2008 senesinden beri çok yoğun olarak son bisikletim ile aktif oldum 7 'inci yılıma girerken beslenme konusunda ne gibi tecrübesizlikler yaşadım diye geriye baktığımda yüzde 70 karbonhidat olayını değiştirerek yüzde 70 yağa dönüştürdüm ,ayrıca 2 hafta önce bir deneme yaptım aç karnına sabah bisiklet ile antremana çıktım ilk 20 dakika ısınma sürüşünden sonra eğimlere aç karnına daldım ,ve eğimleri çok rahat çıktım devam ettim, ama 10 .km 'de açlık hissetim yanımda getirdiğim rafadan yumurtayı buğday ekmeği ile yedim (organik buğday ekmeği bir dilim )
taş devri diyeti kitabında ahmet aydın dostumuzun bizim için yazdıkları okunmaya değer ,yapılan araştırmaların sonuçlarını yazmış, aç karnına sabah sürüşünde bisikletliler daha randımanlı olmakta ,tabi bunun bir km sınırı olmalı ,takviye şart,sıvı energeller var kana anında karışan ,kartepe etabında 203 km 'de işime yaramış idi ,özellikle 16 km eğim çıkışında beni fişekleyen bu olmuştur ,üzerinde bi adet kullanın diye yazmakta ama ben o gün 4 adet kullandım sonuçta eve geldiğimde hiç bi rahatsızlık yok idi ,ertesi günde yok idi ,ama sürekli kullanılır ise 10 sene sonra ne olur işte onu bilmiyorum,
bu karbonhidrat uygulamasına yeni başladım sayılır ahmet aydın olimpiyatlardan örnek veriyor, maratoncunun yarış sonu yığılıp kalmasınının nedeni aşırı karbonhidrat yüklenmesi demekte ,olabilir,bu konuda tecrübe sahibi olan bir başka maratoncu daha var tim noakes
(link)
yalnız siteler hep ingilizce ,maratoncu tim dostumuz , önceleri yüzde 70 karbonhidrat yükleniyor, sonra 10 yıl içinde kilolar geliyor ve şişmanlıyor ve eğim yukarı zor koşmaya başlıyor,nefes nefese kalıyor yüzde 70 yağa dönünce fit oluyor.
son olarak ıspanak bu aralar çok yemeye başladım yumurtalı tabi,brokoli-kuş konmaz ve karnabahara onu takip ediyor ,süt olayı yok bende ,itimattan tereyağ alıyorum ve halk ekmeğin glutensiz ekmeğini alıyorum,yumurta demirbaş artık,kuzu eti,kefir iyi geliyor,sarmısak yararlı, soğan artı özellikle yumurta ile hafif ısıtılınca ,yoğurt demirbaş ,kemikleri besleyen kemik suyu özellikle koyun ,