Scudo Sports

B'twin Rockrider Kullanıcıları Kulübü

@Serdar Alp aslında fiyatlarını sordum, daha uygundur diye, tel için sıkıntı olur dedi. Ben de fazla incelemedim. Siz de görünce fiyat olarak daha uygun olanı alabilir miydim diye merak ettim. Sanırım fiyatı da 45 den 60 a çıkmış.. Bisiklet ile birlikte alsam biraz daha karlı olacakmış...

Scudo
@MaRZoCHi eyvallah hocam. bana direk bu ayaklığı reyondaki arkadaş al dedi. hiç gerginlik vs bahsetmedi. sizin aldığınız yerdeki daha ilgiliymiş. aceleye gelmişti benim iş biraz, ben de düşünemedim...

@Serdar Alp renk vs. olarak da uyumlu görünüyor. Fikir vermesi açısından ekliyorum. Yine de benzer özellikte daha uygun olanı bulunabilir sanıırm.. Araştırmak lazım biraz.

34698566_277607679680555_910202620558180352_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: Serdar Alp
@MaRZoCHi Haklısınız hocam gayet uyumlu durmuş...

İlk aldığımda arka fren biraz sürtüyordu geçer dedik. Bugün farkettim ki arka milde gözle görülür bir eğrilik var ve disk balataya daha fazla sürtüyor. Yarın götüreceğim decathlona.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Arkadaşlar Merhaba, Dün Rr 340 aldım ancak şöyle bir problemim var. Sol vites göstergesinde 3. kademeyi göstermiyor, 3 kere tık sesi geliyor ama göstermiyor. Bu ayrı bir problem ancak asıl iş orta zincir de. Tam terimleri bilmiyorum mazur görün beni, ortada ki vites 1. kademeden 2. kademeye ve 3. kademeye geçmiyor. ortada ki attırıcı galiba o hareket ediyor ancak zincir geçmiyor. Dün aldım İzmir Balçova Decathlon'dan ayarını yapıp öyle verdi arkadaş ben de kontrol etmedim o kısmı vites geçişleri yaptı arkadaş sorun yok dedi ben de güvendim. Eve dönerken bir kaza da geçirmedim, acaba problem nedir? gitsem sizin suçunuz biz kontrol ettik deyip mağdur ederler mi? Şimdiden teşekkürler, yardımlarınızı bekliyorum

• Beğen
@clksrhnAnladığım kadarıyla vites ayarınızda sorun olabilir. Sanırım bisikletiniz 3X7 sistemli. Elinizden geldiğince zincirin düz bir şekilde durmasını sağlayarak deneyin vites geçişini. Zincir düz dursun derken çapraza düşmesin. Yani pedal dişlisinde (aynakolda) 1. dişlide iken arka dişlide (rublede) en fazla üstten 3 dişliyi kullanın. Sorun hala devam ederse yüksek ihtimal vites ayarlarınızı baştan savma yapmışlardır. Bir geri danışmakta fayda var.

Cemal Ç.

@clksrhn
Teşekkür ederim yarın gidip baktıracağım sorun varsa Decathlon yolu gözüküyor.

• Beğen
Dün tur atıyordum ve turumun ortasında vitesi 1 e almam gerekti ve aldıktan sonra biraz ilerlediğimde bir anda zincir jant ile ruble arasına kaçtı. Zincire müdale edip kurtardım ve maalesef rublemin 1. vites dişlilerinin bulunduğu halka eğilmişti vitesi 1 e aldığımda tekrar jant ile ruble arasına düşüyor.
Rubleyi değiştirmem gerekiyor yani..
Acaba yine aynı rubleyi mi alsam yani Shimano HG 200 yoksa bir üst seri ama aynı dişli oranına sahip Shimano HG 400 mü alsam ? Sizce uyum sorunu çıkartır mı ?
Bisiklet RR 540

@Corsaidream Uyum sorunu olmaması gerek. (link)
Bunlarla uyumlu.
CS-HG400-9
CS-HG300-9
CS-HG201-9
CS-HG200-9
(11-32T/11-34T)
upload_2018-7-16_15-27-36.pngupload_2018-7-16_15-27-36.png

Dosyalar

• upload_2018-7-16_15-27-3.png
    upload_2018-7-16_15-27-3.png
    130,8 KB · Okunma: 3
  • Beğen
Tepkiler: Corsaidream
Uyumda bir sorun olacağını sanmıyorum. Sadece ruble kalitenizi yükseltmiş olursunuz sanırım. Aynı oranları alırsanız tabi.

Cemal Ç.

@CmlCLK
Aynen ayrı oranlarda almayı düşünüyorum fiyat olarakta çok farkı yok zaten
Garanti kapsar mı acaba ?

@Corsaidream

Garanti kapsaminda olmayacagini dusunuyorum. Bir de zincirinizin ayarlanmasi gerekebilir. Bakla ekleme ve ya cikarma gibi.

Dipce: Pardon "ayni oranlari almadyi dusunMUyorum" okudum. Cok ozur dilerim. Ama garantinin kapsayacagini hala sanmiyorum :).

Ayrı oranlar demişsiniz zaten. Uykum da yok ama [emoji16].

Herkese iyi pedallar. Bende yeni 540 kullanıcısıyım. Lastikleri dişsiz lastikle değiştirsem asfalt yolda ne gibi artılar katar bana katarsa çok olurmu. Bilmiyorm lastikler değişiyormu bulamadım da hangi tip lasikle değiştiğini kimisi başka şeyleyinde değişmesi gerektiğini söyledi

• Beğen
@arizahasan Hocam sürekli asfaltta kullanacaksanız keşke yol bisikleti veya şehir bisikleti alsaydınız... Öncelikle bizim RR540 gibi MTB sınıfı bisikletlerin kulllanım yeri özellikle arazi şartları olduğundan bisikletin kadrosu ona göre daha dayanıklı tasarlanmıştır, mesela şehir bisikletlerine baktığınızda kadroları MTB'lere nispeten daha ince yapılı ve kibar durur. ben de çoğunlukla şehirde kullanma amaçlı aldım ancak MTB yarışlarına katılma planım ve arazi sürüşünü sevdiğimden MTB'yi tercih ettim. İnce lastik konusunda şu an takılı olan lastikler kalınlığından dolayı asfaltta sürtünmeden dolayı enerjiyi absorbe ediyor. İnce lastik takmanız çok farkedecektir. Sürtünmeyi azaltacağından sürüş hissiyatınız çok artacaktır diye düşünüyorum. Kadro yapısından ve dişli oranlarının araziye uygun olmasından sebep tabii ki asfaltta kullanımda fark olacaktır...

arkadaşlar ayarlı gidon boğazında ayar ekteki görselde bulunan alyanlar vasıtasıyla oluyor değil mi? Daha önce ayarlı gidon boğazı kullanmadığımdan cahilim bu konuda :)

Dosyalar

• IMAG3315.jpg
    IMAG3315.jpg
    50,9 KB · Okunma: 15
  • Beğen
@Serdar AlpSayın @arizahasan çok aşırı bir fark yaratacağını düşünmüyorum ama mutlaka fark yaratır. Asfalt üzerinde daha kolay gidersiniz ama arazide çok zorlanırsınız. Sayın @Serdar Alp siz de arazi sürüşü seviyorum diyorsunuz. Tavsiyem açı ayarlı dümen boğazı olayına hiç girmeyin [emoji6].
Dipçe: Ve görünen vidalar sadece boğazı sabitliyor. Açı ayarı daha önde ki vida yardımıyla oluyor. Yani öyle tahmin ediyorum çünkü ben de hiç kullanmadım.
Cemal Ç.

@CmlCLK arazide değiştirdiğim açı başıma iş açar diye mi hocam? Eyvallah :) ben şehir içi kullanımda dik pozisyonda süreyim diye değiştirecektim. araziye çıktığımda eski haline getirmeyi planlıyordum o yüzden sorayım dedim

• Beğen
@Serdar AlpEvet kayar ederse sorun olur bence. Çünkü sakin bir yolda kullanmayacaksınız.

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: Serdar Alp
Geçmişe dönük şöyle paylaşayım ben de [emoji6].

cd4d8bb00793bac73e54ba8fdae12869.jpg

Güncel derseniz buyurun. Yatıyor kuzu kuzu [emoji16].

3b50a5af8c92ee6ce56fd7b1602a32cf.jpg

Cemal Ç.

Geri