Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

En fazla 65.1Km hız yaptım.

Nezaman yaptığımı hatırlamıyorum ama muhtemelen yokuş inişlerinden birinde oldu. Gözüm yolda olduğu için dikkat etmemişim, eğer bukadar hızlandığımı görseydim en az 20km hız düşürürdüm. Herşeyin fazlası zarar :)

Scudo
salcano astro bisikletimle üstünde race king 2.2 lastikler varken 69.4 km hız yapmıştım.Sanırım şimdiki siliklerle dahada hızlı olabilirim.

• Beğen
Tepkiler: onur tuna
Antalya'da, Kumluca yolunda Olympos sapağından Adrasan'a, sahile kadar google.maps'e göre 19,4 km, yaklaşık 20km yol var, o yolu ne kadar zaman'da gideceğim...Uzun bir kısmı inişli, az bir miktar tırmanış ve düs yoldan oluşan bir parkur. Giden var mı?

rampa aşağı yüksek hizlara çıkmak mümkün önemli olan düz yolda yüksek hızı ne kadar koruyabilmektir Mtb ile düz yolda 25 in altına inmeden aralıksız 1,2 saat hatta dahada fazla pedal çevirebilmek önemli ortalama hız 23 ün üstünde olması amaçlanır.

aynakol yetmıyor dıye bosuna demıyorum :D

https://i.hizliresim.com/4mbQyY.jpg

Önemli olan düz yolda aynı hızı korumanız... Buda ortalama hızınız anlamına geliyor... Ortalama hızınız 25 ve üzeri ise helal olsun o bacaklara... Ama benim gibi daha 18-20 zor koruyorsanız daha yiyecek ekmek çook demektir... :)

Siniri bozuk olup da kafa dağıtmak isteyenler şu yazılanları bir kere okusun sinirden değil gülmekten ölecekler :D

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
golbasına bıkere ındım 55 km ıle ındım tam basmadım ama sanırım...

evet ya bnde ankaralı bı bısıkletcı olarak o muhtesem dogalarda bınmek muthıs olur sanırım orman kokuları ıcınden gecerken:) turda ızlıyorumda akdenızden egeye ne manzara yerler var:)

Stabil 15-20km/h bacak kaslarım henüz zayıf, lastikler çok kalın ve göbeğimin de etkisi yüksek bu yavaşlıkta.

yokuş aşağı süzülerek slick lastiklerle 60 yada 65km hız yapmıştım geçen sene.

Tur lastikleri takılı halde yokuş aşağı 57km peak sürat.
Şehir dışında benim için 25-30 km/h ortalama gayet iyi.
Şehir içi ortalamam 15-20 km/h arası oluyor genelde.

@Hakan ÇELİK

Ben de geçen gün bir çöp kamyonunun arkasına takıldım. İnanılmaz hızlara çıktım.
Sonradan baktığımda hızım o sıra 7km/s olarak görünüyordu.
Adeta uçtum...

• Beğen
Tepkiler: hakan çelik
Ben ng 650 ile 63 yaptım. O kadar zevkliydi ki eğer nefsime yenik düşsem uçurumdan aşağı uçacaktım. Sonradan kendime gelip frenlere asılmıştım. Düz yolda 43-44'den sonra pedal boşa geçiyor hızlanamıyorsun. Öyle bir bisiklet 63'ün tadı hala damağımda )

düz sahil yolunda 63km/h yapmışım km saatini kontrol edince şaşırdım :)

150 yapmisim ben bile sasirdim

Genelde maximum 45 duz yolda genis lastikle, yakinda ince lastige gececegim o zaman bakalim be kadar yapaacagim, ama ortalamam 24-25 civari oluyor

bu arada slick lastiklerin maximum hıza 3-4 km fazla etki eder diye düşünüyorum o hızda rüzgar yine engelliyor slickte olsa bişey farketmez aerodinamik yapı yine aynı

@Berk Ilgar

Bence sen 1'i fazla okumuşsun.

• Beğen
Tepkiler: prokamikazae
Geri