Scudo Sports

Bütçe 12.000 TL - Yol Bisikleti Tavsiyeleriniz

Demiştim demeyi hiç sevmem, ancak şöyle bir bakıyorum ki haklı olduğum ortaya çıkmış... Ama ben yine de hayırlı uğurlu olsun diyorum, kazasız belasız sürüşler.. Bu başlık şuna benziyor belki örnek uçuk ama, 1milyon dolarım var hangi jeti almalıyım diye foruma konu açıyorsun.. Bisiklet için verdiğiniz rakam da çok çok çok yüksek olmasa bile yine de yüksek rakamdı.. Belki samimi olabilirsiniz belki başta gerçekten bu bütçe vardı çeşitli sebepler ile vazgeçtiniz (ara sayfaları okuyamadım) ancak konu başlığını doğru seçmekte fayda var.. Bu başlık bodoslama açılınca insanlar üzerinde bir samimiyetsizlik uyandırıyor.. Şu gün olmuş hala bu başlığı 10larca kişi takip ediyor.. Zaman kaybıydı diyorum bunlar benim fikirlerim, katılmayan katılmaz, ismim Kim Jong-un değil sonuçta :) Her neyse..

Scudo
Marttan beri konuya mesaj atan olmamış. Bisikletini aldığı için resimlerini atarak konudaki arkadaşları bilgilendirmiş. Ondan sonra konuya tekrar mesaj atılmış.

bence Size bu yakışır 24 ayar Altın fiyatına 1 milyon dolar cık deniyor en fazla bir kaç yıl daha para biriktirip alabilirsiniz

https://i.hizliresim.com/DXAaD1.jpg
https://i.hizliresim.com/Vp7bDq.jpg

• Beğen
Tepkiler: Özgür Türker
Oguz_

Merhaba, fotoğraflarını eklediğiniz bisikletin maliyeti ne oldu acaba?

Teşekkürler

@Erdal YILMAZ

2000 lirayı geçmemiştir abi bence.

İlk mesaj şöyle atılmış:

"İlk yol bisikletim olacak" !!!! Şaşırılacak kısım bu. Bu, şuna benziyor, hiç spor araba almadım daha önce, onun için 600.000 dolarlık spor bir araba alacağım bana öneriniz nedir ?

Ben daha önce hiç spor arabası almayıp da birden zart diye ilk spor arabası olarak 600.000 dolarlık lamborghini alan zengin görmedim. Böyle sıçrama yapacak genç biri, en azından daha ucuz spor arabalarını dener ki sonradan böyle bir sıçrama yapar. Genel eğilim hep böyledir. Yapacağım muhabbet, paran vardır yoktur değil. Baban zengindir alırsın o ayrı. Anlayamazsınız dersin o ayrı:) Köpükler çıkartıyor dersin, o ayrı.:) Benim sadece yol bisikletine verecek 12.000 tl bütçem ayırmam mümkün değil.

Lamborghini alan veya alacak adam en azından daha önce mutlaka daha ucuz spor arabaları denemiş olmalı. Yani böylesine pahalı yol bisikletine binecek kişi en azından daha ucuz bir yol bisikletine binmiş olmalı ki yetersiz bulup çok iyi bir şey alayım demeli. Daha önce hiç yola binmeden zart diye bu paraya yol bisikletine atlayacak kişi muhabbeti çok akılcı değil. Param var dersin ona inanırım ama birden böyle sıçrama yapacağım demek pek akılcı ve gerçekçi muhabbet değil. Matematiksel olarak olasılık dahilinde ama uygulama için hiç akılcı ve gerçekçi değil.

@Berke Kazankaya

Beklentimi yüksek tutmuştum. Hatta 6000$'lık şöyle bir model bekliyordum, hayal kırıklığı oldu.

http://www.lookcycle.com/media/catalog/product/cache/2/image/970x647/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/6/7/675light-carbonwhite-ultegra-americanclassicargent_1.jpg

@Erdal YILMAZ

Ben en başından inanmamıştım zaten. :)

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/10294270_674041389335493_53767372985842392_n.jpg

oğuz bey
güle güle kullanın nice km 'lere
bisikletin modeli gördüğüm kadarı ile yazmıyor ,artı kaç kilo ' ne kadara mal oldu artı kompenantlar nedir ?
ayna kol 3 yaprak ,arka ruble 11-28 galba,,

ilginç bir konu olmuş lost dizisinden beri hiçbir şeyi böyle takip etmemiştim :) dikkatimi çeken şey, arkadaş bir bisiklet resmi paylaşmış ama kendisiyle aynı karede değil. yani resimdeki bisikletin dahi kendisine ait olmama ihtimali var diye düşünüyorum. belki arkadaşın bir araştırma ödevine felan kurban gitmişizdir :D ya da bisiklete bu kadar değer veren insanların 12000 tl lik bisiklet deyince ne tepki vereceğini merak etmiştir. her neyse resimdeki bisiklet arkadaşa aitse güle güle kullansın.

hayır ya böyle bitmesin bu konu :( ben yeniyim iyi sarmıştı :D

Aslında bu konuya karışmak istemiyordum. Fakat bence fazlaca küçük düşürücü olmaya başladı.

Arkadaşımız 20li yaşlarda. O yüzden iyi anlayabiliyorum. Zaman hızlıca geçiyor ve bu yüzden kimse vakit kaybetmek istemiyor. Bir şeye heves edince, haliyle en iyisini almak istiyor. Kanı kaynamak deniyor sanırım. Cevap yazanların çoğu bizden büyük. Yaşlandınız demiyorum. Ama bu aceleci dönemleri geride bıraktınız. Türkiye şartları için halen çok uç bir nokta bu. Ama on yıl önce daha da ulaşılamazdı Türkiye için. İlk bisikletimi aldırdığım günleri biliyorum.

Fakat Türkiye de Avrupa da gelişti bir bakıma. Bisiklet de bir o kadar geliştirdi kendisini. Arkadaşımızın durumu vardır, almak istiyordur. Tüm hayali bu olmuştur. Siz ise bu yorumlarda belki de dibe sokuyorsunuz. Kendisine birkaç kez uygun fiyatta yol bisikleti alması gerektiğini, sonra üst seviyeye geçmesi gerektiğini söylediniz. Bu dediğinizi yapmış olamaz mı?

Bu dediklerim geçerli olmasa da, en azından ileride gerçekten bu bütçe ile bisiklet almak isteyen birisine yardımcı olur. İçinizde büyük şüpheler olsa bile burası bisiklet forumu. Sadece bu yüzden bile ne alınmalı sorusuna cevap vermek asıl amaç olmalı.

Umarım bu başlık altında, başlık sahibi dahil kimse kırılmamıştır.

Ayrıca aldığınız bisikleti güle güle kullanın. Donanımı bilmiyorum, ama kadro özel yapım gibi duruyor. Yabancı birkaç forumda kadrosunu kendisi yapan kişilerin fotoğraflarına bakmıştım. Onları anımsattı. Tabii sonradan boyanmış da olabilir sizinkisi.

@Turan Babacan

Kadro karbon Hong Fu FM-066-SL (yeni),
Gidon karbon isimsiz (ikinci el)
Boğaz Pro Vibe 7s -10, 140mm
Ön Aktarıcı Dura Ace 7803 (ikinci el),
Grupsetin gerisi Ultegra 6603 (ikinci el)
Zincir Shimano (ikinci el)
Jantlar Shimano WH-R550 (ikinci el)
Maxxis ve Schwalbe Lugano Lastikler (ikinci el)
Specialized Romin Pro Sele (yeni)
Cateye Strada Wireless (ikinci el)
Karbon Suluk Kafesleri (ikinci el, resimde biri takılı, diğeri de aynı)

Kadro C-T 50cm, üst boru 52.5cm
Boğaz 14cm, -10derece
Krank Kolu 175mm
Dişli Oranları, büyük 52x12
Sele ile gidon yüksekliği arası 16cm.

2750TL toplam.

@Mertztrk
Size katiliyorum ve sahsen ben kendisini bir kac yorumla destekledim, yalniz simdi bana öyle geliyorki bu arkadas bizimle dalga geciyor.

Nedeni de....
1. Bir konu acti ve kimseye dogru dürüst bir cevap vemedi
2. Sonra geldi yorumsuz ve detaylsiz bir fotograf yükledi
3. Yine yazilan yorumlara bir cevap vermiyor (insani gicik ediyor ve maksati da bence gicik etmek ve bize gülmek)

Bu konu artik kapansin yada yöneticiler tarafindan kilitlensin, kilitlensinki kimse kimsenin kalbini daha fazla kirmasin.
Bence ne olursa olsun bir insanla dalgagecmek iyi bir sey degil ama konu acik oldugu sürece dalga gecilmeye devam edilecek ve yöneticiler de buna göz yumuyor gibi geliyor bana.
Beni lutfen yanlis anlamayin, ama en dogrusu kilitlenmesidir.

EDIT: Oguz arkadasimiz ben yazarken detayli bilgi vermis ve dediklerimi geri alarak özür diliyorum. Yorumlar ayni zaman icerisin de yazilmis ve ben oguzun yorumunu görmeden yazdim.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Türker
oğuz arkadaşımızın bu topiğini geç farkettim ,ama 12.000 liram olsa idi açıkça orta karar 5000 kağıda bi karbon yol alırdım bunun nedeni 12.000 liralık yol bisikletinin 2 yıl sonra eskiyen kompenantları türkiyede olduğum için bana dahada pahalıya gelecek idi ileriye dönük düşünmek lazım bu ülkede bisiklet üretilmemektedir ,bisikletler tayvandan gelir ,ve döviz artınca parçalarda artar yuro 2.8 lere geriledi ben yuro 1.87 iken karbon scott 'a 2530 yuro verdim pazarlıkla 200 lira indirmiş idim şimdi benim karbonun fiatı uçtu tabi,
oğuz arkadaş isabetli bi karar almıştır toplama alarak, iş görür makine,ve de tabi kar etmiştir geri kalan para ile bu bisikletin zamanla eskiyen parçalarına harcar .

@Kudret Kurtcebe
Teşekkür ederim Kudret Bey,
arka ruble 12-27
ön 30 - 39 - 52
diğer komponentleri ve geometri detaylarını bir önceki mesajımda belirttim.
Kadroda bir esneme v.s. söz konusu değil, gayet memnunum, 63kiloyum onu da belirteyim, belki de hafif olmamında bu hususta etkisi vardır.
Bisiklet kaç kilo henüz bilmiyorum,

zincirin inci el olması ilginç geldi bana zaten iş görmediği için atılmış bir parça dişlilere zarar verebilir ikinci el zincir kullanmak türkiyede kış aylarında kış lastiği takmak zorunlu olduğu için erimiş ömrünü tamamlamış bunun içinde çıkartılıp atılmış lastiği sırf kış lastiğim var demek için ucuza alıp takmaya benziyor.

Geri