Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Scudo
Ankabike Ankara da bisiklet firmasindan şehirlerarası siparisle iki adet bisiklet aldım. Pazartesi saat 16:00 te sipariş verdim . Ankara Gaziantep üstünden aktarmalı yeniden yola cikip bizim bulunduğumuz sehre bugün Çarşamba sabah elimize ulaştı çok memnun kaldık. Firmada Özkan Bey çok ilgiliydi ve fiyatta da yardımcı oldu internetten bisiklet almak isteyip cekinenler için uygun bir firma . Carraro 701 force ve Kron Xc 100 bayan 26 jant bisikletinin kendi kutusunda çok güzel geldi. Tekrar Özkan Bey ve Ankabike firmasına teşekkür ederim

merhabalar herkese. eşime hediye için şehir bisikleti bakıyorum, hem biraz görüntü açısından güzel hem de kullanımı rahat olacak bir şehir bisikleti bakıyorum. birkaç bisiklet arasında kaldım çok fazla detay var siz ne dersiniz ?

scott sub cross 30 -- görünüş güzel
scott sub comfort 10 -- görünüş güzel ama ağırlık fazla 17,90kg
sedona 410 -- görünüş güzel ama düz maşa konforu nasıl etkiler bilemedim
Ağırlıklı olarak ilk 2 arasındayım
Herkese iyi akşamlar.

@mavi182002 carraro ve Peugeotlar krondan daha iyidir ve daha eski markalar ben öyle biliyorum iki markayı kullanan biri olarak.

Merhaba arkadaşlar,

Bir şehir bisikleti almak istiyorum. İstanbul'da kullanacağım ve 2000 ₺'yi gözden çıkardım. Ancak 3000'e kadar da çıkabilirim. Eskiden Carraro 227 çok fazla öneriliyordu ( şuanda 3100 ₺, gözü karartırsam mümkün ama o kadar para harcamak istemiyorum açıkçası, ama değiyorsa olabilir ).

En son 4 yıl önce Salcano City Fun 50 kullandım ve daha sonrasında bisiklete binmedim. Artık şehirde dolanmak ve tur yapmak istiyorum. Bana ne önerebilirsiniz ? ( Bir nevi giriş seviyesiyim şuanda )

Bütçe : 2000-2500 ₺ ( Max 3000 ₺ )

Boy 172 ( Sanırım 46cm kadro işimi görür )

• Beğen
Tepkiler: Akinn
Merhabalar,

Ben yeni üye oldum. Sanırım belirli sayıda mesaj atmadan konu açamadığımız için tanışma bölümü vs olmuyor diğer sitelerdeki gibi o yüzden ilk mesajda soruma giriyorum :). Biraz uzun olacak sorum ama yanıtlayan çıkarsa şimdiden teşekkür ederim.

Bir süredir bisiklet alma niyetindeyim;
Öncelikle Merida crossway xt, trek ds serileri, specialized ve giant ın hibrit bisikletlerine ikinci el olarak malum ikinci el siteleri ve burdaki market bölümünden bakıyorum 2500-3500 (5000 civarı olanalrıda var ama daha düşük fiyatlıalrı olduğu için bakamdım)aralığında bazı modeller var.
genellikle 2015 - 2018 aralığında baktığım ürünlerin yılları, birde kadro boyu kriteri de eklenince çok seçenek bulamadım.

Tecrübenize dayanarak ikinci el bir bisiklet alınır mı yıl olarak eski olmasının bir sıkıntısı olur mu yoksa direk sıfır bir bisiklet mi almak gerekir. örn 2015 bir trek ds 8.3 2500 TL gibi bir rakama var, alatin de trek ds 8.4 kırmızı renk sıfır fiyatı 6800 gibi bir rakamdı . Yeni başlayacağım için sıfırının ederinde bir parayı riske atmak istemiyorum fakat neticede bu hobi zevkle yapmaya devam edersemde elimde kaliteli bir bisiklet olmasını istediğim için yukarda belirttiğim markalara bakıyorum.

gönlüm trek ds serilerinde ama tecrübe sahibisiniz diğer 3 marka ile kıyas yapabilirsenizde sevinirim. Bir de bisiklet distribütörlerinin sitelerinde gezerken anladığım kadarıyla ellerinde eski yıllara ait bisikletlerde var uygun fiyatlı bir bisiklet için kadro boyu vs ile denk gelmesi gerekiyor. covid nedeniyle de sanırım yeni ürün getiremiyorlardır diye tahmin ediyorum. Distribütörlere yeni modellerin geldiği bir dönem oluyor mu ? şu aya kadar bekle gibi bir tavsiye verebiliyor musunuz.

Merhabalar yeni üyeyim kardeşimbu bisikleti çok beğeniyor ancak bütçemi aşıyor görüntü olarak aynı kalite olarakda iyidir dediğiniz modeller nedir

Dosyalar

• IMG-20200429-WA0003.jpg
    IMG-20200429-WA0003.jpg
    104,2 KB · Okunma: 52
  • IMG-20200427-WA0028.jpg
    IMG-20200427-WA0028.jpg
    75,2 KB · Okunma: 53
Merhabalar yeni üyeyim kardeşimbu bisikleti çok beğeniyor ancak bütçemi aşıyor görüntü olarak aynı kalite olarakda iyidir dediğiniz modeller nedir
Selamlar
Alttaki ürünleri keyifle kullanabilirsiniz.
Kendi sehrinizdeki ikinci ellere de bakarsaniz cok daha uyguna gelir.

(link)

(link)
Merhabalar,

Ben yeni üye oldum. Sanırım belirli sayıda mesaj atmadan konu açamadığımız için tanışma bölümü vs olmuyor diğer sitelerdeki gibi o yüzden ilk mesajda soruma giriyorum :). Biraz uzun olacak sorum ama yanıtlayan çıkarsa şimdiden teşekkür ederim.

Bir süredir bisiklet alma niyetindeyim;
Öncelikle Merida crossway xt, trek ds serileri, specialized ve giant ın hibrit bisikletlerine ikinci el olarak malum ikinci el siteleri ve burdaki market bölümünden bakıyorum 2500-3500 (5000 civarı olanalrıda var ama daha düşük fiyatlıalrı olduğu için bakamdım)aralığında bazı modeller var.
genellikle 2015 - 2018 aralığında baktığım ürünlerin yılları, birde kadro boyu kriteri de eklenince çok seçenek bulamadım.

Tecrübenize dayanarak ikinci el bir bisiklet alınır mı yıl olarak eski olmasının bir sıkıntısı olur mu yoksa direk sıfır bir bisiklet mi almak gerekir. örn 2015 bir trek ds 8.3 2500 TL gibi bir rakama var, alatin de trek ds 8.4 kırmızı renk sıfır fiyatı 6800 gibi bir rakamdı . Yeni başlayacağım için sıfırının ederinde bir parayı riske atmak istemiyorum fakat neticede bu hobi zevkle yapmaya devam edersemde elimde kaliteli bir bisiklet olmasını istediğim için yukarda belirttiğim markalara bakıyorum.

gönlüm trek ds serilerinde ama tecrübe sahibisiniz diğer 3 marka ile kıyas yapabilirsenizde sevinirim. Bir de bisiklet distribütörlerinin sitelerinde gezerken anladığım kadarıyla ellerinde eski yıllara ait bisikletlerde var uygun fiyatlı bir bisiklet için kadro boyu vs ile denk gelmesi gerekiyor. covid nedeniyle de sanırım yeni ürün getiremiyorlardır diye tahmin ediyorum. Distribütörlere yeni modellerin geldiği bir dönem oluyor mu ? şu aya kadar bekle gibi bir tavsiye verebiliyor musunuz.
Hocam araba titizliği gbi birde bisiklet titizliği cikti başımıza. Cok fazla goruyorum bu sorulari " depoda beklemis 2019 model xxx marka var alam mi ? , surada şu bisikleti begendim ama pisiklet 2020 , ama firinda unutmuslar , kararmis ' lutfen ama lütfen beğendiğiniz bir bisiklet varsa kimsenin kafasini sisirmeden gonul rahatligiyla alin.
Uc beş yildan hic bir sey olmaz telas etmeyin. 3-5 yildan bisey olur diyen varsa da bizzat bana tecrubesini ispatlasin . Bu bu oldu desin.

Teşekkür ederim model olarak benim attığıma benzer olan bazı, ürünler var acaba onları önerir misiniz

Merhaba, 43 yaşındayım, 1.71 boyum var Karabük 'de oğlumla bisiklete binmek istiyorum. Bir bisiklet boyutuna karar veremedim bir de doğa yürüyüşlerine katılıyorum ama lise yıllarından beri bisiklete binmedim. Şimdi normalde şehirde bineceğim ama eğer performans olarak zorlamazsa turlara da katılacağım bir bisiklete bakıyorum. Decatlon da hibrit bisikletleri gördüm yine de emin olamadım. Yardımcı olup fikir beyan ederseniz sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: AzzBayraktar
@Ayyşe marka olarak önerilerde bulunayım
Tabiki bütçenize göre ama carraro,mosso,Bianchi, salcano önerisinde bulunabilirim eğer bütçeniz varsa;
Trek, specialized
İkinci elde temiz alanabilir

BoyKadro Boyu (cm)Kadro Boyu (inch)
175 - 18043 - 46 cm17 - 18

Hepinize Merhabalar. İyi forumlar. 35 yasındayım. Gençliğimde otobüs kullanmazdım desem yeridir. Tabi uzun süredir hayatının koşuşturmasına kapıldım göbek falan da yaptım çok şükür. Ama vucudumun sınırlarını zorlamayı her donemde sevmişimdir. 2 sene once 18-20 lik gençlerle halı sahada tepişiyordum bu antrenmansız halde. Hayattaki en büyük hayallerimden biri bisikletle uzun ve tamamen rotasız bir tura çıkmak. Ama bu turu asfalt yolda planlamıyorum. Dolayısıyla tercihim dağ bisikletinden yana. Birkaç senedir yavaş yavaş bisiklet araştırması yapıyorum. Ghost Lector 3 e vuruldum. Şu an bir de Ghosat Lector 5.9 var çok güzel gelen. Fiyatlarının farkındayım ama ölmeden böyle bir bisiklete sahip olmak istiyorum. Sorularıma gelecek olursak. Boyum 1,64 :( ikinci el iyi durumda bir Lector 5,9 var ama 29". fiyat olarak da iyi aslında. Bunun için bir çözüm var mı? Yahut sizin önereceğiniz marka model her türlü fikre açığım.

@AzzBayraktar eğer tur yapicaksaniz uzun veya kampli yüklü kesinlikle tur bisikleti almalısınız Fuji tur bisikletlerine bakın derim touring Fuji iyidir yollara aldanmayın tur bisikletleri üstesinden gelir.
Dünyayı gezenler bile tur bisikletini tercih ediyor

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
Merhaba arkadaşlar
ilk defa bisiklet alacağım yıllardır erteledim artık alayım dedim şehir hibrit bisiklet ve katlanır bisiklet arasında kaldım genelde şehirde ancak arasıra oprak yol yokuşlu yerlerde de kulanabilirim
Aklımdaki modeller tavsiyenizi alabilir miyim
Carraro flexi 121
Carraro sportive 227
Carraro sportive 230

@Safiye Hepsiburada.com da alacağınız firmalara dikkat edin. Bazı indirimli ya da her bisiklet modelini çok seçenekle satan firmalar genelde sorunlu oluyor. Burada ben bir iki gun önce bir iki firmanın ismini yazdım. Forumlarda da var. Firmalarla ilgili şikayet var sitesine bakarsanız fikir verir. Ben iki hafta önce Ankabike Ankara firmasından ( hiçbir ticari bağım yok ilk kez siparişle alışveriş yaptım. Ankara ya ara ara gittiğim için daha sonra muhatabimi gorebilirim diye düşündüm) iki adet bayan bisiklet aldım kron ve carraro. Sizin baktığınız model orada da var. Firmada Özkan bey arayınca çok ilgili fiyatta da ayrıca yardımcı oldular. Fiyatta da ayrıca yardımcı oldular. Kargo çok özenli ve oldukça hızlı geldi. Pazartesi 16:00 verdiğim sipariş oldukça uzaktaki şehrimize iki aktarma olmasına rağmen Çarşamba sabah geldi. Bisikletforum da haklarında olumlu görüş vardı. Ben sadece internetten bisiklet almaya cekinenler için yeni aldığım için öneriyorum. Sizin baktığınız model ordada var. Şehir bisikleti secimi ve bisiklet seçimi basliklarinda yazdım özellik ve kadro boyuyla ilgili şehir bisikleti basliginda 111,112,113. Sayfalarda @mounsouki ve @ halo isimli üyelere yazdigim bilgiler var bakarsanız yararlı olur.
Bisikletin gövdesinin alüminyum olmasına dikkat edin 6061 yada 7000 kodlular. Alüminyum Bisiklet çelik bisikletlere göre 5 kg daha hafif olur. Bir bisikletin 14,5 kg. geçmemesi idealdir. Bianchi de de güzel modeller var. Delta bisiklette Geotech bayan bisikleti kategorisinde baktığınız modele benzer özellikli alüminyum kadro mavi ve altın rengi indirimli bisikletler var Çelikten biraz daha ince işlenerek üretilen Crom-Moly kadrolarda var. Peugeot alüminyum bayan bisikletler de guzel ve dayanıklı alüminyum kadroları hafif.Tabii bisikletin üretim yılına da dikkat etmek lazım. Eski tarihli bisiklet sıfır ürün olsa da aslında durdukça eskimektedir. Çünkü yağı kuruyabilir aynı şekilde durustan zincir ve bilyalar yer belleyebilir, sarkabilir, teker lastiği ömrü dolabilir. Legrande şehir bisikletler Polonya menseili güzel modeller var bayan icin,kaliteli,bazı firmalarda indirimde,kendi sitesi daha pahali,Giant en hafif bisikletlerden, Merida, Schiwin, Canondale, Whistle,scoot bunlar üst sınıf pahalı bisikletler.Sizin baktığınız carraro güzel, Bianchi aynı firmada üretiliyor, kaliteleri iyi. ondan sonra Salcano ve Kron sonraki tercih olabilir, ümit bisikletin bazı modelleri iyi hepsi değil. Bisan da güzel model var ama fazla tutmuyor. Legrande,Bianchi, Peugeot,carraro,Geotech,Salcano,kron,Bisan,ümit sırasıyla gidebilirsiniz,

Geri