Scudo Sports

B'twin Rockrider Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@Kunget hmm neyse en azından sizin frenleriniz tutuyor olmadi daha iyi bir balata alırsınız. Bakalim biz hayesliler ne yapacağız :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@CorsaidreamBakıma gönderdiğim de benimkileri Shimano ile değiştirmişlerdi [emoji57] Diskleri de Tektro ile [emoji19]

Cemal Ç.

@Kunget sizde 520 vardı dimi mekanik diskler tekeri kitler mi bilmiyorum karıştırdım ben :)

@CmlCLK Ben mağazaya gittiğimde ilgili çalışanlar dolar gibi her gün farklı kafadan çalışıyor Pazartesi veya Salı mağaza müdürü ile konuşmayı deneyecegim

• Beğen
@Corsaidream aynen 520 var. V fren gibi düşünün çok güç verince bi yerden sonra kitliyor :) belki yük birazda önde olduğundan arka çabuk kitliyordur

Ama sağlam bisikletmiş onu anladım. Geçen kırmızı ışıkta arabaların arasından elinde koca paketle kargocu abi atladı yola tabi yeterli mesafe olmayınca biraz kaynaşma yaşadık. Allahtan ikimizde de bir şey yok. Onu kargo pakedi beni de solda duran kargo arabası kurtardı. Arka teker kalktı ona dayandı yoksa yana düşmüştüm. İkimizde de bir şey olmayınca bisiklete döndüm o da taş gibiydi sanırım paketteki alet iptal oldu. Fakat şunu anladım kırmızı ışığın dibinde durmak değil o arabaların arasında da hızı baya yavaşlatmak gerekliymiş. Eğer oralardan hızlı giden varsa bunu görüp yavaş gitmeli artık. Ben şanslıydım biraz

@Kunget Kadro sağlam olmasa zaten kolay kolay ömür boyu garanti vermezler, beni sinir eden şey atolye de ki arkadaşların bilgi yoksunu olması... israrla bana hayesin mekanik balatalarını gösterdiler en sonunda kaliperi söktüğüm de çıkan balataların fotoğrafını gösterip susturmuştum , araba aldığınızı düşünün servise arabanın sorunlarını anlatıyorsunuz ve çözüm olarak size 2. el parçalar öneriyorlar veya yanlış parçalar gösteriyorlar ne hissedersiniz ? Ne yapmak istersiniz ? Özetle bu durumdayım

• Beğen
Tepkiler: WWL
Ben de servisinden memnun kalmayanlardanım.

Geçen RR520 bisikletimin arka freni düzgün tutmuyordu. Hem kask alayım hem de frene ayar yaptırayım dedim.
Kocaeli Decathlon mağazasına gittim. Sorunumu söyledim,dedi ki 1 hafta kalması gerekiyor bakım için ya da sadece fren ayarı yaptırmak isterseniz 15 lira ödemeniz gerekiyor.
Bisikleti alalı daha 4 ay oldu bildiğim kadarıyla 6 ay ücretsiz bakım hakkım olduğunu söyledim.
Tamam o zaman tekrar bakayım dedi. Sonra aynı şeyleri tekrar söyledi.
Gittiğim gün pazartesiydi ve o kadar yoğunluk yoktu. Yani yapacağı işlem en fazla 5 dk sürecekti.
Çalışan arkadaşa dedim ki;bu genel bakımın içine fren bakımı dahil değil mi? Dahil. E peki neden sadece istediğim fren ayarını yapmıyorsun da benden ekstra para talep ediyorsun. Cevap veremedi. Prosedür deyip geçiştirdi.
Ben de o sinirle çıktım ve kask falan almaktan vazgeçip eve döndüm,zaten gece işe gideceğim için yatmam gerekiyordu fazlada üstelemedim.

Eve geldiğimde Decathlon'a mail attım,durumu anlattım.
Ertesi gün dönüş yaptılar ilgileniyoruz diye,bugün 1 hafta oldu hala ses seda yok.
Ben işin parasında değilim. Evime yakın bisikletçilerde var onlara da yaptırırım ayarımı geçer giderim,çokta basit bir işlem. Ama sıkıntı orada ki arkadaşların biraz bilgisiz olması. Bunun sorumluluğuda bence Decathlon'a ait.
Velhasıl ürünlerinden çok memnun olduğum Decathlon'un ilk defa servisinden hayal kırıklığıyla ayrıldım. Umarım düzeltirler bu durumu.

• Beğen
@Corsaidream onun sebebi bence decathlonun sürekli çalışanı olmaması. Oradaki adam genelde öğrenci ne kadar anlıyosa işte kafasıyla. Ben aynı görevliyi ikinciye pek göremiyorum decathlonda

@sercanadli benimde 1 ay öncesinde 6 ay oldu ama götürmedim. Kaldığım yere decathlon 10km git gel 20km. Aradım ne yapıyorsunuz diye vites ayarı ve fren ayarı dedi ki ilk aldığımda da frenleri yaptılar ve yanlış yapılmıştı. Yalnızca bu kadar mı yani dedim evet yalnızca bunlara bakıyoruz başka sorun yoksa dedi ki başka sorun yoktu. O zaman hiç o kadar yol gelmiyim onları bende yapıyorum zaten dedim. Ama yazın ortasında veya sonuna doğru izmirde bir biskletçiye götürebilirim. Maşada sanki hafif boşluk var gibi gelmeye başladı ön freni sıkıp ittirince hafif oynuyor ama maşadan mı amortisörden mi çözemedim. Onu da kendim yapamadığım için bi yere göstermek lazım :)

@Kunget oldu o zaman Aslında TR ceosuna ulaşma şansımız olsa işi çözeriz

Sözde bugün bisikletim hazır olacaktı/ veya arayacaklardı ancak ses seda yok. 12 Nisan da verilmiş olan bisiklet hala hazır değil.
Peki neler yapılacaktı?
Tektro frenlerin takılıp takılmayacağı konuşulacaktı
-Mağaza da ki atolye yetkilisi tarafından olumsuz yanıt alındı (ücretli olurmuş)
Rotor da ki eğrilikler düzeltilecekti
Viteslerin ayarı kontrol edilecekti
Aktarıcılar kontrol edilecekti (soruna karşı )
Ön jantın akort ayarı kontrol edilecekti
Ve genel bakım
Uygun ekipmanlar ile amatör biri bunları 2-3 saate yapar profesyonel biri de 2 saate yapar diye düşünüyorum ancak 12 Nisandan beri bisiklete el sürülmemesi üzücü

• Beğen
Tepkiler: Kunget
Evet arkadaşlar dün bisikleti Decathlona götürdüm öncelikle ön vitesteki sıkıntımı halletmeye çalıştılar 3 kişi ayrı ayrı baktı sonunda çözüldüğüne inanıyorum.
Sorun şuydu ön vitesi yükseltirken 2 dişli arasında kalıyordu zincir atmış gibi geçmiyordu vites, alıp o standa koyduklarında her şey normal gibi gözüküyordu binip sürün dedim, sürdü ve o da fark etti sonunda daha bilgili bir eleman geldi sanırım ön vites aktarıcısının kadroya bağlandığı yeri ayarladı sorun düzeldi.
2. olarak frenlerimde tutup bırakıp aynı zamanda da şıkır şıkır ses geliyordu frenleri gösterdim balataları söktüp törpüledi, diskleri düzeltmeye çalıştı(yeni bisikletin disiki neden yamuk olur garip) oynadı biraz artık ses kesildi eski sorunu da yapmıyor şimdilik sorunlarımın hepsi çözüldü çok şükür.

@WWL sen şanslısın :)
Bende yeni geldim. Neredeyse 3 haftadır muhattap olmak zorunda olduğum eleman yerine başka bir çalışan daha vardı , ha bu arada bisikletime hala el sürülmemişti :D neyse bugün ki arkadaşa bisikleti teslim ettiğim günü söylediğimde baya bi şaşırdı (12 Nisan'da verildi ) daha sonra eğer sorunların çözülmüyorsa bizlere eğitim veren VLC (yanlış hatırlıyor olabilirim ) eğitmen ile görüş mağaza müdüründen önce çözebilirse o çözer dedi, Ankara'da yeni çalışan mağazada çalışıyormuş bisikletin şuan ki sorunları düzeltilince oraya gideceğim bakalım sonuç ne olacak...
Bu arada bugün konuştuğum görevlide bana hak verdi.

• Beğen
Tepkiler: WWL
İnşallah bütün sorunlarınız düzelir yada iade edebirlirsiniz. Benim gözlemlediğim oradaki elemanlara da bir den fazla iş yüklüyorlar. Yeni gelen ürünleri barkodlayıp yerleştirmeye çalışıyorlar, bisiklet tamirine bakmaya çalışıyorlar, müşteri bilgi almak istiyor hepsine yetişmeye çalışıyorlar bu sefer hiç biri doğru düzgün olmuyor.

@WWL ben hep tenha saatlerde gidiyorum. Ankamall'da adam akıllı bisikleti tamir/bakım yapan personel yok anladığım kadarıyla yani bu iş bir adama verilmiş adamda haftada 2-3 gün ya çalışıyor ya çalışmıyor

@Corsaidream biz öğrenip kendimiz yapalım zamanla paramız cebimizde kalsın diye. Hatta iyice öğrenirde iş bulamazsam açarım bi dükkan para bile kazanırım :D

Decathlon haricinde hayes mx5'e uygun balata bulabilen var mı? Orası da yeni getirmiş sanırım daha önce yoktu
Ekleme: kendi sitesine baktım orada bile mx2-3-4 var 5 yok :D

Aferdersiniz acaba decathlonun Antalya bayinde bakım yaptıran kimse varmı

@Kunget Yurt dışından alabilirsin benim hayes radarın var eminim onun için de vardr
Öğrenmek mesele değil ekipmanım olsa tüm işlemleri bende yaparım bugün iyi bir alyan seti alsan 100 lira civarına satılıyor ne ara bu kadar zamlandı bu şeyler anlamış değilim.
Decathlon'a sevis amaçlı gelen bisikletlerin kaç saatlik işleri olabilir ki ? Eminim çoğu basit bakım ve vites ayarı için geliyordur bunları yapmakta basit zaten.

@Corsaidream ben vites ve frenler için 3 liraya sağlam olduğunu düşündüğümden bi tane izeltaş alyen aldım devam ettim. Lazım olursa set yerine tek almayı tercih ediyorum. Gerçi kargo parası saplandı orası ayrı konu :)

Geri