Scudo Sports

Canyon vergi iadesi

@sinobjk Boyum 170 bacak boyum 77 cm canyonun sitesindeki hesaplama sistemine göre XS beden bana uygun çıktı bende acaba çok mu küçük olur diye düşünüyordum S mi alsam diye çok kişiye de danıştım. Ama iyiki canyonun tavsiyesine uyup XS almışım çünkü bu ikili sele borusu şuan tam sınırda kadro boyu biraz daha büyük olsaydı sanırım sele borusunu düz olanla değiştirmek zorunda kalacaktım.

Scudo
@madmech peki ben birşey daha merak ettim. bisikleti siz mi satın aldınız, yoksa bahsettiğiniz arkadaşınız aldı ve siz ona mı ödediniz? yani fatura sizin mi, yoksa arkadaşınızın mı adınaydı?

çünkü arkadaşınız atıyorum ahmet SOYADI, havaalanında pasaportu ile ahmet SOYADI olduğunu halihazırda kanıtlayacaktır. tabii fatura onun adına değilse bir anlam ifade etmez..

@lombardoAslında ben kredi kartından satın aldım onun adresine yollatım. şöyle idi teslimat adresi onun adına fatura adresi benim adıma idi. O alıp geldi bisikleti TR'ye ben bindim sonra bende bisiklet geldikten 2 ay sonra Danimarka'ya gittim hem gezmeye hem bisiklet binmeye o zaman dönüşte gümrüğe kaşeletip KDV iadesini aldım. Baz alınan isim fatura adresi olarak geçen hanedeki yazılı isimdir.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
boy meselesi ciddi bir mesele cok yanlışa düşen arkadaş var canyonda özellikle nasıl bir geometriye sahipse artık diger bir cok markayla ciddi fark var. ben 176. yım bacak boyu 80 canyon bana S(53) yani diğer markarın 51 kadrosu öneriyo burda bir magazaya gitsen 53 54 kadro veriyolar. cok ilginc ama bende canyonu dinlicem s benden alıcam. gerçi stok sorunu var bekliyoruz bakalım ..

@madmech

teşekkürler bilgi için. öyle görünüyor ki ben uğraşmayıp direkt tr ye kargolatma yolunu tercih edeceğim. peki son soru, arkadaşınız bisikleti getirdiğinde tr de havaalanında bir sıkıntı çıkmamış mı, yani herhangi bir vergi talep etmemişler mi; malum, yurtdışından gelen bir ürün..

tabii ki kargoyla geldiğinde takılmama şansı yok ama hani, sırf yolcu yanı diye gümrüğe tabi olmaktan kurtuluyor mu onu anlamaya çalışıyorum..

@lombardo uçakla geldiği zaman hiç hakları yok çünkü yurt dışından yanınızda 1 adet bisiklet getirme hakknız var.

Allah cezanızı vermesin, cannondale vergi dairesi gibi okudum :)

Arkadaşlar bir de 1500 eur üstü bisiklet alıyorsanız gönderi ATR siz geliyor ve %18 vergi artı %15 atr olmadıgı için bir vergi daha ve gümrük komisyon beyanname subu vergisi veriyorsunuz aklınızda olsun.2500 euroluk bisiklet için bir arkdaşım 3450 tl vergi ödedi ve indirim falanda yapıldı artık ardıye falan ordıno ucretıde odenmedi..Aklınızda olsun gidip kendiniz alın 1500 eur üstündeyse bisiklet.

@fatihtemizer gelelim meşhur soruya; 1500 euro yu geçmemesi gereken; sadece bisikletin fiyatı mıdır, yoksa bisiklet artı kargo masrafı mı? ;)

Bir insanın başka bir ülkede "tax free" den yararlanabilmesi için o ülkeye turist olarak gitmiş ve dönmüş olması gerekir. Bu durumu sağlayamadığın için vergi iadeni alamadın. Kimseyi suçlayacak durumun yok. Alış verişi arkadaşın kendi kartından ödeyerek yapsaydı o vergi iadesini alacaktı. Türk usulü uyanıklık nereye kadar? :)

Keşke bu kurnazlığı yapmadan önce foruma danışsaydın. Ama yine de kaybın yok. Sonuçta kendin seyahat etmediğin için KDV'yi zaten Türk gümrüğünde ödeyecektin. Alman maliyesine ödemiş oldun. :)

@lombardo

Bisikletin fiyatıdır. Kargo masrafını hesaba katmıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
@muratcolakoglu Uyanık değil beyefendi ben baştan beri kendilerine tax Free yaparak almak istediğimi söyledim. Bunun için gerekirse arkadaşımın almasını ve onun adına fatura etmelerinin daha kesin bir yol olacağını söyledim ama ısrarla buna gerek olmadığını söylediler. Konuyu tam olarak kavramadan bu şekilde alaycı bir yorum yapmayın lütfen.

@İlker KARAKUŞ

Sen benim yazdığımı anladın mı? Türkiyede oturarak tax free alamazsın. Tax free alma şartlarını yazdım. Onlar da Türk kurnazlığını anlamamışlar. Karşındakilere olması imkansız bir taleple gitmişsin. Onlar da saçmalamış. Gayet açık.

@İlker KARAKUŞ

Kendi kredi kartı ile ödeyerek satın alsa tax free yapardı. Bu detayı atlamayalım. Zaten ilk mesajımda bunu yazdım. Yazdığımı anlayarak bana cevap yazarsan gereksiz tartışma olmaz.

Firmada konuştuğun kişi belliki Türkçe biliyor ama vergi iade mevzularını bilmiyor.

• Beğen
@muratcolakoglu Ben durumumu anlattım gerekirse arkadaşım alsın onun adına fatura edilsin vergi iadesini garantileyelim dedim . Ama bu şekilde alabilirsiniz dedikleri için böyle yaptık. Neyse artık olan oldu kendi forumumuzda bile derdimiz anlatamiyorsak elin alamaniyla anlasamamamiz gayet normal.

Hala aynı şeyi yazıyorsun. Konuyu bilmeyen biri ile konuşmuşsun. Acaba konuştuğun kişi senin konuştuğun Türkçeyi ne kadar anladı?

@muratcolakoglu

yok, zaten tr de oturarak aldığın zaman direkt tax free oluyorsun! ab üyesi bir ülke olmadığından. yani daha satın alırken binmiyor o tax zaten! haa ama o durumda da tabii ki buradaki gümrüğe ödüyorsun vergiyi

yani şöyle olmuyor hem ab ülkesi dışında bir ülkeye kargolanmasın! hem de vergiden kurtulmak olmuyor. e iyi de ben tr den alıyorum? o da o zaman diyebilir ki ben ne bileyim senin arkadaşının bisikleti tr ye götüreceğini?

filan böyle çetrefilli bir konu işte...

neyse her durumda mükemmel bisiklet bu arada ;)

Şark kurnazliği denen şey işte bu. :)

@lombardo

75 euronun üstünde ise "tax free" olamıyorsun. 75 Euronun üstündeyse %18 gümrük vergisi ödeniyor bu da aşağı yukarı KDV'ye denk düşüyor.

• Beğen
Geri