Heyyyytttttt beeeeeee;
(link)
Tabiii alacak yer bulabilirsen
Bu arada trajikomik uygulamalara devam. Bulundugum Mugla-Bodrum icin durumu aciklayayım.
Seyahat kısıtlaması Mugla icin 04.05.2020 tarihinde kaldirildi. Ne kadar yazligi, teknesi olan İstanbul-Ankara-İzmir ikametli insan varsa colugu cocugu toplayıp Bodrum şehir girisine yigildi. Gazete haberine gore yasagin kalkmasını takip eden gun giriş yapan arac sayısı %25 arttı.
Sonra haftasonu ve tatillerde sokaga cikma yasagi Mugla ili icin kaldırıldı. Bu durum ile daha cok kişi sokaga cikma yasagi olmayan Mugla ve diger yasaksiz sehirlere beldelere akacak.
Bu durumda populasyon yuksekligi nedeni ile tasiyici riski yuksek olan buyuksehir insanları ozgurce gezmeye basladilar Mugla'da ve Turkiye'nin diger yasaksız bolgelerinde.
-Madem bunu boyle yapacaksiniz ne diye herkesi eve kapattiniz?
-Madem risk var o zaman neden sehirlere sokaga cikma yasagi uyguluyor ama seyahat engeli kaldirarak bu insanların ozgurce hareket edebilecekleri yorelere gecislerine izin veriyorsunuz?
-Madem maske ve eldiven zorunlu neden ulkede dagitamadiginiz maskeleri diger ulkelere yolluyorsunuz?
-Madem corona bu kadar korkunce ve ciddi mucadele gerektiririyor siz bu saka gibi uygulamalarla;
65 yas ustu cikmasın, simdi 20 yas altı cikmasın, maskesiz gezilmesin ama maske bulunamasın, bulursan satısı yasak ancak kod ile al fakat kod gelmesin, seyahat engeli kaldirilsin ama haftasonu bazı yerlerde sokaga cikma yasagi olsun, sokaga cikma yasagin var ise olmayan sehirlere ozgurce gidip oralarda gezebilirsin, haftanın belli gunu ve saatleri cocuklar ve yaslilar sokaga cikabilsin, diger zamanlar evde otursun, haftasonu evde oturulsun hafta ici gezilsin...
Ucak biletleri ve ev kredileri ucuzlatilsin ama faturalar, krediler, vergiler, kartlar, kiralar vb. konusunda sıfır faiz uygulaması ve/veya oteleme yapılmasın.
Destek, tesvik, yardım beklerken yurtdısına yapılan yardımlar marifet gibi anlatilirklen bizlere IBAN, bagis icin link ve SMS bilgileri gonderilsin...
Neyin kafasini yasiyoruz acaba?
Ben zaten en bastan beri bu işlerin ciddye alınması gerektigini ama paranoyak bir kuresel cilginlık yaratılacak kadar abartılmasını tuhaf buldugunu soyleyenlerden oldum. Gel gelelim bu uygulamaların ''ciddi'' olarak onlem paketi oldugunu soyleyebilecek olan varsa beri gelsin lutfen..
.