Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

@Cem Ç.
Düz yolda 42-45, yayalar olmasa dahda fazla ve rampada 48'i gördün. Iyiki yayalar yoldaymis yoksa jupiteri falan da görecekmissin. :)

Scudo
@CandanC
Hanımlar daha narin, zariftir ya hani :)

Düz yolda sabit 30, yokuş aşağı 74 yaptım :) raceking 29er

http://i632.photobucket.com/albums/uu44/jarjaryan/11-1.jpg[/URL]

kadans ımı biraz daha yükseltirsem ortalama hızımıda 15den yukarı çekebilirim belki. max 40km/h düz yol en hızlı 3 km'nin 36.78 ortalama var. bisiklet mosso wildfire 3.29

29 inç mtb ile yokuş aşağı 72 yi gördüm, düz yolda kendimi zorlayıp basarsam 50-55 km oluyor , ama 60-70 km lik uzun turlarda ortalama 22-23 km.

@Murat Cömez

abı o yoldan gitmedin sanırım bısıklet yolu dıye yazıyor uzerınde 5 kız yan yana yurumesın zıl çalıyorum 30 metre ılerden yıne umurlarında değil 5 metre yaya yolu var neden ordan yurumezler :D

rampada frenle ındım daha da hızlansaydım uçardım. fenerbahçe rampasında arabalar yavaslasın dıye tumsek koymuslar ucardım evet bıraksam orada 60 da gorurdum. o yoldan hıc gıtmedınız sanırım...

bisiklet 14 kilo ustundekılerle 16 kıloya yakın cantamda 10 kılo var toplamda 25 kılo bısıklet bununla bırlıkte bu kadar. suluk vs çanta olmadan boş olarak da aynı yoldan gıdecem. lastıkler arazi 2.00 26 mtb bu arada...

26x1.95 lastiklerle düz yolda kasarsam 30-33, bunun dışında bir kere yokuş aşağı pedala basamadan 55 yaptım.

(link)

2.10 mtb lastiği ile

(link)

stravaya göre 69,5 ama benim km sayacında gördüğüm ~70 idi. Bursa Mudanya inişinde..

bugün de 58'i gördüm sonra hız tümseği koymuşlar onu gördüm :D ve uçtumm..
haliyle anca yere inince frene basabildim ama yetmedi virajda yoldan çıktım hoop çayır çimene (arada koca kayalar vardı ıskaladım Allahtan) ama süper düşmüş olacağım ki sadece bir kaç sıyrık var o da dikenler sürtmüş.

Sanırım kayak öğrenirken ilk öğretilen şey güzel düşmek idi o dersler yaradı. Bir de Allah korudu desem yeridir..

Not: Lastikler 26x2,1 - std merida
Not2: Düz yolda 20-28km/sa arası gidiyorum. Maks 40-45km/sa basıyorum.

(link) 2.10 lastikli giant mtb ile yokuş aşağı

michelin country rock & mosso wildfire v ile 30km. rüzgarsız havada. dahada kasarsam 40 görürüm gibi :)

@Sinan A.

rüzgarsız 40 rahat yaparsın. ben rüzgarsız raceking 2.2 ile 45 yapıyorum

68 i yaptım park caddesine ınerken rampa,bırde gozluk yoktu gozumde gözlerim yaşardı onumu goremez hale geldım yavasladım.muhtemelen bıraz daha gecerdim...

@Sinan A.

rüzgarı arkana al sende yav. işi bilmiyon :D

@chn krmz
her gidişin dönüşü var mecbur yiyosun o rüzgarı çanakkaleye adım atınca :)

Salcano Astro 29, Strava programı 50 bulduğumu söyledi :)

42 yaptım yokuş aşağı. Tam hızla iniyordum, arkasına bakmayan ya da yavaş geldiğimi düşünene bir dolmuşçu önüme çıktı ve yavaşlamak zorunda kaldım. Yine de 42 iyi sayılabilen bir hız benim açımdan.

düz yolda 35 km/h yapıyorum uzun süre , rekor olarak bayır aşağı 62 km/h , lastikler biraz daha şehiriçine uygun olması da azcık etki ediyor. :D

Geri