Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Ben de RR ST530 tavsiye ediyorum. Arka aktarıcıda zinciri gergin tutan "clutch" mekanizmasına sahip Microshift Advent aktarıcı var. Clutch özelliğine sahip olmak için Shimano'da Deore seviyesine çıkman gerekiyor. Hidrolik disk freniyle, "one by" kurulumlu 32/42*27,5=20.95 Gear Inches (yüklü tur bisikleti ile yolda 20 civarı, arazide 18 civarı öneriliyor, daha düşük olması daha da iyi) tırmanış vitesi oranlı vites sistemiyle zincir çaprazı hesaplamadan, fren ayarı ile uğraşmadan rahatça binilebilecek bir dağ bisikleti. Maşa kilitleme yok ama asfaltta kilo ayarı en sert seviyeye ayarlanıp, pompalama etkisi marjinal seviyeye indirilip rahatça kullanılabilir.

Arka park ayağı, zincir çarpmasına karşı kadro koruyucu (şerit halde kesilmiş iç lastik sarılarak bedavaya getirilebilir), matara kafesi ve memory foam sele kılıfı masrafı ile eksiksiz hale getirilebiliyor.

Fiyat performans oranı çok iyi bir ürün. Tabi alıp da vites geçmiyor, fren sürtüyor diye mız mız etmeden önce bir alyan anahtarı ve bir yıldız tornavida alıp disk rotor ortalaması ve arka vites ve limit ayarları nasıl yapılıyor, youtube'dan öğrenip problemsizce binilebilir. Bulunduğunuz yerde decathlon mağazası varsa ilk başta mağazada ücretsiz yapıp verirler zaten. Yeni başlayanlar gözünde büyütüyor ama inanın bir kaç deneme yanılma ile çok rahat yapılabilecek ayarlar.

Kendimce bir incelemesini yaptım Rockrider ST530 düşünenler için: İnceleme - Rockrider ST530 MTB Bisiklet

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
3000 tl bütçem var dağ 3000'i cok gecmez ise iyi olur
-182 boyum var
- 17 yaşındayım ilerleyen zamanlarda uzacağını var sayarak kadro boy önerir misiniz?
-cok sağlam olmasına gerek yok 10 metre yükseklikten zıplama downhill yapma hevesim yok
dediğim gibi bu maddeleri göz önüne alarak tavsiye ederseniz çok iyi olur
(Bianchi RCX 427'di var aklımda bütçemi biraz aşıyor ama )
( sedona 910 önerir misiniz)
29 jant 16, 18 inç rahatlıkla hem şimdi hemde ilerde kullanabilirsin. Bianchi hakkında bilgim yok ama orjinal Sedona 910 bisikleti öneririm.

29 jant 16, 18 inç rahatlıkla hem şimdi hemde ilerde kullanabilirsin. Bianchi hakkında bilgim yok ama orjinal Sedona 910 bisikleti öneririm.

Necmeddin abi şu bisikleti almadığıma şu an pişman oldum açıkçası. Tam bir f/p ürünü:

1626817280979.png

1626817298544.png

Bu özellikler diğer markalarda 5000'den başlıyor... Fiyat güncel mi bilmiyorum tabi :)
Benim 530 komponentleri bunun yanında biraz "tıraş" kalıyor :D :D :D
Bu arada hiçbir sitede bulamadım, sanırım eski bir model ve fiyat da eski. Bu donanım bu fiyatta olması 2021'de imkansız..

Necmeddin abi şu bisikleti almadığıma şu an pişman oldum açıkçası. Tam bir f/p ürünü:

269864 dosyayı görüntüle

269865 dosyayı görüntüle

Bu özellikler diğer markalarda 5000'den başlıyor... Fiyat güncel mi bilmiyorum tabi :)
Benim 530 komponentleri bunun yanında biraz "tıraş" kalıyor :D :D :D
Bu arada hiçbir sitede bulamadım, sanırım eski bir model ve fiyat da eski. Bu donanım bu fiyatta olması 2021'de imkansız..
Sağlık olsun. Baya bir link atmıştım özelden. Ankara'daki sedona 759 proda benim bile gözüm kalmıştı. Tabi ikinci el olunca insan tedirgin oluyor. Fakat iyi bir 840 denk gelirse yapıştırırsın. Nasipten öte köy,kasaba yok.
Şu an sürdüğün bisiklet seni 20 yıl yaşlandırır. Bakımlı olduktan sonra zamanla güncellemeler yaparsın o kadar. :harika:
Bu arada iyi bayramlar.:)

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Sağlık olsun. Baya bir link atmıştım özelden. Ankara'daki sedona 759 proda benim bile gözüm kalmıştı. Tabi ikinci el olunca insan tedirgin oluyor. Fakat iyi bir 840 denk gelirse yapıştırırsın. Nasipten öte köy,kasaba yok.
Şu an sürdüğün bisiklet seni 20 yıl yaşlandırır. Bakımlı olduktan sonra zamanla güncellemeler yaparsın o kadar. :harika:
Bu arada iyi bayramlar.:)

Şu anki bisikletimle bir problemim yok, baya akıcı, hatta eski Legarda'dan daha konforlu bile geldi bana zaten de, Sedona 840'ı görünce şaşırdım. Bence şu an yok ya da fiyatı eski. Çünkü o fiyat zor. İkinci el, hele de bisiklet gibi yıpranan ürünlerde çok düşünmüyorum Necmeddin abi..

• Beğen
Şu anki bisikletimle bir problemim yok, baya akıcı, hatta eski Legarda'dan daha konforlu bile geldi bana zaten de, Sedona 840'ı görünce şaşırdım. Bence şu an yok ya da fiyatı eski. Çünkü o fiyat zor. İkinci el, hele de bisiklet gibi yıpranan ürünlerde çok düşünmüyorum Necmeddin abi..
Ben ikinci el düşünmeden aldım. Hatta görücü usulü evlilik gibi hiç görmeden almıştım. Sonra canım sıkıldı 720 serisini aldım. Allahtan 840 denk gelmedi. Her halde onu da alırdım.
Bisikletin temel ekipmanları ve kadrosu sağlamsa sıfır olup olmadığı çok önemli değil. Dağ bisikletinde çiziklerin bile önemi yok.

Ben ikinci el düşünmeden aldım. Hatta görücü usulü evlilik gibi hiç görmeden almıştım. Sonra canım sıkıldı 720 serisini aldım. Allahtan 840 denk gelmedi. Her halde onu da alırdım.
Bisikletin temel ekipmanları ve kadrosu sağlamsa sıfır olup olmadığı çok önemli değil. Dağ bisikletinde çiziklerin bile önemi yok.

Belki ileride ben de düşünürüm belli mi olur. Şu an bir problemimiz yok Rockrider ile. Güncelleme gerekirse duruma göre bakacağım. Ama kadrosu iyi. Diğer dağ bisikletlerine göre hafif bir yapısı var, tek aynakol olması benim için daha iyi bile oldu. Komponentleri yükseltebildiğim ölçüde orta-üst seviye bir bisiklete dönüşebilir...

• Beğen
sedonabisiklet.com/bisiklet-detay-2018/sedona-910.html gösterdiği bayilerde orijinal vardır dimi site güvenli değil uyarısı veriyor ama
bu sitenin

• İnanılmaz
sedonabisiklet.com/bisiklet-detay-2018/sedona-910.html gösterdiği bayilerde orijinal vardır dimi site güvenli değil uyarısı veriyor ama
bu sitenin
Bu bisikletin sıfırını nadir bulursun. Sedona bisiklet üretmiyor artık. Temiz 2. Eline bakmalısın. Yada başka markaların bisikletlerine bakacaksın.

Bu bisikletin sıfırını nadir bulursun. Sedona bisiklet üretmiyor artık. Temiz 2. Eline bakmalısın.

Üretime ara mi verdiler abi, ne oldu ki ? Hep bakıyorum 2018 modelleri falan var piyasada :(

Peki Bianchi rcx 427 önerir misiniz bir kesim çok iyi derken bir kesim çok kötülüyor

Ben de doğru yere sorayım .. Yol bisikletimin yanına bir de ikinciel bütçeyi üzmeyecek mtb arıyordum. Bu ikinci bisikleti evde yer olmadığından mecburen apartman boşluğuna zincirleyeceğim (daha önce tek bisiketlik yere biri koyuyordu 2 yıldır hiçbirşey olmadı-kamera ve görevli mevcut ve taşındı şu an orası boşta)

Antalya ‘da ikinciel :

Salcano ng650 ~1600₺
Peugeot m15 ~2200₺
Carraro force 950 ~2300₺

Bu civarlarda bisikletlee buldum hepsi temiz görünüyor. Cumartesi günü de görmeye gideceğim bunları.. şimdi f/p olarak ve dışarıda bırakacağımı varsayarak hangisi daha mantıklı olurdu sizce?
Mösyö @necmeddin :) ?

• Hahaha
Üretime ara mi verdiler abi, ne oldu ki ? Hep bakıyorum 2018 modelleri falan var piyasada :(
Aynen öyle bisiklet üretim süreçlerini askıya aldılar .:kötü:

Ben de doğru yere sorayım .. Yol bisikletimin yanına bir de ikinciel bütçeyi üzmeyecek mtb arıyordum. Bu ikinci bisikleti evde yer olmadığından mecburen apartman boşluğuna zincirleyeceğim (daha önce tek bisiketlik yere biri koyuyordu 2 yıldır hiçbirşey olmadı-kamera ve görevli mevcut ve taşındı şu an orası boşta)

Antalya ‘da ikinciel :

Salcano ng650 ~1600₺
Peugeot m15 ~2200₺
Carraro force 950 ~2300₺

Bu civarlarda bisikletlee buldum hepsi temiz görünüyor. Cumartesi günü de görmeye gideceğim bunları.. şimdi f/p olarak ve dışarıda bırakacağımı varsayarak hangisi daha mantıklı olurdu sizce?

Hocam salcano ng650 düşük ekipman ve zoom maşa yorar sizi.
Pejoda da zoom maşa var. Diğer ekipmanları carraro ile ya aynı yada bir tık önde.
Carraroya gelince maşaların da çok sorun çıkmıyor. Ekipmanda orta halli.
Arazide bu bisikletlerin 3'ü de iş görür. Bisiklet konusunda bilgi ve becerileriniz tartışılmaz derecede iyi. Dağ bisikletinde maşa olayı önemli. Zoom maşa sıkıntı çıkarabiliyor. Bu yüzden carraro diyorum. Pejo yada carraro hangisi temizse onu alın. Sizdeki teknik ve el becerisi oldukça hangi marka bisiklet olursa olsun yolda kalmazsınız. Tüm saygılarımla.
Ya mösyö diyeceğine döveydin bari.:)

Aynen öyle bisiklet üretim süreçlerini askıya aldılar .:kötü:

Hocam salcano ng650 düşük ekipman ve zoom maşa yorar sizi.
Pejoda da zoom maşa var. Diğer ekipmanları carraro ile ya aynı yada bir tık önde.
Carraroya gelince maşaların da çok sorun çıkmıyor. Ekipmanda orta halli.
Arazide bu bisikletlerin 3'ü de iş görür. Bisiklet konusunda bilgi ve becerileriniz tartışılmaz derecede iyi. Dağ bisikletinde maşa olayı önemli. Zoom maşa sıkıntı çıkarabiliyor. Bu yüzden carraro diyorum. Pejo yada carraro hangisi temizse onu alın. Sizdeki teknik ve el becerisi oldukça hangi marka bisiklet olursa olsun yolda kalmazsınız. Tüm saygılarımla.
Ya mösyö diyeceğine döveydin bari.:)
Hahahahh tamam tamam hocam mösyö yü gömdük , sayın diye düzelteyim :)

Carraro ve pejo iyi göründü komponentler açısından . Ancak ucuz salcanoyu alıp suntour orta halli maşa ile değiştirilebilir .

Hem güzel bir kampanya hem de fena olmayan sıfır bisiklet carraro force 900 mevcut hb’de. (2500₺ üzeri anında 250₺ indirim) ilgilenen arkadaşlar olabilir. Hem de taksit yapılabiliyor.

Dosyalar

• 1C4E6CDC-EF1B-4B5E-B336-751B9CC9F8DD.png
    1C4E6CDC-EF1B-4B5E-B336-751B9CC9F8DD.png
    169,8 KB · Okunma: 20
  • Beğen
Mosso wildfire 29 jant yada Bisan mtx 7300 önerir misiniz %50 dağda 50 yarı bozuk yarı asfalt yollarda kullanacağım. (ne adar çabuk cevap verirseniz çok iyi olur yaz bitmeden almak istiyorum)

Mosso wildfire 29 jant yada Bisan mtx 7300 önerir misiniz %50 dağda 50 yarı bozuk yarı asfalt yollarda kullanacağım. (ne adar çabuk cevap verirseniz çok iyi olur yaz bitmeden almak istiyorum)
Maşayı saymazsak , bisan mtx ekipman olarak daha iyi. Hangisi hesaplı ve hoşuna giderse onu al. Mossonun ne marka maşa kullandığını bilmiyorum.

Hahahahh tamam tamam hocam mösyö yü gömdük , sayın diye düzelteyim :)

Carraro ve pejo iyi göründü komponentler açısından . Ancak ucuz salcanoyu alıp suntour orta halli maşa ile değiştirilebilir .

Hem güzel bir kampanya hem de fena olmayan sıfır bisiklet carraro force 900 mevcut hb’de. (2500₺ üzeri anında 250₺ indirim) ilgilenen arkadaşlar olabilir. Hem de taksit yapılabiliyor.
Hocam katılıyorum. Çok paraya gerek yok ng650 yi canın sıkıldıkça geliştirirsin. :harika:

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Maşayı saymazsak , bisan mtx ekipman olarak daha iyi. Hangisi hesaplı ve hoşuna giderse onu al. Mossonun ne marka maşa kullandığını bilmiyorum.

Hocam katılıyorum. Çok paraya gerek yok ng650 yi canın sıkıldıkça geliştirirsin. :harika:
mtx benş uzun bir süre götür dimi abi çünkü maddi durum belli yani ülkenin şuanki durumu

Ben de öyle düşündüm. Dışarda da duracağı için kafam çok takılmasın 😂

• Beğen
mtx benş uzun bir süre götür dimi abi çünkü maddi durum belli yani ülkenin şuanki durumu
Paşam titiz ve temiz kullanırsan çok uzun süre götürür. Merdiven ve kaldırım inişlerine dikkat et. Onun dışında çok sorun çıkartmaz. :harika:

Antalya ‘da ikinciel :

Salcano ng650 ~1600₺
Peugeot m15 ~2200₺
Carraro force 950 ~2300₺

Hocam Minimum alacağınız bisiklet carraro force 970 olsun. 22t aynakol, 36t ruble dişlisi kombosunun kıymeti başkadır. Ayrıca HD fren çok farkeder. 200-300₺ değmez. Bir duvar askısı alıp yol bisikletini yukarıya, dağ bisikletini de yere koyarsınız yer probleminiz de çözülür. 29" dağ bisikletlerinin bir diğer avantajı da 700x45 zırhlı dış lastik takabilecek olmanız. Hibrit veya tur bisikleti gibi kullanabilirsiniz. Hatta tam boy, full kaplayan çamurluk ve portbagaj takıp şehir bisikleti olarak da çok amaçlı değerlendirebilirsiniz. Tek farkı o tırmanış vitesi oranlarını hiç bir şehir bisikletinde bulamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Geri