Scudo Sports

Bisikletçinin Body Building Rehberi

bir söz aklıma geldi
şeytan mı dürttü ne
gerçi
ne o beni sever
ne ben onu

"gençler ah bilebilse
yaşlılar ah yapabilse"

etten zehir geldiğini şimdi öğrendim
@Berkhan Bayraktar

artık 47 yaşındayım diyeceğim

yaw bu protein tozu hani peynir suyu idi
ki
peynirciler gayet iyi bilir

peynir altı suyu tozu
çöpe atılacak suyun kurutulmuş hali
adına
anadolulum ekşimik der
lor der

elin gavuru da protein tozu der

köydeki nout
şehire gelmiş leblebi olmuş

Scudo
hepsi bu
http://www.sagligimiz.org/wp-content/uploads/Peynir-Alt%C4%B1-Suyu-300x224.jpg

paketlenince kıymeti neden artıyor
biri bana anlatsın
yaşlıyım ya
anlamam zor oluyor

Yarışmayacaksanız supplement kullanmayın. 60-70 km bisikletli "gezi" yaptığınız günler alıyorsanız kilonuz başına 1 gr "kaliteli" proteini zaten problem yok bu işte. Normal günlerde kilonuz başına 0.5-0.7 arasında protein alabiliyorsanız beslenmenizde "protein" açısından sorun yok demektir.

Etten zehir almak deyimi biraz yanlış kullanılmış. Sindirildikten sonra vücutta daha fazla toksin bırakıyor denmesi daha uygun olurdu.

Protein konusuna gelince whey proteininin peynir altı suyundan üretildiğinden bahsetmiştik.

Ama yukarıdaki yazıların hiçirinde whey protein= kurutulmuş peynir artığı suyu ibaresi yok. Öyle değilde zaten.

Normal şartlarda peynir ve benzeri ürünlerden ( lor,çökelek,ekşimik ) bunlar whey protein yerine geçmez!!! Geçemez. İçlerinde whey protein hiçmi yok ? Hayır var. Ama antrenmandan sonra size yetecek kadar değil.

Yukarıdaki ürünlerden alabileceğiniz protein çeşidi casein proteinidir.

Whey proteini üretmek çok kolay bir iş değil. Yıllarca süren bilimsel araştırmalar sonucu milyon dolar para harcanarak bilmsel mikroflitrasyonlardan geçirilerek "paketlenmiş" :) safsatalar.

Biz doğal beslenelim sporu doğal yapalım.

Ama sonra ağlamayalım bizim neden fransa turunda bisikletçimiz yok? Neden dünya şampiyonasında bisikletçilerimiz tur yiyor ? Neden sporumuz gelişmiyor diye!!!

Açıklamama gerek kalmamış ama yine de anlatayım. Besin piramidinde yukarı gidildikçe zehir (toksin, zararlı madde veya ne derseniz diyebilirsiniz) miktarı artar. Bitkiyle beslenirken daha az zehir birikir ama sindirmesi zor olduğundan sindirim sistemini fazla yorar. Kırmızı ette bu zehir miktarı çok daha fazla oluyor. Genelde etçil hayvanları yemememizin sebebi bu zaten.

• Beğen
Tepkiler: Oxsy
@Berkhan Bayraktar

O yaşlarda başla arkadaşım , ondan sonra dübük kalırsın . Bu tip sporlara tamamen iskelet kemik sistemi gelişimi tamamlandıktan sonra başlanmalıdır . Yani en erken 18 yaş civarları veya daha yukarısıdır . Eğer daha erken başlarsan , iskelet sisteminde sorunlar yaşayabilirsin . Ben bunu kastettim

Benden daha çok bilgin olup olmadığı konusuna gelirsek , benimle yarışacağına veya mahallenin köşesindeki body building salonunun ağzı nikotin kokan hocasından bilgi alacağına bu konularda bilimsel araştırmaları incele

Hiç bir spor dalında yıldız ve genç yaşlarda ağırlık çalışmaları tavsiye edilmez . Olsa bile çok düşük seviyede olur .İstediğin antrenöre sor . Bu basketbolda da , futbolda da , bisiklette de aynıdır .
Bilgin olsun

@Oksal Özdöl

Memlekete bir velodrom yapma , doğru dürüst antreman bilgisine sahip olmayan antrenörlerle ,sporcularını antreman yaptırt ; yeterli ekipmanı verme ; ondan sonra ülkedeki bisiklet sporunun seviyesini protein tozu vs. kullanmamaya bağla

Bravo valla

gerçekler bazen acıdır
ifadeler acı olsa da gerçektirler

mahalle arası salonları denetlemediğimden eleştiremem
ancak
merkezde para olunca herşey farklılaşıyor gibi geliyor bana
http://fastlanefuel.com/wp-content/uploads/2011/05/financial-part-II-9-300x208.jpg

sevgili cem kardeşim, Berkhan ve Oksal kardeşlerime hitap etmiş gibi görülse de,
konunun muhatabı pek çok olsa gerek
(onlar üstlerine alınmasınlar derim :) )

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Cem Unden

Bu konu hakkında biraz yanlış düşünüyorsun gibime geliyor :) Ben etrafımda yemeyi içmeyi kesip, sadece supplement'e yönelen arkadaşlarımı hiç görmedim. Bu supplementler zaten "EK BESİN"dir. Sen zaten günlük, yumurtanı,ı sütünü, tavuğunu, etini, her türlü salatanı yiyorsun. Bu kullandığın Whey Proteinleri + Gainer'ler + Amino Asitler, hep ek besin olarak alınıyor. Ben çok Gainer kullandım. Ama yemeğimi hiç de aksatmadım. Kilo almak için kullanmıştım bu ürünleri ve faydasını da hep gördüm. Peynir Altı Suyundan imal edilen şeyler sana ne gibi zararı olabilir? Artı kullandığın zaman sendeki performans artışı, enerji artışı.. Kendini iyi hissetme olayları da var. O dediğini kimse yapmaz. Yemeyi içmeyi kesip sadece supplement kimse kullanmaz. Çünkü onlar bilirler Supplementlerin TEK BAŞINA BİR İŞE YARAMAYACAĞINI...

@Cem Unden

Body Builder sporcularını futbol,basketbol,voleybol oyuncuları ile karıştırıyorsunuz.

Vücut geliştirme yapacak bir insan eğer dünyada söz sahibi olmak istiyorsa 16-17 yaşlarında belki dahada erken başlıyor.

@Cem Unden

Veledrom yaptırıp olcaksa yapacaklar zaten.

Elimizde bitane ferrari var çok iyi araba. hızlanması çok iyi , son sürati çok iyi , yol tutuşu mükemmel , fren kuvveti çok iyi , esnemezliği çok iyi.

Ama benzini yok????? eeeee sonuç gidemiyor.

Kimde malzeme yok? Bizdemi ? Milli takımın altında 2011 full durace li bisikletler yokmu ? Jantları C50 durace tubular ?? Altındaki kadrolar? Lastikleri?

Brisada full durace li Colnagolar yokmu ? Konya torkuda Recordlu Vivelolar yokmu?

Benim söylediklerimden sadece protein tozu eksik lafını çıkartıyorsanız yazıyı bi daha okuyun.

Sadece protein tozu değil Yağ yakıcılar eksik , nitrik oxidler eksik, cafein hapları eksik,

Kısacası bir sporcunun ihtiyacı olan tüm besin maddeleri eksik.

Vinokourov un dopingli çıktığı seneyi hatırlıyormusunuz?

Doping testleri nasıl oluyor onu anlatmama gerek yok herhalde? Bir madde vücutta gereğinden 1 damla fazla bulunsa dopinge giriyor. Çok iyi ayarlanması gereken bir bilim.

Vücudunuzda gereğinden 1mg fazla kafein çıksın dopingli olursunuz.

Neyse Vinokourovdan bahsediyordum. Dopingli yakalandığı sene sadece beslenmesine harcadığı para ne kadar biliyormusunuz

300.000 Dolar :).

Ne yaptı 300.000 dolarla peynir ekmek domates kırmızı etmi aldı?

Yoksa yakalanacağını bile bile illegal maddeleremi verdi parasını?

Hayır adam beslendi. Bacaklarını o hale getirmek için beslendi.

Dopingli çıkmasının sebebide , kanında olması gerekenden 0,1-0,5 milimol daha fazla oksijen taşıyan bilmem kaçtane alyuvar bulundu. Kan dopingi.

Mazlemeye değindiniz ya?

Be seneki marmara turunu takip ettinizmi.? Etseniz bile benim kadar yakından görmediniz?

Suriyeliler vardı , altlarında 9-9,5 kiloluk aliminyum bisikletler vardı.

Nasıl gitti biliyormusunuz adamlar? Adam bir etapta tek başına 2- dakika fark açtı.

Suriyede veledrommu var? Malzememi var ? E bizden iyi adamlar ??? Nasıl olcak??

@Oksal Özdöl
Arkadaşım biz burada body building'den söz etmiyoruz , burası body building siteside değil . Bu başlık altında bisiklet sporundaki ağırlık antremanlarından bahsediliyoruz.

Bütün konuşulanları bu mantık altında değerlendirmekte fayda var. Ha dersen ki konunun başlığı böyle , o işin esprisi zaten . Konuyu başlatan abimiz , şakayla karışık yanlış başlıkta açmış...

@Oksal Özdöl
Suriye bu konuda söz sahibi bir ülke değildir . O nedenle dikkate almaya değmez . Malzeme konusuna gelince benim için önemli olan Şekerspor , Manisaspor veya Brisa hangi marka bisiklet kullandığı değil. Ülkedeki yıldız seviye bisikletçilerin durumları ne , yarış ve antreman şartları nasıl , geleceğe gençlere ve büyüklere bu çocukları nasıl taşıyacağımızdır.

Bazı konulara bakış açımız farklı , konuya başlangıç noktamız farklı

@Murat Dağcı

Ben yemeyi , içmeyi kesiyorlar demedim , yeterli beslenmeden supplementlere vs'ya yükleniyorlar dedim . Kilo yapmasın diye doğru dürüst beslenmeyip , protein shake basan çok insan var...

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
@Cem Unden

Burası bilgi yarıştırma yeri değil. Siz bilgi yarıştırırken bu konuda bilgi sahibi olmayan ama olmak isteyen insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.

Emin olmadığınız konular hakkında burda kesin hüküm verici konuşmalar doğru değildir.

Yukarıdaki yazıda dediğim gibi. Beğenmediğiniz suriye bizden daha iyi durumda :)

Avrupadaki ülkelerden bahsetmiyorum bile. Zaten sizde az çok biliyorsunuz adamların durumlarını. Neyse bunu kapatalım.

Şu supplement konusuna gelelim. (Bu arada ben supplement satıcısı falan değilim :) ) (Alakam yok yani :) )

En başından beri diyorum bisiklet "gezicisiyseniz" kullanmayın. Bir işinizede yaramaz zaten. Ekmek yiyin yeter. Geziyorsunuz zaten.

Ama ben yarışmak istiyorum performans istiyorum diyorsanız işler değişir diyorum.

Ha ille gereklimi. Türkiye için değil. Balkanlar için değil. Ortadoğu için değil :)

Ekmekle beslenin yeter ;)

@Cem Unden

Nereden çıkarttınız benim mahalle köşesinde ağzı nikotin kokan hocadan bilgi aldığımı. Daha çok siz öyle kişilerden bilgi almış gibi konuşuyorsunuz. Vücut geliştirme boyu kısaltsa veya uzamasını engellese vücut geliştirmeye başlamış Arnold Schwarzenegger gibi büyük vücut geliştiricilerin boyu kısa olmaz mıydı? Ayrıca adını unuttuğum yine uluslararası yarışmalarda dereceler almış bir kişi de doktoru boyun daha uzamayacak kemik uzaması durmuş deyince "Boyuma uzayamıyorsam enine uzarım." deyip 16 yaşında vücut geliştirmeye başlamış ve 160-170 arası bir boydan 180'in üstüne çıkmış. Vücut geliştirme büyüme hormonu salgıladığından uzamaya engel değil destek olur. Ha 50 kilo üstüne ayakta(sırta yük binecek şekilde) squat gibi hareketler yapılırsa uzama bölgelerine baskı yapacağından uzamayı durdurabilir veya yavaşlatabilir. Ancak onun dışında omurgaya yük bindirmeyen milyon tane hareket var ve bunlar büyüme hormonu salgılanmasına yardımcı olduğundan uzamayı yavaşlatmaz tersine hızlandırır.

Yıldız oyunculara ağırlık çalışılmasının önerilmesinin sebebi vücudun 20 yaşına kadar hıza ve uzun çalışmalara alışmasını sağlamaktır. Çünkü hız ve kondisyon bu yaştan sonra zor geliştirilir ama güç çalışmaları öyle değil.

İyi forumlar. :)

@Berkhan Bayraktar

Messi'de büyüme hormonuyla 145cm'den bugünkü boyuna gelme . Arnold'u da örnek gösterme istersen . Adam kullandığı ilaçlardan dolayı pişman olduğunu daha önceden resmen açıkladı . Steroidlerle bu hallere geldi.1999 yılında da doktorunu bu konuda dava etti

(link)

Güzel kardeşim , en başta şunu tekrar etmek istiyorum . Ben burada "Body Building programı yazmıyorum , bunun hakkında da konuşmuyorum."Bisiklet sporundaki ağırlık çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunmaya çalışıyorum . Bana ne body building'den . Benim gözümde spor bile değildir.

Konuyu en başından başlayarak oku istersen . Birde bana laf yetiştirmeye devam edeceğine arkadaşlara 3-5 faydalı hareket tavsiye et istersen . Şu konu altında ben ve Mustafa abiden başka kimse bir program tavsiyesinde bulunmadı . Bilgili arkadaşlarımız ve antrenörlerimizde bizim programlarımıza yorumlar yaparak katkıda bulundu .

Ancak sizin gibi arkadaşlarda konuya eksersiz tavsiyesinden ziyade protein tozu vs. gibi safsatalarda katkıda bulundu .

Bir programda siz tavsiye edin , bizde öğrenelim ama lütfen için protein tozu ,cart curt olmasın

Yaşın daha 16 , öğreneceğin çok şey var

@Cem Unden

Ben burada sadece yazılan yanlışı düzeltmek için yorum yazdım. Ki program yazmak için hem vücut geliştirme hakkında hem bisiklet hakkında hem de kasların yapısı hakkında geniş bilgilere sahip olmak gerekir. Bu üç konuda da yeterince bilgim olmadığı için program yazmıyorum ama gördüğüm bir kaç yanlış yorumu düzeltiyorum. Zaten bilinmesi gereken basit bilgiler ilk yorumda yazılmış. Program çıkartmak için düzgün bir hocayla yeterli bir program yazmak gerekir.

Program verin ama protein tozu vb. safsatalar demişsiniz ama kas geliştirme ve güçlendirmenin %70-80'i beslenmektir, düzgün beslenme veya takviye yapılmazsa hamallıktan başka bir şey olmaz.

Boy olarak çevremden örnek verirsem 14-15 yaşında vücut geliştirme yapmış ve hala yapan, büyüme hormonu gibi ek takviye almayan 180 üzerinde bir çok insan var. Sadece bilinen kişilerden örnek verdim ben orada. Haklısınız Mr. Olympia gibi yarışmalara katılan büyük vücut geliştiriciler steroid ve bunun gibi bir çok zararlı hormon takviyesi alıyorlar. Sadece bilinen olması için söylemiştim onları.

Bir de lafı dönüp dolaştırıp yaşıma getirmenize anlam veremiyorum. Tamam belki yaşımın 2 katından fazla yaşınız olabilir ama bu daha fazla bildiğinizi göstermez.

İyi forumlar.

Düzenleme:
Büyüme hormonunu siz orada ek olarak almaktan söz ettiğimi sanmışsınız sanırım. Ben vücudun doğal salgıladığım büyüme hormonundan bahsetmiştim. Vücut geliştirme doğal salgılanan büyüme hormonu miktarını artırır.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
bilgiler gerçekten de aydınlatıcı. bildiğim biçok şeyin yanlış olduğunu farkettim. teşekkürler herkese

Ağırlık sadece patlayıcı gücü değil destek kas sistemlerini, ve dolayısıyla Bisiklette çok çalıştırılmayan kasları çalıştırır. Bu durum bisiklette daha az ağrı acı ve uzun soluk getirir. Bisiklete ağırlık antrenmanı faydalıdır. Ama bisikletteki performans yüzde 90 sele üstünde artar. Bunun dışında ağırlık çalışmayan biri, kesinlikle üst vucüduna önem vermelidir, bisikletçiler için olmazsa olmaz kas grubu onu bunu bırakın sapa sağlam karın kaslarıdır. Sonra üstteki diğer kaslar omuz bölgesi ve tricepsler önemlidir, sprinterseniz o patlayıcı güce ve dolayısuyıla bir miktar fazla kütleye ihtiyacınız var demektir. Ama ne yalan söyleyim, hacimli bacaklara sahip olmayıpta deli gibi sprint atabilen kişiler biliyorum. Bu sprint bazlı çalışmak ile ilgili. Bunun üstüne kütle eklersen biraz daha hızlanırsın ayrı bir şey. Tony martinin kasları yüksek patlayıcılığa sahip değil uzun süre yüksek watt üreten türden bence, zamana karşıcıların genelde sprintleri iyi olmaz. Bacaktaki kütle neye çalışmaya alışıksa o şekilde size tepki verecektir. Rein Taramarenin ben özellikle karın çalışırken zorlanmasını, o gün karın antrenmanı yapmasına bağlıyorum, alehandro velverde günde 1000 mekik çekiyormuş.

İlk kez forumda konu hortlatıyorum, farklı fikir ve bilgiler edinilebilecek önemli tartışmalar var.
Bugün acaba genel olarak, bisikleti hobi - egzersiz olarak görenler veya performans beklentisi olan arkadaşlar, bu tartışmalar hakkında siz neler düşünüyorsunuz?

Geri