Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar diğer konularda da bahsedilmiş fakat seçim için paylaşılmış ve özelliklerinden fazla bahsedilmemiş.Ben yarın Bianchi ARX 627 almayı düşünüyorum rengi hoşuma gitti fakat vites sisteminden pek anlamıyorum ve iyi midir onu bile bilemiyorum. Alacağım bisikletin linki aşağıda ben 1450 TL ye buldum.Bir arkadaşım Shimano altus pek iyi değil dedi ve ben de siz tecrübeli arkadaşlara sorayım dedim :hhhhhh:

(link)

Saygılarımla...

Scudo
Ben yol bisiklet alıcam ama aklıma hep şu soru geliyor ben yol bisikleti alıcam ama benim belimi ağrıtırmı çukura girince jant akoru bozulur mu niye bir sürü sorun aklıma geliyor ve benim pek bir bilgim yok bu konuda açıkçası. aramızda yol bisikleti kullanan arkadaşlar varsa bu yol bisikleti gerçekten bel ağrısı yapıyormu daha başka sorunları varsa bana ister özelden ister konu üzerinden çevap yazarmısınınız acaba

@Serkan Mıstınoğlu

Teşekkür ederim geri dönüşünüz için. Trekking dediğimiz bisikletin hybrid ile farkı nedir ? Araştırıp okuduğuma göre trekking bisikletleri şehirlerarası mesela gezi amaçlı Ankara- İstanbul arası yapanlar kullanıyor diye okudum. Yoksa yarış ve dağ bisikleti dediğimiz bisikletlilerin karması mı oluyor ? Ayrıca önerdiğiniz marka Mosso mudur ? Şu BMW çok hoşuma gitti. Acaba onlar performans olarak nasıldır ?
Bu arada süreceğim orman böyle burası. Şehir içinde de ulaşım amaçlı asfaltta kullanacağım o yüzden dağ bisikleti almamam gerekiyor galiba.

@MalatyalıND
Hocam teşekkür ederim ama bunların fiyatları biraz beni aşıyor. Limitim 2.000₺. Malatya'nın neresindensiniz ayrıca ? :)

Dosyalar

• IMG_8980.JPG
    IMG_8980.JPG
    51,3 KB · Okunma: 13
  • IMG_8979.JPG
    IMG_8979.JPG
    21 KB · Okunma: 11
@KalemdenMeşrebim neredeyse bir dag bisikleti alacaksiniz. Kalin ve patlamaya direncli lastikler, her turlu sartta tutan disk frenler, cigerinizi yolda birakmamaniz icin amortisorlu bir maşa.
Eger gercekten hava atmak istiyorsaniz bmw almalisiniz

@Serkan Mıstınoğlu
Hava atmalık şeylere gerek yok hocam. Performans odaklı lazım. Sabahları stres atmak amaçlı 1-2 saat haftada 3-4 gün süreceğim. Bahsettiğim ormanda engebeli yollar yok denecek kadar az. Dağ bisikletini şehir içinde kullandığımda ki şehir içinde kullanacağım uzaklık yürüyerek en fazla 30 dakika sürecek yerler. Beni yorgun düşürsün istemiyorum. Kafa karışıklığımı siz tam olarak anladınız galiba :) Araya kış girdiği için fren konusunda yağmurda, kışta iyi tutmalı. Tekrar üniversiteye hazırlanıyorum dediğim gibi kim vurduya gitmesin bir sene daha. O yüzden güvenlikte önemli benim için. Düşündüğüm model ön amortisörlü fren konusunda bilemiyorum. Hangisi güvenli ve performansı iyi. Lastik olarak. Continental ve Michelin olmasına bakıyorum.

@Serkan Mıstınoğlu
Hayır, hızlı bir şey aramıyorum yahu. Sadece kullanım alanlarımı ve detaylarını size söylüyorum daha iyi yardımcı olabilmeniz için.

@KalemdenMeşrebim (link) bu bütçenize uygun ama benim gönlüm trekking bisiklet almanızda. Lastik olarak Michelin Protek öneririm. Bisiklet olarak da Mossolar hafiftir. Hava atmak isterseniz de bence KTM.

Bu arada Malatya Akçadağlıyım. Ama Kocaeli'ndeyim.

@MalatyalıND
Teşekkür ederim hocam ama bu sene zaten tekrar hazırlanarak ayrı bir masraf olduğumu düşünüyorum o yüzden şu an için 2.300₺ bisiklete verdiremem. Dediğim gibi limit 2.000₺ tavan fiyat yani. Yine de 2.500₺'e kadar yolu olabilir ama dediğim gibi fazla da yük olmak istemiyorum. Hava atmaya gerek yok hocam. Güvenli olsun. Performans olarak her yönü ile iyi ve kaliteli olsun istiyorum. Bu trekking bisiklet ne oluyor bir türlü anlam veremedim. Yarış ile dağ bisikletlinin karması mı ?

Bende Doğanyolluyum lakin İstanbul'da ikametkah ediyorum. :)

Arkadaşlar merhaba, sizlere bir sorum olacak. Bütçeme göre hepsiburada.com'da iki tane bisiklet belirledim. Birincisi Salcano Excel 26 Dağ Bisikleti, ikincisi ise Orbis Voltage. Linkleri vereyim hemen, (link) ve (link)

Sizce hangisini almalıyım? Şehir içinde, kısa mesafede kullanılacak. Dağ, engebe vesaire durumu yok.

@KalemdenMeşrebim hocam trekking bisiklet dağ bisikletinin dayanıklılığı ve konforu ilen yol bisikletinin çevikliğinin bir bisiklete aktarılmaya çalışılmasıdır. Genelde uzun yol gitmek için kullanılırlar. Hafif patikada üzmez sizi. Zaten iş lastikte. Ben benimki ilen20170628_174636.jpg şu yolda sürüyorum mesela. Siz amortisörlü bir model alırsınız. Mossolar hafiftir. Cararolar daha ağırdır ama iyi modelleri var sizin bütçenize göre, Merida, KTM, Lapierre ve Ghost bir tık daha iyi markalar.

@MalatyalıND
Çok teşekkür ederim. Bende tam Ghostlara bakıyordum çok hoşuma gittiler. Lastik olarak ilk kez duyduğum markalarda var Michelin ile Continental'de. Zamanı gelince iyice araştırırım. Fren olarak şu dikkatimi çekti 1500₺ üstü bisikletler direk hidrolik frenli galiba. Hangisini tercih etmem lazım benim.

@KalemdenMeşrebim
Up

Selamlar arkadaşlar. Uzzman bir bisiklet kullanıcısı değilim bisiklet geçmişim 8-10 yaşlarında herkesin bindiği kadardır. Şimdi hanım ve çocukla hafta sonları yada akşamları binmek için bir bisiklet bakıyordum. Başlıkta yazdığım iki marka arasında kaldım ikisini de bilmem Carraro okuduğum kadarıyla iyi bir marka Ktm in motorunu enduro amacıyla zaten kendim kullanıyorum o bakımdan kötü olacağını sanmıyorum. Çok uzun mesafe kullanmayı düşünmediğim için vücut ölçüsü kadro uyumu gibi konulara hiç bakmadım daha ziyade kalite konusuna baktım (belki de hatadır bilmiyorum) Carraroyu deneme şansım olmadı Ktm yi denedim ayağım yerdeyken kadrosu bacak aramda sıfıra sıfır duruyor ama sele boyu minimumdayken ayaklarım yere anca basıyor bana hafif büyük gibi ama çık sıkıntı olur mu bilmiyorum sürerken gayet keyifliydi vites geçişleri falan çok pürüzsüzdü çok hoşuma gitti. Dediğim gibi Carraroyu deme şansım olmadı. ikisi de ikinci el ve fiyatları eş denilebilir (600 TL). Bu durumda sizce hangisi olmalı.Yorumlarınız için çok teşekkür ederim

Öncelikle herkese merhaba ,
Kısa ve net bir soru soracağım
Sınırsız bütçeyle alınabilecek en iyi yol bisikletini arıyorum? teşekkürler

Öncelikle herkese selam olsun forumda yeniyim.Şuan da elimde 5 yıllık bir bisiklet var markası olup olmadığından bile tam emin değilim. Ama 5 yıl beni taşıdı. Yeni bir bisiklet almanın vakti geldi biraz araştırdıktan sonra kron xc100 almaya karar verdim sizce nasıldır ? Şimdiden teşekkürler

Sedona 740 ı beğendim ama sitesinde fln kaldırılmış gibi yani Şu an 2017 de sedona 740 ın sıfırını satan yok gibi bi adet de karşılastirma salcano ng350 hd mi xc150 mi sedona 740 mi

Geri