Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Herkese merhaba,

Hem bisiklet olayina hem de bu foruma yeniyim :)

Hafta sonu Caddebostan sahilde spor ve gezinti amacli turlamak icin kendim, esim ve kizim icin 1er katlanir bisiklet almayi planliyorum.

Bisikleti keyif,gezinti ve vesilesi ile de biraz kalori yakma/spor icin istiyoruz, o yuzden ucar kacarli disk frenli 21 vitesli vs bir sey lazim degil gibi geliyor bana..

Bir turlu karar vermememin sebebi ise: cesitli markalar var. Anladigim kadari ile en iyileri dahon ve tern sonra yerli markalar var kron,bianchi vs gibi ustune bir de bunlarin bir ton da modeli var.

Dechatlondaki su modelin ciddi fiyat avantaji var [x3 olacagi da dusunlurse:) ]

(link) (750TL)

su kron da fena degil gibi (link) (1211TL)

ama o fiyata tern almak varken niye kron alayim diye teredute dusuyorum?

(link) (1293TL)

Tern deyince de bunun bir suru modeli var A7,B7,C8 ... o zaman A7 acaba en kotusu mu olur..
Bi taraftanda almisken Tern alayimda ikide bir servise git orasi oynadi burasi gevsedi icin vakit harcamayayim diyorum...ayni sebepten 2.el olayina sicak bakmiyorum.Ille de sifir alacagim

Velhasil durumlar boyle..kararsizliktan hic bir sey alamacagim gibi :)

siz ne onerirsiniz?

Scudo
@birkanpacaman sensium 500 ün 2017 sine bak dostum. Arada ne kadar fiyat farkı var bilmiyorum ama müthiş bisiklet. 300 de bildiğim kadarıyla tiagra set var. 500 de 105. Ayrıca cannandole caad12 de iyi bir seçenek .

• Beğen
Tepkiler: birkanpacaman
@bubakng
Bu soruyu bisikleti almadan önce değilde bisikleti aldıktan sonra sormanın ne anlamı var ?

• Beğen
Tepkiler: ingazce
@William Blazco

çocuğu terslemene gerek yok.

@bubakng

abicim gayet uygun fiyata almışsın 200 lira para değil şöyle söyleyeyim 2 giriş modeli arasında seçim yaparken bile 200 lira fark ediyor sen o paraya bisiklet almışsın.

küçük mü büyük mü senin boyutlarına bağlı. üzerinde surf fs yazıyor modeli o muhtemelen. paslansın birşey olmaz sen sürmene bak ilerde daha büyük daha kaliteli bir bisiklet alırsın, bunu kullan eğlen çok kafa yorma.

Merhaba.Fiyat uygunluğu ve krona göre hakkındaki yorumların çok daha iyi olması sebebiyle mosso bisiklet almaya kara verdim sorularım var:

1-Ümit bisiklet rezil jantlar takıyor,kadro mosso yan malzemeler ümit diyenler duydum.Ne kadar doğrudur?Kullanan varsa bilgilendirsin.

2-Söylendiği kadar iyi mi?

3-Dayanıklı mı?

Merhabalar
Sporu müsait zamanlarda şöyle böyle tek tük değilde hayatımın parçası haline getirme düşüncesiyle ve çalışan demir pas tutmaz prensibince evime 11 km uzaklıktaki işime bisikletle gidip gelme kararı aldım.40 yaşındayım.Bir rahatsızlığım yok.Yapabilecek miyim sanırım zaman gösterecek.İşi uzmanıyla çözeceksin kuralınca araştırdım ve bu formu keşfettim siz uzman arkadaşlara danışayım ve aklımdaki soruları cevaplayalım bilgilenelim istedim.

Cumartesiler dahil haftanın 6 günü İstanbul Anadolu yakası Kartal Ataşehir arasında cadde ve sokakları kullanarak evimden işime 11 km işimden evime 11 km yol katedeceğim.

Performans sağlayacak en uygun bisiklet türleri tavsiyeleriniz nelerdir?( İşin espirisi;Ben sadece çocukluğumda mahallede sürdüğüm Pinokyo bisikletimi tanıyorum :) )

Bütçe olarakda 1500 Tl ye kadar çıkabilirim diye düşünüyorum.

Bu yöntemi aranızda deneyen veya kullanan var mı? Sürdürülebilir bir projemi? 2 gün sonra olmuyormuş diyerek bırakmak istemiyorum.

Tavsiye görüş önerilerinizi istirham ediyor ve sabırsızlıkla bekliyorum.Şimdiden saygılar sunar teşekkür ederim.

Merhaba Dostlarım

Yakın bir zamanda bisiklet Almaya karar
verdim. Bisikletler hakkında pek fazla bil-
gim yok, bu işe gönül vermiş arkadaşlar
yardımcı olursa sevinirim. :)Bütçem 2000- 2200 tl civarında. İlk başta carraro sportive 227 almaya karar verdim fakat lastiklerde sorun varmış. Şimdi ise mosso 700 claris'e karar Kıldım.2000 tlye bisiklet alıp üstüne de aksesuar almak cazip geldi. Bu bisikleti kullananlar var mı? Lastik patlama sorunu var mı? Son olarak da Ankarada yaşıyorum beni evimden egmir turuna götürebilecek 2000-2200 tl arasinda bisiklet tavsiyesi olanlar yardımcı olabilirler.
Şimdiden teşekkür ederim:)

Herkese merhabalar,

Bu üç bisiklet arasında kaldım sizce hangisi almak daha mantıklı olur veya sizin önerebileceğiniz başka bisiklet var mı ? İlk yol bisikletim olucak.

Bianchi Slr 500 Sora: 2.250 TL
Carraro cr race Sora 042 : 2.448 TL
Btwin Triban 520 Sora : 1.979 TL

Teşekkürler.

İyi günler arkadaşlar bende çok eskiden ablamdan bana bi bisiklet kaldi nornal şehir bisikleti bende sokak aralarinda suruyorum ama bu siralar fazla masraf cikarmaya basladi ve 18 vites jantini bilmiyorum 14 yasindayim arkadaslariminki daha hizli ve ben yetisemeyince uzuluyorum bunu bastan guzel bi toplamak istiyorum tek istegim hizli gitmesi butcem 200-250 TL dir

carraro aşkı çok garip bu sitede :) baktığım modelleri hep daha alt donanım olmasına rağmen daha pahalı. eskiden tam tersiymiş. türkiye'deki çakma bianchileri üreten şirket yapıyor bunları da öğrendiğim kadarıyla.

3-4 günden beri sitede sorup soruşturuyorum hiç yardım alamadım. dışardan baktığında koskoca bisiklet sitesi ama üye olup yardım alayım dediğinde sıfır. adminler açtığım konuyu ya onaylamıyor (benzer konuları onaylamalarına rağmen, kura çekiyorlar heralde) ya da 35 sayfalık konunun içine gömüyor. haliyle kimse görüp yardımcı olamıyor.

mosso "lakırdı" 1624 alacağım şimdiden bir uyarınız varsa yapın yoksa sonsuza dek susun :) kron xc 150 alacaktım ondan vazgeçip bunu almaya karar verdim.

• Beğen
Tepkiler: ahmetim03
Merhaba arkadaşlar ben her gün 15 km gidiş 15 km dönüş yapmak için 1000-1500 tl arası yol bisikletine ihtiyacım var şuanda tavsiye edebileceğiniz
Edit: Hibrit bisiklette olabilir 15 km'yi hızlı ve tecrübesiz olarak kazasız belasız tamamlamak için
güzel bir ürün var mı ? kadro ölçüm 58 CM 22,83" 59 cm 23.5 " boyum :183 kilom:90 bacak boyu:87cm

Salcano XRS 050 ürünü düşünyorum mantıklı olur mu sizce (link)

@matsekeom
Hocam toplamda 30 km yi her bisikletle yaparsınız. Ancak ileri dönük düşünüyorsanız ikinci ellere bakmanızda fayda var. İlerde değiştirmek isteyebilirsiniz. Yok sadece okula git gel yapacağım diyorsanız 15 km bir şey değil, her aletle çok rahat bi şekilde yaparsınız o mesafeyi. En fazla 30 dk sürer.

Sizce salcano xrs070 almalımıyım başka bişe önerirmisiniz bu bisikletin fiyatı civarlarında ama

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Bisiklet tecrübem yok daha önceden o yüzden yol bisikleti sıkıntı olabilir fakat benim için hızda önemli boş yolu gördüğüm zaman basmam lazım hibrit bisiklet öneriyorlar 1. el tercih edicem tavsiye edebilceğin marka model var mı?

@matsekeom
Sehir bisikleti alabilirsin.
Mosso legarda serisi, Kron tx150 gibi aletler isini fazlasiyla görür. Butcenden daha da ucuza geliyor, kask, aydinlatma vs alirsin onlarla da. Hiz konusu bacagina bakar :)

@matsekeom salcano XRS 050 dediğiniz bisikleti bizim yurttan bir çocuk kullanıyor bisiklet bodrumda şuan biraz incelemiştim çok hafif bir bisiklet lastikler aşırı inceydi bi orta parmak kalınlığı neredeyse ama çok çok hafifti.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Teşekkürler tavisye için fiyat azalması iyi oldu son olarak düz bir yolda çok efor sarfetmeden hızı koruyacak şekilde kaç km/sa hızda kalabilirim normal yürüş seviyesinde çevirsem pedalı mesela

@mehmetgacar o bisikleti alırsam hevesim kaçacak büyük ihtimal kontrolü zor ve tecrübe isteyen bir ürün galiba

@matsekeom bisikletle ortalama 15-20 km/saat gidersiniz diye düşüyorum normal tempoda. Bence şehir bisikleti alın geçin salcanoyu heryerde süremezsiniz.

Geri