Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar CARRARO BİG 929 kullanan arkadaşlar bana biraz bilgi verebilir mi fiyata göre artıları eksileri ve performans ayrıca kullanım sonrası bir sıkıntı varmi
Cevap larsaniz sevinirim

Scudo
Arkadaşlar selamın aleyküm
Elimde 27,5 jant orbis expace bisikleti var 21 vites fakat bu bisikletin vistes sistemini değiştirmek istiyorum çünkü geçişleri çok hissettiriyor sert bir geçiş sağlıyor daha rahat olması için hangi marka ve model almalıyım değiştirirken fren sistemimi değiştirmeme gerek var mı ?
Ön ile arka aktarıcıyı da değiştirmek gerekir ki bu konular hakkında bilgi almak istiyorum pek bir bilgiye sahip değilim veya bu saydıklarım
Set halinde satılıyorsa Önere bilir misiniz yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

arkadaşlar beldesan bir bisikletim var ben bildim bileli orda geçen gün komurlukte boru patlayınca inmek zorunda kaldım ve yeni yol bisikleti almayı düşünüyodum ve bi an o aklıma geldi ve yukarı çıkarttım su an ne yapabilirim diye sayfadan referans alıyorum yardımcı olursanız sevinirim :)

Ve bu bisiklet kav senelik bilen varmı birde canlanırdı canavar?

Bisikletin orjinalliği bozulmuş durumda bisikleti yeni nesil bir bisiklete donustursem en az kaça patlar ?

Dosyalar

• IMG-20170824-WA0005.jpg
    IMG-20170824-WA0005.jpg
    96 KB · Okunma: 18
  • IMG-20170824-WA0004.jpg
    IMG-20170824-WA0004.jpg
    50,8 KB · Okunma: 16
20170824_111053.jpg20170824_111008.jpg20170824_111017.jpg20170824_111112.jpg

Merhabalar, bu fotoğraflarda benden olsun. 22.08.2017 tarihinde elime geçti bisiklet. Bir internet alışveriş sitesinden 981 TL ye aldım. Bana göre gerçekten çok güzel bir bisiklet, ben çok beğendim. Küçük çocukken babamın bana aldığı bmx bisikleti saymazsak bu benim kendi aldığım ilk bisikletim. Kurulumunu da kendim yaptım. Hiç zor değil di bence. Youtube de ki videolara bakınca hemen anlaşılıyor mantığı. Evde L alyan vardı 3 tane, 2 tanesi uydu zaten, bir tane 14/15 anahtar, bir küçük yıldız tornavida ve pense yeterli oldu. Boyum 184cm, kadrosu 18", jant 28" ne bilim bana normal oldu gibi, selesini yüksek ayarladım, bazı videolarda bu konu hakkındaki bilgilere bakarak tabi. Tavsiye ederim.

Merhaba, 190 boyundayım 95 kiloyum , katlanır bisiklet almak istiyorum yerinde test ettim, (oturdum sadece) gayet yeterli seleyi uzatınca bacağım bükülmüyo, katlanır almayı kafaya koydum, gayet sağlam geldi, fakat 6 vites bisikletin kadrosu daha hoşuma gidiyor ( eğimli ) , bulunduğum yerde yokuşlar en fazla 30 derece civarı yokuşlar var , 6 vites yeterli gelirmi , sonra pişman olmaktan çekiniyorum açıkçası . Yokuşta deneyebilsek teşke.
Teşekkürler.

Oncelikle selamlar ben forumunuza bilgi edinmek amacli uye oldum ee uye olmusken de 2017 model carraro big 927 bisikletimi sizlere tanitmak istedim. Olusabilecek devrik cumleler, yazim hatalari vesaireden dolayi ozur dilerim. İlk once bisikletin kullanim amacindan bahsedelim. Bisiklet xc(cross-country) olarak geciyor. Bu ne anlama geliyor? Xc bisikletler dh(downhill)lerin aksine sadece on tarafta suspansiyonu olan kullanim amaci olarak genelde dag suruslerinde kullanilan, yanisira sehirde de kullanilabilen, bisikletlerdir. Gelelim bisikletin parcalarina. Bisikletin kadrosu 6061 aluminyumdan uretilmis distan kaynak yapilmis mavi renge sahip(lakin eski modellerde siyah turuncu renk kullanilmis). Gelelim ikinci onemli parca olan masaya. Masada sr suntourun xcm 27.5 masasi kullanilmis. Ust duzey masalara gore iyi performansi var ve aniden kapandigindaki sesi cok hosuma gidiyor :D. Sira viteslerde galiba. Viteslerim on vites 3 lu acera arka vitesim 9 lu deore yani 3x9 27 vites ve bunlarin yaninda altus vites kollarim var. Altus vites kollarinin performansi cok da iyi degil haberiniz olsun. Ama bu bisikleti almayi dusunuyorsaniz kafaya takmayin zamanla vitesler alistikca calismasi duzeliyor. Gidon ve gidon bogazim fsa comet marka gidon 770 mm ve gidon bogazinin uzunlugunu tam bilmiyorum bakimca yazarim. Frenlerde hidrolik diskler kullanilmis ama hangi model oldugu tam olarak yazmiyor. Jantlar 27.5 6061 aluminyum ve lastikler 27.5x2.10 schwalbenin rapid rob modeli kullanilmis. Sele borusu fasa comet sele vello her dag bisikleti gibi sert ama alisiyorsunuz. Fiyati suan 2149 tl fiyatina gore vites kollari biraz dusuk seviye kalmis. Dusunuyorsaniz almanizi tavsiye ederim (y).

Dosyalar

• IMG_7231.JPG
    IMG_7231.JPG
    130,2 KB · Okunma: 12
  • IMG_7254.JPG
    IMG_7254.JPG
    157,9 KB · Okunma: 13
Arkadaşlar bu 2 bisiklet arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim ? Ve bu bisikletlerin aralarındaki farklar nelerdir ? (link) (link)

@mustekaslan boyunuza gore kucuk hatta cok kucuk bir kadro almissiniz..en az 54 kardo olmasi lazimdi.ama olan olmus artik yapacak birsey yok..benim boy 175 bacak ic boyum 80 18 kadro bana bile kucuk aslindada yetiyor yani..kadro olcusunun bilincsizliginden dolayi aldim.simdiki aklim olsa en az 20 kadro alirdim..muhtemelen koltugu en uste alsaniz bile uygun surus yontemini yakalayamamis olacaksiniz..

@Ismaildmr
20 kadro, bu boya cok buyuk geliyor. Gidon bogazini yukseltmek gerekir uzun sureli kullanimda yorar. 18" tam olmus arkadasa hayirli olsun @mustekaslan slan

Valla yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Evet sele aşağı bakiyor onu nasıl kaldircam ayarlayamadim :agla:. Kullanim olarak ise boyuma göre rahat geldi bana ne bilim, belkide başka büyük kadrolu bisiklete binmedigim icin kiyas ta yapamiyorum tabi. Yaklaşık 1,5 saat sürdüm beni yormadi yağ gibi akıyor şimdilik Maşallah

Yeni bir bisiklet alacağım 1100 TL civarı bütçem var. İstediğim özelliklerin spesifik olduğunu düşündüğüm için bu kelimeyi kullandım :) Şehirde kullanacağım ama bisikleti daha çamura her yere sokmak istiyorum. Aradığım özellik sağlamlık. Az bakım gerektirip sağlam parçalara sahip olsun istiyorum. Araba çarpsam bile araba yamulsun bisikletim değil :D Bunu istememin sebebi elbette acemilik değil sadece rahat olmak istiyorum bu konuda. Hafif ve hızlı olmasını istiyorum ayrıca. Maddesi farklı olabilir bu durumda. Son olarak uzun yol yapmaya elverişli olsun. Bu özelliklere sahip bu fiyatta bisiklet var mı? Teşekkürler.. :) İstanbul / Bakırköy

Herkese merhaba

Adım Egemen, forumun yeni bir üyesiyim.
Bir kaç konuda tecrübeli üyelerden fikir almak istiyorum o yüzden biraz uzun bir yazı olabilir.

Bisiklete yıllar önce dağ bisikletiyle başlasamda hep aklımda olan ve denemek istediğim yol/yarış bisikletine yaklaşık bir ay önce çok fazla bir araştırma yapmadan kron rc 2000 alarak başladım. (Mali sebeplerden de dolayı)
O tarihten beri forumu takip ediyorum.

Bisikleti kullanmaya başladığımdan beri kilometreler arttıkça özellikle 30+ km.lerde bazı sıkıntılarla karşılaşmaya başladım. ilk ve en sinir bozucu olan lastik patlaması. Bu kısa zamanda sanırım yol kenarında iç lastik değişiminde ustalaştım diyebilirim. Forum araştırmaları sonucu wiggle'dan sipariş ettiğim lastikler
3 haftadır elime ulaşmadığı için bende yol kenarında iç lastik değiştirerek ve değişik forumlarda yazılar ve araştırmalar okuyarak vakit geçiriyorum.

İkinci sıkıntım bisikletin yolda istediğim akıcılıkta olmaması. Bu sorunun bir kısmının lastikle çözüleceğini
düşünsemde anladığım kadarıyla akıcı bir jant seti olmadan bu durumu tam anlamıyla düzeltmek mümkün değil.
Dolayısı ile ilk sorum bisiklet üzerinde gelen zozo veya ozoz'da olabilir jantları kullanmaya bir süre daha devam etmemmi yoksa yeni bir jant seti bakmaya başlamakmı?
500-1000 tl aralığında jant öneriniz ne olur? Shimano RS330 RS21 gibi alt sınıf jantların fiyat performansı nasıldır?

Uzun vadede istediğim şey, yola çıktığım zaman günde 100+ kilometre yol yapmak. Bisiklet üstünde gelen claris setteki 11-28 ruble (8'li) 34-50 aynakol ile az sıklıkta da olsa 11/50 nin yeterli olmadığı durumlarla karşılaşıyorum. Buraya yapacağım yatırımı ilerde alacağım bir kadro ve jant seti üzerine taşıyarak kullanmaya devam edebileceğim türden olsun istiyorum.
Aklımdaki sorular;
1- sadece aynakolu 36-52 ye çevirmek aktarıcı fren/vites kolu değişimi yapmadan mümkün mü ve bir yararı olurmu?
2- Çok kötü kondüsyonda olmasamda henüz alışma aşamasında olduğumdan 11-25 39-53 kombinasyonu için çokmu erken?
3- Bu tür değişimlerde farklı setlerin birbirleriyle uyum durumları nedir?
Örnek olarak 105 5700 10'lu ruble ile yine 10'lu tiagra arka aktarıcı ile
veya arka 105 5800 11'li takım önde Rs500 11 uyumlu 36-52/39-53 aynakol ile uyumlu çalışırmı?
Bu değişimlerde her halükarda fren/vites değiştirici değişimi yapmak gerekiyormu? (en pahalı parça o gibi)
4- 105 5800 serisindeki v-fren ile claris v-fren arasındaki performans farkı nedir?
5- Spacer ile 9/10/11 uyumlu bir jant 8'li ruble ile kullanılabilirmi?

Her konu için farklı başlık yaratmak istemedim.

Herkese iyi pedallar.

İyi günler ben Salcano bisiklet almayi düşünüyorum bisikleti kışın dershaneye giderken yazin ise uzun yol yapmak için kullanacam butcem 1000 tl kadar tavsiyeleriniz nelerdir

Ben daha yeni bisiklet konularını araştırıyorum ama boyunuzu ortalama 180 cm kabul edersek ve "V" fren tercihini düşünürseniz, bütçenizide göz önüne alırsak sanki "Salcano City Life 20 V" amacınıza uygun gibi görünüyor bana göre tabi. Tercihiniz ne olursa olsun, şimdiden hayırlı olsun.

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni dahil oldum. Uzun bir süredir araştırıyorum. Başka forumlar olsun burası olsun. Konuyu yanlış yere açtıysam veya tekrar açıldıysa mazur görün. Kısa bir süre - bayramdan sonra- sonra inşallah bisiklet alacağım ama bazı sorunlar var. Öncelikle durumdan bahsedeyim. Üniversiteye tekrar hazırlanıyorum. Bu süre içerisinde hep evde otur otur olmayacak, aklımda bisiklet almak hep vardı bende hep evde oturmayacağım dışarda aktivite olması amaçlı kafamı dağıtmak için yani bisikleti şimdi almaya karar verdim. Süreceğim alanlar şehir ormanı İstanbul'da olan varsa Florya Ormanını bilir. Engebeli köy ormanları gibi değil. Onun dışında şehir içinde süreceğim kısaca anlayacağız. 10 kere süreceksem 4'ü şehir asfalt kaldırım, 6'sı orman içinde olacak. Tavsiyeniz varsa alırım ayrıca.:) Şimdi kafamı karıştıran unsurlar; diğer başka bir yerde iletişimde olduğum bir arkadaş hibrit bisiklet bakmamı söyledi. İnternete, satıcı sitelerine bakıyorum böyle bir bisiklet türü yok. Sadece Google'a Hibrit bisiklet yazarsam tek tük çıkıyor. Dağ bisikleti var, şehir bisikleti var, trek bisiklet var. Dağ da sürmeyeceğim,
dağ bisikleti değil, zırt pırt şehir içinde sürmeyeceğim şehir bisikleti değil. Şehirler arası gitmeyeceğim trek bisiklette değil. Ne alacağıma karar veremedim. Araştırıyorum kesin sonuçlar yok. Her kafadan farklı bir ses. İki. Hidrolik frenli mi ? Mekanik mi ? V mi almalıyım kesin sonuçlara ulaşamıyorum ama anladığım kadarı ile hidrolik alırsam daha güvenli ve sağlıklı sonuçlar olacak. Diğer önemli bir konu ise marka konusu. Limitim babam ile konuştum. 2.000₺ dedi. İlk başta 2 veren adam 3.5'da verir dedim. BMW bisiklet ile ağzını yoklayayım diye düşündüm öyle demiyormuş. Tasarım olarak çok hoş ama galiba sadece logo'ya para veriliyor. Konumuza dönersek aklımdaki markalar Mosso, Bianchi, Carraro ve Salcano. Ama dediğin gibi türü tam olarak beceremediğim için sadece boş boş model bakıyorum. Yardımcı olursanız. Çok müteşekkir olurum. İyi akşamlar dilerim.:)
Bu arada eklemeyi unutmuşum boy 1.70m, Kilo 60kg

Başka önerisi olan varmı acaba ve şehirle gezi arasında v frenmi daha iyi disk frenmi

Şuan elimde dede bisikleti dediğimiz 22 kg tek vites Bisan var. O bisikletle rampa bile çıkabiliyorum bacaklarım çok güçlendi fitness sayesinde. Yani duvayeni oldum diyebilirim. Şimdi alacağım 10 kg bir yol bisikleti bana ne fark ettirir?
Bu bisikletle ortalama 19 km/s tutturabiliyorum.

Muhtemelen ucarsiniz..

Benim de 16 kg apaçım var 30+30 yapıyorum. 75 km de geri dönemedim.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@soner kalaycıoğlu Sora setli çok profesyonel olmayan bişey almak istiyorum, zaten en düşük seviyeli yol bisikleti bile 10 kg

Geri