Para ve onunla ne satın aldığınız özel bir mesele;hatta,onunla erişilebilecek mutluluğun kalite ve sürekliliği düşünüldüğünde 12.000 tl,basit bir nezle mukozasından bile daha değersiz kalır.
Yani? 1200,12.000,ya da paranın satın alabileceği en pahalı bisiklet hangisi ise,alınır da satılır da.
Ancak;hedefleri çok doğru belirleyip,babasının kendisi için satın aldığı teknenin heyecanıyla salya sümük ağlayarak "Anlayamazsınız" tadında bir günlük fenomen olma riskini de üstlenmek gerekir.
12.000 lira dediğin 6000 dolardan daha az bir para ve bu paraya bisikletin feriştahını da alamazsınız.12.000 liraya çok iyi bir yol bisikleti alırsınız.Neden "yarış" bisikleti demiyorum? Çünkü profesyonel yarış bisikletleri10-12.000 USD seviyelerinde.
Yakından baktıkça 12.000 tl,başlangıçtaki değerini yitiriyor.Biz kısaca ona en iyisi 5500 USD diyelim.
Evet artık daha makul oldu.
Ancak,sevgili kardeşim o 20.000 km yok mu;işte o hedef hiç de gerçekçi değil.Hiç 12.000 liram olmadı,bilmiyorum nasıl bir şey ama 20.000 km'nin nasıl bir şey olduğunu gayet iyi bilirim.İşi gücü bırakıp sadece bisiklete binsen,hatta yetmese de bir Continental takım bulup lisanslı bisikletcisi olsan yılda 20.000 km yapamazsın.
"Yok,öyle değil.Ben bu km'leri toplu yapıcam" Deyip 5-6 kez Polonya'dan Türkiye'ye bisikletle gidip gelsen yine olmaz."Bu beni kesmez,ben Hindistan'a gideceğim" hatta dönüşü de bisikletle yapacağım,desen 12.000 km'de kalır,kalan 8.000 km için de bir kaç Türkiye turu yapman gerekir.
Paranı nereye harcayacağın tamamen senin meselen.Ancak sakın vaktini, paranı harcadığın gibi harcama.