Scudo Sports

Bisikleti bırakma aşaması

@uzunyoladamı

Bence bisikleti birak, kitap okumaya basla.

• Beğen
Tepkiler: Khayyam
Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
serkan bey yavaş yavaş bırakılmıyor ne yazıkki, insan iradeli olup birden kesip atmalı.
yokuş aşağı 50-60 km hızla inerken birden bıraksın bence, inceldiği yerden kopsun

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Akmıyor ne demek arkadaş ben onu anlamıyorum. Senin yaşında olcam yaz tatili gibi bir şeyim olcak ve o bisiklet 9 ay boyunca akmıcak ha! Yerim o bisikleti ben 3 ayda. Sök lastiklerini rubleni git bi bisikletçiye söktür. Dağıt göbekleri temizle spreylerle adam gibi. Git en pahalısından 20-30 gr toz tutmayan erimeyen akmayan gres al sür adam gibi kapat göbeklerini lastiklerini şişir olması gereken basınçta. Fazla yüklerini çıkar bisikletten. Kondisyonun da yiyse bak nasıl akıyor o bisiklet. Bahane olamaz akmaması. Gelin bendeki Salcano Astroyu göstereyim size. Sabuncubelinden 74 km ile indim daha yol bisikletim o hızı görmedi.

Bence...

Dosyalar

• 1d2d913ae1b3c09a6aa4767106ca25db.jpg
    1d2d913ae1b3c09a6aa4767106ca25db.jpg
    82,7 KB · Okunma: 21
Refah seviyemiz gitgide düşüyor, bu sebeple bu soruyu sorma ihtiyacı duydum.

Belki bazılarımız eskisi gibi devam edecek, bazılarımız azaltacak, bazılarımız ise hepten bırakacak.

Üçüncü gruba sualim şudur ki boğazdan kısma pahasına da olsa devam etmeyi düşünenler var mı aranızda?

Refah seviyemiz gitgide düşüyor, bu sebeple bu soruyu sorma ihtiyacı duydum.

Belki bazılarımız eskisi gibi devam edecek, bazılarımız azaltacak, bazılarımız ise hepten bırakacak.

Üçüncü gruba sualim şudur ki boğazdan kısma pahasına da olsa devam etmeyi düşünenler var mı aranızda?

Ciddi ciddi azaltmayı düşünüyorum. Mümkün olduğunca fazla masraf çıkarmasın diyorum şimdilik. Gerçi bu sıkıntılı süreçte tam tersi bisiklete de sarabilirim rahat nefes alabilmek için. Boşa koysan dolmuyor, doluya koysan almıyor hesabı bir belirsizlik...

Bisiklet sporuna yeni başlayacak olanlar için sıkıntılı bir durum. Mesela dün işten bir arkadaş gelen LPG zamlarından sonra kontak açmayacam bisiklet bakalım bana dedi. Fiyatları gösterdim, aksesuarları vs. halk otobüsü iyidir diyor 😁
Ama bisikleti olanlar için, benim gibi ulaşım aracı ve haftada 1 gün performans sürüşü yapanlar için çok bir masrafı olduğunu düşünmüyorum.
Kısa vadede zincir temizliği
Orta vadede lastik değişimi
Uzun vadede aynakol ve ruble değişimi olarak görüyorum. Tabi bir aceminin fikirleri bunlar.

Şahsım adına bırakmayı düşünüyorum, ne lastiğe ne zincirine ne rublesine yetişebilirim artık. Yedek parça hem kısıtlı hem uçuk fiyatlı, bilemiyorum ne olacak.

edit: 20Bin liraya piyasadan düzgün güncel bir bisiklet alamaz olduk. Bulan varsa gönderirse sevinirim...

Merhaba.Yaşım 58 ve sanırım çoğunuzdan onlu , yirmili yaşlar kadar büyüğüm.Sizlere naçizane tavsiyem;mutluluk eşiğini yüksekte tutmamanızdır.Yeni bir cep telefonu veya araba ile sınıf atladığını sananların aksine,bisikletin maddi değerinin ve özelliklerinin de benim için önemi yok.Aslolan yaşattığı duygu...

Motosiklet icin yapmis oldugum masraflari gorunce yerine koyabilecegim en mantikli 2 teker arac bisiklet olmustu.
Bisikletin isletim maliyetleri herhangi bir motora gore devede kulak kaliyor.
Bu yuzden sezon basinda motorum ile vedalasacagim.
Bisiklet ile yapabileceklerimizin siniri yok.

Bisikleti aktif olarak 4-5 senedir kullanıyorum, son 9 aydır ise yol bisikletindeyim ve performans odağında sürüşler yapıyorum. Yarışlara bu sene girmeye başladım ve ciddi derecede maliyetli bir spor olduğunun farkına vardım. Şimdi dolar kuru, pahalılık vs ekstra zorluyor. Küçüklüğümden beri bisiklete binerim hiç bırakma niyetim olmadı inşallah'da olmaz ama bir lastik almak bile bazen bir öğrenci olarak beni çok zorluyor. Bu düzende nereye gideceğimiz bile belli değil. Başka uğraştığım bir spor zaten yok malesef. Yeni başlayanlar ne yapacak onların işi daha zor.

Eskiden bisiklet forumda insanlar kendilerini mutlu etmek için parça değiştirirdi, daha iyi jant, daha hafif lastik, 105 yetmez ultegra olsun, dura-ace olsun, gidonum aero olsun vs.. şimdi olan malzemenin kemiğine kadar sıyırma vakti.
Her şeye rağmen araba ve motosikletlerin bakım/yürütme maliyetlerini düşünce bisikletin ki çerez parası kalıyor.

Geri