Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@hsnkrmn
Merhaba. Hocam ben Daytona 2724 M beden 27,5 jant aldım. Kullanım olarak rahatım. Sadece bence selesi biraz sert. Kilom var fakat, bu bisikletleri kısa boylu adamlar için yapmadıklarına göre, daha rahat bir sele koyabilirlerdi. Vitesleri fena değil. Frenler de (200 veya 300lü seriler) giriş seviyesi ancak bence yeterli. Aşınma konusu ne olur, muhtemeldir garanti sınırları içinde dayanır. Ama abartı hızlarda, abartı sertlikte frenler yapılmazsa kırılma, aşınma fazla olmayacaktır. Daytona'da fren kolu+vites kolu farklı, xlc gidon+xlc boğaz var. Hd'de gidon Carraro olması lazım. Geri kalan aynı. Kadroda ufak farklar olabilir, materyal aynı.

Benim müşteri olarak gözüme batan, 5tl maliyetli ufak bir pompayı ve 5tl maliyetli bir suluk kafesini çok görmeleri.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hsnkrmn
Scudo
@Machagi

güzel bisiklet frenleri Xt veya Slx ile değiştirince tadından yenmez. Şuanda üstündeki BR-M315ler uzun ve keskin inişlerde pek memnuniyet bırakmaz çünkü

Carraro Daytona 26 jant 24 vites hd 1555 tl fiyat aldım. Bütçe olarak bu civarda başka bir model öneriniz var mı yoksa aldığım fiyat iyi midir?

Selamınaleykum arkadaşlar.
Forumdaki ilk mesajım bu :) eskiden bisikletim vardı artık atıl durumda yeni bir dağ bisikleti almak istiyorum. Boyun 190 kilo 110 buna göre 20 inch olması gerekiyormuş bisiklet. Tabi bisikletlerle ilgili çoğu şey değişmiş. Limit 1500 lira maksimum. Buna göre nasıl bir bisiklet alabilirim. Forumda biraz araştırma yaptım ama hala Konuya uzağım baya. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar! Her gün 10-12km işime giderken süreceğim bir fat bike arıyorum. Boy 1.93 kilo 125 bütçe 2500tl. Mosso ve carraro arasında kaldım.

Kime yazdiniz acaba?

%60 bana yazdı %40size yazdı galiba :)

Bende mtb model bisiklet almayı düşünüyorum fakat scott scale 760 ve scott aspect 950 arasında gidip geliyorum eğer alırsam scale modelinin 2. el olanını , aspect alırsam sıfır modelini alacağım. Bu bisikletleri tanıyan, karar vermeme yardımcı olacak birileri var mı ?

@Kirlisiyah
hocam bence sürekli şehir içinde sürecekseniz fat bike sizi gereksiz zorlar bence şehir, hibrit veya tur bisikletlerine bakın bence

• Beğen
Tepkiler: Kirlisiyah
Merhaba. Hafta içi işe gidip gelmek için hafta sonları ise deniz kenarı ve koylara balık tutmak maksatlı gitmek için bir bisiklet almayı düşünüyorum. Kafamdaki soruları çözeyim diye foruma girdim ama iyice kafam karıştı sanki :))
Yaşadığım yerde şehir içi yolları genelde parke ve bozuk maalesef.
Bütçe 1200 1300 civarı.
Marka model tavsiyeniz var mı ?

@cardigans78 2017 modelse olabilir. Elde kalmıştır. Doları bahane edip 2018 modelleri bile 2300den satmaya çalışıyorlar. Aksel bisiklette 2500tl olan modeli başka bir bisikletçi 3bin istedi.

Garanti için de 6ayda bir bakıma götürmeni, kitapçığa işletmeni istiyorlar. Bakım da dükkanına göre 50-80 arası değişiyor. Ben aldığım yerle anlaştım, tek bakımla senelik damga basacak.

Yeni canavarimi bugün aldım :)

@galen
Teşekkürler192276

• Beğen
Tepkiler: leon35 ve galen
@Kirlisiyah
Arkadaşlar kilit olarak ne almalıyım sizce? Hırsızlığa karşı sağlam bir şey istiyorum ve tavsiyeleriniz benim için çok önemli.

@Kirlisiyah
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın :)

B@Kirlisiyah
Ben bisikleti eve koyuyorum direk imkanınız varsa en iyi yöntem eve koymak. Ama forumda güvenlik hakkında çok tavsiye var araştırırsanız güzel şeyler bulursunuz.

Btwin Rockrider 540 fahiş fiyatından 2.199 TL ye düştü,alternatif olabilir aklınızda olsun

@Berat Öztürk
Hocam peki bu bisiklet iyi mi tavsiye eder misiniz? Ben btwin yol bisikletlerini kullanıyorum dağ bisikletlerini hiç bilmiyorum. Daha doğrusu dağ bisikleti hakkında pek bi şey bilmiyorum.

Merhaba Arkadaşlar.bende Mosso Wildfire Ltd Hyd 29 jant bisiklet var.1 aydır falan kullaıyorum.Bu bisiklette bunny hop,drop,180,360 gibi hareketler yapmak yada orman parkuruna gitmek uygunmudur.Cumartesi günü bmx ci bir arkadaşımla skate park a gitmiştim bir sürü hareket yaptım.O günden sonra attırıcım janta sürtmeye başladı ve vitesi zorla atıyor. bu bisiklet bu tarz şeylere uygunmudur yoksa hareket yapmayı bırakıp tamir masrafı vermemek için normalmi sürmeliyim.Lütfen yardımcı olun.

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım.bisiklet alacam ama ne alacağıma karar veremedim.daha çok asfaltta kullancam ama yaşadığım yerin yolları çok bozuk ve rampalı.hem işe gidip gelmede hemde arkadaşlarla tur için alacam.dağ bisikletimi şehir tur bisikleti mi almalıyım.amartisörlümü düz maşamı?v frenmi h.disk mi olsun.yardımcı olursanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: 7raul
Geri