Scudo Sports

Corelli

@pYRoSpeC Daha önce böyle 1 durum yaşadım bir hevesle aldığım bisikleti elden çıkardım şimdi tekrar aynı duruma düşmek istemiyorum. O yüzden dediğiniz gibi şimdilik araştırıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim

Scudo
Corelli markası yerli üretici olarak hepimize hayırlı olsun. Bildiğim kadarıyla bu yıl 2. sezonları. Benim Corelli markasıyla tanışmam buz gibi bir bisiklet esnafı sayesinde oldu. Ben biraz araştırıp ve arkadaşımda da bulunan Kron marka MTB alma niyetiyle gitmiştim. Ama arkadaşın soğuk tavırları sayesinde oradan hızla uzaklaştım :). İyi de yapmışım. Bu vesileyle F/P ürünü araştırmamı daha da derinleştirdim. Corelli fabrika tanıtım videosu ve yan sanayici geçmişini inceleyebildim. Markaya kanım ısındı. İnternet sitesindeki ürünler hakkında detaylı paylaşımları ve müşteri odaklı siteyi geliştiriyor olmaları, forumda da yorumları takip edip dönüşler sağlamaları daha da ısınmama sebep oldu.
Markaya güven oluştuktan sonra ürün seçimi için sitesini epey bi karıştırdıktan sonra bana uygun olduğunu düşündüğüm Scopri 2,1 18" kadro 27,5" tekerli modelinde karar kıldım. Fakat İstanbulda bir kaç mağazada stoklarda 2,1 bulamadım. Fabrikayla görüştüğümde 2 hafta içinde mağazalarda stoklara gireceğini söylediler. Arkadaşın da kafamı karıştırıp :) 26" al daha rahat pedallarsın sözüyle ve biraz da hevesin verdiği aceleyle 26" almış oldum. Özetle bisikletten gayet memnunum. Yaklaşık 2 ayı geçkindir kullanıyorum. Sürüş keyfi, verdiği kalite hissi beni tatmin etti. İlgilenenler için, ürün detayları zaten sitelerinde mevcut olduğundan detaya girmeyeceğim.
Şehir /Tur bisikleti arayanlar için şöyle bir tavsiyem olabilir. 2 adet Rubena Flash 26x1,75 STU (Patlamaya 5mm iç zırhlı, Reflektörlü, Uzun Yol) yol lastiği takarak 60*2= 120 TL maliyetle işi çözebilirler. Yada 30*2=60 TL ye normalinden alabilirler. Teker boyutunu 29" seçerlerse daha iyi olur. Scopri 2,2 modeli.
Neden üst seviye donanımlı Yol/Yarış bisikletini piyasaya sürmedikleri ile ilgili nacizane görüşüm;
Firmanın halihazırda büyük markalara alüminyum parça üretimi yapan bir üretim tesisleri zaten bulunduğundan satış yapalım da tutunalım endişesi olmayacağını düşünüyorum. Ya da bu endişeyle düşük orta seviye ile başladıklarını düşünmüyorum.
Bu seviye bir bisiklet profesyonel ya da tecrübeli amatörlerin tercihi olacaktır. Henüz 1-2 senelik bir firmanın takdir edersiniz ki bazı konularda tecrübesizliği olabilir. Giriş ve orta seviye kullanıcılar bu noksanları fark etmeyebilir ya da önemsemeyebilir. Ama üst seviyede yaşayacakları problemler elit kullanıcılarda kalitesiz ürün güvensiz marka imajı oluşturacaktır. Bunu ilerleyen dönemlerde düzeltseler bile ilk olumsuz algıyı yıkmak çok zor olacaktır. Bence firma üretim, satış, servis noktalarında belli standartları oturttuktan sonra önümüzdeki sezonlarda üst seviye yol/yarış bisikleti de piyasaya sunacaktır.

Firma yerli üretim olarak potansiyeli olan bir firma olduğunu düşünüyorum. Umarım biz Türk sporseverlerine güzel ürünler sunarlar. Şimdilik uzaktan takip ediyorum.

Katlanır bisikletini inceledim. Aluminyum konusunda iddialı olsalar dahi, çok ağır geldi. 2.0 olan modeli de yoktu.

Korel'den daha iyilerini bekliyoruz. Terra modellerine daha yakışıklı daha hafif daha donanımlı konsept çalışmalarını da bekliyoruz. Bir Caad, bir Aluxx aluminyum bisikletleri alıp incelesinler.

• Beğen
Tepkiler: Hakorman
Yolları açık olsun. Zamanla kendilerini geliştireceklerine canı gönülden inanıyorum.
Bayilerinde müşteri memnuniyetini gözetirlerse, markadan bağımsız olarak bi tık öne geçeceklerini düşünüyorum..

Öncelikle selam beyler ,Corelli fabrikasından Corelli Fox 3.1 model bir bisiklet almıştım. 12.07.2017 ' de bisikletimi Corelli'nin yetkili servisinden teslim aldım. Aldığım ilk gün yaklaşık 10-15 km yol yaptım ve akort ayarları bozuldu veya bozuktu. Faturasını,garanti belgesini ve kitapçığını götürdüm ücretsiz bir şekilde yaptırdım.Onun dışında bisikletten gayet memnunum başka bir sorun çıkarmadı. Bisiklet 14-15 kilogram civarında. Kilitlemeli zoom maşa kullanılmış,çoğu yerde shimano kullanılmış.Detaylı isteyen olursa videoya çekerim.

Dosyalar

• 11c81c54-519b-4c4c-8823-c26992c2558e.jpg
    11c81c54-519b-4c4c-8823-c26992c2558e.jpg
    77,3 KB · Okunma: 171
  • Beğen
Tepkiler: SafaGürcan
Dün sarı renkli yanlışım yoksa pretty model şehir bisikletini inceledim kaynak işçiliği çok güzel. Aşağıdaki foto ya yakın kaliteydi. Demem o ki kadroları güvenilir gibi

250dffda96e3165d803630da0e3ca8dc--best-tig-welder-welding-tips.jpg

2400 tl ye bütün vites sistemi deore m610 (Zincirie kadar shimano), jant göbekleri shimano, lastikleri maxxis bisiklet veriyorlar. Sadece jant çemberleri ve ön maşa değiştirilebilir isteyen olursa onun dışında mal güzel bence

• Beğen
Tepkiler: eatmc
@MuhammedSGonul elcikleri çıkarıp vites kollarının tarafına birkaç kat bant dolayıp elcikleri takın. Takarken zor olabilir ama kolay kolay çıkmaz, öyle diyorlar :) ya da sıkıştırılabilir elcik alacaksınız.

@MuhammedSGonul
Elciklerin iç kısmına saç spreyi sıkın. Bir daha kaymaz. Sünger değilse tabi

Corelli çok araştırdım kendileri ile de çok görüştüm. İyi bir firma, iyi niyetliler v.s. ama sıkıntı şu ; modellerinin stokları oluşmadan ilan ve reklam girmeleri en büyük hataları olmuş. Onların adına cidden yaptıkları reklam yatırımı için üzüldüm, keza firmayı duyurma amaçlı gayet yerinde oldu ve çoğu kişi haberdar oldu. Ama gel gör ki İstanbul da bile bütün modellerini bulamıyorsunuz. Bayi ağını net oluşturamamışlar, listesinde bayisi görünen adamı aradım adam resmen fırça attı bana. Kendileri telefon olsun sosyal medya olsun hızlı dönüş sağlıyorlar. Ama ben sırf bayi ağlarının zayıflığı (lakayıtlığı, saygısızlığı v.s.) ve stok olmayışı sebebi ile tercihimi başka bir markadan yana yaptım. Bayi ve servis ağındaki durumu baya bir miktar toparlamaları gerekiyor, ondan sonra belki alışveriş edebilirim kendi adıma.

• Beğen
Tepkiler: Groims
Ben hiç araştıramadım, birçok almış olduğum ürünün internette fotoğraflarını arıyorum, bu markanın istemiş olduğum modelinden karşıma çıkan iki ya da dört adet fotoğraf var. Fiyat karşılaştırması yapamıyorum. Doğru düzgün yorum bulamıyorum. Güvenilir sayılabilecek internet satışı sitelerinde ürünü bulamıyorum. Detaysız bir video bile yok. Bu forumda bile konusu var, bisiklet olması dışında bir bilgi yok :uzgnm:

@Serdaryildiz youtube da sporcu pazari adlı satış sitesi ve firmanın çektiği birkaç video mevcut, birde ikitekeriz adlı gençlerin bir videosu var sanırım. Bunun haricinden karşılaştırma v.s. bulma şansın yok maalesef. Ben firmanın kalitesi v.s. açısından endişe duymuyorum beni irrite eden satış ve servis ağı. Yoksa ürünleri gayet, fiyat / performans olarak duruyor.

@Agent_WD40
Bu yorumunuzu firmaya da iletirseniz çok faydalı olacaktır onların adına diye düşünüyırum

Firmaya 2 kez ilettim. Corelli alacaktim baska marka aldim. Ben gorevimi yaptim , sonrasi onlarin bilecegi is. Boyle giderler ise cidden emeklerine yazik. Firmayi cidden cok begeniyorum ama yazik.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Değerli bisiklet sever üstadlarım. Merhabalar. Aranıza yeni ve Kayseri'den katıldım, aslında 3-4 yıldır takip halindeydim fakat üye olmak nasip olmadı. Geçen haftalarda yeni aldığım corelli husky 1.0 bisikletimle artık üye olmanın vakti geldi dedim ve kısa sürüşlerden sonra bir inceleme yapayım dedim. bildiğiniz üzere Corelli Eskişehir de kurulmuş bisiklet markası (sadece bisiklet kadrosu değil gidon, gidon boğazı, sele, sele borusu, jant çemberleride üreten bir marka). Gelelim bu corelli bisikletler nasıl sonuçta yeni üretilmiş bisiklet tecrübesi tam olmayan ( bunu sadece ben değil bisikletliler derneğinden abilerde söylüyor) bir marka. Şimdi gelelim bisikletin özelliklerine

corelli-husky-1-0-1.jpg

-fotoğrafta görüldüğü üzere vites sistemi tamamiyle shimano olarak gözüküyor. Fakat Corelli arka ruble de Shunfeg denen bir marka kullanıyor. Yani katalogda başka bisiklette başka marka kullanıyor.
-Bisikletin sürüşü önceki bisikletimle oranla çok çok daha iyi. Yani kadro tasarımı çok iyi (tabi bana göre üstatlar daha iyi bilir)
-Bisikletin aynakolu ve orta göbeği berbat, bu kadar dandik bir aynakol yapılmaz ve dandik bir orta göbek takılmaz. her pedal çevirişimde aynakol sanki zorlanıyormuş gibi gıcırdıyor.Orta göbekte her pedal çevirişimde küçük tıkırtılar meydana geliyor. Servise gittim servis göbek vidalarını sıktı ''ses bir daha gelmez '' dedi fakat ses hala kesilmedi.
-bisikletin aynakolu tahminime göre 22/36/44 lük bir aynakol kullanılmış ve eğer aynakolu değiştirmek istiyorsanız yine aynı şekilde 22/36/44 lük aynakol kullanmak zorundasınız. Çünkü daha büyük bir aynakol kullandığınızda aynakol dişlileri bisikletin kadrosuna sürtecek ve kadro aşınacak.
-bisikletin ön aktarıcısı idare eder düzeyde, sürekli ayar kaçırıyor ve sürekli ayarlıyorum
-ön maşa kilitlenemez bir maşa ilk günlerde hassastı fakat gün geçtikçe sertleşiyor.
-bisikletin tekerleri berbat. Asfaltta toprakta virajda yağmurda anlayacağınız her yerde kayıyor. Ayrıca dişli şehirde çok yoruyor.
-bisikletin selesi çok rahat değil fakat süngerli sele kılıfı taktığımda çok rahat oldu.
-bisikletin sele vidaları, bacakların her hareketinde gıcırdama yapıyor ve kasis, çukur gibi yerlerden geçerken de aynı şekilde gıcırdama oluyor.
Bu güne kadar 250 km yol yaptım düz yolda ortalama 30 ile gidebiliyorum ve aslında dişliler yetersiz kalıyor. aslında ben bundan oldukça memnunum çünkü bisiklette yüksek hız çok fazla tehlikeli.Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve biraz baş ağrısı yaşamak istiyorsanız (bisiklet alacaklara) bisikleti alabilirsiniz.
yaklaşık 16 yıldır yazları sürekli olarak, kışlarıda boş vakitlerde bisiklet süren biriyim. Önceki bisikletim Borabaydı. ve şunu söyleyebilirim ki borabay kadro olarak çelik ve corelli den kötüydü, fakat 16 yıldır ne arka ne ön aktarıcı ne de orta göbek sıkıntı çıkardı. ve onu xxx marketinde 80 liraya almıştık ve garantisi de yoktu. zamanla vites kollarını shimanonun tuşlu vites kolu ile değiştirdim. bu yıl ağır bakım zamanı gelmişti. Bakımla uğraşmak yerine bisiklet alırım diye düşündüm. Düşünmez olaydım :hihi:

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@celilyafes
Aynı markanın başka servisine götür bence. Çünkü başlarından savmışlar görünen o.

xx markanin ilk cikan modelleri gibi hep farkli sikintilar cikariyor.

ben bunu anladim

Geri