Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Scudo
@Edip Dinçer

Böyle yazan da var mı gerçekten diyerek o mesajı okudum. Aklıma Atilla Atay'ın daha önce deneyip başaramadığı, araç arkası 180 km/s hız rekoru denemesi geldi (bu yıl Urfa'da tekrar deneme yapacak). O bu denemesinde 26" janta yakın boyda aynakol kullanmıştı. Yani olabilir mi, bu arkadaş da yapmış mı derken, yazının devamını okuyunca ne göreyim; 17 km boyunca 178 km/s yazıyor. Atilla'nın başarmaya çalıştığı ise sadece bir-iki saniye sürebilmek. Üstelik 178 km/s hızla giden çöp kamyonu da varmış! Antalya Kepez belediyesindeki çöp taşımacılarına sorsak biliyorlarmış. Hatta arkadaş özellikle belirtmiş; bir-iki saniye değil 17 km. Şimdi oturup hesap yapalım kaç kadans gerekir filan :)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Continental Race king 2.2 ile düz yolda stabil 30-35 km aralıksız gidebilyorum.Nefes konusuna gelirsek nasıl yapıyotum bende bilmiyorum :D

gerek mtb gerekse yol bisikletinde kondüsyonlu olanlar her zaman önde olan kişilerdir,
bunlar haftanın 3 günü sistemli bir biçimde 100 km lik etapta asla pedal kesmeden ve de rampalı etaplarda çalışırlar
tabi koca istanbulda bu işi yapan yoktur anca prolar yapar
bu istanbulda öyle pro bisiklet takımda yoktur,
bu forumda çalışan çok öğrenci çok haftanın 3 günü nerede çalışacak yok böyle bi durum,bi pazar antreman ile işi kotaramazsınız ciddi çalışma haftanın 3 günüdür o da geceleri değil gündüz çalışacaksınız patronunuz izin verirmi asla hayır işten atılırsınız ,öğrenci iseniz devamsızlıktan sınıfta kalırsınız,
evet bu koca megaköyde bu işi hobi olarak yapanlara enayimi diyeceksiniz peki ,
belkide benim bilmediğim kişiler vardır bu işi hobi olarak yapan haftanın 3 günü 300 km yi deviren ve de pedal kesmeden,ayda eder 1200 km ,
tabi mtb de çalışma olabilir 100 km de asla pedal kesmeden işin zoru budur ,öyle kolay iş değil durmadan gidiyorsunuz ve sert yokuşları durmadan süratle çıkıyorsunuz hemde 100 km sonra bi daha 100 ve bi daha üst üste değil tabi diyelim pt yaptınız zamana karşı pedal kesmeme olayını 100 km de çarşamba bi daha ve cuma bi daha ,sistemi aynen oturttunuz ,
ha 10 kiloluk bisiklet ile antreman daha cazip tabi mtb de ,
ve de altınızda 7 kiloluk yol var ise o da iyi,
dediğim gibi bu işin rajonu aynen yukarıda yazdığım gibidir bisiklet sporu aynen bir sisteme dayanır ve de doğru beslenmeye ve de erken yatıp kalkmaya ,

@Edip Dinçer

Edip ben de bu yorumu görmüsdüm, evet bir hatam var oda 120km/h olarak hatirlamam, aklimda öyle kalmis ama sen pedal cevirmeden 120ye ulasa biliyormusun bu durumda benim rekorumu kiramadin. Ben bisiklete binerbinmez 120lere ulasiyorum. :)
Ne güldüm ya 178km/h ve porsche motorlu cöp kamyonu. hahahahah:D
Ben gecenler de önden gelen firtinali rüzgar olmasina ragmen bayir yukari Down Hill bisikletimle 178km/h yi gördüm, cöp kamyonuda birseymi ya. :):D:D

Tespitleriniz çok doğru. Bu forumda bir çok kişinin düz yolda 35-40 ile gittiği doğrudur ama ne kadar gittiği yanlıştır. 100 Km mesafeyi mtb ile 2.00 lastiklerle önünüzde sizi çeken bir grup yokken tek başınıza 35 ortalamayla gitmek herkesin harcı değildir. Her zaman bir ortalama için aynı yolu gidiş-dönüş yapmak gerekir. 50 km gidiş 50 km dönüş dönüş yaparsanız çıkan ortalama doğrudur. Ben kendim bir seferde mtb 2.00 lastiklerle 60 km mesafede gidiş-dönüş 33 ortalama verebiliyorum ve amatörüm. düzenli çalışırsam daha iyi olacagınıda düşünüyorum. Kudret abiyi eskilerden takip ederim. yazılanlarada aynen katılıyorum.

Forumda saatte 30-35 km ortalamalar nasılda küçümsenir olmuş.Şehirler arası tur makalelerine yazı koymaya çekinir oldum.

@recep24ank

recep dostum teşekkür ederim ,
26 jantta ve de 44 dişte kerim dostum 50 km yi 2 saat 3 dakikada aldı bu etapta 6-7-10-13 eğimler var idi ,
durma asla yapmadı son kaçkar yarışlarında kerim ilk 10 'a girdi ,evet 50 km de başlayan çalışmalar zamanla 70.7 km ' ye çekildi ,
şimdi ise 72 km üzerinden çalışmalar 1300 irtifada olacak bu etapta asla durma söz konusu değil
hedef 200 km lik etap olan istanbul-kartepe -istanbul etabını devirmek evet
100 km üstüne 16 km suadiye rampaları gelecek zora talibiz ve hep öyle kaldık.

Bugün arabayla işe gelirken eğimsiz sayılabilecek düz yolda bir mtb 50km/s hızla sabitlemiş gidiyordu. Yalnız kot pantalon, paçalar çorabın içinde, kafada bir bere (kask yok); ön disk arka v fren, ortalama bir mtb ile.... :D

Yer Bayrampaşa Çevik Kuvvet'ten çıkıp Topkapı 'ya doğru giden yol üzerinde Petrol Ofisi önündeki yol.

Valla bence burda kim ne hız yapmış önemli değil;bana göre hiç inmeden kaç saat bisiklet kullanabilirsiniz bu çok daha önemli.

(link)

Merhaba herkese bu gün kurtdoğmuş yolunda kron'umla güzel bir eğimde maksimum 70.4 km/s hızına ulaştım cok keyifliydi. Esenlikle kalın.

https://i.hizliresim.com/KZr00V.png

5m migrosdan sahile inerken. Fazla basamadım bir elimde tablet vardı gps ile ölçmek için.

Makine Ng650V 27,5 ... 2.1Orj. Lastikleriyle

rampa aşağı ful pedal yapıp bisikletin üzerine yattım 51 km geçemedim. Tabi 115 kg olmamın etkisi artı yada eksi yönde nedir bilmiyorum:)

Arkadaşlar geçenlerde çok tehlikeli test sürüşü gibi birşey yaptım. Bir daha asla yapmayacağım. Ama çok heyecanlıydı. Anayolda 1.95 dağ lastiği takılı vaziyetteydim. Düz bir yoldu. Bir kamyonun arkasına takıldım. ( Takılmak derken rüzgarından faydalandım tutunma vs bunları yapmadım.) Kamyonları bilirsiniz yavaş bir vaziyette hızlanıyorlar. Ben de arkasında hızlandım kamyonla birlikte. Tamamen rüzgarsız bir ortam olduğu için sadece pedal çeviriyordum. Ve maximum 72 km hıza ulaştım. 1-2 dakika boyunca 72 km hızda bisiklet sürdüm. Şunu fark ettim 11-32 kaset ve 44 dişli aynakol ile maximum bu kadar hız yapabiliyorum. Sonrasında pedal boşa dönüyor. Bir defalığına böyle birşey yaşadım. Allah korudu herhangi bir sıkıntı yaşamadım.. Tehlikeli idi ama dişliler hakkında küçükte olsa bir bilgi sahibi olabildim. :)

Bugün bayır aşağı 59.27 zorladım. 2.10 lastikler mevcut,rüzgar arkamdan esiyordu.Maşayı kilitleyip maşa bacaklarına tutundum rüzgarı yarıyım diye, malum düz gidon var.Daha da artabilirdi belki fakat maşadan tuttuğum için kontrol zorlaşıyor. Pedal da neredeyse boşa döndüğü için denge kaybı oluyordu bıraktım pedalları :)

bugün kayışdağından inerken 62.3km yi gördüm.. zevkli ama biraz daha hızlansam tehlikeli olabilirdi tadında bıraktım :)

@emre özbay
Sen 60km hizla masa bacaklarindan tutuguna eminmisin?????????????? Eger eminsen diyecek bir seyim yok, sadece helal olsun sana.

@Murat Cömez
:D Bacaklardan değil de hani maşanın açma kapama-ayar kollarının olduğu yer, birleşim yeri. Ama neden bu kadar garip geldi onu anlamadım.Geçen gün bir abiden almıştım taktiği yolu boş bulunca yaptım.Acaba yanlış yeri mi söyledim? Benim bildiğim kadarıyla orası da bacaktan sayılıyor. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-12/10250846_723374847684116_1944736744_n.jpg?oh=7d7d79d6643ada8800ff839b83694bb4&oe=53451504&__gda__=1397007553_96aeaf40461738c833b8696baec9356d

@emre özbay

Genc arkadasim, olmeye niyetin varsa daha akrobatik duruslarda icat ederiz :)
Hiz yapasin varsa acik goruslu, inis egimli guzel bir yol bul gidonu saglam kavra! Hic olmazsa dengeli bir risk alirsin. Bu arada yasin 13 gorunuyor, bence bir sure daha denge ve surus teknikleri, surus hakimiyeti calisarak ustalas sonra dusun bu tip maceralari.
MTB ile hiz yapmakta sorun yok. Gecen gun sabah erken saatte uzun bir rampada bisikleti saldim. Yavaslayip normal seyrime dondugumde max. hizin 72,6 Km buldugunu gordum. 1,90 lastik, 60 psi hava, 48 aynakol, 11 ruble ile yeterli hizda basladigim duz yolda 42 km sabitle birkac dakika yol alinabiliyor. Benim icin duz yolda 38 Km'nin uzerine cikmak cok zorlayici ve enerjiyi cabuk tuketen bir kullanim Ama MTB surat icin tasarlanmis bir oyuncak degil. Bu yuzden bosuna yirtinmanin alemi yok. Basin pedala ruzgarin tadini cikarin :)
Km saatini genelde eve donunce kontrol etme aliskanligi kazanmak, daha keyifli bir surus yasamak ve her aninin tadina varmak demektir ;)

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Geri