Değerli bisiklet sever üstadlarım. Merhabalar. Aranıza yeni ve Kayseri'den katıldım, aslında 3-4 yıldır takip halindeydim fakat üye olmak nasip olmadı. Geçen haftalarda yeni aldığım corelli husky 1.0 bisikletimle artık üye olmanın vakti geldi dedim ve kısa sürüşlerden sonra bir inceleme yapayım dedim. bildiğiniz üzere Corelli Eskişehir de kurulmuş bisiklet markası (sadece bisiklet kadrosu değil gidon, gidon boğazı, sele, sele borusu, jant çemberleride üreten bir marka). Gelelim bu corelli bisikletler nasıl sonuçta yeni üretilmiş bisiklet tecrübesi tam olmayan ( bunu sadece ben değil bisikletliler derneğinden abilerde söylüyor) bir marka. Şimdi gelelim bisikletin özelliklerine
-fotoğrafta görüldüğü üzere vites sistemi tamamiyle shimano olarak gözüküyor. Fakat Corelli arka ruble de Shunfeg denen bir marka kullanıyor. Yani katalogda başka bisiklette başka marka kullanıyor.
-Bisikletin sürüşü önceki bisikletimle oranla çok çok daha iyi. Yani kadro tasarımı çok iyi (tabi bana göre üstatlar daha iyi bilir)
-Bisikletin aynakolu ve orta göbeği berbat, bu kadar dandik bir aynakol yapılmaz ve dandik bir orta göbek takılmaz. her pedal çevirişimde aynakol sanki zorlanıyormuş gibi gıcırdıyor.Orta göbekte her pedal çevirişimde küçük tıkırtılar meydana geliyor. Servise gittim servis göbek vidalarını sıktı ''ses bir daha gelmez '' dedi fakat ses hala kesilmedi.
-bisikletin aynakolu tahminime göre 22/36/44 lük bir aynakol kullanılmış ve eğer aynakolu değiştirmek istiyorsanız yine aynı şekilde 22/36/44 lük aynakol kullanmak zorundasınız. Çünkü daha büyük bir aynakol kullandığınızda aynakol dişlileri bisikletin kadrosuna sürtecek ve kadro aşınacak.
-bisikletin ön aktarıcısı idare eder düzeyde, sürekli ayar kaçırıyor ve sürekli ayarlıyorum
-ön maşa kilitlenemez bir maşa ilk günlerde hassastı fakat gün geçtikçe sertleşiyor.
-bisikletin tekerleri berbat. Asfaltta toprakta virajda yağmurda anlayacağınız her yerde kayıyor. Ayrıca dişli şehirde çok yoruyor.
-bisikletin selesi çok rahat değil fakat süngerli sele kılıfı taktığımda çok rahat oldu.
-bisikletin sele vidaları, bacakların her hareketinde gıcırdama yapıyor ve kasis, çukur gibi yerlerden geçerken de aynı şekilde gıcırdama oluyor.
Bu güne kadar 250 km yol yaptım düz yolda ortalama 30 ile gidebiliyorum ve aslında dişliler yetersiz kalıyor. aslında ben bundan oldukça memnunum çünkü bisiklette yüksek hız çok fazla tehlikeli.Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve biraz baş ağrısı yaşamak istiyorsanız (bisiklet alacaklara) bisikleti alabilirsiniz.
yaklaşık 16 yıldır yazları sürekli olarak, kışlarıda boş vakitlerde bisiklet süren biriyim. Önceki bisikletim Borabaydı. ve şunu söyleyebilirim ki borabay kadro olarak çelik ve corelli den kötüydü, fakat 16 yıldır ne arka ne ön aktarıcı ne de orta göbek sıkıntı çıkardı. ve onu xxx marketinde 80 liraya almıştık ve garantisi de yoktu. zamanla vites kollarını shimanonun tuşlu vites kolu ile değiştirdim. bu yıl ağır bakım zamanı gelmişti. Bakımla uğraşmak yerine bisiklet alırım diye düşündüm. Düşünmez olaydım