Scudo Sports

Bisiklet önerileri

@Soydank eğer uyguna alicaksan olur fena bisiklet değil ama carrarolar daha iyidir

Scudo
1. Şehir bisikleti secimi ve bisiklet seçimi basliklarinda yazdım özellik ve kadro boyuyla ilgili şehir bisikleti basliginda 111,112,113. Sayfalarda @mounsouki ve @ halo isimli üyelere yazdigim bilgiler var bakarsanız yararlı olur.
Cveap: 111,112 ve 113cü sayfalardaki cogu yerleri google alintili olmakla beraber sizin bilgileriniz degil. ;)

2. Bisikletin gövdesinin alüminyum olmasına dikkat edin 6061 yada 7000 kodlular.
Cevap: Bu bilginizde 6061 ve 7005 alu demek istediniz herhalde.

3. Alüminyum Bisiklet çelik bisikletlere göre 5 kg daha hafif olur. Bir bisikletin 14,5 kg. geçmemesi idealdir.
Cevap: Siz bence daha dogru celik bisiklet görmemissiniz, Aluminyumdan daha hafif celik bisikletler var ve 14,5kg yi gecmemesi de biraz sacma bence. 14,5kg veya civari bir bisiklet zaten en agirlarindan biridir.

4. Delta bisiklette Geotech bayan bisikleti kategorisinde baktığınız modele benzer özellikli alüminyum kadro mavi ve altın rengi indirimli bisikletler var Çelikten biraz daha ince işlenerek üretilen Crom-Moly kadrolarda var.
Cevap: Crom-Moly yani Cromoly demek istediniz galiba ama bu zaten celik kadro olmuyormu? Daha ince ve hafif oldugunu kast ettiginiz cromolylerinde bir kodu var onuda veriseniz cok iyi olurdu. Mesela 25CrMo4 borular daha icne ve hafifi degil ama saglamliklarindan dolayi kaynak izi olmayan kadrolarda kullanilir ve sizin dediginiz daha ince ve hafif olan borular ise 34CrMo4.

5. Tabii bisikletin üretim yılına da dikkat etmek lazım. Eski tarihli bisiklet sıfır ürün olsa da aslında durdukça eskimektedir. Çünkü yağı kuruyabilir.
Duran bir bisiklet kadrosu nasil eskiye bilir ve hangi yagi kuruya bilir.
Aynı şekilde durustan zincir ve bilyalar yer belleyebilir, sarkabilir, teker lastiği ömrü dolabilir.
Cevap: Bu konuda haklisiniz ama yinede yeni alinca bisikletin bakimi yapilir ve yaglanacak yerleri yaglanir degisecek parcalari degisir.

Giant en hafif bisikletlerden, Merida, Schiwin, Canondale, Whistle, scoot bunlar üst sınıf pahalı bisikletler.
Cevap: Giantin en hafif bisikletlerden olmasi mesela yanlis, Her bisikletin hafifi ve agiri vardir. Giant hafifilerden diyene kadar daha ne hafifileri var.
Merida, Schiwin (Schwinn), Canondale, Whistle, scoot (Scott) mesela buda bir yanlis bir bilgidir. mesela meridanin bir kac modeli üst Cannondale ve Scott evet üst model oluyor ama Schwinn ve Whistle bence üst model ve pahali bisikletler degil. Ama genel olarak bakarsak Cannondale, Scott gibi markalarda hem üst modeller var hem alt modeller hem pahalisi hem ucuzu var. Yani bunu Markaya göre üst, alt veya pahali, ucuz diyemeyiz.

Kusura bakmayin sizin cocuklugunuz bisiklet atölyelerinde gecmis ve sayisi belirsiz bisikletleriniz olmus, tabiki bizler sizin gibi tercübeli ve bilgili olamayiz ama yinede ben düsüncelerimi yazdim. Size tavsiyem tercübelerinize tercübe, bilgilerinize bilgi katmak icin yukaridaki yazdiklarimi birde googlede arastirin derim. Belki de dogrudur ve faydasi olur kim bilir.:kötü:

Hosca kalin saglicakla kalin ve alnlatmak istediginzi kisa ve öz anlatin. ;)

Son düzenleme:
@ahmettkc Foto yok bir tanıdık bisiklet aradığımı duymuş o satıyor

• Beğen
Tepkiler: ahmettkc

Dosyalar

• 20200503_174059.jpg
    20200503_174059.jpg
    218,3 KB · Okunma: 22
  • Beğen
@Murat Cömez hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz
Dediğiniz gibi modelden modele kalite değişiyor
Mesela kron iyi bir marka değil fakat kron üst model dağ bisikletlerinin bazıları giant ve meridanin dağ bisikletinden daha iyi .
ama şöyle de bir durum var dünyaca kendini ispatlamış markaların gerçekten kadro yapıları çok iyi yani bu ölçüp değerlendirilebilecek bir şey değil kron un üst bisikletini alicam giant alırım ama bu benm şahsi fikrim isteyenide kron alır
Bu biraz kişiden kişiye değişir.
@Soydank hocam boyuna uygunsa al temiz duruyor 750 gerçekten uygun o fiyata çocuk bisikleti veriyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Merhaba arkadaslar, suan bir bisiklet alma arefesindeyim, lakin sıfır taraftarı degilim (işsizlik hat safhada),
Son iki yıla yakındır markaları parcaları vs firsat buldukca arastirip bakip ögrenmeye calistim, öncesinde ise en son en iyiyi al hep kullan sorunsuz kullan dusuncesine sahibim. (Ulan ne cins herifmis dediginizi duyuyorum)

Istedigim dağ mtb, cunki hor kullaniyorum araziye cikarim ama down falan bu yastan sonra yapamayık 🤔 😂
Boy 1.73 kadro 16inc-17inc arasi uygun olarak ogrendim ama bu kadroya uygun jant ne olmalı oturtamadim!🤔
Deore disinda bir vites grubu tercih etmeme sebebim.
Siz tecrubeli arkadaslardan ricam
Cannondale trial 4-5-6 (burda SL serisi trialle aynımı ogrenmek istiyorum.
Corratec X-vert in genis yelpazesi. Corratec x-vert 650B 2.500tl ye buldum, lakin S2 S4 lerde var bu fiyata. Siz ne önerirsiniz yada bu marka ve modellere ait yorumlariniz nedir ve bir öneriniz olabilirmi.
Ozellikle bu 2 marka tercihim.

Benim ikinci elde fiyatlandirma yada en azindan arama kriterim, urunun sifir fiyatina bakiyorum, ikinci eli direk %50, yıl ve kullanim oranina gorede belirli bir oran dusuyorum. Sahibindende bu tarz ilanlar geliyor ama hep acaba o mu bumu diye, diye ve diye surekli arada bir karmasada kalip erteliyorum.

Ne yapemmmmm

@Soydank eğer uyguna alicaksan olur fena bisiklet değil ama carrarolar daha iyidir
Hocam yanlış yerdeyim konu olarak ama sormak istedigim bir soru var canta ve demirini almak istiyorum lakin cok var bu markada hangisi almalıyım

Topeak Mtx Trunkbag Exp Heybe Olabilir Çanta (16,6 L - 1010Ci)
Topeak RX Beam Rack E-Type Sele Borusu Bağlantılı Bagaj

Merhaba arkadaslar, suan bir bisiklet alma arefesindeyim, lakin sıfır taraftarı degilim (işsizlik hat safhada),
Son iki yıla yakındır markaları parcaları vs firsat buldukca arastirip bakip ögrenmeye calistim, öncesinde ise en son en iyiyi al hep kullan sorunsuz kullan dusuncesine sahibim. (Ulan ne cins herifmis dediginizi duyuyorum)

Istedigim dağ mtb, cunki hor kullaniyorum araziye cikarim ama down falan bu yastan sonra yapamayık 🤔 😂
Boy 1.73 kadro 16inc-17inc arasi uygun olarak ogrendim ama bu kadroya uygun jant ne olmalı oturtamadim!🤔
Deore disinda bir vites grubu tercih etmeme sebebim.
Siz tecrubeli arkadaslardan ricam
Cannondale trial 4-5-6 (burda SL serisi trialle aynımı ogrenmek istiyorum.
Corratec X-vert in genis yelpazesi. Corratec x-vert 650B 2.500tl ye buldum, lakin S2 S4 lerde var bu fiyata. Siz ne önerirsiniz yada bu marka ve modellere ait yorumlariniz nedir ve bir öneriniz olabilirmi.
Ozellikle bu 2 marka tercihim.

Benim ikinci elde fiyatlandirma yada en azindan arama kriterim, urunun sifir fiyatina bakiyorum, ikinci eli direk %50, yıl ve kullanim oranina gorede belirli bir oran dusuyorum. Sahibindende bu tarz ilanlar geliyor ama hep acaba o mu bumu diye, diye ve diye surekli arada bir karmasada kalip erteliyorum.

Ne yapemmmmm
elimde trek marlin 7 var ikinci el eger istersen bakımlarını yaptırıp vere bilirim bir haftaya kadar başka bisiklete gectim üzerinde bir iki cizik felan vardır temizleyip sana vere bilirim netten baka bilirsiniz fiyatına ilan felan acmadım daha

• Beğen
@spencermila Topeak marka kaliteli bir marka yazdiginiz bagajı inceleyip dönüş yapicam.

trek marlin 7 fotolarını buraya atabilirsiniz

@spencermila Topeak marka kaliteli bir marka yazdiginiz bagajı inceleyip dönüş yapicam.

şuan depo anca yarın ata bilirim lakin kirli oldugu icin foto atacagım uygun bir zamanda ise yıkap öylede foto atacagım size hem kirli hemde temiz foto atacagım üzerinde ne varsa göreceksiniz ama whatsaptan yaza bilirsiniz

focus fire edge pro bu nasıldır hocam aldım ama nette bilgi bulamadım bununla ilgili

@spencermila hocam ben inceledim
Topeak Mtx Trunkbag Exp Heybe Olabilir Çanta (16,6 L - 1010Ci)
Topeak RX Beam Rack E-Type Sele Borusu Bağlantılı Bagaj

Çok iyi ama çok ama çok pahalı gerek varmı ?
Okadar kaliteli almana ?
Çanta 16 litre yani hafif hafif bir çanta öyle bir çanta için o kadar pahalı bagaj almana gerek yok

benm bagajda 30 litre taşıyorum
Bisikletin üstünde geldi hoşuma gitti baktım
Degathlondan alınmış sıfırı 90 TL

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Valla hocam eski trek marlin 7 de böyle dedigin gibi var ama güzel olmuyor birkere alim diyorum sağlam olsun üc kuruşa baktım ellitane canta aldım enson sununda trekde bunda karar kılmış tım

Rockbros güzeldi hala üzerinde duruyor merak ettitim nokta o demir o cantayı ici dolu iken taşırmı

birde bu bisiklet nasıldır aldım ama nette pek bilgide yok ederi nedir acaba kazıkmı yedim bilemedim
focus fire edge pro

• Beğen
@spencermila
focus fire edge pro

Kaç paraya aldın
@ahmettkc buarada dediğin bagaj ve çanta için 700 TL felan harcicaksin çok ama çok fazla geldi gözüme

@spencermila focus iyi marka pişman etmez ikinci el demi yanlış bilmiyorum
aynen ama pahlımı aldım onu bilmiyorum nette fiyatı ve ürünün bilgisi yok elektirikli yapacagtım zaten motorum var bafang birde o canta ve demir buna olur demi
@spencermila focus iyi marka pişman etmez ikinci el demi yanlış bilmiyorum
trek marlin 7 alacak varsa 2 bine vere bilirim nette fiyatı var ona göre düşük yazdım kırmızı siyah modeli

• Beğen
IMG_20200504_022140.jpghocam bana pahalı geldi attığın bagaj evet uyar zaten o bagaj senleden bağlantılı ama uymazsada iade edersin en kötü

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
IMG_20200504_023348.jpgIMG_20200504_023405.jpgbu çantalar çok daha iyi hem daha büyük kapasitelidir suda geçirmez ikinci bulabilirsin
Ben 100 TL ikili olanı aldım sıfır gibiydi adam hiç kullanmamış etiketiyle verdi 😊😂
@spencermila

Dosyalar

• Screenshot_2020-05-04-02-31-43-735_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-05-04-02-31-43-735_com.android.chrome.jpg
    154,2 KB · Okunma: 9
Geri