Scudo Sports

Bütçe 12.000 TL - Yol Bisikleti Tavsiyeleriniz

@Murat Cömez "Alttarfi 4000€ bunda bukadar üstelenecek ve kabul edilmeyecek ne var, gercekten anlayamiyorum," bu sözler size ait hangisi doğru ben pek anlayamadım

Scudo
@mustafa genç
Istediğine inan arkadaşım, saygı duyarım.

@Murat Cömez

Teşekkür ederim Murat Bey, kendimi savunma yada cevap verme ihtiyacı hissetmiyorum.
Cevap sorunun karşılığıdır, soru ise arayışın bir ürünüdür. Arayış içerisinde olan birisine, iki kelime söz söyleyecek çok insan var bu forumda hepsine çok teşekkür ediyorum, ben de samimi gördüğüm arkadaşlara elimden geldiği kadar yanıt verebilmişimdir umarım, cevabı ise soruyu soran şahış kendisi verecektir, sonuçta herkes istediğini söyleyecek ve soran (yada sorarmış gibi görünmeye çalışan) kişi de bir cevap üretecektir kafasında.
Benim nacizane görüşümdür, kimse katılmak zorunda değildir ve vermiş olduğum yanıtın arkasını getirmek isteyen arkadaşlardan rica ediyorum, eğer mümkünse lütfen farklı bir konu açıp oradan bana yada kime isterlerse sayfalarca mektup yazsınlar, mümkün değilse de artık kendileri bilirler.

@sezer16
Evet o söz bana ait ama bu sözü yazdim diye almanyada kisiler icin 4000€ elinin kiridir demedim. Belki benim icin fazla degil ama 4000 degil 400€ bulamayan insanlar var almanyada. Ortalama geliri olan kisiler icin 4000€ cok para almanyada. Türkiyedede var 4000€ fazla para degil diyen insanlar. Yani bu durmdada almanya türkiye farki kalmiyor.

@Murat CömezBiz de onu diyoruz zaten istisnalar kaideyi bozmaz!!!! 24 yaşındaki muhtemelen bir öğrenciden bahsediyoruz .20 yaşında insanlar 12000 tl çok para mı ya diye cevap veriyorlar ben bu ülkede iyi durumda bir insanım ve benim için büyük para demek istediğim bu.Anladığım ve de kendimin bildiği kadarıyla da Almanya gibi bir ülke için de iyi bir paradır, hele söz konusu bir bisiklet ise .Herkese selamlar ve sevgiler.

@Murat Cömez
Murat Bey;
bu işin kıskançlıkla ilgisi yok.
bir otomobil forumuna gidip bana 500bin tl lik araç lazım, önerilerinizi bekliyorum diye yazarsanız kimse sizi ciddiye almaz ve herkes dalga geçer, çünkü bir şeye o kadar para göze almış kişinin çok belirgin kıstasları olması gerekir ürün hakkında.
buradada aynı şey söz konusu;
arkadaş gelip benim bütçem 20bin TL, kafamdaki grupsetler şunlar, jant setleri bunlar, kadrolar şunlar vb bunların hangileri ile şu amaç doğrultusunda nasıl bir bisiklet elde edeyim deseydi hiç kimse dalga geçmezdi.
nasıl ki spor araba direksiyonuna dokunmamış birisinin Ferrari tavsiyesi isteği ciddiye alınmassa bu arkadaşın isteğide ciddiye alınmaz ve alınmayacaktır.
bir işe o kadar para yatırmayı göze almış birisi ciddiye alınmak istiyorsa daha net kıstasları olması gerekir

Selam Oğuz kardeşim,

Cevaplamam gereken asıl soru için.
Eğer bulunduğun ülkede sana yakın bir dealer var ise Pinarello alabilirsin.
Geçen İtalya'ya bisiklet almak için gittiğimde çok güzel indirimler olduğunu gördüm.
4500 Euro luk bazı sıfır modeller sırf geçen senenin serisi diye 1800-2000 Euro civarına düşmüştü.
Pinarello'nun Paris modeli baya kaliteli bisiklet, söylediğin bütçede alınabilir diye düşünüyorum.
İndirimleri kovalaman senin için iyi olacaktır. Tavsiye ederim.

Şu para ile ilgili cevap yazanlara gelirsek. Lütfen şu para muhabbetini artık bırakın.
Konu başlığı gayet açık diye tahmin ediyorum. Önereceğiniz bisiklet var ise önerin.
Yoksa konuşmanın bir anlamı yok. Kazasız belasız almasını ve binmesini dilersiniz olur biter.

Kimin ne kadara ne aldığı, para yönetimi, çoğu durumda sadece alanı ilgilendirir.
Önemli olan paranın helal kazanılmasıdır. Onun muhabbeti de bize düşmez ayrıca.
Kaliteli insan başkalarının başarılarından mutlu olur, kıskanmaz.

Kendi bisikletimi alırken de bottom bracket hakkında bir soru sormam gerekti.
Şahsen sadece aldığım cevaplardan kiminle arkadaş olunur kiminle arkadaş olunmaz çıkardım ben.
Sizin tavırlarınız insanların size olan bakış açısını direkt olarak etkiliyor aklınızda olsun.

Söylemek istediğim bunlar. Umarım birileri yanlış anlamaz.

Son olarak Oğuz kardeşim, iyi günlerde alıp binersin umarım.

Selamlar, bu kadar uzamış bir konuya bakınca aklıma İngiltere'de uygulanmış bir algı testi geldi.

İngilitere'nin en işlek caddesinde bir denek ayarlıyorlar. Paspal görünümlü bu denek, bir çok kez ışıkları ihlal ederek karşıdan karşıya geçiyor. Onu gören bir çok kişi de uyarıda bulunuyor, azarlıyor veya şikayet ediyor. Ertesi gün aynı saatlerde, bu defa çok şık ve iş adamı giyimli birisi aynı şeyi yapıyor. Ancak uyaran sayısı neredeyse sıfır.

Söz konusu olan, bisiklet ve fiyatı değil de, bunu talep eden kişiye bu bisikleti çok görne durumu var ortada. Bu foruma belli bir kazanç diliminde olanlar mı üye olmalı? Bisiklet satanlar, alıcısı eğer yarışa girmeyecekse, ona üst model bisiklet satmasın mı? Kimlerin ne tür bisiklet kullanabileceğini belirleyen yasalar mı var bilmediğimiz? Bizden olmayanı kabul etmemek, dalga geçmek hangi zihniyetin ürünüdür? Adaletsizliğin cezasını kişilerden mi çıkarmalıyız? Kafamızda beyaz-zenci-vb. gruplar oluşturup, buna kendimizi ikna edip, bir de bunu başkalarına dayatmak mıdır insana saygı?

Rakamsal değerleri yazmayı sevmem ama kullandığım cihazların, ürünlerin marka modelleri bile bunu belli ediyorsa, o zaman foruma bir şey yazmamalıyım, bu sonuç mu çıkıyor ortaya?

Allah Allah, benim kelimelerim anlaşılmıyor mu? yoksa yazdıklarımı kimse okumaya zahmet etmeden mi cevap veriyorlar???
.
herkesin istedği kadar parası olsun. kimsenin parasında gözümüz yok. Mustafa Bey, Bahadır Bey, bi zahmet yazdıklarımı tane tane okuyun.
ortada kıskançlık falan yok.
o meblağlarda bisiklet almaya kalkan birisinin çok net kıstasları olmassa onu kimseye ciddiye almaz.
.
Bahadır Bey siz kulladığınız cihazları alırken "benim bu kadar param bu parayı ne alınır acaba" diyerek mi gidip buldunuz o kullandığınız cihazları, yoksa en ince ayrıntısına kadar inceleyip öğrenipde mi aldınız?
bu forum çok daha pahalı bisikletler gördü ama kimse onlarla dalga geçmedi.
arkadaş daha net kıstaslar ortaya koymadığı müddetçe ciddiye alınmayacaktır.
.
dipnot: Mustafa Bey; size tavsiyem; buradaki birkaç cevapla kimden arkadaş olur kimden olmaza karar verebilecek kadar arkadaş edinme kıstaslarınızı sığ tutmayınız. kalın sağlıcakla

@Murat Cömez

Gecen sene Avusturya'da calisiyordum. Orada aldigim maasi biliyorum, su an burada aldigimi biliyorum..
Dediginizi anliyorum, giderler de ayni oranda daha yuksek. Ancak her ay sonunda sifiri tuketmiyorsaniz, bir miktar para biriktirebiliyorsaniz ve hedef 4000euro biriktirmek ise, bunu orada yapmak cok daha kolay.

Haftalik calisma saati, senelik izin konularina girmek bile istemiyorum; Turkiye’de haftanin 6-7 gunu Cumartesi-Pazar, gece yarilarina kadar, senede 1 hafta izin almadan kole modeli calismak zorunda olan insanlar var. Yureklerine inmesin!

Ama tabii ki orada da hayatin kolay oldugunu soylemiyorum; ozellikle de yabancilar icin.. Yine sistemin keyfini surenler kendileri, calisip didinmek zorunda olan bizler oluyoruz..

Bu konu fenomen olacak gibi gorunuyor :rolleyes: sabitlesek mi??? :p

@Mustafa Y.

Selamlar Mustafa abi, indirim konusunda çok haklısın, bu aralar ağırdan alıyorum çünkü bisikleti koyacak yerim yok henüz, taşınma durumum var önümüzdeki günlerde, bir yandan da yaşadığım şehirdeki bisikletçilerde eski modeller var mı diye bakınıyorum, buldum birkaç eski model, yarı fiyatına bile gördüm ama, ya üzerinde sram parçalar var yada kadro ölçüsü bana uymuyor v.s. bir türlü aklıma yatan birşeye denk gelmedim henüz ama araştırmaya devam ediyorum, genelde burada yol bisikletini bisiklet dükkanlarında göremiyoruz, sipariş üzerine getiriyorlar, işin kötü tarafı da bu zaten, gideyim bir deneyeyim, üzerine bineyim, kadrosu nasıldır, akıcılığı nasıldır bir fikir edinmek var aklımda ama bisiklet bayisinde yol bisikleti bulabilirsem tabi, şimdilik internetten bakınıyorum eski model bulurum ümidiyle, yok birşey bulamazsam da, sırf denemek ve fikir sahibi olmak adına bayiileri falan gezeceğim, ha gene cazip birşey yoksa da zorlamanın bir anlamı yok, müsait bir hafta sonu Sayın Murat Çömez Beye misafir olurum, onun tecrübeleriyle hareket ederiz, kendisi de zaten pinarello vurgulamasında bulunmuştu, hem de ikinci el olanaklarını da değerlendiririz. Muhakkak cazip birşeyle karşılaşırız diye düşünüyorum. Bahsettiğin Italya'daki indirimler çok cazip, Nisan ayında hâlâ o indirimleri görmek bana hayal gibi geliyor ama mümkün müdür ne dersiniz? Almanya'da durum nasıl onu da bilmiyorum ama gidersem göreceğim :)

Çok teşekkür ediyorum Mustafa abi.

Para ve onunla ne satın aldığınız özel bir mesele;hatta,onunla erişilebilecek mutluluğun kalite ve sürekliliği düşünüldüğünde 12.000 tl,basit bir nezle mukozasından bile daha değersiz kalır.

Yani? 1200,12.000,ya da paranın satın alabileceği en pahalı bisiklet hangisi ise,alınır da satılır da.

Ancak;hedefleri çok doğru belirleyip,babasının kendisi için satın aldığı teknenin heyecanıyla salya sümük ağlayarak "Anlayamazsınız" tadında bir günlük fenomen olma riskini de üstlenmek gerekir.

12.000 lira dediğin 6000 dolardan daha az bir para ve bu paraya bisikletin feriştahını da alamazsınız.12.000 liraya çok iyi bir yol bisikleti alırsınız.Neden "yarış" bisikleti demiyorum? Çünkü profesyonel yarış bisikletleri10-12.000 USD seviyelerinde.

Yakından baktıkça 12.000 tl,başlangıçtaki değerini yitiriyor.Biz kısaca ona en iyisi 5500 USD diyelim.

Evet artık daha makul oldu.

Ancak,sevgili kardeşim o 20.000 km yok mu;işte o hedef hiç de gerçekçi değil.Hiç 12.000 liram olmadı,bilmiyorum nasıl bir şey ama 20.000 km'nin nasıl bir şey olduğunu gayet iyi bilirim.İşi gücü bırakıp sadece bisiklete binsen,hatta yetmese de bir Continental takım bulup lisanslı bisikletcisi olsan yılda 20.000 km yapamazsın.

"Yok,öyle değil.Ben bu km'leri toplu yapıcam" Deyip 5-6 kez Polonya'dan Türkiye'ye bisikletle gidip gelsen yine olmaz."Bu beni kesmez,ben Hindistan'a gideceğim" hatta dönüşü de bisikletle yapacağım,desen 12.000 km'de kalır,kalan 8.000 km için de bir kaç Türkiye turu yapman gerekir.

Paranı nereye harcayacağın tamamen senin meselen.Ancak sakın vaktini, paranı harcadığın gibi harcama.

Tüm yorumlar için teşekkür ederim, ortaya bu çıktı.

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10408700_674041336002165_3826593066732036112_n.jpg

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10384944_674041309335501_3480725793272156391_n.jpg

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10371385_674041296002169_3577392825774174805_n.jpg

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/10294270_674041389335493_53767372985842392_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t1.0-9/10363977_674041419335490_6442778532104105644_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10455998_674041869335445_2190073149055832789_n.jpg

Telefondan hiçbir şey görünmüyor marka yok mu?

Bisikletiniz hayırlı olsun amatör bir bisikletciye yetecek seviyede gözüküyor. Derya Bey bence 20.000 KM ulasilamaz değil ben de amatörüm ve haftada en az 500 KM yol yapiyorum. Ayda 2.000 KM eder bu da yilda 24.000 KM yapıyor, kış şartlarında antrenmanlar azalsa bile 20.000 KM yapilabilir bence.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Silivrili
Hayırlı olsun Oğuz, mutlu günlerde kullan.
Kışın kayakla atlama yarışından foto bekliyorum senden, Adam Malysh, Kamil Stoch artık kimi bulursan.

12K param olasa burdan araştırma yapmam, yeşilbisiklet, deltabisiklet, erdoğanlar, aslıbisiklet, yasminsports, marintek ve adını burada sayamadığım nice mağazayı arar onlara danışırım. hoş 12000 lira param olsa, 2000 lirası ile bir veya iki bisiklet alır 1-2 çocuğu sevindiririm. geri kalan paranın yarısı ile bir bisiklet alır, geri kalanını da saklardım. tabii her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. akıl vermek dünyanın en kolay işidir ve biz bu coğrafya insanları burnumuzu herkesin işine sokmayı severiz.

Konuyu çok geç gördüm, ben de birkaç tavsiye vermek isterdim. Güle güle kullanın.

Hayırlı olsun. Marka ve donanım hakkında bilgiler verebilirmisin? Türkiye piyasasın da aralarında ne kadar fiyat farkı var merak ettim.

@Mehmet Levent

Her markanın her ülkede fiyat politikası farklı oluyor. Burada ucuz olan marka orada pahalı veya tam tersi olabiliyor veya Türkiye piyasasına girmeyen markalar bile olabiliyor. Bu yüzden en güzeli direk bulunduğun ülkede araştırma yapmanın daha doğru olacağını söyledim. Oradaki kampanyalar bile durumu ciddi olarak etkiler.

O kadar 12 bin TL muhabbeti döndü burda gidip 2000 tl lik bir bisiklet aldıysanız ayıp ettiniz zamanımızı çaldınız o kadar da bisiklet tavsiyesi vermiştik halbuki çok ayıp çok

• Beğen
Tepkiler: mustafa burak
Geri