Scudo Sports

B'twin Rockrider Kullanıcıları Kulübü

Bu videoda yapıyorlar mesela öyle olunca tel gerginliği ile alakalı diyor.

• Beğen
Tepkiler: samurusov
Scudo
Maalesef bende Ankara'da Ankamall mağasaında ki çalışanlardan memnun değilim, sorunları anlatıyorum gevşekçe yanıtlar veriyorlar , mesela geçen hafta hayes radar frenlerinden memnun olmadığını söyledim gelen cevap ise facebook'da ikinci el gruplarına bakın oradan uygun fiyata bulabilirsiniz demesi oldu...

• Beğen
@Corsaidream
Firmadan gelen emre uyuyorlar öyle düşünün. Kendilerine has tavır değil, firma izin vermese böyle davranamazlar çünkü...

@Hackless Firma böyle yönlendirse dahi bu şekilde yanıt vermeleri hoş değil, fren bu bisiklet sürerken kaza yapmak ve yapmamak arasında ince çizgiyi çizen bir donanım. Ayrıca sadece bu değil 27. vitese aldığımda bir miktar hızlanıp pedal çevirmeyi bıraktığımda arka aktarıcı öne yığılıyor ve zincir bollaşıyor yani hem dikkat dağıtan bir olay hemde pedalı çevirmeyı durdurmanıza engel olan bir sorun, bu sorunu söylediğimde arka aktarıcıdan dolayı hepsinde oluyor diyor yani altus serisi tüm aktarıcılarda olduğunu söyledi resmen... Sizce ne kadar gerçek ?

@Corsaidream
Ben onları savunmuyorum zaten. "Firma böyle dese bile bu şekilde davranmaları hoş birşey değil." demişsiniz. Arabayı kazadan sonra kaskoya verip bir ton abartı ücretten sonra arabayı bize hem rotu hem balansı hem açı sensörü felç halde verdiler, üstüne 2 kere götürdüm en sonunda düzeltebildiler, buna ne demeli? Welcome to Turkey, çok şaşırmıyorum ben bu tür şeylere (MAALESEF). Siz orada çalışanların kafasına girip düşünün birde. Para geliyor, denetim yok, sorgulayan yok, müşteri akıllı çıkınca "Sallayabildiğin kadar salla, yıldır" diyen bir yönetim var. Zaten böyle bir yönetimin olduğu yerde ya çalışılmamalı ki çalışan varsada ancak bu kafada olup ahlaka uygunsuzluğu umursamadığı için çalışıyordur. Umarım derdimi anlatabildim :)

• Beğen
Tepkiler: Corsaidream
@Hackless Bir kullanıcı olarak haklarımı biliyorum evet parasını verip aktarıcı ve yeni bir fren seti alabilirim ancak bu parçalar garantili ve mağaza bana bu parçalarla ilgili hizmet vermek zorunda :) Umarım o aktarıcı bisikleti aldıktan sonra da öne doğru eğilir :) 2 defa daha olursa bisikletin ücretini veya bire bir değişim yapmak zorundalar tüketici olarak bu bir hak

• Beğen
@Corsaidream
Haklarınızı bilmeniz çok iyi ama bu halde bile yorulmadan hakkınızı alamayacaksınız. Benimde arka aktarıcıyı 2 kere tamire verdim yapamadıklarında tehdit kıyamet 2 güne ücretsiz değişim yaptılar. Fakat 2 kere sürünüp servislerine gittikten sonra (!). Yapacak birşey yok, herkes böyle inatçı olsa bir yerden sonra yılarlar. Herkes sizin gibi benim gibi değil...

Bence değişime kadar götürün işi.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Hackless İngilizce konusunda az bir destek alıp frenler ile ilgili sorunu merkeze iletmeyi düşünüyorum. Dürüst olmak gerekiyor 3 hafta önce frenleri sormak için mağazaya gittim bisiklet atolyesindeki arkadaş dedi ki hayes radarlar ile ilgili genel bir şikayet var fren kolları yumuşuyor vs vs dedi. Daha sonra ki hafta 27. vites de aktarıcı öne yığılınca bisikleti kontrol edeyim dedim, birde ne göreyim ön aktarıcı sağolsun krank dişlilerinin altında ki zincir krank ile kadro arasına girip kadroyu yemiş :( Haliyle yeter artık diyip geçen hafta Perşembe günü bisikleti götürdüm (zor bela) Yaşadığım sorunları söyledim ve sıra zincirin kadroyu yemesini söylediğimde bunu bile gevşekce yanıtlayıp ayarlarda sorun vardır dediler ancak vitesler tık tık geçiyordu :)
Hatta bir tur sürüp denediler de..
Her ne kadar üzülsem de burayı kaplama ile giderebilirim ancak diğer sorunlar gerçekten sıkıntılı ve yanlış zamanda olursa kazaya sebep olabilecek sorunlar.
Bugün yine mağazaya gittim ve birde ne göreyim bisikletim yerinden bile oynanamış, haftasonu bisiklet sevisi yapmıyoruz dediler ancak geriye kalan 5 günde hiç mi bakmadınız aşırı bir yoğunlukta yoktu.. Ve işin garibi 3 hafta önce hayesler sorunlu diyen arkadaş senin frenlerin sadece havası vardır alınca düzelir dedi ee hani sorunlu bir frendi :) Bu iş tavırlarından dolayı inada bindi :) Daha buraya yazmadığım başka tutarsız durumlarda oldu keşke ses kaydı veya video alsaydım.
Fotoğrafta mavı daire ile aldığım noktaya zincir girdi ve farkında olamıyacağım için pedalı çevirmem ile kadroyu yemiş...

Fotoğraf temsili bu arada görür görmez tepem atıp bantladığım için fotoğraf çekmedim

• Beğen
Hayes Radar frenlerden bir yıl içinde ben de çok çektim. B'Twin RR 540 kullanıyorum. Gevşemesi, yağsız gibi çok geç tutması, sürekli ayar bozması vb. vb. Altı ay gecikmeli olarak altı aylık bakıma (bir yıl sonra yani [emoji16]) götürdüm. Hatta frenler biraz daha sertleşsin diye ayar vidasının altına parça bile koymuştum. Ve elemanlar ücretsiz altı aylık bakım ve frenleri değiştirmişler. Rotoru da değiştirmişler ama iyi birşey olduğunu sanmıyorum. Paslanmaya başladı bile balatanın değmediği yerler.

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: Corsaidream
@CmlCLK Aslında frenler çok kötü değil ancak 0ının tanesi 100 dolar ve bu performansa karşı bu ücreti hak etmiyor. Tekerleri kitlemiyor şuan frenler
Ve bugüne kadar marka marka bisiklet sürmüş marka marka setler kullanmış biri değilim aksine nerede no name kadro varsa onu sürmüş nerede no name setler varsa onları kullanmış biri olarak belli bir beklentim dahi yoktu. Markasız v frenlerin bile tekeri kitlediğini biliyorum ben :D

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@CorsaidreamHayes firmasının motosikletlere fren ürettiğini duymuştum ve "sanırım iyidir" demiştim. Yanılmışım [emoji57]

Cemal Ç.

@CmlCLK üst düzey frenleri iyi diye okumuştum ne derece doğru bilmiyorum. İşin garibini zaten decathlon yapıyor neden bi bisiklete bu kadar müdahile ediyorsun ki RR 540'ın ilk halinde sram set varmıştı fren olarak da sadece tektro varmıştı daha sonra hem boyası ve ufak tasarım değişikliğine uğramış ve kullanılan setler de değiştirilmiş ama hayes radar veya tektro frenler ile satılmaya başlanmış başlı başına saçmalık, aynı fiyatı veriyorsun diğerinde daha kötü frenler var :D

• Beğen
Tepkiler: WWL ve Cemal Ç.
Bugün bisikleti temizlerken arka fren ayarını da yaptım bakalım gene kitleyecek mi? :) Sabit olan balata diske biraz uzakmış, haffte yamuk duruyor gibi balata bi ucu baya yakın diğer ucunda hafif aralık var ama hadi hayırlısı

Bu hafta 2. defa decathlon'a gitmiş bulunuyorum ilkin perşembe günü gitmiştim ve en son bisikletiniz cuma akşamı hazır olur denmişti ancak bugün gittiğimde yine bisikletime el sürülmemişti, neyse ki sonunda bisiklet onarım/bakımını yapan personeli görebildim :ssrtcbya: Şaşırmış emoji atıyorum çünkü bisikleti verdiğim günden beri görmemiştim neyse , görevliye sordum burada bir arkadaş altus aktarıcılar da normal bir şey dedi ama birde size sorayım dedim (27. vites de hızlanıp pedal çevirmeyi kesince arka aktarıcının öne yığılıp zincirin gerginliğini bozması durumu ) bu durum normal değil dedi eğer varsa böyle bir durum sorun vardır dedi, ardından orta aktarıcı yüzünden kadronun çizilmesini anlattım H ve L vidaları gevşemiştir diye tutturdu.. oysa ki diğer personellere sorduğumda orta aktarıcının açısında sorun vardır demişlerdi :D
Sanırım mağaza müdürü ile konuşmak gerekiyor bi...
Ve açıkcası bu durumdan dolayı mağazadan almak istediğim ürünleri alamıyorum çünkü içime sinmiyor..

• Beğen
Tepkiler: WWL ve samurusov
@Corsaidream

Şaşırmadım çünkü çok ama çok benzerleri başıma defalarca geldi. Benimde vites ayarını yaptılar 4-5 gün önce, 2 gün sonra bozuldu. Ne yapsak bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: WWL ve Corsaidream
@Hackless Gittiği yere kadar... Bu arada bakıyorum da yeni gelen RR 540lar hep tektro fren ile geliyor hayırdır inşallah (!!!!) Hani sorunsuzdu hayes frenler ?

@Corsaidream
O kadar teknik bilgim yok ama araştırıp cevap vereceğim :) Frenlermi sıkıntılı özet olarak?

@Hackless Eğer bu kadar bilgi karmaşası ve beni kandırma amaçlı yalan yanlış şeyler söylemeselerdi evet tek sorunum frenler olacaktı lakin elimden geleni yapacağım belki bisiklet de yenilenir... Olmasa bile imkanları zorlamak lazım bazen dimi :islik:
Her gittiğimde farklı şeyler duymaktan gerçekten sıkıldım bu arada

• Beğen
@Kunget
Bilgi: geçen kullandım herhangi bir kitleme durumu olmadı

@Kunget Mağaza servisine güveniyorduk orasi da fos çıktı:) fren yaparken ses çıkıyor mu peki?

Geri