Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Mtb kullanımından sonra yol bisikletine geçme kararı aldım birkaç gün önce.Decathlonda denediğim triban 500 beni benden aldı inanılmaz hoşuma gittii fiyatı 1900 tl yani yol bisikleti hakkında bir bilgim olmadığı için fren sistemnleri vites sistemleri kadro vs yanlış karar vermek istemiyorum.Bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum.2000 tl bütçe sayabiliriz ama şöyle bir gerçek var ekipmanlarım yok ekipmanlı ekipmansız öneride bulunursanız da çok süper olur yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler:)

Scudo
Merhaba arkadaşlar, ilk defa bisiklet alıcam ben katlanır bisiklet almayı düşünüyorum.Bisikleti şehir içi kullanıcam spora ve kursa giderken. 185 boy ve 100 kiloyum. max 1200 tl civarı düşünüyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba
orman ve patika yollarda kullanmak üzere bir dağ bisikleti alma arefesindeyim tecrübesiz biri olarak fikrinize ihtiyacım var
istanbul eminönünde bir kaç bisiklet baktım buraya link ve fiyat yazıyorum içlerinden beğendiğim lapierre:

(link) fiyat:3500 tl yanlız benim boyum 165 cm bu bisikletin ise kadro boyu 48 cm

(link) fiyat:3200 tl

(link) fiyat:4000 tl karbon ama bir türlü içime sinmedi bilmiyorum

(link) fiyat:2200 tl

sizin bunlar haricinde önerileriniz de olabilir yardımlarınızı bekliyorum hayırlı akşamlar

Arkadaşlar Bütçem 500 Tl Ye Kadar Çıkabiliyor Önerebileceğiniz Spor Yapmak İçin Yollardada Gezilebilecek Bir Yol Bisikleti

Herkese merhaba arkadaşlar yeni bir bisiklet almaya karar verdim araştırıken Bottecchia 50U ya denk geldim markayı araştırdığım kadarıyla kaliteli italyan markası fakat bu modeli nasıldır var mı kullanan internette bu bisiklet hakkında ne bir video var nede bir yazı...Veya aynı bütçede önerebileceğiniz modeller var mı?

Boyum 1.83 ve hangi jant boyunda bisiklet almam gerekiyor?şehir içi günde 4 km yol için amortisör şartmıdır?

Bu foruma açtığım ilk konum. Umarım yanlış bir yere veya yanlış bir şekilde açmamışımdır.

Öncelikle maraton koşucusuyum. Yavaş yavaş triatlona geçiş yapmak ve 1 sene sonra 90 km lik bisiklet parkuru olan bir yarışa girmeyi planlıyorum.

Bütçem 4.000 tl civarı. Biraz aşabilirim.

Kötü bir bisiklet alıp değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum. Bi yandan da çok pahalı bir bisiklet alıp kenarda durmasından korkuyorum.

Bisiklet tecrübem neredeyse hiç yok. Aklımda giant modellerinden birisi var ama pek bir bilgim de yok.

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederek başlamak istiyorum .

Restore etmek veya eskisinden çok daha kullanılır ve şık bir hale getirmek için klasik yol bisikleti - tur bisikleti arayışı içerisine girdim . Asıl amacım yol bisikleti olsada kadro açılarını karşılaştırdığımda yok denecek kadar az farklar görüyorum eski modellerde.

Uzun lafın kısası yarın eski bir bisiklet alacağım hurda sayılabilecek ve sizin tecrübelerinize bu konuda baş vurmak istedim aşşağıda fotoğrafını atacağım iki seçeneği sağlamlık kullanışlılık veya hayata döndürülebilirlik açısından değerlendirebileceğinizi düşündüm. (İkisi de hurda toplayan yerlerden demir parçası diye atılmış sanırım.)

Bana göre:
~Sarı çok daha paslı gözükse de paslarının yüxeysel olduğu kanısındayım ve malzeme kalitesi ve kullanışlılığı açısından beyaza göre daha iyi geldi (fren kollarının iki tutuşu da desteklemesi vites kollarının metal olması daha iyi ve maliyetli parçalar kullanılması daha kaliteli mal olduğunu yansıtabilir bunlar beyazda olmayan şeyler) Jantları 1.40 veya daha incesini kaldırır mı bunun merakı içindeyim fikirlerinizi bekliyorum.
~Beyazın durumu daha iyi gözüküyor fakat boyandığı orjinal boyası ile kalmadığı aşikar ayrıca pas durumu yoğun da olsa sadece jant çemberinde gözüküyor satıcı ön akor ayarı hariç bir sıkıntısı olmadığını söylüyor yine de plastik vites kolu ve tek tutuş açılı frenin görünüme ve kullanıma negatif yönde çok etki ettiğini düşünüyorum.

Marka model konusunda yardımcı olabilirseniz iyi olur 150 tl gibi bir fiyata alacağım için fazla umursamadım. Tekrardan teşekkür ederim...

Dosyalar

• IMG_0294.PNG
    IMG_0294.PNG
    134,2 KB · Okunma: 17
  • IMG_0297.PNG
    IMG_0297.PNG
    213,5 KB · Okunma: 17
  • IMG_0299.PNG
    IMG_0299.PNG
    148,3 KB · Okunma: 17
  • IMG_0300.PNG
    IMG_0300.PNG
    96,3 KB · Okunma: 19
  • IMG_0301.PNG
    IMG_0301.PNG
    160,7 KB · Okunma: 17
Bütçem 1500 tl 3 bisiklet arasında kaldim

-
(link)
Bu bisikleti gercekten begendim cok hos duruyor

-https://(link)
Bu bisikletde hem fiyati hem goruntusu hem de decathlon destegi ile aklimi celiyor

-
(link)
Acikcasi diger ikisini daha cok begendim ama bunu da onerdiler

Hangisini onerirsiniz?

Öncelikle merhaba Kron XC 1000 2016 model kullanmadiyim Trek değil evet ama 1800 TL'ye de Trek yok merida big nine 300 nerdeyse aynı sete sahip XC 1000 2016 larda bitane bile kadro kırılması olmadı olmaz da servis dediğimiz zaman ben memnun

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üyeyim ve yeni bisiklet aldım adı oyama venue 26jant 21 vites miş bisikletin rengi siyah rengi baya bi hosuma gitti en çok vitesi hoşuma gitti shimano vites takmışlar vites geçişleri sorunsuz disk frenli yaş oldu yaş oldu 22 almak bugüne nasip oldu bisikleti 450 tl ye aldım sizce iyi ni yaptım

Arkadaşlar bu bisikletler arasında karar veremedim yardımcı olur musunuz ?
(Whistle 2. El temiz)
Şimdiden teşekkürler

Öncelikle hayırlı akşamlar
Arkadaşlar internette uzun bir arama sonucu bir bisiklet buldum sizce 280 tl ye bu bisiklet alınır mı ve ya önerileriniz varmı bütçe 350 tl

Dosyalar

• Screenshot_2017-08-13-21-25-46.png
    Screenshot_2017-08-13-21-25-46.png
    125,9 KB · Okunma: 23
Bi bisiklet alacagim ve bisikletlere cok meragim var hem sehir icinde hemde ilceleri dolasmak icin en rahat hangi bisikleti alabilirim butcem 1000 tl gibi bi butcem var.

Merhaba. Üniversite kazandım da okula gidip gelebileceğim sıkıntı cıkarmayacak yol bisikleti araştırıyorum.

Kron RC2000
Carraro CR RACE 042
Bianchi SLR 500 -2017
Btwin Triban 500-520
Sedona 640

Bu modeller arasında kaldım. Carraro f/p ama şekli güzel değil. Kron çok hoşuma gitti ama biraz pahalı ve çok bilmiyorum nasıl bir marka. Diğerleri de başka kişilerin önerdiği modeller. Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım ?

Merhaba Arkadaşlar
44 yasında ve 40 senedir bisiklet kullanan biriyim. Salcano ng650 kullanıyorum. Lastikleri 700x35 olarak değiştirdim. Aynakolu 48-36-26 olarak değiştirdim. Buna rağmen isteklerimi hala karşılamıyor. Uzun yolda hızlı ve yokuşlarda da bırakmayacak bir bisiklete ihtiyaç duyuyorum. Yaptığım araştırma sonucunda 11-36 arka ruble ile büyük dişlisi 50 ve üzeri olan bir bisikletin işimi göreceği kanaatindeyim. Bu bisikleti şehir içinde de sorunsuzca kullanmalıyım. Bu sebeple yol bisikletini elemek durumundayım. Croscycle , fitnessbike yada tur bisikleti arasında hangisini tercih etmeliyim? 2000 tl bütçe ile alabileceğim bisiklet öneriniz var ise yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler

Selamlar Herkese..

16 senedir totosu bisiklet selesine değmemiş bir adamın bisiklet aşkı depreşti :) Daha önce bisiklet ile Ankara-Eskişehir ve Ankara-Alanya yolculuklarım oldu, gel gör ki en son hatırladığım bisikletim Bianchi Meta Pro.. O kadar fosilim yani :)

Şimdi artık arabayı bir kenara bırakıp hafta sonları Eymir'de kullanabileceğim, belki ara sıra evimden işime gidebileceğim (3-4 km), hatta belki kondisyonu toparladıktan sonra gruplar ile gezilere katılabileceğim sağlam, kaliteli ve çok ağır olmayan bir dağ bisiklet arıyorum. Teknik bilgim sıfıra yakın, bütçem 1000-1500 TL civarında, 3 aşağı 5 yukarı değişebilir. Bu kriterlerde alınabilecek bisiklet tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Bu arada boyum 1.80, almam gereken kadro boyu ile ilgili fikir de verirseniz çok sevinirim :)

Not: Forumlarda arama yapacağım elbet, ki bir süredir üye olmadan takipteyim. Ancak hem daha net daha güncel bilgiler alabilmek, hem de sizlerle tanışabilmek adına yeni konu açmayı uygun gördüm. Bilgi kirliliğine yol açacağı düşünülürse derhal silinebilir :) Teşekkür ederim şimdiden herkese..

selam ben bu forumda yeniyim ve bursada oturuyorum haliyle yokuşlar çok benim bi dağ bisikletim var ve şehirde kullanmak için çok hantal kalıyor ve yeni bisiklet almayı düşünüyorum bütçem 700tl max 800 e çıkarabilirim normalde yol bisikleti alıcaktım ama pek kaliteli bi yol bisikleti yok bu fiyatlara melez bi bisiklet almayı düşünüyorum şehir bisikleti aklımda 2 tane bisiklet var sizce hangisi daha iyi yada sizin önerebileceğiniz bisiklet varmı ?

(link)

(link)

yol bisikleti olarak (link) bunu buldum ama pek tavsiye edilmiyor gibi

kaliteli ve hafif bi bisiklet olursa daha iyi olur zaten yarış veya profesyonel kullanmıcam genede kaliteli olsun

28-29 jant genelde bakıyorum boyum uzun zaten 185

Geri