Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

55km ile giderken bende maşadan tutmayı denedim. Yapılmayacak birşey değil ama inanmayıp alay edilmesi çok enteresan.

Scudo
@Tolga A.

Ben yapilmadigini dusunmedim ama cok riskli bir hareket. Kucuk bir sarsintida kontrol tamamen kaybolur ve cakilirsiniz, ozellikle bahsedilen hizlarda. Duserkende pozisyonunuzdan dolayi alacaginiz hasari minimize edecek pozisyon alamazsiniz.
Gercekten hiz ile adrenalin yapilacaksa yol bisikleti veya aerodinamik tutus icin aerobar kullanilmali. Hayatin bu kadar ucuz oldugu bir ulkede ve trafikte, kisisel olarak buna fazladan yağ surmemek lazim!

@emre özbay
O abine söyle cocuklara böyle taktikler vermesin ayrica o abin bu forumda üyemi? Dogruyu söyle, arastirip bulmasi sadece 10 dakikami alir ama ben senden duymak istiyorum. Bunlar yanlis hareketler ve sonucu cok cok kötü seylere yol acabilir, garip falan gelmedi sadece tehlikeli seyler bisiklet üzerinde yapilmaz ve yapma demek istiyoruz. Bak sen daha cocuksun, eger bisikletini doru dürüst süreceksen sür sürmeyeceksen birdaha kullanma, anana ve babanada allah korusun üzüntülü anlar yasatmamis olursun.

@Tolga A.
Kimse burada alay falan etmiyor, sadece seningibilerin böyle konusmasindan dolayi bir cocugun 50-60 km süratla nasil tehlikelere gidigini görebilmen icin yorum yaziyoruz. Ama sen anlamamissin ve aksine neden alay ediyorsunuz diyerek cocugu dahada böyle asiri tehlikeli hareketlere tesvik ediyorsun.

@Murat Cömez

İlk olarak söyliyim foruma üye değil. Murat abi yaptığım tehlikeli biliyorum ve hani yola, kendime güvenmesem yapmam en az 30 kere hızlı olsun olmasın geçmişimdir o bayırı (şehir dışında kalıyor ve genellikle hiç araç olmuyor boş yol ).Güvenlik açısından içinizde bir tereddüt yaşanmasın sizin kadar tecrübeli olmasam da az biraz tecrübem var 8 yıldır aralıksız sürüyorum.Şu yazıyı yazdığıma pişman oldum.

@Murat Cömez

Murat abi şuanki motorcu gençlik özellikle peugout vitessiz motor süren gençlikten bahsediyorum, tek silindirli motorları 4 silindirli asfalt azraillerine dönüştürerek kendi çaplarında sırat köprüsünde yürüyorlar. bu hafif 4 silindirli motor bir anda 100-150 belkide daha fazla hıza çıkıyor ve titremeye başlıyor. Bu titremeyi engellemek için koltuğun üstüne yatıp bir elleriyle gaz telini sonuna kadar çekip diğer koluyla da gidonu arkadaşın bisiklette gösterdiği yerden kavrayıp sıkıca tutuyorlar. Böylece motorun titremeyeceğine savrulamayacağına inaniyorlar. Büyük ihtimal bu arkadaşta böyle kişilerden ( Genellikle sonu asri-mezarlıkta kabir olan) taktik almış. Ama aslında pek te sanmıyorum bir kaza geçirmeden ne kadar tehlikeli olacağını anlayacak..

Güzel kardeşim bırak o gidondan kavrama işlerini, tak kaskını eldivenlerini gözlüğünü düzgün bir şekilde sür bisikletini. Can maldan önemli değildir. :)

@Hakan ÇELİK

Abi şu konuyu kapayabilir miyiz ? Ayrıca o söylediğim abi de öyle apaçilerden değil bana git hız yap diye göstermedi tabiki.O abide aerobar vardı. İşe yarıyor mu diye sordum.Bende olmadığı için aerodinamiklik açısından birkaç hareket sordum ve bunu önerdi ben genelde gidonu yanlardan tutup kafamı içeri gömüyorum dedim.Abinin bir art niyetle söylediğini düşünmüyorum ki bunu onunla da paylaştım sizin söylediklerinizin benzerlerini dedi.

@emre özbay
Tercübe yanlis hareketler yaparak olmaz, öyle bir hareketle nekadar tercübeli olursan ol milim yanlis harektde kendini kurtarma sansin yok. Suat Akman abin de yazmis benim yorumlara benzer sekilde. Simdi biz sana yanlis öneridemi bulunuyoruzda bize inanmiyorsun ama o akil veren cahil ve cocuklara yanlis önerilerde bulunun abine inaniyorsun. Sana yapma dememizde illaki bir dogru vardir, yapma diyorsak yapma iste. Senin yasin basin nede okadar kendine ve yolla güveniyorsun.
Biz senin iyligin icin ugrasiyoruz, bu konuyu Suat ve benden haric daha baska kisiler de okuyor ama bir cocugun yaptigi yanlis harekete kimse müdahale edip akil vermiyor.
Okadar kendine güvenen senelerce otobüs soförlügü yapan kisiler var ama ufak bir hata yine de afetmiyor ve onlarca kisinin hayatina seveb oluyor.
Tercübeli labilirsin ama tercübe yanlis ve tehlikeli hareketlerle olmaz, biraz büyük sözü dinle. ;)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@emre özbay

Tamamdır kardeşim, sen nasıl istersen ama dikkat et kendine. :) Allah'a emanet.

@Murat Cömez

Önce üslubunu takın. Ben burda sadece yapılacak birşey olduğunu ifade ettim. Madem ki riskten ve kötü örnekten yakınıyorsunuz bu tür konuları kilitleyin ve açmayın. Yüksek hız ile ilgili bir konu kötü bir örnek değil mi, hızı bir kenara atıp maşadan tutma olayına takılmak çok saçma. O zaman insanları düşük hızda gitmeye teşvik edin böyle konuları açıp da milleti caddelerde kamyon ve otobüslerin arasında ölümle yaşam arasında gidip gelmelerine teşvik etmeyin !

@Murat Cömez
Estağfurullah inanmamak ne demek.Murat abi tamam geçmeyeceğim o bayırdan bir daha fakat olayla hiçbir ilgisi yokken suçlanan Bartu isimli abimizin de hakkına girmeyelim son yorumumu okumadan yazmış olabilirsin '' git hız yap diye göstermedi tabiki.O abide aerobar vardı.Rüzgarlı havalarda işe yarıyor mu diye sordum.Bende olmadığı için aerodinamiklik açısından birkaç hareket sordum ve bunu önerdi(hatta yapmaman senin için daha iyi zor ve en ufak denge kaybında düşebilirsin falan dedi) ben genelde gidonu yanlardan tutup kafamı içeri gömüyorum dedim(Yol bisikletlerindeki gibi).Abinin bir art niyetle söylediğini düşünmüyorum ki bunu onunla da paylaştım sizin söylediklerinizin benzerlerini dedi.'' Tamam ben bir hatta birkaç defa o hatayı yapmış olabilirim ama abinin de hakkına girmeyelim.

Tolga bey bu senli benli konusma samimiyetini size kim veriyor onu öncebi ögrenelim, sonra ben kimseye git hiz yap yada kamyonlarin veya otobüslerin arasinda bisiklet kullan en iyi yer oradir yada cocuklara masadan tutda bisileti kullan gibi önerilerde bulunmam ve bulunmuyorumda.
Sizin bir cocuga verdiginiz örnek olarak bu sadece yapilacak bisey oldugunuda ifade etse dogru degil.

Saygilar

@emre özbay

Saatte 60km hız ile kafanı çarptığında %85 ihtimal öleceğini biliyor musun?
Not: bu istatistik kafadan atma değil, uluslararası trafik raporlarından derlenmiş bir istatistiktir.

@halil ibrahim duran

Biliyorum halil abi biliyorum yaptık bi eşşeklik nabalım.

@emre özbay

Bir de not ekledim ki ciddiyeti daha iyi anlaşılsın. Kardeşim; bir kızılderili atasözü vardır: "biz yarınlarımızı çocuklarımızdan miras aldık" diye; sen ve akranların bize lazımsınız. :D

Ben MTB'de 30 Km ve üzerini düz yolda bile pek göremiyorum. 20-25 Km hızla rahat gidiliyor. Ancak bayır aşağı rekorum 67 Km. Bu rekoru 2 gün önce Marmaris - Bördübet/Amazon turumuz sırasında Marmaris - Datça yolunun en yüksek noktasından deniz seviyesine inerken hiç pedal çevirmeden yaptık. Tehlikeli ancak o kadar tırmanıştan sonra mükemmel bir zevk. Bisikletler Cannondale Prophet ve Merida Crossway 20. Turun rota kaydıyla benim bisikleti aşağıda paylaşıyorum (daha sonra turumuzla ilgili detaylarıda ayrı bir konuda paylaşmayı düşünüyorum)

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/p526x296/1966676_10152054499696134_1780324206_n.jpg

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/p526x296/988447_10152054555811134_1281547242_n.jpg

@Umut SEFLEK

Ozellikle o yolun sapaklarindaki orman yollari ve patikalar cok guzeldir! Hic bisikletle gitme sansim olmadi ama yat turizminde calistigim icin koylardan bol bol yuruyus yapmisimdir oralarda. Ozellikle bahar aylarinda bisikletle gezmek icin mukemmel oldugunu dusunurum hep :)
Kiskandim demeyeyim ama size eglenceli ve keyifli pedallar! Sonsuz rota olasiligi var oralarda neredeyse :)

Genç kardeşimize yapılan tavsiyeler tamamen onun iyiliği için yapılmış. Allah korusun bir kaza geçirse hepimiz çok üzülürüz. Eminim ki oda abilerinin hatta babası yaşındaki insanların uyarılarını dikkate alıp doğru olanı yapacaktır bundan sonra. Burada kimse kötü niyetli değil bu yüzden problemde tartışma da olmamalı. Küçüklerimizi sevdiğimiz kadar büyüklerimizin de yaşına tecrübesine saygı gösterip onların söylediklerine kulak vermek gençlerin lehine olacaktır.

Emre kardeşim dikkatli ol sen bu vatana millete lazımsın Unutma!

@suat akman

Evet bu taraflar bisiklet için mükemmel gerçekten. Ben de yeni yeni keşfediyorum. Biz pazar günü kardeşimle çıktık yola ama orda da aslında bunu bir kaç kişiyle daha yapsak daha güzel olur diye konuşmuştuk. Sanırım Bodrumda'sınız. Bir gün bu taraflara yolunuz düşerse birlikte yine bu tarafta bir rota çizip turlayabiliriz belki. Mevsim itibariyle bu zamanlar çok iyi oluyor. Hava sıcaklığı tam kıvamındaydı ve sezon henüz açılmadığı için yolda pek trafikte yoktu. Çok rahat bir tur oldu sadece bir ara rüzgar bize karşıydı ve tırmanışlar çok zorlayıcı oldu. Ama inişin keyfi tırmanışları unutturdu. Ben istanbul'da yaşıyorum ama bu yaz sık sık gelip burdaki farklı rotaları keşfetmeyi planlıyorum bakalım.

Geri