Scudo Sports

Askıda Bisiklet Projesi - Gökova Bisiklet Turu

Yılmaz C. SEZEN

Aktif Üye
Tepki
149
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selam arkadaşlar Samsun'dan Yılmaz ben. Forumda başlık aradım ama bulamadım. Bu sene bu iki organisazyonun herhangi birine forumdan katılacak olan arkadaşlar var mı? :)
Katılmak isteyen arkadaşlarda olabilir kısaca bilgi vereyim.
Askıda bisiklet projesine bu yıl ilk defa katılacağım, o yüzden bildiğim kadarıyla 2-5 ekim tarihleri arasında Muğla Ortaca Sarıgerme'de sabit kamplı olup, çevre güzellikler gezilecek. Toplanan bağışlar ile ihtiyac sahibi öğrencilere bisiklet hediye ediyorlarmış.. Bu etkinliğe katılmama sebeb olan olayda buydu zaten. Kontenjan 100 kişi ile sınırlı.

Gökova Bisiklet Turu bu sene 6-10 ekim tarihleri arasında Muğla merkezden başlıyor. Yani Askıda bisikletin hemen peşine. Bu yıl GBT'ye 3. sefer katılacağım. Daha önceki seneleride o bölgede bisiklet turu yapmıştım ama organizasyonla katılmak hem daha keyifli, daha eğlenceli ve maddi olarak daha uygunmuş :) Bisiklette kamp eşyası taşıma derdin yok, sabah öğle akşam ne yesek ne yapsak derdi yok. Nerde kamp kurabiliriz, acaba burdan kaldırırlarmı ? derdi yok :) Tamamen keyif odaklı ve rotalar inanılmaz güzel. Gökova körfezini geze geze 5 günde döndüğünüzü düşünün. Her akşam farklı bir koyda ücretsiz ve güzel yerlerde kalıyorsunuz. Öncesinde size büyükçe bir çuval veriyorlar. Onun içine tüm kamp malzemesini doldurup bi sonraki gideceğiniz kamp alanına giden kamyona teslim ediyorsunuz. Boş bisiklet ile güle oynaya tur tamamlıyor. Sabah Öğle Akşam yemeği için bizimle hareket eden aşçılar oluyor yanımızda. Bizden önce gidip yemeği hazırlıyorlar. Yanımızda devamlı su takviyesi için karayolları aracı bizi takip ediyor. Arada sürpriz yapıp kek,enerji barı vs. veriyorlar :) Birde arkada süpürge aracı var. Herhangi bi olumsuzlukta sizi bisikletinizle beraber alıp bir sonraki kamp alanına götürüyor, tabi keyfi binmek yasak :)
Rota Muğla merkezden başlıyor sırasıyla Akyaka, Akbük, Ören, Çökertme, Mazı, Bodrum (karşıya feribotla) Datça, Çubucak, Marmaris ve Akyada da Tur sona eriyor. detayları kendi internet sitelerinde bulabilirsiniz. :)
GBT ile ilgili sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Askıda bisiklet için fazla bilgim yok bu sene bende ilk defa gideceğim ama güzel geçeceğine eminim :)

Bu arada bazı rotalar orta derece ve daha zorlu.
Daha önce bisiklet tecrübesi veya yeteri kadar kondisyonunuz yoksa GBT size uygun olmayabilir. Kontenjan 200 kişi ile sınırlı.

WhatsApp Image 2025-08-16 at 14.12.34.jpegWhatsApp Image 2025-08-16 at 14.12.35.jpegIMG_9317.JPGIMG_9223.jpgIMG_9219.jpgIMG_9242.jpgIMG_9281.jpg

Son düzenleme:
Scudo
Ben komitedeyim askıda bisiklet festivali teşekkür ederim bekleriz katılımcı arkadaşları deniz kıyısında kamp alanımız ihtiyaç sahipleri çocuklara bizim bagışlarla bisiklet ediliyor detayları buradan bakabilirsiniz (link)

• Beğen
Tepkiler: Yılmaz C. SEZEN
Ben komitedeyim askıda bisiklet festivali teşekkür ederim bekleriz katılımcı arkadaşları deniz kıyısında kamp alanımız ihtiyaç sahipleri çocuklara bizim bagışlarla bisiklet ediliyor detayları buradan bakabilirsiniz (link)
Samsun’dan üç arkadaş kayıt olduk orada tanışmak dileğiyle ☺️

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Geri