Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Vertech 2924 Hd - 24 Vites - Hidrolik Disk - 29 Jant Alumınyum Kadro-----
sizce bu bisiklet başlangıç için nasıl ? Boyu 165 cm biri için uygun olur mu ?

kron xc 150 ve bu bisiklet arasında tercih yapacak olsanız hangisini seçerdiniz ?
özellikleri
  • KADRO:7005 Alüminyum 29"x18",
  • MAŞA: Profesyonel Dağ tipi Maşadan Kilitli ve Yumuşaklık Ayarlı süspansiyon
  • ORTA GÖBEK: Shimano BB-UN100
  • GİDON ve GİDON BOĞAZI:Vertech VRT Alüminyum
  • FURŞ TAKIMI:Neco alüminyum
  • VİTES KOLU:Shimano 3x8 vites,SHİMANO vites kabloları,
  • ÖN VİTES:Shimano Tourney 3sp
  • ARKA VİTES:Shimano Altus 8sp
  • KRANK TAKIMI:Shimano 24/34/42T
  • ARKA DİŞLİ:Shimano 11-32T 8sp
  • ZİNCİR:Shimano 1/2" x 3/32"
  • GÖBEK:Dahon Rulmanlı göbek/ön QR
  • FREN SİSTEMİ:Shimano Alüminyum Hidrolik Disk (Shimano B01S Resin - Organik Naturel balatalar)
  • JANT:29" Çift kat alüminyum
  • LASTİK: 29 x 2.10
  • SELE:Vertech Sport Sele
  • SELE BORUSU:Vertech VRT Alüminyum
  • PEDAL:Reflektörlü, Metal, Rulmanlı ve kaymaz yapıda çivili pedal seti
  • AĞIRLIK:13,9 kg

Scudo
iyi günler arkadaşlar kaç haftadır o kadar kararsız kaldım ki bir bisiklet seçmek için kısaca şöyle 2000tl gibi bi bütçem var ve dağ bisikleti almak istiyorum dayanıklı olsun disk frenli olsun kaliteli parçalardan oluşsun istiyorum aklımda 1700 liraya kron xc 100 var 2. el bir de corelli snoop 5.1 var 1900 liraya sıfır hd, kilitlenebilir maşa vs. ama parçaları çok kaliteli değil çoğu parçası dacron. Aklımda bu ikisi var sadece bunları önerir misiniz ve bunun dışında kaliteli öneriniz var mıdır ?

• Beğen
Tepkiler: uuryvs
Arkadaslar sonunda bisiklet almaya karar verdim. Butcem max 2500 tl. Ama hangisini alacagima karar vermedim tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Çoğunlukla şehir icinde günlük 3.5km+3.5 km surecegim.Yol asfalt ama çok iyi degil biraz cukurlu. Yolun yaklaşık üçte biri yokuş.
1.Dağ bisikleti mi şehir bisikleti mi almaliyim.Dağ bisikletinin ağır olduğu söyleniyor ama bisanın sitesinde şehir bisikletlerinin daha ağır olduğu görulüyor.
2. Iyi bir surucu degilim muhtemelen bir sürü ufak kaza yaparim bu nedenle dayaniklilik ve sorunsuzluk cok onemli benim için. hangi marka tavsiye edersiniz.Ayrıca yerlilik benim için onemli yurtdışına para çıkmasını istemiyorum lütfen yerli markalardan tavsiyede bulunun. Yerli markalardan en sağlamı hangisi?
3. Sifir mi ikinci el mi alayim?
4. Çelik kadro mu aliminyum kadro mu?
Aklımda Bisan mtx 7050 var sizce nasıl olur? Kullanan var mı? Ya da Bisan Hardy diye bir model var çelik olduğundan biraz daha ağır. Sizce hangisi daha iyi olur benim için?
Sizin önereceğiniz bir marka model var mı?

Bianchi alikut temiz 4000’e alınır mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bianchi alikut temiz 4000’e alınır mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kaç model , bu bisiklet serisi uzun zamandır yok. Kadro ve üzerindeki ekipmanların çalışma sistemi, maşa falan, göbekler ,göbek bilyaları ,jant durumu, akord olayı. Hepsini gözden geçirmek lazım. 4000 binlira iyi para 1000 lira üste koyunca yeni nesil orta bir dağ bisikletide alınır.
NOT: 10 yıl önce 1500 dolara yakındı yanlış hatırlamıyorsam.

Kaç model , bu bisiklet serisi uzun zamandır yok. Kadro ve üzerindeki ekipmanların çalışma sistemi, maşa falan, göbekler ,göbek bilyaları ,jant durumu, akord olayı. Hepsini gözden geçirmek lazım. 4000 binlira iyi para 1000 lira üste koyunca yeni nesil orta bir dağ bisikletide alınır.
NOT: 10 yıl önce 1500 dolara yakındı yanlış hatırlamıyorsam.
2012 model çok temiz bir bisiklet ama fiyatı fazla geldi. 5000 tl’ye ghost se 8000 modeli var onu mu tercih etmeliyim bilmiyorum. Kendim de kron xc500 kullanıyorum

2012 model çok temiz bir bisiklet ama fiyatı fazla geldi. 5000 tl’ye ghost se 8000 modeli var onu mu tercih etmeliyim bilmiyorum. Kendim de kron xc500 kullanıyorum
Ghost daha bir mantıklı geliyor. İki bisikletle de pazarlık yap. Hangisi hoşuna giderse onu al derim.
Vertech 2924 Hd - 24 Vites - Hidrolik Disk - 29 Jant Alumınyum Kadro-----
sizce bu bisiklet başlangıç için nasıl ? Boyu 165 cm biri için uygun olur mu ?

kron xc 150 ve bu bisiklet arasında tercih yapacak olsanız hangisini seçerdiniz ?
özellikleri
  • KADRO:7005 Alüminyum 29"x18",
  • MAŞA: Profesyonel Dağ tipi Maşadan Kilitli ve Yumuşaklık Ayarlı süspansiyon
  • ORTA GÖBEK: Shimano BB-UN100
  • GİDON ve GİDON BOĞAZI:Vertech VRT Alüminyum
  • FURŞ TAKIMI:Neco alüminyum
  • VİTES KOLU:Shimano 3x8 vites,SHİMANO vites kabloları,
  • ÖN VİTES:Shimano Tourney 3sp
  • ARKA VİTES:Shimano Altus 8sp
  • KRANK TAKIMI:Shimano 24/34/42T
  • ARKA DİŞLİ:Shimano 11-32T 8sp
  • ZİNCİR:Shimano 1/2" x 3/32"
  • GÖBEK:Dahon Rulmanlı göbek/ön QR
  • FREN SİSTEMİ:Shimano Alüminyum Hidrolik Disk (Shimano B01S Resin - Organik Naturel balatalar)
  • JANT:29" Çift kat alüminyum
  • LASTİK: 29 x 2.10
  • SELE:Vertech Sport Sele
  • SELE BORUSU:Vertech VRT Alüminyum
  • PEDAL:Reflektörlü, Metal, Rulmanlı ve kaymaz yapıda çivili pedal seti
  • AĞIRLIK:13,9 kg
18 inç 29 kadro büyük gelir. Yaşın 25 gözüküyor boy bedeninin oturmuş olmalı. Ölçü olarak zorlar. Yok zorlamaz diyorsan vertecht iş görür , fiyatına göre idare eder.
Merhaba

1.71 boyunda 15 yaşındayım oturduğum ilçenin yolları bozuk ve bir çok tepe ve toprak yolu mevcut bu yüzden dağ bisikleti almaya karar verdim ama 2 bisiklet arasında kararsız kaldım sizce hangisini almalıyım veya sizin bir öneriniz varmı

Mosso BLACK EDITION H
Carraro BIG 2718
DAYTONA 730
15 yaşında 1.71 boyunda birine 29 janta kadar tüm dağ kadroları 18 inç ve altı olduğu müddetçe bir süre gider.
Mosso orta ayar bir bisiklet . İş görür mü , kesinlikle evet. Biraz ağır. :)
Carraro big mossodan bir tık iyi.
Daytona 730 ekipman yönünden daha üst segment. Ailenle pazarlığı daytona için yap.:harika:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Krema
Ghost daha bir mantıklı geliyor. İki bisikletle de pazarlık yap. Hangisi hoşuna giderse onu al derim.

18 inç 29 kadro büyük gelir. Yaşın 25 gözüküyor boy bedeninin oturmuş olmalı. Ölçü olarak zorlar. Yok zorlamaz diyorsan vertecht iş görür , fiyatına göre idare eder.

15 yaşında 1.71 boyunda birine 29 janta kadar tüm dağ kadroları 18 inç ve altı olduğu müddetçe bir süre gider.
Mosso orta ayar bir bisiklet . İş görür mü , kesinlikle evet. Biraz ağır. :)
Carraro big mossodan bir tık iyi.
Daytona 730 ekipman yönünden daha üst segment. Ailenle pazarlığı daytona için yap.:harika:
Daytona 730 un maşasında sıkıntı çıkabildiğini okudum onun yerine 711 le karşılaştırıldığında dahamı üstte kalır

Daytona 730 un maşasında sıkıntı çıkabildiğini okudum onun yerine 711 le karşılaştırıldığında dahamı üstte kalır
730 bir üst versiyonu. 730' un maşasındaki sorun 711 de dahi olabilir. 3000 binliralık veya üzeri fox ,rockshok maşa alamıyorsan illaki üst düzey performans bekleme. Sık görülen sorun kilit arızaları oluyor. Firmalar serilerde çıkan sorunları göz ardı etmiyor. Duruma göre değişim yapıyor. Bir iki yorum okuduk diye hemen aynı serinin bütün bisikletleri arıza verecek diye birşey yok.

• Beğen
Tepkiler: Krema
711 ve 911'de Suntour var ve iş görür. 730 ve 930'da Zoom var bence uzak durulmalı veya bilerek alınmalı keza Zoom'ların sertleşmesinden ve çalışmamasından çok sayıda şikayet okudum.

Merhaba, carraro 2718 almayı düşünüyorum. 1.84 boyum var sadece iki kadro seçeneği var 44, 48. 48 kadro çok mu küçük olur ? Carraronun 27.5 kadrosunu kullanan var mı 1.80+ boyla ?

carraro internet sitesini ne zaman günceller acaba bi bilginiz varmı @necmeddin

carraro internet sitesini ne zaman günceller acaba bi bilginiz varmı @necmeddin
Güncelleme ile ilgili bilgim yok.
Merhaba, carraro 2718 almayı düşünüyorum. 1.84 boyum var sadece iki kadro seçeneği var 44, 48. 48 kadro çok mu küçük olur ? Carraronun 27.5 kadrosunu kullanan var mı 1.80+ boyla ?
27.5 jant 18 inç ,20 inç rahatlıkla olur. Yinede test edip alın. :harika:

NG650 26 UNISEX V bisikletim için yeni bir zincir almam gerek, bisikletlerden pek anlayan birisi olduğum söylenemez. Ne almalıyım?

iyi günler arkadaşlar kaç haftadır o kadar kararsız kaldım ki bir bisiklet seçmek için kısaca şöyle 2000tl gibi bi bütçem var ve dağ bisikleti almak istiyorum dayanıklı olsun disk frenli olsun kaliteli parçalardan oluşsun istiyorum aklımda 1700 liraya kron xc 100 var 2. el bir de corelli snoop 5.1 var 1900 liraya sıfır hd, kilitlenebilir maşa vs. ama parçaları çok kaliteli değil çoğu parçası dacron. Aklımda bu ikisi var sadece bunları önerir misiniz ve bunun dışında kaliteli öneriniz var mıdır ?

Merhaba ben 2-3 ay önce corelli snoop 5.0 aldım bazı parçaları gerçekten kalitesiz,
  • Lastikleri 200 km den sonra değiştirmem gerekti.
  • Ön ve arka vites shimano tourney vites kolları microshift şimdiye kadar bir sorun çıkartmadı ve memnunum.
  • Frenleri hidrolik disk fren markası dacron ama kaliteli.
  • Ön ve arka göbek markası yok ne olduğu belli değil :acpsnr: .
  • Orta göbek idare eder ama değiştirmeyi düşünüyorum.
  • Aynakol dacron görünüşü güzel ama yüke bindiğinde esnediğini gördüm.
  • Rublesi ata idare eder ama en yakın zamanda shimanoya geçmeyi düşünüyorum.
  • Jantları dacron kaliteli gibi duruyorlar bir sorun çıkartmadı.
Beğenmediğim noktaları;
  • Kullanılan vidaları çok kalitesiz nerdeyse hepsini yeni çelik vidalarla değiştirdim.
  • Kullanılan quick release sağlam değil gibi pek iyi hissettirmiyor :kötü: (değiştirmeyi düşünüyorum).
  • Pedalları plastik dandik birşey ne olduğu belli değil (değiştirmeyi düşünüyorum)
Beğendiğim noktaları;
  • Selesi rahat (kişiden kişiye değişir)
  • Şasesi kaliteli
  • Ön süspansiyon kilitlenebiliyor düz yolda giderken baya farkediyor
  • Görünüşü güzel (kişiden kişiye değişir)
Özet olarak
bazı malzemeleri kalitesiz olsada uygun fiyata bulunursa alınabilir gibi ben indirimdeyken 1600 tl'ye almıştım.
ileride başınızı ağrıtabilir çoğu parçayı değiştirmeniz gerekicek. başka marka almanızı öneririm

Dipnot
Corelli snoop 5.0 5.1 5.2 5.3 tamamen aynı sadece jant boyutları farklı

Arkadaşlar herkese iyi günler.

3500 tl lik bir bütçem var, 27,5 inclik bir dağ bisikleti almak istiyorum.

Kron 150 ve Carraro 770 modelleri arasında kaldım.

Bisiklet konusunda pek tecrübem yok yardımınızı bekliyorum.

Selamlar.
Rockrider st 540 alabilirsin 4100 tl sıfırı ikinci el al tavsiyem

Arkadaşlar herkese iyi günler.

3500 tl lik bir bütçem var, 27,5 inclik bir dağ bisikleti almak istiyorum.

Kron 150 ve Carraro 770 modelleri arasında kaldım.

Bisiklet konusunda pek tecrübem yok yardımınızı bekliyorum.

Selamlar.
Ben de RR ST530 tavsiye ediyorum. Arka aktarıcıda zinciri gergin tutan "clutch" mekanizmasına sahip Microshift Advent aktarıcı var. Clutch özelliğine sahip olmak için Shimano'da Deore seviyesine çıkman gerekiyor. Hidrolik disk freniyle, "one by" kurulumlu 32/42*27,5=20.95 Gear Inches (yüklü tur bisikleti ile yolda 20 civarı, arazide 18 civarı öneriliyor, daha düşük olması daha da iyi) tırmanış vitesi oranlı vites sistemiyle zincir çaprazı hesaplamadan, fren ayarı ile uğraşmadan rahatça binilebilecek bir dağ bisikleti. Maşa kilitleme yok ama asfaltta kilo ayarı en sert seviyeye ayarlanıp, pompalama etkisi marjinal seviyeye indirilip rahatça kullanılabilir.

Arka park ayağı, zincir çarpmasına karşı kadro koruyucu (şerit halde kesilmiş iç lastik sarılarak bedavaya getirilebilir), matara kafesi ve memory foam sele kılıfı masrafı ile eksiksiz hale getirilebiliyor.

Fiyat performans oranı çok iyi bir ürün. Tabi alıp da vites geçmiyor, fren sürtüyor diye mız mız etmeden önce bir alyan anahtarı ve bir yıldız tornavida alıp disk rotor ortalaması ve arka vites ve limit ayarları nasıl yapılıyor, youtube'dan öğrenip problemsizce binilebilir. Bulunduğunuz yerde decathlon mağazası varsa ilk başta mağazada ücretsiz yapıp verirler zaten. Yeni başlayanlar gözünde büyütüyor ama inanın bir kaç deneme yanılma ile çok rahat yapılabilecek ayarlar.

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
3000 tl bütçem var dağ 3000'i cok gecmez ise iyi olur
-182 boyum var
- 17 yaşındayım ilerleyen zamanlarda uzacağını var sayarak kadro boy önerir misiniz?
-cok sağlam olmasına gerek yok 10 metre yükseklikten zıplama downhill yapma hevesim yok
dediğim gibi bu maddeleri göz önüne alarak tavsiye ederseniz çok iyi olur
(Bianchi RCX 427'di var aklımda bütçemi biraz aşıyor ama )
( sedona 910 önerir misiniz)

Geri