Scudo Sports

Bursa BF 19.06.2014 saat 18:00 Tanışma turu

@Mehmet D.

Çalışıyorum hafta içi :/ ancak hafta sonları mümkün olabilir.
İstanbul'da nerede olacaksın bir ada turu yapmadan dönme :)

@ebubekir sözbir

Ben o iskeleden denize giriyorum :)

Scudo
@Antares
istanbulu üç günde gezip bitireceğim. Kartal tarafında

@Mehmet D.

Güzel :)
Karşılayacak gezdirecek birisi vardır umarım.

kısaca benım ıcın dunun ozetı (link) (link) (link) (link) arabalar mı camur atmadı kaldırım da dusmedım dun bayagı bır sey yasadım... lastıkler 1.95 oldugu halde

• Beğen
Tepkiler: Murat Çağlayan 2
Gecmis olsun ebubekir. Okudukcs katilma istegim artiyo bir iki gun kendimi deneyecegim bi aksilik olmazsa haftaya katilirim ben de.

• Beğen
@Mehmet D.

Turu yapacağız. Sıkıntı yok kimler katılacak bir görelim parmakları :) Sen 18:30'da oraya gelecek olursa haber veririm ben olmazsa yavaştan aşağıya Panayıra doğru ak sonra ben de katılırım devam ederiz. Senin bisikletle Kent Meydanından Panayıra gelmen 15 dakikayı geçmez. 30 Kmh/s'den aşağı gitmiyorsun ki eğim var. Yol Panayırdan sonra başlıyor zaten ;)

@Antares

Nerdesin abi sen eğer buralardaysan gel buyur katıl bize İstanbul diyor profilinde.

@ebubekir sözbir

Ben herşeyi Aydın Bisikletten aldım. Bisiklet hariç.

Ön Far 50 TL'ye aldım ama diğerlerinin 2-3 katı ışık veriyor resmen Xenon gibi.
Arka Stop 40 TL'ye aldım şık ve ince tasarıma önem veriyorum.
Kask'ı 60 TL'ye aldım çok iyi bir şey değil idarelik. Aydın bisiklette 130'a düzgün bir kask var demişti satıcı.
Eldiven 30TL içi jelli eldiven aldım.
Km Sayacı 50 TL Assize AS8000 gayet güzel ik ayarı biraz hassas mümkün mertebe bozmamak lazım.
Kilit 30 TL 1.85 boyunda çelik kilit. Her iki lastikten de geçiriyorum haliyle gövdeden de geçmiş oluyor ;)

Beşyol lambalarındaymış Sevinç Bisiklet bir de oraya bakmak lazım fiyat nedir fakat taksit yok tek çekim. Aydında 100 üzeri taksit var.

Benim acil suluk ihtiyacım var. Sonra Kilitli Pedal, Kilitli Ayakkabı, Short, Forma falan alacağım. Bir de evdeki tamir takımlarından birisini yanıma alacak çanta ayarlamalıym :)

@ebubekir sözbir

Senin için sakıncası yoksa pazar günü programım olmazsa bu programa katılmak isterim. Varsa fazladan oltan gerçi yoksada ben mahalleden bulabilirsem bulurum. Balık olayına da varım yani sana da uyarsa ;)

@ebubekir sözbir

Geçmiş olsun daha dikkatli olmalısın. Kask vs eksikler varsa tamamla bence de dizleri de dinlendir pazar sınavdan sonra takılrız uyarsa

@Samet K.

Bir gün senin mahalle civarlarına gelip alalım seni olmadı bizle kendini daha iyi hissedersin sanırım :) En kısa zamanda aramızda görmek isteriz.

abi bi de rekfektorlu yeleklerden tavsiye ederim gencosmandan 5 liraya aldım gece ıcın cok onemlı oldugunu soyleyeyım .gundogduya gidicegıız ıcın tırcıların sızı gormesı lazım (link)

Bir haftaya kaskimi alip cikacagim yola daha hic uzun mesafe gitmedigim icin kondisyon acisindan ne durumdayim bilmiyorum. Su lys yi atlatayim iki gune kendime gelirim. Bir aydir bekliyorum ekipmanlari tamamlayip pedallamak icin yarin saat 1 den sonra serbestim.
Not:lys fazla moral bozarsa evden cikmama durumum olabilir :D

• Beğen
,
bugün başımıza gelmeyen aksilik kalmadı ama yinede güzel bir turdu :D

@ebubekir sözbir

Ebubekir ne yaptın abi hepten kamyoncu yaptın bizi :p Stop boşuna mı adık :) Forma olarak reflektörlü bulursam öncelikli olur.

@Samet K.

Eksiklerini tamamla lys kötü bile geçse atla gel yanımıza moral olur sana da ;) Kondisyon yerlerde olacaktır. Ben 8 gündür kullanıyorum en az 20 km yapmama rağmen Mehmet'in yarı kondisyonu yok. Adam bastımı uzuyor. Maşallah. Bugün gündoğduya bir çıkarken bir de inerken görmeliydin adam araba gibi hiç zorlanmadan çıkıyor ben ikide bir soluklanıyorum :)

@Mehmet D.

Birazdan herşeyi uzun uzun anlatacağım :)

abı uzun yol yapanlar bastıkları ıcın motoru dahı takmıyorlar bizim mahalledekı motorlu abı dahı bu tarz yeleklerden gıyıyor reflektorlunun sıze cok faydası olucagını dusunuyorum

Bugün Mehmetle Gündoğdu turu yapmaya karar verdik saat 7 gibi Panayır'a yanıma geldi ve başladık tura. Burdan Gündoğdu bayırına kadar sorunsuz gittik. Bayıra geldik ben de derman kalmadı. Mehmet bana mısın demiyor çıkıyor. Durdu tepede beni bekledi. Ben soluklandım yanına kadar gittim. Hiç tahmin etmezdim oraya gidebileceğimi, neyse biraz daha soluklandım tekrar kalktık Mehmet çok rahat çıkıyor ben 15-20 metre de bir dinleniyorum iyice düz olana kadar dinlene dinlene çıktık o 65 ben 88 kiloyum bisikletler hangisi ağır bilmiyorum ama belki onunkisi bir kaç kilo ağır olsa ne olur. Ng650 Kadrosu çelik mi aleminyum mu bilmiyorum ama benimkisi çelik kadro o da ağırlık yapıyor. Çeşmeyi biraz geçtik baktım olacak gibi değil bence iş yok. Kilomu vermiş olsam, kondisyon olmasa bile bir nebze zorlanmıcam ama kilo var. Neyse Mehmet dönüyoruz dedim. Bir dönüşümüz var. Abi adam saldı kendini fren falan kullanmıyor nerdeyse 70 geçtiğine hiç şüphem yok deli gibi indi aşağı aslında biraz da kontrolü kaybetmiş galiba Allahtan karşıdan gelen yoktu. Neyse ben daha temkinli indim. Önce arkafrene bastıktan sonra ön frende ciddi takviye aldım ön fren olmasa ciddi sıkıntı yaşatırdı. Ben kaçla indim bilmiyorum km sayacımın ayarı bozulmuştu yapmadan yola çıktık bakamadım ama 45-50'leri temiz buldum iniş inanılmaz zevkli bir o kadar da tehlikeli yani frende ya da yolda bir sorun yaşasan kaçarın yok tahtalı köy yolcusu. Neyse indik düz yolda da adam yardırıyor. Bir ara bir yerde durduk ovaakçada sonrasında terminalin orada Mehmetin lastik patladı :) Yamınızda her şey var yapıştırıcı yok :) Neyse bizim mahalleye geldik benzinliklerde hava basa basa bisikletçi kapalı. Mahalle girişinde araba lastikçisi var karkatersiz 1 damla baly bile vermedi (parasıyla) bisiklet diye adam yerine koymadı. Daha da oraya araba lastiği yaptırırsam ... bu kısmı geçiyoruz :) Sonra mahalleye girdik Yaşar Ustadan bir çiğ köfte yedik yine hava basarak Buttime kadar gittik oradaki lastikçi Allah razı olsun resmen kendisi yardım etmek amaçlı yaptı şişirdi tabi bizim Mehmet kaşınmış haberimiz yok. Hemen yandaki petrolde 50'e ayarladı ve hava bastı o arada jant yamulmuş dış lastik janttan çıktı. Lastiğin havasını indirdik tekrar jantı penseyle düzelttik. İdarelik az hava bastık öyle evine gitti ben de oradan evime döndüm :)

Sabah bisikletçi Mehmet bu jantlar seni götürür ama getirmez demiş bizimkisi sallamamış. Harbiden adamın dediği gibi oldu götürdü ama getirmedi :) Bir ton detay varda neyse onlara gerek yok.

Maşallah iyi gidiyor hız olsun, tempo olsun, kondisyon olsun gayet iyi ama çok hata yapıyor (bir çok şeyi önemsemeyerek) Bisiklet kullanmayı benden iyi bildiğinden hiçşüphem yok ama dikkatsiz ve özensiz kullanıyor eleştiriyorum kendini düzeltsin diye :)

Eyvallah gezelim ama sağlık daha önemli ihmale gelmez.

Her şeye rağmen tur çok güzeldi özellikle aşağı inişte çok zevk aldım yok öyle bir şey :)

@ebubekir sözbir

Daha sonra düzgün forma alıcam ya hayırlısı bir reflektör aarlarız gerekirse ama stop aldım gayet belirgin farım zaten var reflektörler de cabası.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Bisiklet hata affetmez,hele ki inişlerde hiç affı yok.Uludağ inişi ufacık bir dikkatsizlik sonucu yolun karşı şeridine taşmıştım.5 dakika falan durup düşünmemi sağlamıştı.Kendime zor gelmiştim.

Ooh süper gezmişsiniz abi :) Sedona 920 bakıyordum, 840'ta karar kıldım. Müsait bir zamanda (şu işlerimi biraz hafifleteyim) bakmaya gideceğim bende.
Hangi bayii satıyor bilginiz varmı acaba ?

@Barış TURAN

Bugün ben 5 saniye daldım Motosiklet ile çarpışıyordum son anda kırdım sola da sıyrıldım. Dağ inişinin hiç affı yok açıkçası ben frenlere güvenmeden indim. Her iki freni de aktif kullandım. Arka frenlerim 2 yıllık cihazım am sanki bugün dümdüz oldu gibi :) En kısa zamanda düzgün papuç almayı da düşünüyorum.

durdane zorlar abı tırcılara az tutunmadım rampa cıkarken abı eger sen de tıkanma varsa nılufer vadısınde antrenman yapmanı tavsıye ederım ben ce hemen turlara cıkma zaten sıze de bayagı yakın 5250 m ıyı antrenman olur duz yol oldugu ıcın cok rahat surersınız 2 3 tane cesmede var

@Tuncer I.

Aydında var da başka nerde var bilmiyorum. 840'ı sonra inceleyeceğim şuan çok uykum var ama şimdiden hayırlı olsun al da gel aramıza ilk programımızda ;)

@ebubekir sözbir

Sigara kullanmıyorum sadece kondisyon eksikliği ve kilo sorunu var şimdilik o yüzden böyle. Yoksa evimin dibinde %5 eğimli alan var orada denerim. Dürdanede işimiz yok ya kamyon arkası falan sağlıksız iş :) Geliştireceğiz zamanla kendimizi yavaş yavaş bacaklarım kaslanmaya başladı ;) İyi geceler ayakta uyuyorum resmen görüşürüz.

• Beğen
Tepkiler: Tuncer I.
siz baya aştınız kendinizi ama forum da konu açmıştım Aralık ayında Demirtaş tan Samanlı ya eve dönerken salaklık ettim hava kararırken cebimdeki feneri çıkarmak için iki elimide bıraktım direksiyondan önüme çukur çıktı o anlık refleks ile ön frene bastım disk fren kilitlenince attı üstünden beni bisiklet yüzümü yere çarptım üstten üç dişi kırıldı dudak açıldı sağ dirseği yere çarptım ezilmiş 6 gün alçıda kaldı üst dudağı diktirmek için 3 hastane gezdik bunlar bana ders oldu şimdi başımı kaşımak için bile elimi direksiyondan ayırmiyorum duruyorum kenarda 15 saniye.
dikkat etmekte fayda var insan 25 km hızda bile kendini öldürebilir iki teker üzerinde.

Geri