Evet dostlar selamlar... Bir süredir MTB arayışımda 2.el birkaç bisiklet bakmıştım ve 2 tanesini bizzat görüp denemiştim. En son Peugeot M15 HD 27.5" ikinci el bir bisikleti alma noktasında kararı vermişken özel mesajdan
@Peregrine nickli arkadaş bir kaç bisiklet marka/modelinden ve nedenlerinden uzunca bahsetmişti.
Tek tek okuyunca , MTB konusunda zaten zayıf olan bilgi darağacım bir anda yeşermeye başladı

Özellikle 29" olmasının avantajlarından ve Carraro Datyona / Force serierinden bazı modeller önermişti , ön/arka dişli sayıları , bir kaç matematiksel işlem ve ortaya çıkan oranları da izah etmişti.. Mesaj detaylı ama ben kabataslak durumu yazayım sadece.
Ben de Antalya Carraro bayiilerinde o modelleri ararken 2. aradığım bayii 'de daha 1 aylık Force 970 modeli olduğu bilgisini aldım , hatta bisikletin 1 aylık enteresan bir hikayesinden de telefonda bahsettiler. Burası Başkaol Bisiklet cafe'ydi. (hatta kanalımda ziyaretim de var ki şu an dükkanı daha da büyütmüşler )
Bu bisiklet ilk sahibi tarafından alındıktan sonra maşada sorun çıkmış , sürüş esnasında sağ tarafa doğru düşmüş . Sağ elcik tarafı zarar görmüş ancak başka yerinde bir sorun yok , maşa zaten kullanılmaz hale gelmiş ve bu fabrikasyon hatası olduğu belli. Neyse , aldığı yer olan Başkaol cafeye getirmiş ve direkt Carraro Fabrikasına gönderilmiş.
Normalde maşadan kilitli bir model olması gerekirken , gidondan kilitli Suntour XCM maşa takılarak gönderilmiş ancak kullanıcı reddetmiş ve para iadesinde ısrarcı olmuş.
Kısaca hikayesi bu , gittiğimde satan kişi Carraro fabrika ile whatsapp görüşmelerini ve fotolarını da gösterdi..
Ben gidip bisikleti ilk gün görmeye gittim , sarı siyah ama az biraz tozlu (fabrikaya git-gel) haldeydi. Fiyat kısmı da cezbediciydi. Liste fiyatından %15 indirimli. Alet zaten ben alırsam aldığım tarihten yeniden fatura ile garanti başlayacaktı.. Çok düşünmedim... Ertesi gün aldım..
Resimleri paylaşıyorum sizinle de .. Bugün elimdeki ürünlerde epey değişiklik yaptım tabii ki .. Bu bisikleti de tanıtırım zira doğru düzgün tanıtım bulamamıştım.. Force 950 tanıtımlarına bakıp fikir edinebilmiştim .
@Peregrine sağolsun çok yardımcı oldu. Diğer yardımcı olan arkadaşlara da teşekkür ediyorum..
48 kadro ve 29" epey heybetli ve ağırca (yol bisikletine alıştığımdan

) ... Ancak deneme için yolun dışındaki arazilere girip çıkma keyfi çok iyiydi.. Yol yoksa , buluruz abi tadında

.. (bu arada 2 iç lastik ve avuç destekli sarı-siyah elcik sipariş ettim)
Bir MaşAllah alırım ... önce şu boncuğu koyalım..
270646 dosyayı görüntüle
270637 dosyayı görüntüle270638 dosyayı görüntüle270639 dosyayı görüntüle270640 dosyayı görüntüle270641 dosyayı görüntüle270642 dosyayı görüntüle270643 dosyayı görüntüle270644 dosyayı görüntüle270645 dosyayı görüntüle