Cotyoran52
An Engineer Cyclist
- Tepki
- 1.517
- İsim
- Kotyoralı
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Ben de RR ST530 tavsiye ediyorum. Arka aktarıcıda zinciri gergin tutan "clutch" mekanizmasına sahip Microshift Advent aktarıcı var. Clutch özelliğine sahip olmak için Shimano'da Deore seviyesine çıkman gerekiyor. Hidrolik disk freniyle, "one by" kurulumlu 32/42*27,5=20.95 Gear Inches (yüklü tur bisikleti ile yolda 20 civarı, arazide 18 civarı öneriliyor, daha düşük olması daha da iyi) tırmanış vitesi oranlı vites sistemiyle zincir çaprazı hesaplamadan, fren ayarı ile uğraşmadan rahatça binilebilecek bir dağ bisikleti. Maşa kilitleme yok ama asfaltta kilo ayarı en sert seviyeye ayarlanıp, pompalama etkisi marjinal seviyeye indirilip rahatça kullanılabilir.
Arka park ayağı, zincir çarpmasına karşı kadro koruyucu (şerit halde kesilmiş iç lastik sarılarak bedavaya getirilebilir), matara kafesi ve memory foam sele kılıfı masrafı ile eksiksiz hale getirilebiliyor.
Fiyat performans oranı çok iyi bir ürün. Tabi alıp da vites geçmiyor, fren sürtüyor diye mız mız etmeden önce bir alyan anahtarı ve bir yıldız tornavida alıp disk rotor ortalaması ve arka vites ve limit ayarları nasıl yapılıyor, youtube'dan öğrenip problemsizce binilebilir. Bulunduğunuz yerde decathlon mağazası varsa ilk başta mağazada ücretsiz yapıp verirler zaten. Yeni başlayanlar gözünde büyütüyor ama inanın bir kaç deneme yanılma ile çok rahat yapılabilecek ayarlar.
Kendimce bir incelemesini yaptım Rockrider ST530 düşünenler için: İnceleme - Rockrider ST530 MTB Bisiklet