@mariokaldato neyi yalan yazmisim
1. Şehir bisikleti secimi ve bisiklet seçimi basliklarinda yazdım özellik ve kadro boyuyla ilgili şehir bisikleti basliginda 111,112,113. Sayfalarda @mounsouki ve @ halo isimli üyelere yazdigim bilgiler var bakarsanız yararlı olur.
Cveap: 111,112 ve 113cü sayfalardaki cogu yerleri google alintili olmakla beraber sizin bilgileriniz degil.
2. Bisikletin gövdesinin alüminyum olmasına dikkat edin 6061 yada 7000 kodlular.
Cevap: Bu bilginizde 6061 ve 7005 alu demek istediniz herhalde.
3. Alüminyum Bisiklet çelik bisikletlere göre 5 kg daha hafif olur. Bir bisikletin 14,5 kg. geçmemesi idealdir.
Cevap: Siz bence daha dogru celik bisiklet görmemissiniz, Aluminyumdan daha hafif celik bisikletler var ve 14,5kg yi gecmemesi de biraz sacma bence. 14,5kg veya civari bir bisiklet zaten en agirlarindan biridir.
4. Delta bisiklette Geotech bayan bisikleti kategorisinde baktığınız modele benzer özellikli alüminyum kadro mavi ve altın rengi indirimli bisikletler var Çelikten biraz daha ince işlenerek üretilen Crom-Moly kadrolarda var.
Cevap: Crom-Moly yani Cromoly demek istediniz galiba ama bu zaten celik kadro olmuyormu? Daha ince ve hafif oldugunu kast ettiginiz cromolylerinde bir kodu var onuda veriseniz cok iyi olurdu. Mesela 25CrMo4 borular daha icne ve hafifi degil ama saglamliklarindan dolayi kaynak izi olmayan kadrolarda kullanilir ve sizin dediginiz daha ince ve hafif olan borular ise 34CrMo4.
5. Tabii bisikletin üretim yılına da dikkat etmek lazım. Eski tarihli bisiklet sıfır ürün olsa da aslında durdukça eskimektedir. Çünkü yağı kuruyabilir.
Duran bir bisiklet kadrosu nasil eskiye bilir ve hangi yagi kuruya bilir.
Aynı şekilde durustan zincir ve bilyalar yer belleyebilir, sarkabilir, teker lastiği ömrü dolabilir.
Cevap: Bu konuda haklisiniz ama yinede yeni alinca bisikletin bakimi yapilir ve yaglanacak yerleri yaglanir degisecek parcalari degisir.
Giant en hafif bisikletlerden, Merida, Schiwin, Canondale, Whistle, scoot bunlar üst sınıf pahalı bisikletler.
Cevap: Giantin en hafif bisikletlerden olmasi mesela yanlis, Her bisikletin hafifi ve agiri vardir. Giant hafifilerden diyene kadar daha ne hafifileri var.
Merida, Schiwin (Schwinn), Canondale, Whistle, scoot (Scott) mesela buda bir yanlis bir bilgidir. mesela meridanin bir kac modeli üst Cannondale ve Scott evet üst model oluyor ama Schwinn ve Whistle bence üst model ve pahali bisikletler degil. Ama genel olarak bakarsak Cannondale, Scott gibi markalarda hem üst modeller var hem alt modeller hem pahalisi hem ucuzu var. Yani bunu Markaya göre üst, alt veya pahali, ucuz diyemeyiz.
Kusura bakmayin sizin cocuklugunuz bisiklet atölyelerinde gecmis ve sayisi belirsiz bisikletleriniz olmus, tabiki bizler sizin gibi tercübeli ve bilgili olamayiz ama yinede ben düsüncelerimi yazdim. Size tavsiyem tercübelerinize tercübe, bilgilerinize bilgi katmak icin yukaridaki yazdiklarimi birde googlede arastirin derim. Belki de dogrudur ve faydasi olur kim bilir.
Hosca kalin saglicakla kalin ve alnlatmak istediginzi kisa ve öz anlatin.