Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhabalar,

Salcano City Sport 30v(2016) ,Mosso Legarda 1724v, carraro sportive 224 modelleri arasında kaldım. hangisi daha doğru bir tercih olur? Mosso nun liste fiyatı düşük ama ,carraro içinde peşinde yüksek indirim diyorlar sanırım kafa kafaya gelir.

her ne kadar çok internetten almaya sıcak olmasamda salcano için internette yer alan 1050tl fiyat çok çekici geldi ama servisti, kurulumdu vb. işleri çok sıkıntı olur mu?

şimdiden teşekkürler tavsiyeler için.

Düzeltme: Carraro da 2016 model alarakta alabilirim çok fark yoksa

Scudo
@ingazce Btwin daha iyidir bana göre. Ama tekrar ediyorum: dağ bisikleti bunlar. Dağda kullanmayacaksanız almayın.

@Sharky Mosso daha iyi gibi duruyor. Neden amortisörlü maşa tercih ediyorsunuz?

Öncelikle Herkese Merhaba Ben Yakın Zamanda Bir MTB Bisiklet Almaya Karar Verdim Ve Bazı Araştırmalar Sonucu Ve Alabileceğim Bütçeler Arasında Şu İki Bisikleti Beğendim Sizdende Bu İki Bizikletten Hangisini Almalıyım Diye Sormak İstiyorum
1. Bu
(link)
2. Bu
(link)

Bunlarda Decathlon Linkleri
1.(link)

2.(link)

Parça Kalitelerine Göre Değerlendirirseniz İyi Olur Şimdiden Çok Teşekkür Ederim

@Orhan Akarkut btwin tilt 740 katlanmasinin kolayligi ve tasarimi olarak daha albenili geldi bana. Btwinin katlanirlariyla alakali bilinen bir problem/sorun var midir?

@mrmcan Benim bildiğim yok. Ben iki bisikleti de denemedim. Söylediklerim, okuduklarıma dayanıyor, teoriktir bir anlamda.

Öncelikle sorulara yanıt verip insanlarin bu sporu ve kulturu tanimasina yardimci oldugunuz icin hepinize tesekkur etmek istiyorum.Aklımda bisiklet hiç yokken bir anda beni kendine aşık etti bu meret.Evime yakın oldugu icin maltepe-caddebostan sahilde şu kiralık bisikletler ile 15 gundur epey bir içli dışlıyım ama bisikletlerin konforsuzlugu cok yorulmama rağmen hiçbir şekilde hızlanamamam(belki ben çok güçsüz ve tecrubesizim)beni bisiklet almaya iten temel etkenler.Bisikleti ne amaçla ve ne sıklıkla kullanacağımı sorucak olursanız haftada 2-3 gün sahil turları,3-5 kmlik uzaklıktaki eşe,dosta ziyarete giderken,hafta sonları istanbul içi dışı güzel rotalar yerler bulup bisikleti bagaja atıp gidip gezip gorup eğlenmek(geçtiğimiz aylarda polonezköy tabiat parkında bisiklete binen insanları gördüğümü ve çok etkilendiğimide şimdi yazarken hatırladim bunlar hep bilinçaltı işte)...
Araştırmadan pişman olacağım bişey almak istemedim,başlangıç olarak bin lira gibi bir butce ayirdim bu iş icin 500 lira da kiyafet ve ekipmanlar icin.. "boyum 177 kilom 73 "model tavsiyelerinizi ve nereden alabileceğime dair tavsiyelerinizi bekliyorum...Ek olarak geçen hafta brandium decathlona gittim ceşit çok az geldi yarın alıcı gozuyle bakmak için tekrar gideceğim hiç olmadı pompa kask gibi şeyler alırım.Uzun bir yazı oldu şimdiden teşekkur ediyor iyi forumlar diliyorum.

Kron tx 150 v28 aklima yatti gibi almak uzereyim konu onaylanmadi ancak yorumlarinizi ogrenmeden almak istemedigim bekliyorum...umarim kampanya sonlanmaz..

@mrmcan Rica ederim. Amacımız birbirimize daha fazla seçenek sunarak bindiğimiz bisikletten maksimum fayda kazanıp daha keyifli zamanlar geçirmemize yardımcı olmak. Benim fikrimi soracak olursanız ilk olarak marka anlamında ben daha çok güvendiğim için Dahon'u seçerdim. İkinci olarak Btwin'in hangi model olduğunu hatırlamıyorum ama katlanır bisikletini de kullandım arkadaşımın Dahon'unu da denedim hem kullanım olarak Dahon daha rahat hem de bisikletin üstündeyken Dahon daha fazla güven veriyor. Üçüncü olarak Dahon her zaman Btwin'e göre daha kaliteli malzemelerden üretilen bir bisiklettir ( ki kuruluş hikayesine bakarsanız yanlış hatırlamıyorsam Nasa mühendisi David Hon tarafından tasarlandı ve 30 küsür yıldır katlanır bisiklet üretiyor ) ve Amerikan malıdır. Dördüncü olarak da tabii ki zevk sizin sonuçta ama bir Btwin'e 2.400 TL verene kadar ben olsam 2.200 TL civarı bir paraya Dahon'u tercih ederdim. Bir önceki yorumda da bahsettiğim gibi aynı sistem Btwin'de var mı bilmiyorum ama Dahon'da ( tabii ki Mariner D8 modeli için söylüyorum ) sele borusunun ucundaki mandalı açtığınız zaman içinden pompa çıkıyor ve bisikletle beraber size bir de rötuş boyası gönderiyor Dahon oje şeklinde. Ayrıca bahsettiğiniz Btwin Tilt 740'ın üzerinde hiç duymadığım ( ki büyük ihtimalle Decathlon'un kendi ürettiği bir markadır diye düşünüyorum ) Skinwall lastikler var ama Dahon'da Michelin lastik kullanıyor ki bu bile yol tutuşunda önemli bir etkendir. Marka olarak daha kaliteli dememin sebebi de şu mesela Dahon şu anda katlanır yarış bisikleti bile üretiyor ki aradaki mantalite farkını siz düşünün. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ama tabii ki size en önemli tavsiyem içinize sinen bisikleti almanızdır sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz. Saygı ve sevgilerimle.

• Beğen
Tepkiler: mrmcan
arkadaşlar 1000tl altında bütçe ayırdım bisiklete ve eleye eleye sonunda;

kron tx 150 şehir bisikleti
kron xc 100-150 dağ bisikleti

arasında kaldım.

xc 100, 150'nin bir üst modeliymiş hesapta. ama bir yere ekleyip diğerinden kıstıkları için aynı kefeye koydum.

dağ versiyonları şehirden daha ucuz, aşağı yukarı aynı kalitede olmalarına rağmen.

tx 850 civarı, xc'ler 750 civarı.

çoğunlukla yolda olacağım ama giriş sınıfı bir bisikleti şehir tipi almak ne derece doğru? dağ bisikletleri biraz daha hırpalanmaya hazır üretildiği için daha uzun dayanır diye düşünüyorum? dağ bisikletinde örneğin 50km yol alınır mı?

ya da yanlış yerlerde geziyorsun 100 daha ver şunu al gibi bir öneriniz var mı?

Arkadaşlar merhabalar.
900 liraya kadar dağ veya şehir bisikleti önerisinde bulunabilir misiniz?
Teşekkürler şimdiden.

Merhaba arkdaşlar bu forumda yeniyim , sizlerden tavsiye almak için bu konuyu açıyorum. Arkadaşlar hayatımda 1 defa bisikletim oldu ve onunda miladı doldu ve şuan güzel ve kullanışlı güzel bir bisiklet alıp bende bu spor'a başlamak istiyorum içimde hep bir bisiklet tutkusu vardı.Boyum 1,80 kilom 100 evet diyeceksiniz yaşına göre bu boya bu kilo fazla ama yapacak birşey yok.
Sizlerden önerisini istediğim iki bisiklet bunlardır , bana önereceğiniz veya önermiyeceğiniz bisikletin artısını eksisini yazarsanız sevinirim bütçem:1000 Tl.
1. Bisiklet: (link)
2. Bisiklet: (link)[459,1000],9f-cinsiyet[27]
Araştırıp bunları uygun gördüm kendime sizlerin önerilerinide şiddetle bekliyorum. :D :D :D :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN salcano city fun 60 olabilir yada az pazarlıkla carraro sportive 220 olabilir pek alternatifi yok aslında 2016 dan kalan elinde varsa satıcının onlara bakabilirsiniz yada o fiyata ikinci el alın en mantıklısı

veya carrarosportive 321 olabilir rengi hoş ve düz amörtisör olması fiyatı 1000 tl 900 e getirirsiniz

@bacobaba39 Hocam güzelmiş şu son dediğiniz de arkadaş önde amortisör istiyor :D Yoksa o baya güzel duruyormuş teşekkürler :) Bianchi Rcx 227 27.5 jant ve bianchi Rcx 229 29 jant var 900 lira civarında. Onlar da o kadar eder mi diye düşünüp duruyorum :(

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Hocam kesinlikle etmez bence önceki arkadaşın yazdığı gibi carraro sportive serisine bakmalısınız. Carraro kullanıcısı olarak bu markanın kesinlikle bir f/p firması olduğunu düşünüyorum. Belki Bianchi ve Carraro aynı gibi düşünebilirsiniz ama ciddi anlamda sonrasında arkadaşınız bisiklet değişme amaçlı rcx 227 yi satmak istese cok alt paralara zorla satar ve kullandığı süre boyunca da pek tatmin edici olmaz diye düşünüyorum tabi karar sizin:)

@Themaner Hocam carraro sportive serisine hep 900 üstü rakamlar verdi adam, daha da inmesi lazım tabi ciddi bir pazarlık yapmadıkta. Sizce sportive serisinden hangi bisikletler alınır bu fiyat grubunda? Teşekkürler yanıt için de :)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Hocam ne demek forumun amacı da bu değil mi yardımcı olabilsem ufacık bir şey de çok mutlu olurum bende:)Öncelikle ben hiçbir zaman 0 almaktan yana değilim. Çünkü sizin bisikletiniz nasıl size bir arkadaşsa önceki sahibine de genelde öyle oluyor arada canavarlar cıkar bu ayrı mesele:) O fiyat civarında cok rahat carraro sportive 225 bulabileceğinizi düşünüyorum. Çok sık bakarım bisiklet fiyatlarına piyasası 1100-800 arası değişiyor bu model aciliyetine göre yani fiyat aralığınıza rahat bulunur. Hem hidrolik fren oluşu hem de ciddi anlamda karizmatik duruşu arkadaşınıza uzun bir süre yeter bence. Belki tek eksi yönü 24 vites olmasıdır ama mtb kullanan biri olarak diyorum ki şehir bisikletleri akıcı olduğu için 24 vites de amatör düzey için baya yeterli. Artı olarak Carraro nedendir bilmem konforlu geliyor bana kadro geometrisi bence baya güzel. Umarım yardımcı olmuşumdur üstad:)

@Themaner
Simdi arkadasin aklini celdim, amortisorsuz aldirmaya karar verdim :D
Hocam sizce carraro sportive 220 mi yoksa mosso legerda 1621 mdv mi? Ozellik olarak ayni gibi geldi de :(

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Hocam aslına bakarsan aynı pek bir fark yok marka dışında ama gel beni dinle aradaki 100-200 lira fark hem hidrolik fren hem 24 vitesli bir bisiklete geliyor aradaki ufak fark icin bence 220 almasın 225 alın en azından tekrar değişme fikri geç gelir aklına buna tam ısınır tabi benim kararım böyle

Geri