Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Arkadaşlar yol bisikleti alımında düşüncelerinizi ve yorumlarınızı beklerim..
Almayı düşündüğüm marka, modeller..

- Cannondale caad12 105
- Specialized diverge elite dsw
- Orbea avant h30
- Cube attain sl
- Focus cayo al 105
- Lapierre sensium 300

Hali hazırda bir süredir Tern verge n8 katlanır bisiklet kullanıyorum.. oldukça memnunum, yol bisikletine geçiş yapmak ve keyfini sürmek istiyorum..
Uzun vadede kullanılacak, aldım mı eskiyene kadar kullanacağım bir yol bisikletim olsun istiyorum..
şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.. bisikletle kalın..

• Beğen
Tepkiler: caesar
@efeozata Bütçeye göre değişir. Bütçenizi belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Bu tarz sorulardan bıktığınızı tahmin ediyorum. Ama gerçekten bu konuda yardıma ihtiyacım var. Forumdaki diğer konuları da inceledim. Bisiklet seçimi başlığını da okudum. Fakat derdime derman olamadım çünkü daha hangi tür bisiklet almalıyım napmalıyım onu bile kestiremedim.

Özet geçersek
1000-1300 tl arası param var. Bir bisiklet almak istiyorum. Ama ne almalıyım. Bırakın markayı hybridmi şehirmi dağ bisikletimi onu bile bilmiyorum. Çocukluktan beri herhalde doğru düzgün binmemişimdir bisiklete. Tek bildiğim çok ağır olmaması gerektiği. Şehirde binerim belki bir ihtimal yazları falan şehir dışına çıkarım diye düşünüyorum.

Hadi bisikleti seçtik. Nereden alalım? Güvenilir internet sitesi ya da dükkan(izmir de) bu konuda da yardıma ihtiyacım var.

Hadi herşeye karar verdik. Bisikletin yanında neler almak lazım? Yani belki de lazım değildir.

En son olarak bozulursa napacağım? Nereye götüreceğim. Lastigi yamulursa nerden temin edeceğiz.

Şimdi ilk aklınıza gelen gene mi ne bisiklet alayım sorusu olabilir. Ama gerçekten çok komplike bir konu. Çok fazla marka ve çok fazla çeşit var. Ve gerçekten yanlış birşey alıp pişman olmak istemiyorum. Parasını geçtim bisiklet evde yatarsa çok sinir bozar.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Umarım cevap alabilirim.

P.S: Hakikaten bıkmışsınız sanırım kimse cevap vermedi:)

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@Hasan Ç. ben de aynı bütçe düşünüyorum 1000 tl'nin altında ve eleye eleye kron tx 150'de kaldım. salcano ng'ye pek ısınamadım. ya da şu kadar daha ver şunu al diyeceğiniz bir bisiklet var mı?

mosso legarda 1621 MDM 21 vites V fren.
2017 modelleri 1721 olarak geciyor. sabit masali markanin en ucuz modelinden biri.

ilk aldigimda boyleydi :)

18222_legarda 1621 mdm copy.jpg

şimdi ise böyle :)

sele, elcik, gidon, camurluk, arka bagaj demiri vs vs :)

_DSC0240-1.jpg

_DSC0245-1.jpg

_DSC0241.JPG

_DSC0244.JPG

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Bugün artık kilom ve trafiğin birleşmesi sonucu yaşadığım buhran beni bisiklet seçeneğine itti. Hem kilo verip hem de işe bisikletle gidip gelirim diye düşündüm.
Yaşım 27, boyum 178, kilom 130. Evet aşırı kiloluyum ve bu yüzden normal insanlar gibi direk bir bisiklet alıp sürme işlemine başlayamadım.

Hiç alakam olmayan bir konu olduğu için sizden değerli bilgilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.

İzmir Üçyol Bahçelievler'den havaalanı karşısında ki Keresteciler sitesine gidip geleceğim. Yolum bu belki gereklidir diye belirtmek istedim.
Bütçem aşırıya kaçmayacak şekilde 1000 lira civarı. Piyasayı da pek bildiğim söylenemez. Bu durumda eğer ki " 1300 ver bak çok daha sana uygun " dediğiniz olursa 1300 lira da verebilirim elbette. Ama 2000 lira falan veremem baştan belirteyim.

Özellikle altını çiziyorum arkadaşlar aşırı kiloluyum, kilolu değil obez hatta süper obezim. 130 kilo birisini taşıyacak bir şey varsa lütfen tam marka, model adı vererek ve mümkünse gerekecek aksesuarları da belirtecek şekilde tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Gerçekten sıfır düzeyi bisiklet ile aram. 10 yaşımdan beri de binmedim ama sanırım unutmamışımdır.

Size samimiyetle söylüyorum yardımınıza ihtiyacım var. Obezlikten de bu trafikten de kurtulmam lazım.

Teşekkürler.

@gcb1903 130 kilo ile bisiklete binebileceğini sanmıyorum öncelikle tempolu yürüyüş ve diyetle en azından 100-110 kiloya düşmeni öneririm.

@Dhc
çok uzun cevap verilmesi gerekir. haftaiçi oldugu için geç cevap verilebilir. malum hemen hemen herkez çalısıyor.
Ben kendi bilgim dahilinde bildiklerimi paylasayım.
1000 1300TL bandında yerli yabancı bisiklet bulunabilir. Bulunduğunuz sehir düz alansa 8Vli bir bisiklet bile isinizi görebilir.
Bisikletinizi alırken ilk önce almaız gereken sey KASK. ikinci olarakta bir stop lambası mutlaka edinin.
Daha sonra aldığınız bisiklete göre port bagaj, üzerinde gelirse bir heybe çanta edinmeye çalısın.
Uzun sürüslerde yedek kıyafet yiyecek ve içecek tasırsınız yanınızda.
Aklınız takılan seyler için forumun arama bölümünü ve google kullanın. Bol bol okuyun.
Simdilik aklıma gelenler bunlar. HAyırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada ve Dhc
Merhaba arkdaşlar bu forumda yeniyim , sizlerden tavsiye almak için bu konuyu açıyorum. Arkadaşlar hayatımda 1 defa bisikletim oldu ve onunda miladı doldu ve şuan güzel ve kullanışlı güzel bir bisiklet alıp bende bu spor'a başlamak istiyorum içimde hep bir bisiklet tutkusu vardı.Boyum 1,80 kilom 100 evet diyeceksiniz yaşına göre bu boya bu kilo fazla ama yapacak birşey yok.
Sizlerden önerisini istediğim iki bisiklet bunlardır , bana önereceğiniz veya önermiyeceğiniz bisikletin artısını eksisini yazarsanız sevinirim bütçem:1000 Tl.
1. Bisiklet: (link)
2. Bisiklet: (link)[459,1000],9f-cinsiyet[27]
Araştırıp bunları uygun gördüm kendime sizlerin önerilerinide şiddetle bekliyorum. :D:D:D:D

Öncelikle merhaba ben yeni bir bisiklet almak istiyorum.1000 tl bütçem bulunmakta bana şehir/tur bisikleti tavsiyesinde bulunabilirmisiniz?

Arkadaşlar mehaba, 3500 TL'ye kadar bisiklet arıyorum sizin önerilerinizi de ihtiyacım var. Son bisikletim olsun istiyorum bir çalınma vb. olmaz ise. Son bisikletim olacağı için de bütçeyi zorlayıp iyi bir şey almak istiyorum.

Kilo: 97

Kullanım amacım: Her sabah ve günlük şehir içinde sürüş ve yılda bir defa şehirler arası uzun yol.

Şuan aklımdaki bisikletler:

Aşşağıdakiler dışında önerebileceğiniz bisikletler nelerdir? Önerilerin arka ve öne çanta taşıyıcı takılabilir montaj yerleri olması önemli uzun yolda da kullanacağım için. Taşıyıcıları sonradan da alabilirim çıplak olacaksa max 3000 TL olması gerekiyor.

1- 28" Carraro CR-T WORLD - (link)

CR-TWORLD-1024x738.jpg

2- Fuji Touring

66567_1661934.jpg

@MahmutBurak.Şimşek
Sana uygun olan bence fuji Turing hem sağlam hemde biyerden sonra canın drop bar bisiklet istiyor

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Geri