Scudo Sports

Bisiklet Sporcuları için Kas Gelişimi, Dayanıklılık, Yorgunluk Eşiği ve Beslenme Rehberi

Mükemmel yazı teşekkürler :harika:

• Beğen
Tepkiler: dnzlye
Scudo
L-Arginin kullanıp marka tavsiyesi yapacak var mı?

@Ahmet TOPAL

Daha yeni 1000 mg Solgar aldım. Biraz pahalı. Kullandığınız diğer ürünlerdeki (protein tozu, aminoasit, vb) arjinin içeriğine göre bir seçim yapmanız en doğrusudur.

@Punctum
Solgar dışında güvenebileceğimiz uygun fiyatlı markalar var mı bildiginiz?

@Ahmet TOPAL

Arjinin özelinde fazla bir seçenek yok zaten. Bunun dışında Weider Xplode 500 Gr var. Big Joy, Hardline gibi markalara mesafeli duruyorum. Uygun fiyatlı Scitec markasını önerebilirim. Arjinini değil ama Carnitine'ni kullanıyorum. Fena sayılmaz.

(link)
Şu ürünü almalı mıyım?

@Ahmet TOPAL

Marka ve ürün hakkında fikrim yok maalesef. Ancak bu ürün servis başına 5000 mg L-Arginine içeriyormuş. Siz Arjinin haricinde herhangi bir aminoasit kompleks veya protein tozu kullanıyor musunuz?

sadece arjinin alınacaksa solgar en mantıklısı. weider ve bigjoy da sektörde bilinen markalar. ben hiç kullanmadım , sizi kullanmaya iten şey nedir acaba?

@Punctum
Şuana kadar hiç supplement kullanmadım.
Herşeyi doğal yoldan almaya çalışan biriyim. Fakat sindirim süreci uzun sürdüğü için bu tarz supplementler kaçınılmaz.Arginin okuduğum çeşitli kaynaklara göre hem antrenman sırasında hemde sonrasında gayet faydalı. Ayrıca doğal bir madde olduğu için yan etkisi vs de yok.
Tabiki amaç sürüşlerde bundan fayda görmek.

@srdrmrs

@Ahmet TOPAL

hocam sürüş esnasında fayda görmek istiyorsanız izotonik tozlardan faydalanabilrisiniz. pro sporcular da izotonik çözleti içiyor.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@Ahmet TOPAL

Ahmet bey,

Arjinin vücudun doğal yollarla üretemediği bir aminoasit. Diğer supplementler ne kadar zararlı veya yan etkiye sahip ise, arjinin de öyledir. Daha çok damarları genişletme ve protein sentezindeki katkısından dolayı son yıllarda kas kütlesini arttırmak isteyenler arasında popüler olmuş bir supplementtir. Fındık, kabak çekirdeği, yer fıstığı ve badem gibi kuruyemişlerde çokça bulunur. Vücuttaki doku hasarının onarımında da önemlidir. Geniş bilgiyi zaten internet ortamında bulmuşsunuzdur.

Ancak bugüne kadar hiç supplement kullanmayan birinin sadece arjinin takviyesi ile fayda görmesini beklemek pek doğru değil. Öncelikle sizin "sürüşlerde fayda görmek"ten ne kastettiğinizi bilirsek, çok daha yararlı olabiliriz diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Beslemenize ek olarak peynir altı suyu ilave ede bilirsiniz.

Merhabalar, emeğinize sağlık çok özverili bir yazı olmuş. Fakat kendi çapımda küçük bir eleştiri yapmak istiyorum. Yazının başında hastalıklardan şikayet edilip sağlık hedeflendiği belirtilmiş, özellikle de kanser ve diyabet konusunda. Artık günümüzde pekçok araştırmanın gösterdiği üzere süt ürünleri, kırmızı et ve suplementler bu hastalıkların bir numaralı sebepleri arasında özellikle de düşünsel olarak olmasak da tüketim alışkanlıklarımız olarak dahil olduğumuz batı toplumlarında. Pek tabi ki iyi bir fiziksel görünüm için bunlar yenmeli fakat işin ayna karşısında olmayan boyutunda maalesef hayvansal protein ile aramızın çok da iyi olmaması gerekiyor. Aynı zamanda tüm bu sağlık kaygısı bir yana; çevre, tabiat ve hayvan hakları kaygıları bile bize nasıl besleneceğimiz konusunda yeterli olmalı.

Sevgiler,
Selim

• Beğen
Tepkiler: JerseiSaC
İnsanlar ilk gününden beri omnivor olmuştur. Çeşitli adlar altında insanların hayvansal gıdalardan uzaklaştırılmaya çalışılmasına şaşıyorum.
Kanserojen etki maalesef doğallığı bozulan besin maddelerinden kaynaklanıyor.
Sadece bitkisel beslenmeyle (tarım ilaçları, genetik değişimler, toprak/su/hava kirliliği vs) kanserden korunulacağı mı sanılıyor!?

@Ahmet TOPAL Merhabalar. Hayır, insanlar ilk gününden beri omnivor olmamıştır. Arkeolojik bulguların da gösterdiği üzere uzun bir süre boyunca insanlar günlük kalorilerini büyük oranda karbonhidratlardan yani meyvelerden almıştır. Etin beslenme düzenimizdeki yeri sonradan artmış, et ve süt ürünlerininki ise tahmin edebileceğiniz üzere çok çok sonra artmıştır.

Sevgiler,
Selim

Yaklaşık 6 aydır bisiklete biniyorum .56 yaşındayım.2000 km yapmışımdır.Bisikletim dağ bisikleti ama yol lastikleri sele arka aktarıcı zincir shimano şeklinde değişti.Sorum bacak ön kaslarım hala ağrıyor.A lışmak için daha kaç km yapmalıyım.Zira 8 ay sonra ege turuna çıkıcam.yardımcı olursanız sevinirim

Öncelikle Maşaallah demek istiyorum. Şimdi kadro boyu size uygun mu ? Sele ayarı yapıldı mı ? Şayet kilitli pedal kullanıyorsanız kal ayarı yapıldı mı ? Bunları sormamda ki sebep 2000 km ye ulaşmış bir kişinin çoktan alışmış olması gerekmektedir.

Bisiklet ayarları yapılmamış ise herhangi bir yerden rahatsızlık verebilir. Mesela ben ilk kilitli pedala geçtiğimde inanılmaz ön kaslar ağrıyor hatta yürüyemiyordum. Ama ayarı doğru yapılınca geçti.

boy 175 kilo 85 26 jant çelik kadro. kilitli pedal yok bisiklet 15 kg

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Bacak ön kasları derken abi tam olarak nereler? Dize yakın kısımlar mı?

Geri