaşla da tanıştık ve anlaştık.Birkaç güne alıyorum nasip olursa.
Gittiğimde saat 20:30 gibi biraz karanlık olduğundan foto çekemedim ama market ışığı altında her yerine baktım , bindim sürdüm . Vitesleri , maşayı , frenleri test ettim sıkıntısız .

Vites oranları siteye göre 42x32x24 ve ruble 12-32t oranlarında. Çok fark yok gibi duruyor sizin önerinizle karşılaştırınca.
Zoom maşa aklınızı karıştırmasın, haftalık 10-15 saat aktif kullanıyorum 2 yıldır tık demedi, yağ gibi çalışıyor. Şimdiden iyi günlerde kullanın

Çok teşekkürler öneriler için. Bugün temiz bir Peugeot m15 27.5 hd frenli bisikler buldum ve görmeye gittim. Makine çok temiz , 1 yıllık ve fatura-garanti belgelerine baktım. Arkadaşla da tanıştık ve anlaştık.Birkaç güne alıyorum nasip olursa.

Hayırlı uğurlu olsun. Antalyanın yolları da senin dağlarıda. İyi günlerde pedallayasın. Umarım yol bisikletini unutursun. :koptum: :harika:

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Zoom maşa aklınızı karıştırmasın, haftalık 10-15 saat aktif kullanıyorum 2 yıldır tık demedi, yağ gibi çalışıyor. Şimdiden iyi günlerde kullanın

Çok teşekkürler , zaten amacım giremediğim patika - bozuk vb yol bisikletiyle giremediğim yerlere sürebilmek. Çok fazla beklentim yok ordan burdan uçayım gibisinden. Fiyat da uygun olunca ya nasip dedim

Hayırlı uğurlu olsun. Antalyanın yolları da senin dağlarıda. İyi günlerde pedallayasın. Umarım yol bisikletini unutursun. :koptum: :harika:
Haha teşekkürler hocam -da , yol bisikletinin yerini sadece daha iyi bir yol bisikleti tutabilir 😂

• Hahaha
@CengoCenk hocam cok güzel bir yazim ortaya cikartmissiniz anlatimlarinizi fotoğraflarla desteklemenizi çok isterim selamlar saygilar

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Merhabalar kendi içimde bir mtb isteği oluştu elimdeki standart bisikleti 7 senedir kullaniyorum on arka tourney revoshift çelik kadro sıradan bir bisiklet ama bu işte artık kendimi yavaş yavaş gerektiğini anladım çünkü 3×7 tourney kesinlikle zorlamaydı bu iş için ve yabancı kanallar tourney ile kesinlikle dağlık araziye çıkılmaz diyordu bende yeni bir bisiklet almayı kafaya koydum başta kendim toplamak istedim bisikleti ancak kadro bulmak zor bir iş bence markaların kendi kardolarini temin edebiliyor muyuz bilmiyorum ama türkiye de iyi kadro satan bir yer bulamadim markalarla iletişime geçip bilgi almak istedim ama daha aramadım hiç bir markayı sonra bu işin zor bir iş olduğunu anlayıp hazır marka bisikletlere yöneleyim dedim siz e soruyorum sizce kendim mi toplayayım kendi toplayacağım set aynakol deore m6000 22 30 40 on aktarıcı m6000 arka aktarıcı m6000 sgs ruble deore hg5010 11 36 frenler de deore m6000 hidrolik ve disk olarakta rt64 180 mm disk kullanmak istiyordum fakat uygun kadro bulamadim markalar aktarma ve fren sistemini çıkartıp kadro masa sele sele borusu jantlar gibi akşamları veriyor mu bilmiyorum şuan da kafama yatan kron un xc1000 deki 6010 alüminyum bi kadro ikinci seçenek ise carraro da big 2912 de deore ve sram sx arasında kaldim siz hangisini yapmamı tavsiye ederseniz topla derseniz yardımcı olabilecek beni bilgilendirebilecek kimse var mi teşekkürler şimdiden

• Beğen
Tepkiler: Sinan1984
merhabalar bir dağ bisikleti arayışı içindeyim genellikle sokaklarda ve toprak yolda kullanmayı planlıyorum bütçem 2000-3000 tl arası bisikleti eklemeler yapmadan kullanacağım boyum şimdilik 1.70 ve uzun süre kullanmak için 29 jant düşünüyorum açıkcası bisikletten çok anlamıyorum ama aklımda ng 750 29 jant hd veya corelli force 920 29 jant 2021 model var yardımcı olursanız çok memnun olurum. Ayrıca bisikletin bana sıkıntı çıkartmaması da önemli. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Komponentler birebir aynı hangisini istersen tasarımı hangisini daha çok beğenirsen onu al ama benim tavsiyem carraro dan yana olur corelli yazmışsın ama carraro demek istedin sanirim

Evet dostlar selamlar... Bir süredir MTB arayışımda 2.el birkaç bisiklet bakmıştım ve 2 tanesini bizzat görüp denemiştim. En son Peugeot M15 HD 27.5" ikinci el bir bisikleti alma noktasında kararı vermişken özel mesajdan @Peregrine nickli arkadaş bir kaç bisiklet marka/modelinden ve nedenlerinden uzunca bahsetmişti.
Tek tek okuyunca , MTB konusunda zaten zayıf olan bilgi darağacım bir anda yeşermeye başladı :)
Özellikle 29" olmasının avantajlarından ve Carraro Datyona / Force serierinden bazı modeller önermişti , ön/arka dişli sayıları , bir kaç matematiksel işlem ve ortaya çıkan oranları da izah etmişti.. Mesaj detaylı ama ben kabataslak durumu yazayım sadece.

Ben de Antalya Carraro bayiilerinde o modelleri ararken 2. aradığım bayii 'de daha 1 aylık Force 970 modeli olduğu bilgisini aldım , hatta bisikletin 1 aylık enteresan bir hikayesinden de telefonda bahsettiler. Burası Başkaol Bisiklet cafe'ydi. (hatta kanalımda ziyaretim de var ki şu an dükkanı daha da büyütmüşler )

Bu bisiklet ilk sahibi tarafından alındıktan sonra maşada sorun çıkmış , sürüş esnasında sağ tarafa doğru düşmüş . Sağ elcik tarafı zarar görmüş ancak başka yerinde bir sorun yok , maşa zaten kullanılmaz hale gelmiş ve bu fabrikasyon hatası olduğu belli. Neyse , aldığı yer olan Başkaol cafeye getirmiş ve direkt Carraro Fabrikasına gönderilmiş.
Normalde maşadan kilitli bir model olması gerekirken , gidondan kilitli Suntour XCM maşa takılarak gönderilmiş ancak kullanıcı reddetmiş ve para iadesinde ısrarcı olmuş.

Kısaca hikayesi bu , gittiğimde satan kişi Carraro fabrika ile whatsapp görüşmelerini ve fotolarını da gösterdi..
Ben gidip bisikleti ilk gün görmeye gittim , sarı siyah ama az biraz tozlu (fabrikaya git-gel) haldeydi. Fiyat kısmı da cezbediciydi. Liste fiyatından %15 indirimli. Alet zaten ben alırsam aldığım tarihten yeniden fatura ile garanti başlayacaktı.. Çok düşünmedim... Ertesi gün aldım..

Resimleri paylaşıyorum sizinle de .. Bugün elimdeki ürünlerde epey değişiklik yaptım tabii ki .. Bu bisikleti de tanıtırım zira doğru düzgün tanıtım bulamamıştım.. Force 950 tanıtımlarına bakıp fikir edinebilmiştim . @Peregrine sağolsun çok yardımcı oldu. Diğer yardımcı olan arkadaşlara da teşekkür ediyorum..

48 kadro ve 29" epey heybetli ve ağırca (yol bisikletine alıştığımdan :) ) ... Ancak deneme için yolun dışındaki arazilere girip çıkma keyfi çok iyiydi.. Yol yoksa , buluruz abi tadında :) .. (bu arada 2 iç lastik ve avuç destekli sarı-siyah elcik sipariş ettim)

Bir MaşAllah alırım ... önce şu boncuğu koyalım.. :koptum:

goz-fzy-cam-nazar-boncugu-dekoratif-objeler-tepehome-20105-45-K.jpg

IMG-4512.pngIMG-4513.pngIMG-4514.pngIMG-4515.pngIMG-4516.pngIMG-4517.pngIMG-4518.pngIMG-4519.pngIMG-4520.png

Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın pedalın modeli nedir acaba

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın pedalın modeli nedir acaba
Teşekkürlee
Aslında pedal shimano m520 , üzerine de şu platform mevcut:
Shımano Sm-Pd22 Pedal Platformu
(link)

• Beğen
Geri