Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

1 aydan fazla zamandır covid ile ilgili bulduğum makale, haber, tedavi kılavuzu, araştırma kısaca önüme çıkan her şeyi okumuş bir doktor olarak covid bu yılın başından beri türkiyede olduğunu düşünüyorum.

Scudo

Haklilik payi var gibi. Mesela Ekrem I. tarafindan onerildigi gibi 23 Nisan ve 1 Mayis hazir tatilken bunu kullanip sadece 5 is gunu harcayarak 11 gun karantina yapilsaydi yuksek oranda azalirdi.

Ama yine yapilmadi. Nedeni bence cunku bu ulkede Ekonomi > Insan Yasami

Isin kotu tarafi, Ingiltere hukumeti bunu ilk denediginde "Biz 3. dunya ulkesi miyiz? Ancak orada uygulanacak bir politika" diye agir elistiriler almisti. Bizde boyle bir elestiri de cikamaz.

Son düzenleme:
Maskeler fahiş fiyata satılıyor dedik, satışını yasakladılar, maske bulamaz olduk. Ücretsiz maske dağıtımı var ama kaç kere başvurduğumuz halde ne bana ne de ailemden birine kargo ya da sms geldi. Eczacılar odası başkanı bu iş sadece eczanelerle olacak gibi değil dedi, bakalım ne olacak. Sırf markete maskesiz giriş yasak diye artık kullanmamamız gereken maskeleri takıyoruz. Tek kullanımlık eldiven desen, bu işten önce Bim'de kutusu 5-6 TL bir şeydi. Virüs Türkiye'ye sıçrayınca satıştan kalktı. Şimdi benzerleri her yerde 45-50 TL'ye satılıyor. Bakan her gün basın toplantısı yapıyor ya, bunları sormuyor o gazeteci müsvetteleri. Varsa yoksa ne zaman normale döneceğiz tarzı sorular (sanki bir cevap alabilecekler).

Covid-19'a karşı başarılı olmasını can-ı gönülden dilediğim Dr.Ercüment Ovalı'nın son mesajları...
(link)

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Sokağa çıkma yasağı nedeniyle evden çıkamayıp, eşi ya da annesi tarafından evde dip köşe bahar temizliği yaptırılan tüm bisikletseverlere selamlar.

Hepimize geçmiş olsun.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle evden çıkamayıp, eşi ya da annesi tarafından evde dip köşe bahar temizliği yaptırılan tüm bisikletseverlere selamlar.

Hepimize geçmiş olsun.
Haftalık izin günü gelsin diye bekledim, sonunda geldi. Bu seferde yasak bir yandan oruç bir yandan zaman geçmeyince ben de sizin hesap kendimi temizliğe verdim. 12'de bir başladım 18'de anca bitti. Trump'ta bahar temizliğine inanlardan olsa gerek ki "dezenfektan enjekte etmeyi" öneriyor, adam harbi çılgın. Amerika 1 milyona yaklaşırken, İngiltere'deki hastalığı atlatanların sayısı da uzun zamandır 135 olarak görünüyor.
Ben verileri bu siteden takip ediyorum. (link)
İlk 10'da yer alan ülke sıralaması aşağıda.

1587918198265.png

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve CNC
Amerika dunya yi kurtaracak diye beklerken.
Trump çamasir suyu enjekte etmekten bahsediyor :)
O bu degilde amerikanin yuzde 80 barzo bildigin kara cahil. Kisitlamalar kaldirilsin diye gosteri filan yapiyorlar. :)

Maske için mesaj gelen oldu mu? Eşim de bende daha bir sms kodu falan alamadık bu işin başından beri. Takmak zorunlu, satmak yasak ama maske yok ortalıkta 😑

Maske için mesaj gelen oldu mu? Eşim de bende daha bir sms kodu falan alamadık bu işin başından beri. Takmak zorunlu, satmak yasak ama maske yok ortalıkta 😑
Başvuruyu benim yapmama rağmen eşim için kod geldi geçen hafta ve eczaneden maske alabildik ama benim için hala gelmedi..

Bizdede maske için eşime kıd geldi bana gelmedi acaba okodla ikimizde mi alacaktık eczaneye de sormadık

Bizdede maske için eşime kıd geldi bana gelmedi acaba okodla ikimizde mi alacaktık eczaneye de sormadık
Eşim, kendi ve benim adıma talepte bulunmuştu. Ona kod geldi, ben gittim almaya. Benim için de başvuru yapıldığını belirttim. Bana ayrı kodun gelmesi gerektiği belirtildi, ancak kod tarafıma henüz ulaşmadı.

Bu sabah Sağlık Bakanlığından maske için SMS kodlarımız geldi. Ne zaman başvuru yaptığımı net olarak hatırlayamıyorum ama birkaç hafta oldu sanırım.

İki eczaneden sadaka istemiş gibi "maske kalmadı" yanıtı aldıktan sonra girdiğim üçüncü eczaneden maskeleri aldım.

Maskemi taktım ve şu an kendimi American Express sahibi gibi ayrıcalıklı hissediyorum.

Ekleme:

Az önce eve geldik; PTT kapıya iki paket maske sıkıştırmış. Yanlış gelmiştir sandım ama üstünde isimlerimiz yazıyor:krktm:

Son düzenleme:
Yasaklar, önlemler zaman zaman komediye dönüyor. Bugün banka kuyruğunda gördüğüm sahne inanılmazdı :). Bankaya maskesiz almıyorlar ve sırayla aldıkları için de dışarıda kuyruk vardı . Dışarıda kuyruktaki 3-4 kişide ise maske yoktu ve sırayla içeri giren bir önceki arkadaşının maskesini alıp takıp içeriye giriyor çıkınca da arkasındaki arkadaşına veriyordu. Benim güzel ülkem, pratik vatandaşlarım benim :). Birbirlerine bulaştırmak için daha güzel bir metot düşünsen üretemezsin

Yasaklar, önlemler zaman zaman komediye dönüyor. Bugün banka kuyruğunda gördüğüm sahne inanılmazdı :). Bankaya maskesiz almıyorlar ve sırayla aldıkları için de dışarıda kuyruk vardı . Dışarıda kuyruktaki 3-4 kişide ise maske yoktu ve sırayla içeri giren bir önceki arkadaşının maskesini alıp takıp içeriye giriyor çıkınca da arkasındaki arkadaşına veriyordu. Benim güzel ülkem, pratik vatandaşlarım benim :). Birbirlerine bulaştırmak için daha güzel bir metot düşünsen üretemezsin
Sürü bağışıklığını hızlandırma yöntemleri ;)

İtalya'da bir kilise korona ile mücadele için halka kutsal su dağıtıyordu, her gelen aynı kaşıktan bir yudum alıp gidiyordu. Bu maske işi de o hesap olmuş.

Bu sabah bana da maskenizi Denizli içi herhangi bir eczaneden alabilirsiniz diye mesaj geldi. İlk olarak maske için başvuru yapmadım, ikinci olarak da Manisa'da çalışıyorum, beni hala Denizlide görüyorlar galiba. Hastanede bizim firma her personele günlük 2 adet maske 2 çift eldiven veriyor. Maske fiyatları tavan yapınca çözümü neredeyse kimsenin gelmediği kütüphaneyi dikiş atölyesine çevirerek halletiler. Memur grubuna kahverengi bir kumaş türünden yapılıp veriliyor, bizim gibi firma çalışanlarına da sanki kağıt havlu gibi bir kumaştan üretip yapıyorlar. İlk zaman acemilikten olsa gerek kulaklardan taktığınızda kulaklarınız Harry Potter'daki goblinler gibi oluyordu. Şimdi biraz daha düzeldi. Ama hijyen şartları kısmı ayrı bir sıkıntı. Sürekli birilerini kılı tüyü çıkıyor, üfleyip bunlardan kurtulduktan 20 kadar olunca eve getirip çamaşır makinesinde yıkıyorum. Kaş yapalım derken göz çıkarma durumları oluyor.
Soldaki standart üretim maske, sağdaki hastanede üretilen. Hastane içerisinde takmak mecbur haliyle kafamıza sığsa da, sığmasa da bir yolunu bulup takıyoruz. Biz ofistekiler ile kendi iplerini söküp cerrahi tip maske iplerinden zımbalıyoruz.

Ekleme: Fabrikası Manisa'da olan Nutella tüm hastane personeline, birer kavanoz Nutella dağıtmış. Tabi hala 25 liralık şe diyerek memnun olmayanlar var. 3000 kişiye 25liralık ürünü dağıtmayı düşünmek bile büyük incelik.

Dosyalar

• IMG_20200428_152217.jpg
    IMG_20200428_152217.jpg
    1,6 MB · Okunma: 45
  • IMG_20200428_210357.jpg
    IMG_20200428_210357.jpg
    933,3 KB · Okunma: 15
Son düzenleme:
Geri