21 Mayıs 2016'da konuya ben de yazıp biber gazı aldığımı, biber gazı ile kendimi korurum dediğimi, siz de alın dediğimi gördüm.10 Aralık 2016 tarihinde ben de bıçak zoruyla telefonu kaptırdım.Biber gazı da pardon ama bir b.ka yaramadı.3 ay kadar arandı sonra suçlu yakalandı.Babası evime geldi, yalvardı vs vs.Ben davamı çektim ancak benzer suçlar ve geri çekilmeyen aileler sebeiyle suçlu arkadaş 8 sene yedi.Şimdi de 2017 şubat ayında beşiktaş'ın göbeğinde başıma geleni yazayım.4 kişilik bir grup, balici gibiler ancak ellerinde torba vs yok, bana doğru geldiler.Bir süre sohbet ettik, tur atmak istediler bisikletle.Almaya çalışacaklarını anladım, vermek istemedim tur.Ancak nafile, çocuklarından birisi aldı bisikleti ite ite götürüyor.Beşiktaş tam meydan'da.O zamanlar spd ayakkabım da yok, hareket kısıtlaması yani yok, dedim ne yapacağım? Kick-box gibi sporlar'da pis, adil dövüşmeyen sporculara 'dirty' derler.Ben de 2 sene kadar yaptım kick-box.Ancak hasta da değilim 4 kişiye girmeye çalışayım.Bisiklet de benim değildi, ödünçtü, ancak ne yapayım? Belki de çocuklar da bıçak vardı, onu da bilmiyorum.Diğer taraftan da aldılar gidiyorlar bisikleti.Ben de izliyorum arkadan.Ortalama fiyatlı, karbon bir yol bisikleti, gitmesine izin veremem.Spd de yok neyse ki, kapattım beynimi, arkadan koştum, aralarından en büyük olan yani bisikleti iten çocuğa bir tane vurdum.Nasıl bir hook vurduysam artık kafasına, çocuk bisikletle birlikte yere yığıldı.Çocuk bir süre için kalkamadı ayağa.Şanslıymışım ki bıçak vs çıkmadı ortaya.Ben bir kaç tokat, bunlar bir kaç tokat derken meydan'daki simitçiler, otobüs süren adamlar vs geldi ayırmaya.Birisi bisikleti almaya çalışıyordu ki abi bisikletimi çalıyorlar deyince adamlar da onları tuttu.Sonra polis çağrıldı.Polis bunların ailesi, evleri vs yoktur, kaybedecek bir şeyleri zatne yok, karakol'a götürsek boşa uğraşırsın gibi şeyler deyip sen al bisikleti git dedi.Ben de o kafayla, öyle yaptım.Ütopik gelebilir, ancak olay bu.Çıkardığım ders? Bilek işe yaramıyorsa o durumda, biraz da kurnazlık yoksa ne yazık ki yapacağınız pek de bir şey yok.Ek olarak: Arkadan vurun eğer vuracaksanız.Arkadan boyun tarafına vurun.Kişi öne doğru eğileceği için darbe etkisiyle, her türlü yere düşecektir.Çok sert vurmuşsanız, vurduğunuz bölge sebebiyle kalkması bir süre için mümkün bile olmayabilir.Zaten çok da yapılı değilse zaten kalkması mümkün olmayacaktır bir süre.Yerdeyken diz kapakları gibi sert, kemikli yerlere çalışmanız kalkmasını daha da mümkünsüz kılacaktır.Diyeceklerim bu kadar.