Scudo Sports

Bisikletiyle hava atan insanlardan bıktım

@MAERKEK

ben claris setli bisikletimle duraacelıların yanında hava atıyorum valla bakıyorum veledromda sahilde 6 kiloluk bisikletleri ile benim 12 kiloluk bisiklete 2 kat fark atmaları gerekirken neredeyse başa baş gidiyoruz hatta çoğu arkamda kalıyor bazı kondusyonu eksik arkadaşlar :islik: strava falan hep hile teke tekde görüyorum hepsi kom avcıları arabayla segmente gelip kom alıp gidiyor bazıları yarışlarda yoklar tabi :harika:

Scudo
Nedir bu kom avciligi izah eder misiniz ? Hc anlamam zira strava islerinden

@mariokaldato
ismail y.k nın şarkısı bomba bomba.kom olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
(link)

Yeter be ağladığınız.

Bugün bi arkadaşla karşılaştık, tanımadığım biri. Bir süre aynı ortamda bulunduk ve sohbet etmek durumunda kaldık.

Adam sürekli benim bisiklet hakkında bildiği her şeyi anlatma ihtiyacı hissetti. Ben ısrarla susuyorum, o ise benim bisikletim hakkında konuşuyor da konuşuyor :D Ya ben istiyorum ki başka şeylerden konuşalım, neden illa benim bisikletimden konuşuyoruz? Bisiklet işte :D İkimiz de pedal çeviriyoruz.

Yok abi, olmadı. 30 dk benim bisikletim hakkında konuştu(k). "Bunun şöyle modelleri var, bunun böyle modelleri var, buna şunu şunu takacaksın, uçar" falan :D
O 5 cümle kurarken ben 1 cümle kurdum böyle ilginç bir konuşmamız geçti :D

Kısacası, o arkadaşın pahalı bir bisikleti olduğunda ne biçim konuşacağını hayal bile edemiyorum. Kabus gibi olur :eek:

Bu konu bence hava atmaktan fazla cekememezlik konusu olmus.
Bu konuda tüm yorumlari okudum ama daha üst seviye bisikleti olan bir kisiden suana kadar ucuz bisikleti olani söyle solladim böyle yaptim falan diye bir yorum görmedim duymadim, aksine ucuz bisikleti olanlar devamli adamin altinda bilmem kac bi TL'lik bisiklet var ama ben benim celik yigini bisikletimle rampa da onu solluyorum, bilmem kac bin TL'lik bisikleti var hava atiyor ama kondisyon sifir falan filan diye cok gördüm.
Neymis, demekki bu durumda pahali bisikleti olan degilde kondisyonu ile ucuz bisikleti olan pahali bisikleti olani asagliyor ve hava atiyor. Nedense birde ucuz bisikletleri olanlar icin pahali bisikletleri olanlar ne bisiklet süre biliyor ne kondisyonlari var nede bisikletten anliyorlar, sadece gösteris icin aliyorlar.
Türkiyenin yariscilari demek ucuz bisikleti olan kisiler.

Sacmalamayi birakinda kim ne alirsa alsin, allah olmaylarada olanlarada en iyilerini nasip etsin. Gercekten cekememezlik bisikletten daha üst seviyeye ulasmis.

@Serkan Mıstınoğlu
Adam bi tur atmak istemis hocam, al bin demeni beklemis ahahaa :D

@Murat Cömez

bu laflar bana galiba strava kullananlar hakkında yazdım. strava kullanmadığınız belli

asıl çekememezliği en pahalı ekipmanları alıp daha düşük ekipmanlarla stravada ortalama yapamayanlar yapıyor stravada artık kullanmıyorum.

ve evet siz almanyada turkıyenın durumunu bilmiyorsunuz genelde burada masaya iphone koyup hava atanlar duraace setli bisiklet alıncada gösteriş yapıyorlar genelde havalarından yanlarına yaklaşılmıyor zaten kendileri de yalnız takılıyorlar egolarıyla beraber...

@Ahmet Bilge Kaan AKIN cihaz sadece kadrodan ibaretti,jantları yoktu üzerinde :D bisikletçide karşılaştık
1-2 kere eline alıp ağırlığına baktı sadece. Ama bacaklarının arasına koyup "dıgıdık dıgıdık" yapmadı hiç, ilginç :naslyany:

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Sokakta patlak egzoz motorlarıyla gezen gece yarısında insanı evde rahatsız eden tipleri de unutmamak lazım.

@Cem Ç
Kesinlikle yorumu sizin icin yapmadim, ben genel olarak yaptim. Konuyu bastan sona kadar okursaniz kac kisi dedigim yorumdan yapmis oldugunu göreceksiniz.

bu konuyu "performansçılar" ve "donanımcılar" arasındaki görüş farklılıkları çerçevesinde ele alırsak eğer, ortaya çıkan tablonun sonuçlarından biri şu: "performansçılar", performansları ile hava atıyor. Haliyle bir "donanımcı"nın şunu söyleme hakkı doğuyor: "performansçıların, performansı ile hava atmasından bıktım" :)
Kısacası herkes sahip oldukları ile hava atıyor. Bırakınız atsınlar, bırakınız geçsinler efendim :)

Arkadaşlar milletçe olayın özünü her zaman kaçırıyoruz.Ben de çoğumuz gibi mahalle aralarında bisiklet sürdüğümüz günlere özlem duyarak bir bisiklet almıştım. Salcano NG 650. Bisikleti seçimi sırasında 300 TL bütçeden başladım 550 tl ile sonlandırmıştım. Param da vardı. Çeşit de çoktu ama kendime şunu sordum. Bisikleti aldığım hevesle sürekli sürebilecek miyim? Bunun cevabı benim için tabi ki hayır oldu? Nitekim aldım ve bir süre sonra iş yoğunluğu ve tembellikten binemedim. İyi ki pahalı bisiklet almamışım derken aşkım depreşti ve sınırlarımı aştım. Artık her fırsatta bisiklete binen bir insan oldum. Sonra ince tekerleklere özendin ve gidip mosso yu aldım. Yazı biraz uzadı ama diyeceğim özetle şudur. Bisiklet bilgim "ince tekerlek, sele, vites v.b" basit terimler... Evet bu forumu okudukça bilgim artar eyvallah ama lütfen vücudumuzu rüzgara bırakmak varken boş şeylerle uğraşmayalım. Bence en güzel bilgi bisikletin harika bir şey olduğu...

Arkadaşlar konuşmayım diyorum ama nedir bu hava atmama sevdası yaa. Hayyponum da var masaya koyarım pisikletim de var havamı atarım geçen geçsin yani geçilince 12.000 tl ilk bisiklet "abi bunu geçen sahilde geçmişler 8.000 anca eder bu" durumumu oluyor yani :D
Küçükken hep Türk filmi izlerdim, bilirsiniz aynı replik "alıcam fıstığı binicim üstüne vurucan kırbaçı vurucam kırbaçı:koptum:" şimdi de aynı 15.000 lik bisikletim varsa suç benim mi arkadaş aldım fıstığı vuruyom kırbaçı gidiyor. :D Gözlüğümü de takıyorum oakley jawbraker hatta çakmaları çok olduğu için üzerinden etiketini sökmedim. Orijinal olduğu fiyatından belli olsun diye.
Beyler benden size tavsiye pahalı bisiklet güzeldir çok pis hava atılır. Geçilince de değeri düşmez. Bir pedalla 10 km gider. Az yakar çok kaçar. Çok hafiftir en sağlamdır. Tek elle havaya kalkar iki elle nazikçe yere koyulur. :rolleyes: Hatta en pahalısı en iyidir en pahalısını alın, zaten pahalı olan eskisini biraz uygun fiyata verirsiniz

Hayfonum 8 bu arada ilk ben getirttim Türkiye de tek ;)

@mhtozel
Bende 3 tane bisiklet var 3 ude Turkiye de tek . ne yani bende mi hava atayim :D saka tabi ironi yapiyorum. Konu sahibi ustune alinmasin

• Beğen
Tepkiler: venom09 ve mhtozel
Benim bisikletimi gören zengin sanıyor, kadrosunda Specialized yazıyor diye.Bilmiyorlar ki üstünde 'claris' var.:D Demek istediğim; bilindik markaysa eğer bisikletliler arasında, sizin çok da bir şey yapmanıza gerek yok.Trek, Cannondale, Specialized, Giant gibi dev markalar'dan birisi yazınca kadro'da sizin de çok da anlatmanız gerekmiyor.Bu durum özellikle eğer karşısızdaki bisikletten az da anlayan birisiyse.İnanır mısınız bilmem birden fazla kez, kulaklığım'da müzik çalmıyorken baksana 'specialized, o pahalıdır' gibi sözler duymuştum, vapur beklerlen.İçimden gülmüştüm tabii, arkada 'claris' olduğu aklıma gelince.:D Tabii bisikletin rengi de önemli bu durumda.Sırf benim diye demiyorum ancak güzel ve dikkat çekici bir kırmızısı var bisikletimin.:hhhhhh:

Geri