Scudo Sports

Bisiklet sporu göbek eritir mi?

Günaydın.
Madem poğaçayı tavsiye etmiyorsunuz. O zaman şunu yapmaya çalışıcam. Bi ara spor salonuna gitmiştim. O zamanda da poğaçadan kaçınıyordum. Eve kepekli veya çavdar ekmeği, domates, light peynir alıyordum. Sabah evden çıkmadan yarım kepek veya çavdar ekmeği arasına domates ve peynir koyup ayranla birlikte yiyordum. Sanırım bu çok daha iyi olacak ve kilo verme aşamasını hızlandıracak? Doğrumudur? peki spordan önce yemek ile sonra yemenin ne gibi etkileri olabilir?
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Scudo
Valla tadı çok güzel oluyo bende çok seviyordum ama sabah onun için 15 dakika erken kalkmak zor geliyo işde:) şu mesaja bi cevap versinler bakalım ona göre bi ayar çekicez artık:)

kepek ekmeği iyi bir seçenek değil. un değirmeni kafasına göre bir karışım hazırlıyor adınada kepek unu diyor. fırıncıda o unla başka unları kafasına göre karıştırıp koyu renkli bir ekmek yapıyor al sana kepek ekmeği. Bu arada kepek buğdayın kabuğu demek. En iyisi taş değirmende öğütülmüş tam buğday ekmeği. yada çavdar yada yulaf. ağız tadınıza göre seçersiniz. Peyniri light seçmenize gerek yok peynirin yağı kalorili olabilir ama içinde vücuda yarayan bi ton şey var ayrıca o kadar peynir insanı şişirtmez. Yapay fabrika görmüş besinlerden pastane mamüllerinden(kalp krizi) sosis salam(kanser) kaçının. Sözün özü kalori hesabı yaparken öncelikli kriter az kalori çok kaloriden ziyade doğal sağlıklı kalori mi yoksa boş zararlı kalorimi olmalıdır. Bisiklet sürmeden evel kahvaltı iyi olmaz ama aç karınlada bisiklete binilmez uykudan fedakarlık etmeden şöyle bir formül olabilir. Sabah kalkınca bir bardak su için biraz kuru kayısı incir veya üzüm yiyin yada ağız tadınıza göre taze meyve olabilir. Bu hem kana çabuk karışıp bisiklet sürüşü için enerji verir hem sindirim sistemini çalıştırır. İşe gelincede karnınızı doyurursunuz. Bende işe bisikletle gidiyorum.

Güzel yorumlamışsın kayhan teşekkürler. Buna uymaya çalışıcam. Dediğin gibi kalori hesabı yapmaktansa doğal kalori ile yapay gereksiz kalorinin birbirinden ayrılması lazım önce. Ekmeğide çavdar seçeriz diycem ama onuda imal ederken bi sürü katkısı sahtesi falan vardır. En iyisi kaliteli ve güvenilir has çavdar ekmeği bulmak.

Bisikletin gobek erittigini sanmiyorum.Cunku karin kaslari erimesi en zor olan kisim oldugu icin ve bisikletten daha cok bacak,kalca ve kol kaslarini calistirdigindan bu bana biraz imkansiz gibi gorunuyor..Ama eger hergun 100 km antrenman yapilirsa ve de beslenmemize dikkat edersek yaglar o zman eriyebilir..:)

vicut enerji yaktıkca göbektende yakıyormuş. Tabi yenilen içilene çok dikkat etmek gerekir. Normalde bisiklet binmeyenlerde ekmeği kestikleri zaman ve yediklerine dikkat ettikleri zaman zayıflamıyorlarmı? Onlar erittiklerine göre bisiklet kullanıpta ter döküp enerji kaybettikten sonra ister istemez erir heralde:) ben yediğime dikkat etmediğim halde 2 kilo vermişim 1.5 ayda. Heralde göbekte eriyodur yani:)

göbekli bisikletçi olmadığından göbek eritir ben kilo almadığım kesin göbeği de eritir

Umarım öyledir de bizde şu göbekten kurtuluruz :)

Bu arada Activia yoğurt kullanan varmı? Sindirim sistemini düzenleyerek zayıflamaya yardımcı olduğu konusunda bilgiler var. Kullanan ve konu hakkında bilgisi olan varmı? Yararlı mıdır, zararlı mıdır?

@receptimur

aynı dertten fazlasıyla müzdarip biri olarak tecrübelerimi aktarmak istiyorum . pek çok arkadaşım birşeyler yazmış yazılanların hepsinde doğruluk payı var. ama herkesin bünyesi -metabolizması- yaşam tarzı- geçmişi- sağlık durumu bunlar uzadıkça uzar. o nedenle yazım biraz uzun olacak galiba.

öncelikle yapılması gereken sayıları hızla armakta olan ünüversite hastanelerinin bünyesinde artık anabilimdalı olarak çalışan spor hekimliği bölümüne başvurup kalp damar sağlığınız, vs vs vs gerekli kontrolleri yaptırınız. vucudunuzun spora uygun olup olmadığını (sağlık açısından ) yada hangi sporun size daha uygun olacağını öğrenmiş olursunuz.

hazır ünv. hastanesine gitmişken diyabet ve obezite bölümünü de ziyaret etmenizi önereceğim. oradada birtakım tahliller yapılacak ardından size bir diyet programı hazırlanacaktır. burada hazırlanan diyet o tv kanallarında dolaşan şaklabanların diyetleri değil vucunuzun ihtiyacı olan her türlü besini içinde bulunduran kalori ayarlaması yapılmış bir diyet programı olacaktır.

yapılacak spor dalına ve hazırlanan diyete sahip oldunuz artık. sıra geldi uygulamaya. kolaylık olması açısından tavsiyede ederim 1 nabız saati edinin. (bir market zincirinde 39küsüre satılıyor ben aldım özelden isterseniz hangisi olduğunu yazarım)

spor hekimi arkadaş size zaten bir çalışma programı ayarlayacaktır velevki orayı atladınız gitmediniz ( bunu gerçekten tavsiye etmem bilinçsiz spora başlayıp spor yaparken mefta olan bir sürü insan var. kalp damarları %80 e yakın tıkanmış bir adamın Max nabız seviyesinde spor yapmasının, hiper tansiyon hastası olduğunun farkında olmayan birinin kontrolsüz sporabaşlamasının boğaz köprüsünden atlamaktan farkı olacağını sanmıyorum) ilk etapta yapılacak iş temel kondisyon kazanmak olmalıdır. bunun için yaşınıza ve sağlık durumunuza uygun bir nabız aralığında düzenli egzersiz yapmanız gerekecektir. bir süre sonra yaptığınız egzersizi daha düşük nabız ortalamasıyla daha kısa sürede yapmaa başladığınızı göreceksiniz. ardından egzersizin 2. aşaması olan yağ yakma egzersizlerine başlarsınız. yağ yakma egzersizleri temel kondisyon nabız aralığından daha yüksek ( kişinin yaşına göre değişen) kendim için örnek; yaş 42 kilo 91( 2 ay önce 96 idi ;) ) spor hekimi ile belirlediğimiz 100-140 nabız aralığında yapılan bisiklet ve yürüyüş yağ yakma programı.
bunun yanında 1900 kalorilik bir diyet programıda uyguluyorum ama bisiklete bindiğimde diyeti esnetiyorum.

1.5 ay içinde bende olan değişiklikler : açlık kan şekerim 147 den 120 ye düştü. trigliserit 485 ten 183e ( ilaç destekli) düştü. kilo 96 dan 91 e düştü. bel çevrem 113 ten 107 ye düştü. kemer masrafı çıktı bana :p . pantolanların belide büzülmeye başladı yakında yeni kıyafetlere ihtiyaç duyacak gibiyim:) .

toparlayacak olursak sağlıklı bir yaşam için spor şart. ama spora başlamadan öncede bir hekim kontrolünden geçip kendimize uygun bir spor seçmek gerekiyor. seçiminiz bisiklet olacaksa oldukça iyi bir seçim yapmış olursunuz. faydaları forumda pekçok konuda var. sağlıklı huzurlu pedallamalar dilerim.

metabolizma hızı nasıl ölçülebiliyor?
günlük kaç kalori yakıldığı hesabı nereden yapılıyor?
kısa ve uzun vadede metabolizma ne şekillerde hızlandırılır?

benim bu başlığı okuduğum kadarı ile bu sorular en önemli sorular eğer bunları bilebilirsek sanırım daha dengeli kilo kaybetmek sağlıklı kalmak da imkanlı oluyor.

bilenler lütfen paylaşsınlar ben çok merak ettim

diye bir mesaj atmıştım fakat güme gitmiş cevabı bilenler var mı acaba

Göbek eritmek için günde 3-4 litre su ve bisiklet sürün.
Tabi yediklerinizden'de kısın azaltın erir o zaman zaman arkadaşlar :)

iyi bir diyet yapıyorsan ve bisiklete biniyorsan olabilir.ama onun haricinde hiç sanmam

burada hepimiz bildiğimizi bildiğimiz kadarıyla anlatıyoruz. ama aslolan bir uzmana sormaktan geçiyor. 1 günümüzüde doktora ayırırsak eğer hem aklımızda soru kalmaz hemde daha sağlıklı vede bilinçli bir iş yapmış oluruz kanaatindeyim.

bisikletle harcadığınız kalori+günlük harcadığınız kolori, aldığınız(yediğiniz) kaloriden fazla olursa erir.yok tersi olursa erimez..bu her sporda böyledir.

Selamlar,Bende göbek mağdurlarındandım.
1.5 senedir bisiklet üstündeyim.İstanbul'da ayak basmadık yer bırakmadık,2 kere şehirler arası tur yaptım 1 kere bodrum'a gittim.
1 kere uludağ zirve yaptım Zirve'den döndükten sonra kesin olarak kilolarımdan kurtulmak vardı aklımda.
Fazladan 30 kilo taşıyordum bu aralar 7-10 arası bir kilo verdim herşey sağlıklı ve düzenli olarak abartı gibi görünmesin öğlenleri Kebap yiyerek kilo veriyorum ,Bu aralar rejimdeyim 1 günde 4 litre su içiyorum.Reklam yapmak istemiyorum uzun süredir araştırdığım ve dünyaca bilinen bir beslenmeye yardımcı Takviye kullanıyorum.
Biz bisikletçiler herşeyi daha önceden hesaplar ona göre yola çıkarız sizde bilirsiniz.
Bende bu özellikle yola çıktım yavaş yavaş zayıflıyorum.
Bu göbekli halim uludağ'a çıkarken.100 kilo
(link)
Buda son halim.91 kilo
(link)
4 ay gibi bir süre zarfından sonra daha'da sağlıklı bir şekilde bisikletimle yollarda olacağım.

Herkeze iyi forumlar.

SY.

• Beğen
Tepkiler: Ercan Saygılı
Harikasın hocam :) bende 2 ay önce başladım işe gidip geliyorum günde ortalama 30 km. abartıya kaçmadan yiyorum rejim yamıyorum. ilk başta 94 kiloydum. bu sabah baktım 89.5 kiloya inmişim. yavaş yavaş kilo vericez heralde. ama göbek erirmi hala emin değilim :)

• Beğen
Tepkiler: Sefa Yıldız
İnsanların çoğu bisiklete zevk için biner. Spor olarak düşünmez. Kendini zorlamak istemez. Sanki kendisini zorlayınca bisiklet zevk olmaktan çıkacakmış gibi gelir bu tip insanlara. Pedal çevirmekten dolayı yüzünden ve vücudundan çok nadiren şıpır şıpır ter damlar. Eee, o zaman boş yere göbeğinin erimesini beklemesin bu tip insanlar. Ha bide şunu söyleyeyim bisiklet sürmek insanın iştahını açar.

Birde şişmanlamak veyahut şişmanlamamak birazda bünye meselesidir. Sabahtan akşama kadar oturup nerdeyse hiç bir şey yapmayan öyle insanlar varki neredeyse vücudunda hiç yağ bulunmaz.

Bazıları diyorki ben ne kadar yersem yiyeyim yinede kilo almam. Doğrudur belki böyle insanlar vardır. Bende mesela çok kilo almam ama, ne kadar yersem yiyeyim diye bir şey eklemiyorum, çünkü hareketsiz olduğum zamanlar iştahım kapanıyor. Spor yaptığımda ise iştahım açılıyor. Yani sanki vücutta bir sigorta varmış gibi dengeliyor durumu.

Ben erittim ama yanında diyette yapmak gerekiyor.96 kg dan 75 kg'ya düştüm 6-7 ayda.Allah razı olsun yaptığım bütün harcamayı fazlasıyla çıkardı bisikletim

Geri