Scudo Sports

Bisikletiyle hava atan insanlardan bıktım

Bisikletim şekil önünden çekillll

Screenshot_2017-08-05-21-48-53.png Screenshot_2017-08-05-21-54-44.png

Scudo
Bisikleti ile hava atanlar bir yana birde bisikletine göre muamele gösteren adamlar var onlar ne olacak?

Ben genellikle tek veya yakın arkadaşım ile yol almayı seviyorum. Bunun dışında grup vb. katılmak huyum değildir sevmem de. Örneğin bazı etkinliklerde karşılaştığım ve gördüğümde bir türlü anlam veremediğim bir tip var. Baştan aşağı kadar tam donanımlı, poker face takılan, mtbye kamyon muamelesi yapan fakat performansı kıyafet donanımı ile ters orantıya sahip arkadaşlar var. Ben bu kasıntılığı bir türlü anlayamadım. Bence bisiklet kıyafetten daha ötesidir. Hatta rahatlıktır. Ben şortun altına giydiğim taytımla, rastgele üzerime geçirdiğim tişörtümle rahatım. Antreman yaparken yanımda enerji barı değil tadım fıstık götürüyorum. Hatta sandalet ile bisiklet sürmenin keyfini veren bir şey olmadı daha.

İkinci olarak gittiğim bir bisikletçide karşılaştığım manzara şudur: Bir hafta önce ben gidiyorum bisikletimin arka göbeğine bakılacak. Üzerinde de Slx set varmış diyerek beni süzüyor. Üzerimde de günlük kıyafetlerim var. Sanırsam bana yakıştıramadı bisikleti. Neyseki bisikletin hatrına ilgilendi. Bir hafta sonra arkadaşın bisikletini götürüyoruz, üzerinde acera set var diyerek aletle ilgilenmedi bile sevgili bisikletçi arkadaşımız. Ön attırıcı ile ilgili bir problemimiz vardı bıraktık tek yaptığı şey yalandan iki damla yağlamak.

Şu işi bu kadar endüstriyel bir hale getiren insanlar maalesef bisikletin katilidir.

@Pabioo Sandalet ile bisiklet bi ara denemeliyim neden aklıma hiç gelmedi o kadar çok ayaklarım pişiyor ki :(

• Beğen
Tepkiler: Pabioo
Cidden posta katılıyorum bisikletim ucuz diye iplenmediğim yerler var. Specialized dura ace li bir model ile gitsem tepkiler aynı olmaz. Ben bisikletlileri ikiye ayırıyorum ve ona göre değerlendiriyorum; kask takanlar ve takmayanlar :) mesela kask takan bisikletli görünce mutlaka selam veririm.

@mehmetsunu
Ahaha yine zalimsin tek tek yazmayacagim :D sahalarda gormek guzel yeniden. Mersedesim var ama bende sizlerden biriyim canim

• Beğen
Tepkiler: Bisikletliyaşam
Ben bisikletimle hava atıyorum valla. 30 yaşını geçince piknikçi emmilere dönen birini görünce basıyorum havayı. Sigarayı bırakmamış, biraz yoruldumu nefesi kesilen bir arkadaşım oldu mu yapıştırıyorum havayı. Araba almayacak mısın, benim arabam şöyle böyle dediler mi duramıyorum... Bisiklete biniyor o kadar emek harcıyorsak o havayı hakeden birileri vardır illaki :)

@BerkEvren
Eheehe dogru bi kafa

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Adam neden yarış koşmayacakken, antreman turlarına çıkmayacakken 20-40 bin liralık bisiklet alsın? Parası olduğu için. Hava da atsın adam o kadar para vermişse bırak.

"bu jant varyaaaa seramik seramik,surtunme katsayisi eksilerde geziyoo " demiş adam, safsata değil ki gerçek. Adam sürebilsin süremesin, parası olup aldığı şey seninkinden iyi diye adamla neden hasım oluyorsun ki?
Adam böyle dediyse, kıytırık jantına bakıp "HAKLISIN ABİ" demen lazım.
Adamı yokuşta geçmen, onun bisikletinden iyi bisikletin olduğu anlamına gelmiyor.
Fakirler fakir bisikletleriyle fakirlensinler, adam en kralını alsın konuşsun kime ne? Bunda alınacak ne var?
Adamın Dura-acesini tourney ile geçince jantların rulmanlı mı oluyor ?
Adam kazanmış almış kime ne ? Bu başlığın altında adamdan çok konuşmuşsunuz.
Bu FAKİRLERİ komplekse sokmak için bile 50 binlik bisiklet alır, sürmezdim, jantı karbon, her yeri karbon, frenler de karbon, her haltı seramik" diye konuşur dururdum yanlarında :D :D
Daha çok param olsa shimanoya para verir TOURNEY seti kaldırırdım piyasadan :D :D
F A K İ R L E N D İ N İ Z :koptum::koptum::koptum::komik::komik::komik:

Fakir adam zengin adamın parasıyla ona yaptığı artisliği gelip bize kendi kondisyonunun vs. iyi olduğunu belirterek bize burda artislik yapiyor o parasiyla yapmis sen baska bir şyinle ne farkeder sen bedenini geliştirirken uğraş verdin ve bununla hava atmayı normal görüyorsun ama o adamda o pahali bisikleti almak için yine bir işte çalışarak emek verdi ama o hava atınca nedense haksızlık kibirli davraniş oluyor bence boş işler bunlar.

Bizim bi arkadaş var ismi lazım değil bu foruma üye hatta mesajı okur umarım:) kısaca etiketçi diyorum ben bu tip kişilere her dakika her saniye resim çekip öve öve paylaşır bisikleti yok o parca o fiyat yok bu kadro karbon en pahalısından vs vs iyi güle güle kullan da birazda bisiklet üstünde yaptıklarını paylaş EE hadı paylaş burada film kopuyor zaten sırf hava olsun etiket olsun diye toplanılan milyarlık bisikletler sonuç etiket 1 en ufak rampada inip elde yürümek 0 :)

Şahsi fikrim, isteyen istediği paraya istediği bisikleti ve kıyafeti alır. 40-50 bin liraya bisiklet alındığı zaman illa yarışması mı gerekiyor? Bu tamamen zevk ve doyum meselesidir. Bu durumu zengin birinin ucuz arabaya binmesine benzetiyorum. Netice de Ferrari de gidiyor Murat 131 de. Ama pahalı bisiklete sahip birinin yanındakileri küçümsemesi bir mülkiyet meselesi değil, insanlık meselesidir.

@Erkin Kalender

Hadi ama Erkin, yapma böyle. Anladın sen. :rolleyes:

Aynen karşim aynen

Benim anlamadığım bir husus var, pahalı bisiklete binen veya ekipman kullananlar sizi küçümsemediği sürece bu neden sorun teşkil ediyor? Sizin bisikletteki performansınızın 10'da 1'i kadar performansa sahip olup binlerce euro'luk bisiklet ekipman kullanmasına mı tahammül edemiyorsunuz? Eh iyi de bundan SANANEE? Herkes istediği bisikleti ekipmanı kullanır ve ortamlarda da muhabbetini yapar. Adam memurdur kendi cebine göre iyi bir bisiklet alır kullanır, mimardır yine kendi bütçesine göre iyi (ama memurunkine göre doğal olarak daha pahalı) bir bisiklet alır kullanır. Her şey paraya bakar yani, karşınızdaki sizi küçümsemediği sürece ona laf etmeye hakkınız yok ki. Yok yokuşta tıkanıyormuş falan filan. Tıkanırsa tıkanır yani ne var bunda?

Arkadaşlar bilmem farkında mısınız ama, bisikletle hava atmanın kondisyonla hava atmaktan farkı yok. Adam çalışmış, çabalamış, araba alacağı parayla Pinarello Dogma almıştır, Team Sky'ın orijinal taytlarını almıştır ama, 1 oranla %5 eğim çıkamıyordur. Size mi soracak adam alacağı bisikleti, formayı? Pahalı bisiklete biniyor diye TDF koşacak kondisyonda olması gerekmiyor ki kimsenin. Bu arada, fakirspor.

Geri