Scudo Sports

Bursa

Haha 13 yasinda bi cocuktum rengi tipi cift amortisöru beni benden almisti ilk gun uzerinden inmeyip gece takla atmistim, vitesler ve sele hala cizik. Hey gidi gunler heey

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
ilk bisikletimi bisiket pazarından almıştım 125 tl ye :)orta amortisörü vardı çelik kadrolu işte orta amortisörü bir maharet sanıyorduk o zamanlar. gelir gelmez vitesin biri bozuk çıkmıştı geri götürüp değiştirmişlerdi o zaman ovuç içi ile çevrilen vitesten vardı değişince baş parmak ile değişen vitesten takmışlardı ne üzülmüştüm varya giden vitese bir süre sonra ne oldu hatırlamıyorum abim üniversiteye giderken götürdü ankara ya sattı orda yerine bir tık daha iyi 250 tl lik çelik kadrolu bir ümit aldı şu an ona bakıyorum ev ihtiyaçları için kullanılıyor bakkala gitmek için falan pas içinde bir ara toplamaya çalıştık baktık adam olmayacak bıraktım bende kendime Sedona 721 aldım 1000 tl gözüm gibi bakıyorum evimin balkonuna koyup benzinle temizliyorum dişli zinciri sabun fırça ile yıkıyorum nerden nereye hey hey

Tamamiyla kendim biriktirip aldigim icin onu yazdim. Ilkokula basladigimda abimden kalma bmx vardi sonrasinda yine abimden kalma bi markasiz alet. Sonlari ayniydi eskiciye verdik ama bmx hala aklimda cok guzeldi :)

Ortadan amortisörlü bisikletler uzun yolda ölüm makinesi gibi bişey....bende de Ümit vardı şimdi yazlıkta oraya buraya gitmek için kullanılıyor :)

HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Simdiki aklim olsa almazdim tabi ancak yeni bisiklet alacak durumum da yok, mecburen onu kullanacagim. Aslinda memnunum orta amortisör sonuna kadar sıkı.

Yıllardır içimdeki bisiklet tutkusunu ve bisiklet toplama fikrini hayata geçirmeye basladim. İlk etapta kadro, ön takım, ve tekerleri aldim. Sırada vites ve fren takımı geliyor. Aklımdan kredi kartı alıp yavaş yavaş ödemek geçiyor. Öğrenim kredisi aliyorum ve parca almak icin beklemem gerekiyor. Kartla önce alip sonra ödemek daha mantikli geldi. Erdoğanlarda sram 3.0 vites setini beğendim. Sanırım onu alacağım. Başta uygun bir bisiklet toplamak istiyorum. Arazide ve asfaltta kullanacagim. Yazın ortalarına doğru bitirmeyi planlıyorum. Umarım bir aksilik çıkmaz da bende pedal çevirebilirim. İyi günler.

Bursadan katılıyorum salcano ımpetustan sonra gecıs yaparak 900 liraya kadar butceyle bı bısıklet almaya karar verdım bu forum cok faydalı geldı osmangazıden esko (ismet) abının orda yasıyorum bılen bılır

1,2 gune alcaz bakalımda tam olarak karar veremedım hangısını alayım

İzmir'de sallandı,geçmiş olsun neyse ki ciddi bir badire atlatılmadı.

herkese merhabalar arkadaşlar;
Bursa-beşevlerde yaşıyorum. ortaokuldan sonra tekrar bisiklete başladım. şimdilik performansımı ve nasıl bir bisiklet alacağımı kararlaştırana kadar geçici bir bisiklet aldım. yaklaşık 1 aydır bisiklet kullanıyorum. umarım hızınıza yetişirim kısa zamanda. 31/05 veya 01/06 beşevler-gölyazı kısa tur yapacağım. katılmak isteyen olursa görüşelim.veya ben size katılıyım :)
bu arada daha önce açtığım bir konuda performansımı ve bisikleti yorumlarsanız sevinirim.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=135143&p=1670921#post1670921

Öncelikle hoş geldiniz aramıza. Bisikletiniz hayırlı olsun kask ve eldiven takmayı ihmal etmeyin.

Mrb. arkadaşlar. Bisiklet almaya karar verdim. bi tane 2.el çok temiz merida matts TFS 100 D (16" KADRO BOYU) (BNM BOYUM 1.79 BACAK ARASI 85 CM) modeli bisiklet burdum 900 Tl ye anlaştım. Fakat kafam çok karıştı. bu aracağım bisiklet 900 tl edermi. veya 1000 tl seviyesine kadar daha iyi hangi modeli alabilirim.. sizden acil yardımlarınızı bekliyorum...

BULDUĞUM BİSİKLETİN KISACA ÖZELLİKLERİ

Ölçüler 16", 18", 20", 22", 24"
Kadro Matts TFS Comp-D
Renkler Siyah (Kırmızı/Beyaz)
Maşa SR XCM MLO 100
Vites Shimano M190
Arka vites Shimano Alivio 8
Vites kolu Shimano SL-M360 -3 / -8
Fren kolu attached
Fren Tektro HDC-300 180/160 mm
Aynakol Shimano M171 42-34-24 CG
BB-Set Cartridge Bearing
Zincir KMC Z7 8s
Göbek Disc-F Alloy / Alloy Disc QR
Çember Matts Comp ND
Ruble Sram PG820 11-32
Lastik Merida Race 2.1
Gidon Merida Comp OS, 640 / 25 mm Rise
Boğaz Merida Comp 1 OS, 10°
Furş takımı FSA No.11p Neck
Sele borusu Merida Comp SB12, 31.6 mm
Sele Merida Pro Stripe/Slim
Pedal XC Alloy

Vites ayarını bir türlü yapamadim Görükle'de olan varsa yardım edebilir mi ?

ıyı gunler arkadaslar bisikletımı restore etmeye basladım bursada nerede fırın boya yaptırabilirim yardımcı olabılırsenız sevınırım

Görükle'den birkaç pedalsever vardı ama henüz online olup mesajınızı görmemiş olabilirler.

Dün birkaç bisikletçiye gittim ve neden viteslerin ayarlanmadığını sordum. kadro kulağının yamuk olabileceğini ve bu yüzden sıkıntı olabileceğini söylediler rublem iyi durumda ve rublem hariç deore vites seti aldım (27 vites). Biraz önce baktığımda kadro kulağının yamuk olduğunu gördüm. Alt tarafında (fotoğrafını çektim) boşluk var ve mandalları sıkıp kapattığımda o boşluk yüzünden yamuk duruyor. Kadrodan çıkartıp düzeltecektim ancak vidasının eridiğini fark ettim alyan içinde boşa dönüyor nasıl çıkartırım acaba

selamlar bilgin hoşgeldin bursa'da bir hayli fazla kullanıcı var umarım iletişim kurup orginazyonlarda yerini alırsın

Geri