Bisiklet sporu göbek eritir mi?

ScottScale

Daimi Üye
Kayıt
13 Temmuz 2009
Mesaj
332
Tepki
173
Şehir
ADANA
CHİTOSAN eczanelerde satılır ve reçetesiz verilir. birçok sporcu gıdası satan yerdede mevcuttur. tıpkı L-carnitine gibi. GNC mağazalarında bulabilirsiniz her iki ürünüde. birebir ilaç ismi vermiyorum ama yetkiliye sorduğunuzda hemen gösterir size ürünü. chitosan yağ bloke edici bir madde,yağları vücuda girdirmeyip dışkı yoluyla atılmasını sağlıyor. midede sünger görevi yapıp yağları emiyor. dışkı yoluyla bu yağlar atılıyor. L-Carnitine ve Chitosan özellikli ilaçlar reçetesiz satılıyor. sağlık bakanlığından onaylı. Yalnız genede doktora danışmak faydalı olur. belki içimizde o maddelere karşı elarjik reaksiyon gösteren kişiler olabilir. hiç bilmediği halde. ama ben kullandım çok defa bir şey olmadı.
 
Scudo

jamesjoice

Daimi Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
260
Tepki
301
Şehir
Bursa
Metabolizmanın yemeye, içmeye, antrenmana, iş hayatına, strese, uyku ve uykusuzluğa yani hayatımızdaki bütün değişkenlere her zaman ne tepki vereceğini bilmek, onu anlayabilmek normalde pek de kolay bir iş değil. Genetiği değiştirilen sebze ve meyvelerle hazır gıdalar da ne yediğimizi bilmemeye yol açan diğer arızalar. Bunun üstüne ticari bir metaya dönüşen ilaç sektörünü katmamak bence en doğrusu. Günlük hayatımıza sporu koyabiliyorsak -ki bu sitenin müdavimleri bu sebeple bir aradayız- sonuçta hayatımızı bir düzene koymuş oluyoruz.
Kiloları çok da takmayıp moralimizi yükseltmek, çalışmadan da geri durmamak en güzeli.
 
Kayıt
8 Haziran 2009
Mesaj
73
Tepki
78
Şehir
istanbul
@çirkin

obezite problemi olan insanlar için değil bir kutu 10 kutu l-karnitin kullanılsa bile fayda etmez bu tip insanların kesinlikle doktor yardımı alması gerekir.karnitin ise basit bi içecek gibi düşünülebilir göbeğinden rahatsız olanlar için iyi bir takviye olabilir diye düşünüyorum.azim olmassa zaten karnitinlede zayıflanamaz çünkü ben karnitini kullanırken tam 3 saat spor yapıyodum.1 saat kardio 1 saat fitness 1 saat yüzme karnitinle birlikte 3 saat performans gösterebiliyodum bu bana moral ve motivasyon veriyodu ve bu çok önemli bişey.ancak bu şekilde faydasını görürüz zaten.Oturduğumuz yerden zayıflamak için geliştirilen ilaçlar var buna kesinlikle karşıyım.hiçbşey yapmadan zayıflamak bence çok sağlıksız.
 

ScottScale

Daimi Üye
Kayıt
13 Temmuz 2009
Mesaj
332
Tepki
173
Şehir
ADANA
oturduğun yerden zayıflatma denilen birşey zaten söz konusu değil. bunlar palavra. benim okumadığım doktor kalmadı. şimdi moda oldu tvlerden, sabah programalrında doktorlar reçete yazıyor tarif veriyor. ender saraç, ender saraçoğlu, ahmet maranki gibi isimler. bunlar piyasaya yeni yeni çıktı. 6-7 senedir ender saraç ve ender saraçoğlunu takip ederim. ahmet maranki yeni çıktı piyasaya 2 senedir tvlerde. birde muzaffer kuşhan vardı ama onun kliniğinde zayıflamak için gelen genç bir kız ölünce artık ortalarda dolaşamıyor. bu isimlerin tvlerden reçete yazmasıda yanlış. karşıyım ben bunlara. 15 sene önce ''michel montignac'' isimli fransız doktor bu işe soyundu. türkiyede çok popülerdi ben 2 kitabını almıştım.''yedikçe zayıfla'' ''yemek tarifleri,ağız tadıyla zayıfla'' isimli kitaplardı. bu adamdan esinlenerek bizim doktorlarımız türemeye başladı sonra. michel montignac tan esinlenme konusunda öncüleri muzaffer kuşhandır bunun.sonra diğerleri çıktı. ama michel montignac'ın kitabı şimdi bulunurmu bilmem süper faydalı şeyler vardı. o adam gerçekten süper bilgiler vermişti.
 
  • Beğen
Tepkiler: aziz aydın

cedrick41

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ağustos 2008
Mesaj
1.168
Tepki
1.390
Şehir
izmit-merkez
günde 1700 kalori diet ve günde 1 saat tempolu bisiklet hepsi bu kadar 110 kilodan 90 kiloya 1,5 ayda geldim
dikkat:eek: fazlası adamı halsiz bırakır:Skull-175
dikkat:eek: daha fazla bisiklete binecek iseniz 2500 kalori diyetisyen tavsiyesidir!;)
 

emre azer

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2007
Mesaj
67
Tepki
41
Şehir
Göztepe-İst.
@philykia


Kesinlikle katılıyorum............Ne kadar kalori harcanırsa o kadar yağ yakılıyor.
Tüm olayın özü bencede bu birde diğer arkadaşlarında söylediği gibi,kişiden kişiye değişiyor....Yıllarca kürek sporuyla uğraştım bisiklet kadar devamlılık gerektirmesede zor spor dalları arasında bayağı bir yukarılardadır.Aynı teknede kürek çekiyorsan (ekip) mesela (2Tek...Kürek sporunda Bir tekne sınıfı.... iki kişinin tek bir kürek çektiği tekne) Genelde iki kişininde boy, kilo ,güç ,teknik özelliklerinin neredeyse birbirinin aynı olması gerekiyor.Beraber antrenman yaparsın(sakatlanmalar hariç) ancak iki kişiden birinin fizyolojik yapısı,kas yapısı,ciğer yapısı daha üstünse yapılan antrenmana daha iyi cevap verir ve daha çok gelişir.....Bu durumu uzun ve sert kürek ve halter antenmanlarında bizzat gözlemledim...Bu sebepten Kilo vermeyle ilgili durumda da kişisel özellikler önemli.... Sporla uzun seneler uğraştığım için vücudumu dinlemeyi nelere tepki verdiğini nerelerde durmam gerektiğini vücudumun yüklemeye verdiği tepkileri öğrendim....Bence bu çok önemli...
Bisiklet Uzun binişlerde (kilo ve yağ yakımı) 2 saat ve üzeri kesinlikle bende işe yarıyor....Ve Mükemmel bir spor bir o kadar da zor...Çevremde onlarca kişiyi teşvik ettim ve etmeye devam ediyorum....Azimli olanlar devamlılığı olanlar fiziksel sonuçlarını görüyor.Hepimiz hayatla mücadele ediyoruz, bu mücadelede Bisiklet gibi mukavamet sporları yapan herkez hayatta da spor yapmayanları solluyorlar bence.....
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Arkadaşım benim gibi 2-3 saat bisiklet sürüp 7 lahmacun,1 litre ayran,3-4 maden suyu,yarım kilo cevizli lokum yiyorsan ne göbeğin erir ne başka tarafın.hatta kilo alıyorum :D
 

Hasan Kuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2009
Mesaj
1.597
Tepki
1.227
Şehir
Denizli-Merkez >> Denizli Bisik
@Mehmet Akif MALKOÇ
Biraz abartı galiba :D
 
Kayıt
15 Eylül 2009
Mesaj
118
Tepki
85
Şehir
Antalya
Eğer ailenizde var ise kilolu kişiler genetik olabilir:D o yüzden beLki kilo veremessiniz hiç bir şekiLde eğer sonradan kilo aldıysanız garanti kilo verirsiniz şüphesiz :D
 

Celasin Telli

Daimi Üye
Kayıt
13 Temmuz 2009
Mesaj
249
Tepki
244
Şehir
istanbul-anadolu
Bisiklet
Cannondale
@cedrick41

Çok zararlı bir kilo verme şekli bu. Çok kısa zamanda aşırı kilo kaybı. Dikkat edin verdiğiniz kilolar sadece yağdan değil kas kütlesinden de gidiyor olmalı...
 

asortik

Aktif Üye
Kayıt
28 Mart 2008
Mesaj
116
Tepki
149
Şehir
Kocaeli
Merhaba,

cedrick41 arkadaşımın kilo verme şeklinin ilk ayda doğru olduğunu söyleyebilirim. Eğer metabolizma hızı da yüksekse oldukça seri şekilde kilo verilecektir.

Çünkü yüksek kilolu olduğunuzda, ilk aşamada kilo verme hızınız biraz daha fazla oluyor, sonradan metabolizma hızınız yavaşladıkça kilo verme hızınız düşecektir. Elbette aynı kalori miktarı ile devam edilir ve aynı hızda kilo vermeye çalışılırsa kötü sonuçlar doğurabilir.

Günlük ihtiyacınız olan kalori miktarı metabolizma hızınız ile doğru orantılıdır. Mesela kendimden örnek vereyim; hareketsiz haldeyken 2300 kalori yakabiliyorum (metabolizma hızım oldukça yüksektir), bu durumda zayıflamak için minimum günlük almam gereken kalori miktarı 1700 kaloridir (Ama minimum değerdir, uzun süreli tavsiye edilmez). Eğer bu değerin altına düşersem, sadece yağ değil, organlarımdan yemeye başlarım.

“Bisiklet zayıflatır mı?” sorusuna gelecek olursak, evet zayıflatır. Fakat kilo verirken yapılan çok büyük bir hata var. Herkes zanneder ki, yoğun spor yaparsam, ağırlık çalışırsam daha hızlı kilo veririm. Aksine kilo veremezsiniz, yaktığınız yağı kasa çevireceğinizden kilonuz aynı kalır. Tek farkı biraz daha şekilli olursunuz. :)

Diyet boyunca ağır sporlardan kaçınmanız gerekiyor. Sıklıkla yürüyüş, bisiklete binme, yüzme, v.b. aktiviteleri tercih etmelisiniz. Ama bu aktivitelerde de sınır süre var, min. 30 dakika, max. 60 dakika… Eğer her gün yapabilirseniz daha güzel olur, ama haftada en azından 3 gün 30-60 dakika arası yürüyüş yapmalı, bisiklete binmelisiniz. Kaslarınızı zorlayan aktivitelerden kaçınmalısınız.

Eğer diyetteyseniz, verdiğim sürelerin ve egzersizlerin dışına çıkmamaya özen gösterin. Yok, ağırlık kaldırayım falan demeyin, kaslarınız balon gibi şişer, kilonuz aynı kalır. Fazladan yürümeniz, bisiklet sürmenizde fayda getirmez.

Felsefemiz daha fazla spor yapmak değil, gerektiği kadar spor yapmak, her şeyin fazlası zarar bunu aklınızdan sakın çıkartmayın arkadaşlar.

Yukarıda bahsettiğim yürüyüş ve bisiklete binme benzeri aktiviteleri yapmasanız da kilo vermeniz kalori ayarlamasıyla mümkün. Örneğini verdiğim gibi ben 2300 kalori yakıyorum, benim için alt sınır değer olan 1700 kaloride kalırsam, yattığım yerden kilo veririm, ama buna kardiyo çalışmaları eklersem daha faydalı olur.

Fakat ne olursa olsun 1700 altına inmeyin, hem halsiz düşersiniz, hem vücudunuza zarar vermeye başlarsınız. Ha birde ekmek yememek gibi bir yanlış var. Ekmeğin içindekilere de ihtiyacınız var, kahvaltıda yenilecek bir dilim ekmek (ya da iki dilim kepek ekmeği) sinirlerinizi yatıştırmayı sağlayacaktır. :)

Diyet boyunca dikkat edilecek diğer bir hususta sık yemek, öğünleriniz arsından en fazla 3 saat olmalı. Saat 7-8’den sonra kesinlikle yemek yemeyin. Açlığınızı bastırmak için meyve, süt, yoğurt, v.b. ürünleri tüketebilirsiniz, ama yiyeceklerden uzak durun.

Aslında çok sık yapılan bir hatadır, güne yayarak yemeniz gereken besini kahvaltıda bir oturuşta yersiniz, birde akşam bir oturuşta… Diyet yaparken farkına varırsınız ki, aynı şeyleri yiyorsunuz ama zamanlama hatası var. :)

Sabahtan itibaren başlayarak, besinlerinizi 6 öğün almaya özen gösterin. Öğünler arasında maksimum 3 saat olsun, buna dikkat edin! Neden diye soracak olursanız; verdiğim maksimum saatten sonra vücut kendini korumaya alıyor. Vücudunuz; “Aaa! Bak 4 saat oldu, hala bir şey yemedi. Ben en iyisi yağ depomu harcamayayım, yemek yemezse aç kalabiliriz, sahibimi korumam lazım.” diyor. :) Yani vücudunuz sizi koruyacağım derken, kilo vermenizi önlüyor. :D

Yapılan diğer bir sık hatada, aynı yiyecek türlerinden tüketilmesidir. Yani sürekli et yemek, sürekli sebze yemek, ya da sürekli karışık yemek… Piyasada satılan diyet ürünlerinden yiyin sürekli, bir süre sonra bakarsınız ki kilo vermiyorsunuz.

Kilo vermenin diğer bir püf noktası vücudu kandırmaktır. Farz ediyorum; 3 gün sadece et ürünleri ile beslendiniz hiç sebze karıştırmadınız, ilerleyen günlerde kilo vermenizin yavaşladığınızı fark edersiniz. Çünkü vücut et ürünlerine adapte oldu ve aynı şekilde devam ederseniz kilo veremezsiniz. Bu 3 günün ardından sebze ağırlıklı beslenin, vücut ete alışmışken, birden sebzeye geçince sarsılacak ve yine yağ yakmaya başlayacaksınız. Sonra karma et-sebze karışık yiyin… Asla tek besin grubu yiyerek kilo vermeyi düşünmeyin bile…

Her şeyi yiyeceksiniz, gerektiği kadar yiyeceksiniz (metabolizma hızınıza göre ayarlayın), sık sık yiyeceksiniz, haftada en az 3gün 30-60dakika yürüyeceksiniz ya da bisiklete bineceksiniz.

Kilo veremiyorum lafını asla kullanmayın, emin olun yanlış yaptığınız bir şeyler var. Yoksa vermemeniz mümkün değil.

Sağlıklı günler ve iyi pedallamalar dilerim. :)
 

philykia

Üye
Kayıt
29 Ağustos 2006
Mesaj
97
Tepki
141
Şehir
İstanbul/Pendik
@silverstar

Şöyle bir algı hatası oluşuyor insanlarda;
"Kaslı bir vücudum olması için spor salonuna gideyim, 1-2 ayda bunu başarırım."
"Kilo vermek için bisiklete bineyim kısa sürede kilo vermeye başlarım" vb. vb. vb.

Hangi spor dalını yaparsak yapalım bu bizim hayatımızda bir standart olmadığı sürece faydası ya çok kısa süreli olacaktır ya da maalesef hiç bir işe yaramayacaktır.

Tarih boyunca insanlar yaşam koşulları nedeni ile (avcılık,tarım,ticaret vs.) vücudlarını zaten çalıştıragelmişlerdir. Ancak son yarım yüzyılda bir çok şeyin otomize olması nedeni ile insan vücudunun hareket kabiliyeti azalmakla birlikte hareket yetilerini de yavaş yavaş kaybetmeye de başladığımızı düşünüyorum. (bunu biry bazında değil toplum bazında ifade ediyorum)

Lafı çok uzamka da istemiyorum, sadece şunu belirtmem belki yeterli olur.

Bisiklete düzenli olarak en az gün aşırı ve bir haftasonu binen bir insan ile bunu yapmadan (sağlıklı olsa dahi) yaşamını devam ettiren bir insan arasında dış görünüş olarak (aslolan bu değil ama konu bunu gerektirdiği için söylüyorum) 50'li yaşlarda en az 7-8 yaş fark oluştuğunu göreceksiniz.(ki bunu forumumuzdaki abilerimizin ne kadar dinç, atletik ve gençlere taş çıkarır görünümde olduğunu görüyoruz)


Spor, yemek gibi, su gibi her zaman bizimle olsun...
 

asortik

Aktif Üye
Kayıt
28 Mart 2008
Mesaj
116
Tepki
149
Şehir
Kocaeli
philykia arkadaşıma kesinlikle katılıyorum. Düzenli beslenme ve düzenli spor birbirinin tamamlayıcısı şeyler.

Bunu en iyi bu düzeni bozduğunuzda anlıyorsunuz.

İlk başlarda kilo almaya başlıyorsunuz, beraberinde cilt ve fiziki görünüşte deformasyonlar oluşmaya başlıyor, eskiden kolaylıkla yaptığınız fiziksel aktiviteleri yapmakta zorlanıyorsunuz (yapamıyorsunuz), sağlık problemleri birbiri ardına patlak vermeye başlıyor.

Bu liste uzarda gider, en iyisi “philykia” arkadaşımızın dediği gibi, spor ve yeme alışkanlığımızı bir standardizasyona sokmak. Zaten burada olduğumuza göre bir şekilde bisiklet tutkunuyuz, bisikletimizden hiç ayrılmayalım.
 
  • Beğen
Tepkiler: çirkin

M.Kaba

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ağustos 2009
Mesaj
717
Tepki
685
Şehir
sanane
GÖbeklİ BİsİkletÇİ Olmaz DÜzenlİ SÜren İstesede Olmaz
 

tunckuyel

Daimi Üye
Kayıt
17 Temmuz 2007
Mesaj
201
Tepki
83
Şehir
ankara
metabolizma hızı nasıl ölçülebiliyor?
günlük kaç kalori yakıldığı hesabı nereden yapılıyor?
kısa ve uzun vadede metabolizma ne şekillerde hızlandırılır?


benim bu başlığı okuduğum kadarı ile bu sorular en önemli sorular eğer bunları bilebilirsek sanırım daha dengeli kilo kaybetmek sağlıklı kalmak da imkanlı oluyor.

bilenler lütfen paylaşsınlar ben çok merak ettim
 

Eren AYDIN

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Eylül 2009
Mesaj
719
Tepki
1.279
Şehir
Sultanbeyli
Bende şöyle bir soru sormak istiyorum. Malum istanbulda yaşayıpta sabah erken işe gidenlerin çoğu işe başlamadan önce kahvaltı olarak poğaça yiyor. Bende bu konuda sabah evden alelacele çıkıyorum 40 dk bisiklet kullanıyorum. Baya bir ter atıyorum. İşyerine vardıktan sonra 2 ad. poğaça yiyorum. Spordan sonra poğaça yemenin zararı olurmu?Yaptığımız spor bi işe yararmı?
 

philykia

Üye
Kayıt
29 Ağustos 2006
Mesaj
97
Tepki
141
Şehir
İstanbul/Pendik
@Eren AYDIN

Sabah yenen poğaça, açma, simit gibi mayalı hamur mamullerinin tokluk hissi vermekten öteye gitmediğine inanıyorum.

Her ne sporu yaparsak yapalım salt kalori almak doğru değil. Bunun vitamini, minerali, proteini, k.hidratı vs. var.

Kahvaltı çok önemli bir öğün ve mümkün olduğunca geçiştirmemeye çalıştığım bir öğün.Hızlı yapılması gereken kahvaltılar için soğuk sandviçleri öneriyorum. Beyaz peynir/kaşar,salatalık,domates,biber vs. böylece farklı besin maddeleri ile gerekli her şeyi alabilmeniz mümkün. İşyerinizin yakınında böyle bir hizmeti alacağınız yer yok ise akşamdan evde hazırlanması faydalı olacaktır.Belki biraz zahmetli olacaktır ama unutmayalım ki tüm bunları kendi sağlığımız için yapıyoruz.


"Yaptığımız spor bir işe yarar mı?" sorunun cevabını ise şöyle vermeye çalışabilirim. Ne yaparsan yap zararını görmezsin, yararı mutlaka vardır.Unutmayalım ki bu bir denge meselesi. Sağlıklı spor ve sağlıklı beslenme birbirinden ayrılmaz (doğru orantılı) ikili. Biri olumsuz bir noktaya gittiğinde diğerinin etkilenmemesi imkansız. Sağlıklı vücud sağlıklı spor. Hem de ne zevkli.

Sağlıklı günler dilerim.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
poğaça da zararlı olan içindeki margarin. ayrıca beyaz undan yapıldığı için lif açısından zayıf olduğu için tok tutmaz. ayrıca bağırsakları da çalıştırmaz. Un beyazlatılırkan besin değerinin çok önemli kısmınıda yitirir. Tam anlamıyla boş kalori.haşlanmış yumurta ile ile bir dilim çavdar ekmeğini evden çıkarken çantanıza koyun bisikletten inip işe gelince bir çay söyleyin afiyet olsun