Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

düzde 40. rüzgar olmasa bilmiyorum naparım

Scudo
@chn krmz

Ama ince lastikle sanırım abi? :)

@Berke Kazankaya

cihan abının ince lastık kullandıgını görmedım:)vede ince lastıkle bende duzde 35-40 arası eğimde 62-70 arası henüz 80 i görmedim:)

@Muhiddin K.

1.75 lastik aldı bir kaç gün önce. :)

@Berke Kazankaya

ama ondan önce 2.10 du hep.öyle biliyorum:)

buyukada asagiya dogru olan yolda bianchi speed 4000 ile 52 km hiz yaptim.Daha fazla yapmak istedim ama korktum fayton filan cikar ata carpariz diye

2.2 varken de 40 yapıyordum ama ince lastikle daha uzun süre gidiyorum 40 la. 40 da vuran rüzgar şiddetli oluyor yav daha çok hızlanamıyom.

smart sam 2.10 ile 35 i geçemedim düz yolda,1.90 yol lastiği ile 65km

dün trafiğe rağmen düz yolda 40 45 arası yapabildim bu arada bisikletin üstünde çantamda 10 kilo ağırlık vardı 2 suluk doluydu, ve bu hızları mtb 2.00 lastik ile yaptım

tabi ortalama bazı yerlerde rampalarda ağırlıktan dolayı 10 km hızda gittiğimden düştü

(link)

Maks. 66
Ortalama 14.7

ama 1.75 lastik bisikletime takınca bisikletim çıplak gibi duruyo. ben genede eski lastiklere dönmeyi düşünüyorum. 60 psi basıp genede hızlı gidiyorum ki zaten ben. valla bisiklet bana küfrediyomuş gibi geliyo.
"ne lan bu topuklu ayakkabı giydirmişsin bana sök al bunları benden" der gibi valla :( görünüş itibariyle hoşuma hiç gitmedi. abime vereyim bari lastikleri. zaten abim hep asfaltta abimin işine daha çok yarar.

bu yeni lastikler. hanım gibi duruyo bisiklet.
(link)

bu eski 2.2 lastikler. babayiğit gibi duruyo maşallah :cool:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Cem Berk Taşbaş
Geçen bir kamyonetin rüzgarına girdim 7,8 km 30, 40 arası gittim 1.50 lastik ile çok rahat oluyormuş böyle.

bem salcano astro 29 HD ve 2.2 lastikle düz yolda 39 km yaptım yokuş aşağı 46 km ama yokuş aşağı virajlı olduğu için frene basmam gerekiyordu

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

daha bugün smart sam 2.10 lastiklerimi çıkardım ve 1.90 yol lastiklerimi taktım,arazide bozuk zeminde dağ lastiği iyi ama turlarda ve düz yollarda hammalık,2.10 lastikle 15 le gittiğim yerde ,yol lastiklerimle 25 ten aşağı düşmedim,10 km/h fark ettiriyor.

Bisikletim astro 26 lastik olarak raceking 2.2 var, düz yol 30-35 km yapıyor.Geçen gün rampa aşağı yolda 52 km yaptım şuanki maksimum hızım 52 yani.

@chn krmz

"topuklu ayakkabı" benzetmesine karşı çıkamam, eğer gerçekten topuklu ayakkabının rahatsızlığına dikkat çekilmek isteniyorsa. ancak bu iki kelimeyle "kadın" vurgusu yapılıyorsa ve bir konuda olumsuz bir fikir beyan ederken "hanım gibi" kullanılıyorsa... -- sonra candan niye sinirleniyo : ))) -- aman dikkat arkadaşlar... biz bisikletçiyiz, toplumda değişmesi gereken algıları, yargıları, benzetmeleri önce biz değiştirmeliyiz ;)

(EDIT: bu arada ince lastikler de güzel durmuş bence, çok ince durmuyo yani. kalına gözün alıştığı için sana öyle geliyo olsa gerek )

@Gökhan Toros
Ne zamandır yazılmamıştı bu konuya gaza geldim yine bir iki hız denemesi yapayım :) 2.125 kendalarla kaça çıkabileceğiz bakalım

https://i.hizliresim.com/9p58a3.jpg

(link)

bisiklet yolunda yan yana yuruyen yayalar olmasa daha da hızlanıcaktım ama fren yapmaktan hızlanamadaım max 42 45 de gordum de yayalar olmasa daha da giderdim bu arada bısıklet yuklu mtb 25 kılodan fazlaydı. düz yoldu sahilde gördüm bu hızları...

burada biraz rampa vardı 48 görmüşüm düz yolda yapamadım henüz zaten yapacak boş yol da yoktu bisiklet yolunda 5 kişi yan yana yuruyenler sağolsun

(link)

Geri