Scudo Sports

Bisikletle işe giden kadının hayatını kaybetmesi

bu kadar hızlı gelişen feci bir olay burada kusurlu olan sadece bir kişi değil diğerinin de tutuklanması lazım :(

Scudo
İnanıyorumki ve nerdeyse yüzde yüz tahmin ediyorum bugün Nazilli'de bu olayın sorumlusu bisiklet ve bisikleti kullanan merhum öğretmen olarak görülüyordur. Gerekçede; yavvv bu devirde bisikletle işe gidilirmi

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Allah Rahmet eylesin şu olaydan anlayacağımız gibi tamamen tedüfen yaşıyoruz bir adamın düşünmeden aynasına bakmadan açtığı kapı yüzünden masum bir insan hayatını kaybediyor muhtemelen kapıyı açan adamda hiç bir ceza almadan hayatına devam edicek ölen pisi pisine öldüğüyle ailesi de yaşadığı acıyla kalacak

@chuck_schuldiner En fazla 2 aya içerden çıkar bir insanın hayatı için yeterli bir süremi eminim mahkemede bile kendisinin suçlu olmadığını suçun merhumda olduğunu söylüyücek mahkeme serbest bırakıcak arkadaşta sırıtarak mahkemeden ayrılacak

Bisikletliye, yayaya, güçlünün karşısında zayıfa yolda, trafikte saygı yok, adalet yok. Bize kalan üzüntü. Paramparça oldum sabah sabah. Benim kafamdan geçti o koca otobüs, benim çocuğum yetim kaldı, benim eşim yalnız kaldı... Ama kamyonetin sürücüsü olan cahil pislik elini kolunu sallaya sallaya gezecek, hiçbirimiz kadar dert etmeyecek kendine. Ve yarın aynı kapıyı siz geçerken, ben geçerken açacak :(

Biz de yine olmayacak şeyleri temenni edeceğiz; inşallah suçlular cezasız kalmaz.

Çok acı bir olay. Geride ufacık bir çocuk bıraktı. Allah rahmet eylesin.

Kamyonet şoförü aracını park ettikten sonra yaklaşık 15 saniye bekledikten sonra kapıyı açıyor.
O kadar süre bekleyip aynaya bakmadan kapıyı açması saçmalık ötesi.
Ayrıca servis midibüsü yolda ilerleyen bisikletliyi gördüğü halde hızında hiç bir değişiklik yok.
Taşıdığı kişileri hızlıca bir yerlere yetiştirmeye çalışıyor olabilir, ancak insan hayatı bu kadar değersiz mi?
Ayrıca yol iki geniş aracı ancak alacak genişlikte gibi.
Bisikletli araçlardan nizami mesafe olan 1,5 metre uzaktan gitseydi bu sefer soldan giden araçların yolu üzerinde kalabilirdi.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Arkadaşlar servisten,otobüsten,taksiden,(minibüsü söylemiyorum kullanmayın minibüs) inerken mutlaka ama mutlaka sağınıza solunuza bakın öyle inin. Kaldırımda dahi inseniz öyle yapın. Çünkü arkanızdan gelen motorsiklet,bisiklet(Allah'a şükür bisiklet kullanımı çok yaygın olmasa da(!) bisikleti de yazalım) gibi araçlarda gelip size çarpabilir siz tam inerken. Ek bilgi olarak paylaşayım belki 1 kişi okur da,eğer uygulamıyorsa uygular.

6 eylül de Bisikletli abiye arkadan çarpıp kaçan şerefsiz hemde doktor.

(link)

• Beğen
Çok acı bir durum, ne denir ne yapılır bilmiyorum, ama şu kazaları gördükçe, bisikletle yola çıktıkça gözüm korkmuyor değil.

Sen istediğin kadar kurallara uy, dikkat et, çevrene duyarlı ol ama karşında ki insan müsveddesinin yaptığı çok ufak bir hata senin hayatına mâl olsun.

Rabbim geride kalanlara sabır versin.

• Beğen
Bu .. kodummu aynalarını süs diye takmiyorlar bu arabalara. Bilinçsiz , cahil , cühela yaratiklarla dolu trafik. Benzer olay basima geldi , şahin model araç dörtlülerini yakip yolun kenarinda bekliyordu. Bisiklet ile geçerken kapisi birden acildi ve oldugu gibi yere kapaklandim. Dikkatsiz adama tepki gosterince aldigim cevap " görmüyormusun bah ben dörtlüleri yakmışam sen baksana , ya kapı zarar göreydi kim ödeyecekti ? " Allahım dedim nasil bir canlı ile muhattap oluyorum şuan...

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
gerçekten çok üzüldüm 1 saniyelik olay böyle kazaları gördükçe bisiklete binmeye çekinir oluyorum :bsmagryr:

Bisiklet sürerken trafik içerisinde en çok korktuğum şey bu olay. Resmen malın birisi kapıyı suratınıza vuruyor arkadaki araba kafanızı patlatıyor :confused: Umarım hiçbirimizin sonu böyle olmaz ve kapıyı açan kamyoncu primat alabileceği en yüksek cezayı alır da belki diğerleri de görür ve aynaya bakmayı alışkanlık haline getirir...

Bisikletliler olarak hepimizin başı sağ olsun.

Muhtemelen o iki şeritli yolda park yasağı var ve tahminim uygulanmıyor. Bu tür yolda ben de sürerken resmi plakalı belediye otobüsünün sadistliğine maruz kalmıştım. Kısa bir cadde olmasına rağmen en sağa yanaşıp ikimizin de geçmesine yetecek kadar alan yok gibiydi. Ben de hızımı makul bir seviyeye çıkardım ve zaten bilhassa yavaş gitmesi gereken yerde hızlanıp dibime yapışmaya çalıştı ki yaptı da neyse ki müsait bir boşluk bir bulabilmiştim.

Sonrası ise ilk ışıkta küfürleşme. Trafik vahşi yaşam piramidi gibi. Bisikletliye bunu yapan hususi otolar bu sefer ağır vasıtanın kural tanımazlığı karşısında mazlum rolüne geçiyorlar.

Türkiye’de eğitimli ve kültürlü insanlar azınlık olduğu sürece (ki uzun süredir böyle) benzeri olaylar yaşanmaya devam edecek. Eğitim kalitemiz, şu yılda kadınların recm edildiği Pakistan’dan bile daha düşük. Eğitimsizlik, ihmal, denetimsizlik bu cinayete uzun zamandır zemin hazırlanmış ve niceleri için hazırlanmaya devam ediyor. O çocuğa kim nasıl hesap verebilir? Gerçekten yazık yüreğim sızladı...

İmar barışi için kamu spotu hazırlayan devlet. Bisiklet motosiklet için de kamu spotu niye hazırlamaz change org dan anlayan birisi bir imza kampanyası başlatabilir mi acaba? Belki bir can kurtulur.

• Beğen
Tepkiler: makifir ve Kayacik
Ben kapıların her an açılma ihtimaline karşı şehir içinde kenara yanaşmıyorum. Çoğu zaman şeridi ortalıyorum, arkadaki arabaya ancak sağ tarafta boşluk bulduğumda yol veriyorum. Yalnız bir gün dolmabahçe tarafında yine yolu ortalamış giderken taksinin arka kapısı bir anda sonuna kadar açıldı, kapının rüzgarını sağ elimde hissettim ve korkudan sıçradım. Arkama dönüp küfretmek için baktığımda sövemedim bile. Çünkü kapıyı açan kara çarşaflı bir arab kadınıydı ve olan bitenden haberi bile yoktu. Kızsam neye kızdığımı anlamayacak, suçlu ben olacağım.
O yüzden kimsenin eğitimli olmasını beklemeyin. Kendinizi olası en kötü ihtimale karşı hazırlayın. Burası ortadoğu. Ortalama zeka seviyesi gerizekalının biraz üstü. 1 puan üstü.

uğursuz oğlu uğursuz arabayı yola çekmişsin, aynaya bakmadan kapıyı açmışsın 100% hatalısın. bari kapıyı 5 saniye sonra aç 10 saniye önce aç şu kapıyı Allahın belası. 5 sene yatması lazım en az.

6 ay içerisinde çıkacak. Hele bahçeli nin zırvaladıgi af olursa okadar bile bulmayabilir

• Beğen
Tepkiler: makifir
Geri