Scudo Sports

Corelli

yeni farkettim bisikletin arka dış lastiği 27.5 2.25 ön lastiği 27.5 2.10 sizce normal mi ?

ve aldığımdan beridir 1000 kilometreyi geçtim ve sizinle olanları paylaşıyım
-arka aktarıcıda sorun yaşadım ayarları bozuldu
-sarsıntı yaşadım büyük ihtimal göbekten ses gelmeye başladı
-akord ayarları bozuldu
-evet lastikleri yağmurda çok kayıyor ama dağda/kumda kaymadı gayet iyiydi
-bisikleti yıkadıktan sonra maşa sanki kitlenmiş gibi içine girmiyordu yağ sıktım şimdi iyi
-maşa gittikçe sertleşiyor
onun dışında herhangi bir yerinde sorunum yok gayet iyi menunum

Corelli yeni bir marka olduğu için kendini toparlayamadı gün geçtikçe iyiye gideceğine inanıyorum 2 - 3 yıl sonra almanızı öneririm
(zoom maşa pişmanlıktır)
mossoyu tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
Scudo
@enrique

hocam alınır fakat zamanla parçaları değiştirmek lazım . En büyük sıkıntı aynakolun arka çatala fazla yakın olması yani her ne kadar kadroda arge yapmış olsada bi kadro hatası mevcut. Dişli konusunu da corelli müşteri temsilcisi ile telefonla konuştum , arka dişli konusunda haklı olduğumu söylediler ve servise yeni dişli gönderip serviste taktırmamı söylediler. servise gittim dişli konusunu söyledim fakat servis bi afra tafra yapınca ses çıkarmadım. Şu an bi sıkıntı yok. Zaten seslerede alıştım. Yani alışıyor insan. Ama dediğim gibi 600- 750 lira aralığındaki bisikletlerde böyle sıkıntılar çıkar diye tahmin ediyorum.

@Yusuf !!WOW!!
hocam servise aldığımdan günden bu güne kadar 4-5 kere gittim serviste çalışan amca artık kem küm etmeye başladı , corelli daha servislere para vermemiş. Adam da ondan yakınıyor. Ama şu da bir gerçek corelli müşteri temsilcileri cidden ilgililer.

@Yusuf !!WOW!!
başka servise götürme konusuda o gittiğim servisteki amca başka bisikletçiye gitme herkes beceremez dedi.(ve bu konuda çok haklı sanırım çünkü bisikleti alırken biz fatura kestirirken bisikletin kurulumunu yapan amca ön aktarıcıyı bi ayarlayamadı. sonra yandaki bisikletçiye götürdüler o da ayarlayamadı. sonra servise gittik serviste ki amca iki hamle ile ayarladı.)

@enrique
biraz öyle oluyor o yüzden bütçeyi artırmak ve marka seçerken kullanıcı yorumlarını okumak gerekiyor.

Giriş seviyesi (NG 650-XC 100 muadili) modellerini almak bu iki bisikletten daha mantıklı.

Ama her ilde bayisi yok.

@ultrAhmet ng650 ler saglamsa benim ng650 den cektigim cektigim izdirap nedeni nedir. 1. yag eksik 2. amortisör zoom 3. aynakol dandik 4.degisim zamani gelmis.

@enrique
Ben Salcano'ya sağlam demedim, corelliye sağlam dedim.

@enrique
Jazz ve Pierre modellerini yakından inceleme fırsatı buldum her ikisi de gayet güzel kadrolara sahip donanımı da fiyatına göre yeterli olan bisikletler. En alt seviye bisikletlerini kadrosunda bile kaynak silme uygulamışlar ve renkleri iyi. Kron XC 150 kullanıyorum.

@enrique bence corellinin scorpi modeli güzel. Bu arada bisikletimdeki tüm sesleri kendim tespit ederek kendim sonlardım. (Sıfır bisiklet alacaklara tavsiyem, bisikletteki tüm vidalari iyice sıktırsınlar. Sele borusundan bir ses geliyorsa tüm seleyi söküp selenin altındaki vida yerlerini makine yağı ile cok az miktarda yağlasınlar). Gelelim bisiklet alacaklara; şu an bisiklet alacak olsam yine Corelli derim. Niye diye soracak olursanız 1 desteğe ihtiyacı olan bir firma(yerli alüminyum kadro üreten bir firma) 2 bisiklet kadroları ve kadro kaynak noktaları insana güven veriyor. Kadro tasarımında sıkıntı yokmuş sanırım sadece ön göbek milini biraz daha aynakol kısmına getirmek gerekiyormuş (bu konu hakkında tam bir fikrim yok açıkçası göbek içindeki mili görmediğim için yorum yapamam. 3 bence salcano ve kron artık sıradanlaştı , nereye baksam hep salcano veya kron ben farklılıklardan yanayım (bu benim kendi fikrimdir herhengi bir şekilde salcano ve kron firmalarını kötülemek istemem. Onların üst seviye bisikletleri cidden güzel ve Sonuçta onlarda yerli.)

@MuhammedSGonul
Hocam acaba hangi yağdan ve amortisörün neresine sıktınız. Benim bisikletin amortisörleri iyice sertleşti biraz yumşatmam lazım

şu an Eskişehir'deki Korel fabrikasındayım.. corelli bisikletlerin katalog çekimlerini yapıyoruz :)

a1YbDQ.jpg

@Türka¥ Modellerde değişim varmı?. Özellikle yol bisikletlerinde.

@Türka¥ Lütfen bu forumlardaki heyecanı ve beklentimizi kendileri ile paylaşın. Aluminyum bile olsa kadro konusunda ileri gitsinler. Bile olsa lafım Specialized, Trek ve Giant ayarında Aluminyum inceliğine erişirse kalkar. Üst segmente de ürün yapsınlar. Talep var. Uygun fiyatlı kaliteli. UCI standardında.

@Türka¥ so@Türka¥ fotoğraf makinesi pana mı?

@enrique
Aynakol da nasıl bir problem var???

@srdrmrs aynasız sony a7r2 ile çekiyoruz..

@Emre Yönlüer teşekkürler :)

@Heraklia yol bisikletlerinde 3 yeni model hazırlamışlar bu sene..

@Groims bu başlıkta yazılanları hem üretim müdürüne hem de pazarlama müdürüne gösterdim.. artık ne kadar ilgilenirler bilemiyorum..

@Türka¥ Güzel haber. Tarih belli mi yeni modellerin çıkışı için.

pierre modellerinin aynakol orta göbek millerinin catiya yakinligi

Geri