Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@Mustafa Zeybek

Bilgilendirme için sağol, 27.5 olarak araştırıyorum. Marka olarak iyi olması tercihimdir. Ucuz olsun dolu olsun düşüncesiyle alıp sürekli sorunlarla uğraşmak istemiyorum. ROCKRIDER 900 modeline baktım araştırdım biraz marka olarak genelde memnun değil kullananlar. İnceleme videosunda kullanan biri bazı şeylerden şikayetçi.
Marka olarak araştırdım GHOST, CARRARO, TREK markaları en iyilerden deniyor. Bunlara bakıyorum bulduklarımı paylaşacağım.
Birde bazı modellerde ortada pedalın üst tarafında Amortisör var ama bu modeller pahalı, bunun farkı nedir.

@Boagrius

Evet 27.5 bakıyorum genelde, marka konusunda bende sizin gibi düşünmekteyim.

Fiyatlarına göre bilindik markaların ulaşabileceğim modellerini buldum. Bazılarını jant bazılarını kadro boyuna göre bakarak fiyata göre seçtim. Kadro veya Jant boyunu göremedim hepsinde sonradan eleme yapabilirim.

CARRARO:
(link)
(link)
(link)

GHOST:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

TREK:
(link)
(link)
(link)
(link)

Şimdilik bunları buldum. Fikirlerinizi ve daha iyi önerilerinizi bekliyorum.

Scudo
@bahri61
Sıfır bisiklet önermeye inanın gönlüm elvermiyor. 5000 liralık bisiklette tektro fren var. Tektro başlangıç seviyesi bisikletlere konan bir frendir. Kendim de ghost kullanıyorum, tasarımları da güzeldir ama euro üstünden satıldığı için hiçbir modeline o paraları vermem şahsen. (Ben 2.elde 200 liraya aldım kadrosunu) carraro ise iyi bir marka olmaktan çoook uzak. Bir tanım yapmam gerekirse iş görür derim. Ha o parayı ona verir miyim, vermem.

E kardeşim sen de ona vermiyorsun buna vermiyorsun ne yapacağım ben derseniz bir sey diyemem. Sıfır bisiklet almak delilik şu piyasada. Kendi bisikletimde gidon, gidon boğazı, sele, elcik ve pedal hariç her şey 2. El.

Ortada amortisör var dediğiniz modeller çift süspansiyon olarak geçer. Hem önde hem arkada süspansiyon olduğu için çooook konforlu ve dayanıklı olurlar. Yapımı da bir o kadar zor ve maliyetlidir. Bu yüzdendir ki tek bir Türk firmasının çift süspansiyonlu bisikleti yoktur.(market visikletleri hariç)
@Boagrius
Linklere baksanıza. 5000 liralık trekte tektro fren varken ben bu adama gidip trek almasını öneremem. (link) bisikleti alsa mı daha çok zevk alır yoksa tektro frenli altus vitesli, karemil aynakollu trekte mi? Bence mosso bile çok para ya neyse :acpsnr:

Jant boyu olarak 29 tercih etmede fayda var, ikinci el olarak elden çıkarırkende çok daha rahat satılır. Marka yapmış bisiklerden ziyade daha dolu bisikletlere yönelin, çoğu bisikletin aliminyum kadrosu sizi üzmez.

@Mustafa Zeybek

Sadece bisiklet değil herşey pahalı. Bekleyeyim düşer desem yanlış olur dahada pahalanır. Bisikletlerde kampanya falan oluyormu piyasası nedir onuda tam bilmiyorum.
kaliteli markalara yöneliyoruz ama anlattığınız gibi bu seferde kullandıkları aksamlar vites, firen vs. ucuz malzeme oluyor. İkinci elede güvenemiyorum. Tamirat bakım onarım işlerinden iyi anlarım teker teker parçaları alıp toplasam yapabilirmiyim, sonuçta parça olarakta bilgi sahibi değilim bisiklet konusunda. Gönderdiğiniz mosso bisiklette çoğu aksam SHIMANO marka. kendim toplamaya kalksam bu aksamlarda hangi markalar iyidir onu yazabilirmisiniz.
Almanyadan bisiklet olarak değilde parça olarak getirtme imkanım var aslında, bunuda araştırayım ucuz oluyorsa bu şekilde yaparız.
Mosso Groovy şuan piyasada bu fiyata kaliteli en mantıklı seçenek diyorsanız onada yönelebilirim.

@kallone

Jant olarak araştırmalarım arazi kullanımında en iyi 27.5 diyor. İkinci el olarak düşünmüyorum satmam heralde kolay kolay. Aslında markadan ziyade üstünde kullanılan aksamların markası, onlardanda tam anlamıyorum ama Shimano iyi heralde, bunlara bakmam gerekiyor diye düşünüyorum.

@bahri61

Shimano da kendi içinde kalite kalite, bi Tourney grupsetle XTR arasında fersah fersah fark var. Yani markası Shimano diye düşünüp, nasılsa kalitelidir sonucuna varmayın.

• Beğen
Tepkiler: bahri61
@Boagrius

Evet onuda araştırdım Shimano Dağ Bisikleti Vites sıralamı şu şekildeymiş (XTR, XT, SLX, DEORE, ALIVIO, ACERA, ALTUS, TOURNEY) Mustafa beyin dediği Mosso bisiklette deore kullanılmış. Bunlar arasında en ulaşılabilir ve kalitelisi hangisi.

En az deore sistem ve üstü sizi üzmeyecektir.

• Beğen
@Kosova önerisi üzerine Sedano markayı araştırdım biraz ve şu iki modele takıldım.

(link)
(link)

Bunlar hakkında sizinde yorumlarını bekliyorum. Fiyat ve kalite olarak nasıl. Bu fiyata daha iyisini önerebilirmisiniz?

@bahri61
Kendim sedona 950 pro kullanıyorum, oldukça memnunum ama fiyatlar resmen uçmuş. Ben olsam temiz ikinci el bakardım.

Dosyalar

• 20181208_113736.jpg
    20181208_113736.jpg
    2,2 MB · Okunma: 14
  • Beğen
@kallone
Çok güzel bisiklet. Bende heveslendim ama gerçekten bu paraya değermi, ikinci ellere güvenmiyorum. Siz kaça almıştınız ?

@bahri61
İkinci el almıştım ben hocam, hiç binilmemişti. Kimisi hevesleniyor sonra alıp bir kenara atıyor, öyle bir bisiklet bulmak lazım. Bana maliyeti 2500 civarıydı ama tabi ben fren vs bir kısım parçayı değiştirdim, lastikler tubeless vs oldu ve byiunlar tabi 1.5 sene önceysi. Dolar seviyesinide göz önüne alarak ikinci eline 3000 civarı verilebilir.

• Beğen
@kallone
1000 tl daha verip sıfırını alırım, 4000 tl ye bulabilirsem tabi. İnternette pek yok

@bahri61

Sadece iç bacak boyu yanıltabilir sizi. Alttaki siteden hem ölçüleri doğru şekilde nasıl alacağınızı öğrenebilirsiniz, hem de size uygun kadro boyunu hesaplarsınız.

(link)

• Beğen
@Serkan.Sezer
Teşekürler, daha önce bakmıştım bu siteye faydalı baya. Hesaplamada 19-20 uygun gözüküyor. jant olarakta 27,5 veya 29 düşünüyorum nasıl bulabilirsem artık.

@bahri61
Bu siteye ben de baktım ama MTB için ölçüler pek makul gelmedi bana. Boyunuzu bilmiyorum ama 19-20 için asgari 1.85 gerekir gibi geldi bana.

• Beğen
@Boagrius
Diğer sayfada yazmıştım boy 190 iç bacak 87. Bu site haricide hesaplama yaptım 19-20 çıkıyor.

@bahri61
O zaman makul hocam
:)

Yalnız sadece bu ölçüye değil de "Reach" ve "Standover"a da bakın. Farklı üreticilerin farklı geometrileri olduğundan ölçüler birebir uymayabiliyor.

• Beğen
@Boagrius

Onlar hiç bir sitede yazmıyordu, hep kadro boyuna göre hesaplama var, biraz araştırayım ama içinden çıkılmaz bir hal almaya başlıyor benim bisiklet alma sevdam :)

@bahri61
Bisiklet işi biraz öyle, bir de bazı şeyleri önce bir denemek gerekiyor. Benim boyum 1.80, iç bacak boyum 85. Kağıt üzerinde tam M-L arası kalıyorum ama 17,3 inch M hardtail bisikletimdeki reach bana 2 cm kadar uzun geliyor (80 mm gidon boğazı var).

• Beğen
@Boagrius
Teşekkürler, dediğiniz ölçüleri de araştırıp değerlendiricem. Aldıktan sonra geri dönüşü yok sonuçta, az parada vermiyoruz.

Geri