Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Ortalama hızım 20 - 30 arası değişiyor.

Bugün en hızlı yokuş aşağı 45 i gördüm. Tabi dağ lastiği var. Yakın zamanda yol bisikleti de almayı planlıyorum. O zaman hızın ne demek olduğunu tam anlamıyla tatmış olucaz. :)

Scudo
26" lik MTB'min km-saatinin ayarında lastik ölçüsünü 29" ve kalın lastiğe göre girdim. Ulaştığım hızlar acaip arttı, çok mutluyum.:) Ama nedense her zaman gittiğim yerlere yine aynı sürede gidip geliyorum.:agla: Zamanın çapı ile oynayamadıkça bu tür tutarsızlıklara katlanacağız artık.:eek:ut:

@Umut Tekin

Dalga geciyorum :D

Carraro Big 929 mtb bisikletim var. 29 jant cst 2.10 lastikleri var antalya kemer yolunda tünelde 63.9 km hıza eriştim. Ortalama 20 km hızla sürüyorum normal turlarda. Performans turlarımızda 30 35 ile düz yolda 10 dakikaya yakın sürelerde gidebiliyorum. Düz yolda 55 km hıza çıktığım bile oldu.

Bundan bir 5 sene kadar önce maxxis xenith 26.1.50 ile kemerburgaz yolunda yokus asagı 67 km/hız görmüştüm.Cok akıcı saglam dayanıklı bir lastikti.Şimdi Michelin Wild Run'R Slick sipariş verdim bakalım oda bu kadar başarılı olcak mı?

@TAYFUR ÇELİK

Kesinlikle lastiklerin de çok büyük önemi var bence de. :)

@Haluk Eke

bazen "beğen" butonu yetmiyo.... bi de "çok güldüm" butonu talep ediyorum :D :D

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Topiği görünce ortalamalarıma baktım şaşırdım :) ortalama 23 - 24 civarı genelde 30 km üstü yol yapıyorum. Antalyadan ağlasuna giderken 108 km lik yolda 16 ya kadar düşmüş ortalamam dönüşte okadar yokuş inmeme rağmen 24,4 ki çok da kötü pedallamam :) inişte maximum hızımda 79,2 km\s. Merak ettim birazdan çıkıp düz yolda maximum kaç yapabildiğimi deneyeceğim çok ezik hissettim kendimi :)

düz yolda basarsam 45 anca. 50 yi hiç göremedim. ama hafif eğimli yolda 55 yaptım. ön dişlimin en büyüğü fazla büyük değil.
gezmelik sürersem 20
arkadaşlar arasında performans gezersek 27-30-35
caddede yüksek hız yapmaya çalışırsam 40 (45 yaparsam daha çabuk yoruluyorum. 40 gene baya götürüyo beni :D )

bu ana kadar yaptığım en yüksek hız (rampa aşşağı) düz alanda tırın arkasına girdiğimde 50-55 (link)

@Ümit ÇORUM

Baştan sona tekrar elden geçirilmiş 929'um var Kemer-Antalya dönüşünde 69.00'a ulaştım 2.125 tekerle sanırım bizim bu modelin son limiti bu =D

Korkuteli dönüşünü çok tavsiye ediyorlar denemek lazım =D O değilde olurda düşersem bu hızlarda BENİ ÇÖPE ATIN

Heybeliada'da yokuş aşagı denememde 51km'yi görmüştüm.

Atatürk bulvarı köskün onündeki yokuş... muhteşem inişi vardır bem gecenin bi yarısı 67 km hızı gördüğümde bisiklet hızlanmaya devam etse de yol trafiğine guvenemediğimden frene basmak zorunda kalmıştım ama eminim o yokuşta 70 i geçerim diye düsünyorum... lastikler black jack ...

Dün konyaaltı sahil yolunda 45.6 yapabildim trafikten dolayı daha fazla hızlanamadım. Bu gün ise 51.5 km\s hıza çıktım yörükoğlu kavşağına çıkan düz yolda. Daha fazla hızlanmama biraz gücümün yetmemesi birazda dişli oranlarım sebep oldu. 42\14 dişlide bu hıza ulaştım daha sonra bir üst vitesim 42\12 olduğu için düşen devrimi toparlamaya gücüm yetmedi. Verileri lumia 925 imin navigasyonuyla strava kullanarak aldım. Biraz güç antrenmanıyla 60 görebilirim sanırım. Yokuş aşağı max 79 görebildim. Bagajda yük olduğu için daha fazla salamadım bisikleti. Bisikletim specialized hardrock sport sram pg820 ruble var 8li, 11-12-14-16-18-21-26-32 oranları lastiğim vittoria randonneur 26*1.50. (link)

bugün 62.5 gösterdi km saatim... emin olmamakla birlikte, sanrım, şu ana kadarki en yüksek hızım... (7'li bi'şey hatırlıyorum... 57 mi 67 mi... ne desem yalan...)

ama her zaman söylediğim gibi... yokuş aşağı gördüğüm bi 60, hiçbi zaman yokuş yukarı gördüğüm 10 kadar değerli olamaz :)

@Burhan Özdemir

arkadaşlar tır arkasında gitmek çok pervasız ca ve düşüncesizce bir hareket o hızın hiç bir değeri yok bence

bende mosso 770 smd acera var arkadaşımda carraro big 1029, arkadaşın bisikletiyle çok daha kolayca yüksek hızlara çıkıp koruyabiliyorum, kaldı ki benimkinin kadrosu teoride daha hafif olması gerekirken. bunun nedenini dağ bisikletindeki sürüş pozisyonunun hıza uygun olmasına bağlıyorum, malum şehir bisikletinde kazık gibi oturuyorum :D ve mtb ye geçicem sanırım

Geri