Scudo Sports

Canyon vergi iadesi

@İlker Karakuş

Firma bunu sana müşteri memnuniyeti adına dahi ödeyebilir. Sonuçta belliki ülkeler arası kriz yaratmışsın. :)

Scudo
Murat bey ülkeler arası kriz çıkarmaya gerek yok. Almanya Büyükelçiliğinin sitesine girerseniz orada adamlar bu tür Almanya dan alınıp Türkiye de tüketilen yada kullanılan ürünler için özel link ve açıklamaya yer vermişler. Yani bu Alman vergisi ödenip Almanya dışına çıkarılan bütün ürünler için geçerli.

@İlker Karakuş umarım iadenizi en kısa zamanda alabilirsiniz ve bisikletinizi iyi günlerde kullanın. ben bu konuya artık cevap yazmayacağım. sanırım bu konuda bilgi almak isteyen arkadaşlar konuyu en baştan okuyarak neyin ne olduğunu, nasıl bir prosedür izlenmesi gerektiğini, riskleri vs. anlayabilirler. zaten bu süre zarfında özelden bazı detaylar hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlar da oldu, elimden geldiğince anlattım. yine sorusu olan olursa da mesaj gönderebilirler.

ülkemizin içinde bulunduğu berbat durumun yansımasını aslında şu küçücük forum ortamında, basit bir konuda bile çok rahat görebiliyoruz. her şeyi kendilerinin bildiğini, herkese istedikleri gibi hitap edebileceklerini düşünen, ama en ufak eleştiri veya düzeltmeye tahammülü olmayan kişilerin yönettiği bir ülkede yaşıyoruz. tahammülsüzlük tavan yapmış durumda. insanların birbirine en ufak bir saygısı yok, cahillik en büyük silah olmuş çünkü cahiller çok cesur ve pervasız. entelektüel kişiler fikir beyan edemez hale getirilmiş durumda. ortamlar da kaba saba konuşan, karşısındaki insanları küçümseyen nezaketsiz insanlara kalmış durumda. sağ olsunlar bazı arkadaşlar özel mesajlarıyla beni uyardılar karşıdaki kişi hakkında. daha önce de çoğu kez gereksiz girdiği polemikleri, insanlara sataşmalarını örnek göstermişler. bu kişiyle muhatap olmak istemedikleri için özel mesaj ile bana ulaştıklarını söylediler. uyardıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum ama bu tip insanlara karşı özgürce korkmadan fikirlerimizi söylemedikçe de bu durumlardan (toplumsal anlamda) kurtulamayacağımız aşikardır. neyse arkadaşlardan birinin söylediği şu sözü gerçekten haklı buluyorum ve artık uzatmak ve bu konuyu gereksiz yere dağıtmak istemiyorum.

"Unutmayın söyledikleriniz karşıdakinin anladığı kadar tesirlidir ancak."

• Beğen
Tepkiler: sinobjk
@mehmetsarı size bu konudaki yardımlarınız için ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Kimsenin ne düşündüğü ne söylediği umurumda değil ben kendi doğrumdan asla vazgeçmem , sonuca ulaşmak için bütün yolları deneyeceğim. Kimisi memnun olur takdir eder kimisi rahatsız olur o arkadaşlara verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özürdilerim. Benim içinde bu konu burada kapanmıştır. Vergi iadesini aldığım zaman size özelden yazarım. Hayırlı günler , sizde bisikletinizi kazasız belasız güle güle kullanın.

Canyon tarafı da uğraştırıyor ama. Ben herşeyi doğru yaptım 2 tane bisiklet almıştım. Birinin vergisi daha yeni geldi hesabıma ucuz olanın diğeri daha gelmedi. 2 ay oldu nerdeyse:D maillerime de cevap gelmiyor artık blokladılar mı bilmiyorum[emoji16]

@mehmetsarı

Evet görüyoruz. Okumadan neyin neden yazıldığını anlamadan cevap yazanlar insanları sürekli yanlış yönlendiriyorlar.

@İlker Karakuş

Tamam siz başvurunuzu yapın sonucu da bize yazın. Merakla bekliyoruz.

Ülkeler arası kriz derken şaka yaptığımı anlamamış olmanız ayrı bir durum.

Şimdi merak ettim baktım. Almanya Büyükelçiliği sayfasında "istisnai durum" olduğunun ispatlanmasını istiyor ve 25 Euro sizden harç istiyor. Kayseriden Ankaraya gideceksiniz, bir de ispat edemezseniz seyahat masrafınız yanacak.

"Unutmayın söyledikleriniz karşıdakinin anladığı kadar tesirlidir ancak" MEVLANA

• Beğen
Tepkiler: mehmetsarı
konuyla ilgili Canyon la email yazismalarimi paylasmak istiyorum.

Sehr geehrter Herr Çohantimur,

vielen Dank für Ihre E-Mail.

Dies ist so möglich, allerdings fällt die Mehrwertsteuer an, da die Lieferung innerhalb Deutschlands stattfinden.
Sie können das Bike dann anschließend in die Türkei einführen, wozu wir noch Ihre Türkische Adresse als Rechnungsadresse benötigen. Sie erhalten einen Ausfuhrabnehmerschein, den Sie an der Zollstelle ausfüllen lassen können. Das Original können Sie uns dann innerhalb von 3 Monaten nach Kaufdatum zusenden, damit wir Ihnen die deutsche Mehrwertsteuer erlassen können. Der Betrag wird nach dem Ablauf des 30-tägigen Rückgaberechtes überwiesen.

Ich hoffe, ich konnte Ihnen mit meiner E-Mail weiterhelfen. Sollten Sie weitere Fragen oder Anliegen haben, können Sie sich gerne wieder an uns wenden.
Mit freundlichen Grüßen,

Fabian Weber
Servicecenter

@ilker karakuş, anladigim kadariyla sizin sorununuz, bisikleti getiren arkadasiniz gumruk memuruna durumunu izah edememis, memur da yanlis anlayip basindan def etmis. ya almancasi yeterli degildi veya baska bir sorun olmus. yoksa memur kafasina gore imzalamiyorum demez.(almanyada dogup buyudum ordaki insanlarin psikolojisini az cok tanirim). arkadasin konuyu dogru izah edip belgeyi kaseletcekti. olan olmus gecmis olsun umarim konsolosluk cozer

@3rsin almancasi olmayana kisaca ozetleyeyim. bahsedecegim yontem bisikleti ya gidip koblenzden alinmasi veya almanya ici kargo yontemidir. bisikleti %19 vergi dahil fiyattan satin aliniyor. canyon size export belgesi hazirlayip veriyor( uzerinde tr deki adresiniz yazili olmasi lazim). bu belgeyi alman gumrugunde kaseletiyorsunuz (bisiklet ab disina ciktigina dair kanittir). bu belgenin orjinalini 3 ay icinde canyona postalamaniz halinde, vergi iadesi aliyorsunuz.

bu bir haktir. kurnazlik degil.

• Beğen
Hayret ediyorum. İnsanlar okumadan sürekli aynı şeyleri yazıyorlar. Yukardaki almanca metnin konuyla hiç alakası yok. Zaten sorun adres sorunu da değil. Yurt dışına çıkarma sorunu da değil.

@İlker Karakuş
Yapılması gereken aynen buydu, yani gümrükten kim geçirecekse fatura onun adına olmalıydı, kimin kartından çekildiğinin bi Önemi yok, o kısım gümrüğü ilgilendirmez, siz faturanızı onaylatıp gönderdiğiniz zaman firma iadeyi sizin kartınıza yapabilirdi. Yalnız bir de şöyle bi sorun var, arkadaşınız turistse tamam, ama Almanya'da yaşıyorsa yine iade alamazdı! Ama arkadaşınız turistse o zaman canyon yetkilileriyle görüşün ve sizi yanlış yönlendirdiğini söyleyin, kesinlikle sizi yönlendiren kişinin hatası, vekaletle tax almak diye birşey yok. Eğer şartlar tax almanıza uygunsa buna kurnazlık demek yanlış olur, ama yolundan suyundan yararlanmadığınız bi ülkeye vergi vermek aptallık olurdu. Taxi geri almanız oldukça zor, ama bir hata yapmışlar, belki size yüklü bi indirim kuponu verirler ve bi sonraki alışverişinizde telafi edersiniz. Ama Türk yetkilinin neye istinaden saçmaladığını öğrenin bence, doğru yolunuzdan çevirmiş sizi.

@mehmetsarı
Bende hakkını aramaya çalışan birine gereksiz yere bu ithamların yöneltilip, diğer mesajlarda insanların anlama kıtlığı yaşadığını ifade eden mesajları ukalaca buldum.

Sizde aslında güzelce anlatmışsınız ama sadece bişeyi belirtmek istiyorum, fatura adresi tr de olmak zorunda değil, sadece gümrükten geçiren kişinin (bu durumda) avrupa birliği dışında ikamet etmesi gerekiyor

• Beğen
@GÖRKEM.G almanya %19 vergi uyguluyor. bisiklet almanya disina ciktigi icin odedigin alman vergisinin tamamini geri aliyorsun.

@İlker Karakuş

Mevzuat gereği yetki verdiğiniz kişiyi sadece tışamada yetkilendirmeniz gerekirdi, adres türkiye olmadığı için ne alman yetkili nede türk yetilinin yetkisinde değil alışveriş. sadece çıkış ve giriş işlemleri yapılmış yazınızla. adres türkiye olmadığı için işlem yapılamaz fakat haziran ayında almanyaya gideceğim telefonla arayın yardımcı olayım size.

Merhabalar
Geçen sene ben Almanyanın Garmish bölgesinen tur kayağı aldım arkadaşın dediği gibi %19 vergi gözüküyordu faturada taxfree istedim vergi iadesi için ona göre fiş verdiler.Ama havalanında Taxfree yi geri alırken %10 nu geri verdiler yani verginin tamamını geri alamadım

@sabihavni

Fatura beyefendinin adına olsada fatura adresi almanya olduğu için alması imkansız. Yolcu fatura sahibi olması gerekir ve beraberinde ürün türkiyeye girmesi şartı aranır.

@sabihavni
Bazı firmalar kendileri iade ediyor (Canyon gibi). Diğer durumlarda havaalanında aracı firma hallediyor, masraf olarak %7-8 gibi bir kesinti oluyor. Meblağ yüksek ise satın alınan yer ile görüşüp gümrükte onaylanmış belgeleri yolladığınızda masrafsız olarak iade ayarlayabilirsiniz.

@3rsin
elektronikte tax free ofisleri %11,5 iade ediyor kalanı komisyon oluyor onlara o yüzden sormuştum nasıl olduğunu.

@sgazel

belgeleri yollasak yetiyor mu? 3 ay içinde tekrar yurtdışına çıkıp aldığımız yere pasaport ile beraber ibraz etmek gerekiyor diye birşey okumuştum ben. kesin bilgi değildir!

Canyonlar almanyadami satiliyor

evet sadece almanya icinde satiliyor.turkiyede veya baska bir ulkede bayiligi yok bildigim kadariyla...

Geri