Scudo Sports

Bisiklet önerileri

@muratcan07 Sedonna 410, Mosso Legarda, Carraro Sportive serilerine bakabilirsiniz.
Ağırlıklı olarak şehir içi kullanacaksaniz amortisor yerine düz maşali tercih edin.

Scudo
merhaba sedona 340 düz maşa bisiklet şehir içi ve tur için uygunmudur Didim'de yaşıyorum onerirmisiniz veya Didim çevresi bisikletini satmak istiyen olursa irtibata gecebilrim boy 1.78 bacak boyum 86

Sedona dağ bisikletlerinde bakabilirsiniz ,710, 720 borla serileri, salcano astro,ng 350 serileri,
@muratcan07

Son düzenleme:
İyi forumlar arkadaşlar.. oğluma dağ bisikleti almak istiyorum..
Aynı fiyat aralığında kron mu, corelli mi tavsiye edersiniz?

Ben kron xc 100 aldım oğluma hocam, 9 yaşında 24 jant tıkır tıkır çalışıyor.

İlerde en fazla gidon ve maşa değiştiririm, tourney :harika: donanımı var şhimanonun, şimdilik bir sıkıntıda yok
Korelli nasıl bilmiyorum, belki daha iyidir, kendi deneyimimi paylaştım
@hrngndz1

Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar.

Bendeniz İzmir/Ataşehir’de ikamet edip Fahrettin Altay’da çalışan bir kardeşinizim.

Hem kilo vermek hem de işe gidip gelmek için bir bisiklet almak istiyorum. Geçtiğimiz hafta bilgi almak amacıyla İzmir’in meşhur bisikletçilerinden birisine uğradım ve tür olarak Gravel’ı önerdiler. Sizce bu bisiklet türü benim kullanımıma uygun olacak mıdır?

-Kullanım alanım: Bisiklet yolu, normal asfalt
-Günlük kullanacağım mesafe: ~25 km (5-6 gün)
-Hafta sonu 25 km'den daha uzun yollar yapabilirim.
-Aerodinamik olarak hız yapmaya uygun bir alet istiyorum.
-Dropbarlı bir bisiklet kullanmak istiyorum
-Bütçe: Daha türü bile seçemedim o yüzden bütçe belirlemedim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
@ostalgie sana gravel de uyar şehir bisikleti de uyar trekking de uyar yol da uyar. hangisini beğeniyorsan onu al bütçene göre.
bisikletçiler genelde elde kalan satamadıkları bisikletleri senin gibi kararsız müşterilere çakmanın derdindeler
sana carraro 327 uyar gibi...

@alper2508 Teşekkürler abi. Bugün sabah yazdım üstteki postu, fakat laptop taşıma zorunluluğum da tesadüfi bir şekilde bugün kalktı :). Dropbar'lı bir model kullanmak istediğimi de sabah yazmayı unutmuşum :)

@ostalgie bütçene göre modeli ve markayı belirle. mağazaya kararlı şekilde git. yoksa elinde kalan malı allar pullar çakar :))) hatta uygun olmayan kadro boyunu satar ruhun duymaz

Forumun yeni üyesi olarak herkese selamlar:)
Siz tecrübeli bisikletçilerden öneri almak istiyorum.
İlk defa bisiklet kullanacak birisiyim ( çocukluk dışında) 189 boyum var. İzmir Urla taraflarında 15-20 km dolaşmak için bir bisiklet arıyorum.genelde asfalt yada hafif patika yol var. Bütçem en fazla 3500 tl bu paraya fiyat performans oranı iyi bir bisiklet alıp daha sonra geliştirmek istiyorum. İnternetten specialized source 7 model bisiklet buldum L olarak gösteriyor boyunu ama herhangi bir bilgi yok sizce iyimidir ? Yada merida speeder 40d
Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
İyi forumlar arkadaşlar.. oğluma dağ bisikleti almak istiyorum..
Aynı fiyat aralığında kron mu, corelli mi tavsiye edersiniz?
aman abi, dağ bisikletiyle corelliye bulaşmanı önermem. benim önceki bisikletimdi, parça kalitesi çok düşük. işin kötü tarafı üstlenmiyorlar da :(

@msaid2424 Geliştiriyorlar kendilerini, bir de en ucuz en alt seri almamak gerek haliyle fiyatına göre kalitesi de düşük oluyor.

Merhabalar.Muğla, Dalaman'da yaşıyorum.Burası küçük bir yer, gerek bilmediğim yerleri gezmek (3 saat ve üzeri sürüş süresi, dağlık olabilir, düzlük olabilir.), gerek ilçede sağa sola gitmek için, gerek akşamları öylesine dolaşmak için bir bisiklet almak istiyorum.MAKSİMUM 1500 TL bütçem var ve sıfır bisiklet almak istiyorum.Bisiklet hakkında çok bir bilgim yok ve biraz araştırınca;
-Hidrolik Disk Fren
-26 jant 18" kadro boyu
-Ön amortisörlü( kilitlenebilir olması tabii işime gelir.) alacağım bisiklette olmazsa olmazlar bunlar, parça kalitesi ve markaları hakkında bilgim yok.

Ben -Salcano NG800 26 HD 18" almayı düşündüm.Sıfır fiyatı 1150 tl %20 indirimli.Ancak biraz bakınca olumsuz yorumlar gördüm, gidonudur, kadrosudur vs.
Bütçem dahilinde mükemmel bir bisiklet alamayacağımın farkındayım ve hal böyle olunca size danışmaya karar verdim.Salcano NG800 26 HD 18" hakkında düşünceleriniz neler? Ve bana 1000-1500 tl arası önerebileceğiniz bisikletler var mıdır? Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim, hayırlı akşamlar.

Merhaba,
1-Alba Fold X
2- Bisan E-Folding
3-Carraro Flexi E Bike
Bu üç bisikleti kalite olarak karşılaştırır mısınız diz ağrım geçtiğinde almayı düşünüyorum. Sizce hangisi?

Bisiklet almayı düşünüyorum, ancak birkaç sorum olacaktı sanursam yeni üye olduğum için kendim konu açamıyorum,ne zaman kınu açabilirim 🤔
Sorularımı burdan mı yazmam gerekiyor yoksa kendim mi konu açmam lazım

@eypcn.ytmz her sorumuz için konu açmak kirlilik oluşturmaz mı ?

sorularınızla alakalı başlığı bulup o konu altında sorunuzu paylaşmanız doğru olacaktır

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@eypcn.ytmz her sorumuz için konu açmak kirlilik oluşturmaz mı ?

sorularınızla alakalı başlığı bulup o konu altında sorunuzu paylaşmanız doğru olacaktır
Haklısınız teşekkür ederim doğru konu başlığını bulup sorumu soracağım
Forumda turladıktan sonra farkettim ki sorularımı bu başlığa açmam daha doğru olacaktır. İlk olarak iyi geceler diliyorum ve uzun uzadıya yazdığım için okuyan herkesten özür diliyorum ancak tam anlamıyla derdimi anlatmak için böyle uzun yazma gereksnimi duyuyorum 😊
İlk önce kendimi tanıtmakla başlayayım ben Eyyüpcan , Osmaniye doğumlu ,Gaziantep kütüklü(anne baba antepli) ancak ne antepte nede osmaniyede yaşamamış(baba mesleği gereği tayinci olduğumuz için) Gaziantepli bir kardeşinizim. Yaşım 20. Sitenize yeni üye oldum 2 gündür açılmış konuları mesajları okuyorum Ortaokul zamanlarında bisiklet kullanmayı bıraktım o zamandan beri elim bisiklete değmedi hiç. Bu aralar benim bisiklet kullanmaya tam anlamıyla başladığım yaşlarda (10) bir erkek kardeşim var,kendisine bisiklet almayı düşünüyorum. Ancak olay şöyle ben yurtdışında okuyorum , eve geldiğimde senede bir belki iki kere alıp binebileceğim de bir bisiklet olsun istiyorum. Yani hem kardeşimin binebileceği hemde benim geldiğimde alıp yan ilçeye hiçbirşey yapmasam sadece sürmek için şehir dışına 25/30 kilometre çıkıp geri gelebileceğim bir bisiklet arıyorum. Hem kendime hem kardeşime almam yer anlamında da sıkıntılı ve bizimkiler tayinci olduğundan taşınma konusunda sıkıntıları var.
Açıkcası yol bisikletleri cazip ancak şehir içi kullanım ve 10 yaşında bir çocuğun kullanımı için pek doğru olacağını zannetmiyorum ayrıca maddi açıdan fiyatları yüksek. Geriye kalan seçenekler ise şehir ve dağ bisikletleri. Ben bu forumu görmeden önce aklımda direk olarak dağ bisikleti vardı ama tam anlamıyla karar veremedim.
Kardeşim lojman içinde parkta ,çakılda kullanacak yaş fazla büyük olmadığı için de anayola pek çıkamaz. Ancak ben geldiğimde ise şehir içinde, belki şehrin birkaç kilometre dışına kadar çıkıp geri gelmek için kullanacağım. Açıkcası şehir dışına şehirler arası gidip gelme tutkusu da başladı bende hatta şöyle ki bu yaz bu covid hastalığından dolayı zor ama ölmez kalırsak seneye hataydan başlayıp antalyaya kadar şehir şehir gezme fikri türedi kafama ve çıkmıyor,bunun için seneye gerekirse bunun için özel bisiklette alırım bu fikir ve hevesim geçmezse. Gelelim konumuza alacağım bisiklet yukarıda yazdığım koşulları sağlaması lazım,gerekçrse gerekli ekipman donanım değişiklikleride yapılabilir. Forumda birkoç kınuda okudum birçok kişi akratıcıları,vites değiştiricileri,lastikleri ve adınımı bilmediğim unuttuğum(yavaş yavaş sitede kalmayla öğreneceğim inşallah herşeyi) birçok parçada değişiklik yapıyorlar kullanıma göre bende yukarda yazdığım kullanım koşullarına göre değişikler yapabilirim. Sizden bu şartları karşılayacak bisiklet önerileri istiyorum. Fiyat olarak maks 1300 e kadar yolu var,daha aşşağı olursa tabikide işime gelir çünkü aydınlatma kask donanım değişikliği derken para daha harcanacak öğrenciyim sonuçta 😄
Marka olarak çocukken 9/10lu yaşlarda mtb bisan kullandım aktarıcılarda shimano'ydu hiçbir sorunla karşılaşmadım,ancak kendi hatamdan yokuş çıkmaya 4de 5de çıkmaya çalışmak ve birden abanmak sonucuyla zincir kırdığım çok oldu belkide kalitesiz zincir veya zincir takarken yapılan en ufak bir hatadan dolayıda olabilir. Neyse uzun lafın kısası bildiğim kadarıyla bisan,salcano,bianchi gibi markalar kalitelidir daha doğrusu halk arasında böyle bilinir genelde. Sizce kaliteli bir marka mı almak önemli yoksa ucuzundan bir marka alıp tüm donanımları kendi kullanım şeklimize göre tek tek alıp takmakmı daha mantıklı ayrıca maddiyat açısından da farklar nasıl olur ?
Ek olarak hangi bisiklet marka ve modeli alırsak alalım acaba bu bisiklete yokuşları daha rahat çıkmak için nasıl değişiklikler yapmak lazım.
Ben bisikleti internet üzerinden sipariş vereceğim bu alacağım modelede uyumlu takacağımız ek donanımları aynı anda sipariş verip burda serviste birleştirme ve kurulum yaptıracağım.
Dediğim gibi uzun süredir bisiklete elim değmiyor vites değişimini vites kullanımını bile unuttum sizi sık sık uzunca bir süre rahatsız edeceğim sorularımla şimdiden kusuruma bakmayın .
Aşşağıya internette gördüğüm birkaç model ekliyorum acaba bu modellerden birini alsak mofiye yapsak işimi görürmü 🤔
Kusura bakmayın link ekleyemiyorum yeni üye olduğumdan. Ayrıca önerebileceğiniz birçok bisiklet modelinin bulunduğu güvenilir,uygun fiyatlı bir site var mı acaba ?
Screenshot_20200410-004022_Hepsiburada.jpgScreenshot_20200410-004055_Hepsiburada.jpgScreenshot_20200410-004143_Hepsiburada.jpg

Son düzenleme:
Haklısınız teşekkür ederim doğru konu başlığını bulup sorumu soracağım
Forumda turladıktan sonra farkettim ki sorularımı bu başlığa açmam daha doğru olacaktır. İlk olarak iyi geceler diliyorum ve uzun uzadıya yazdığım için okuyan herkesten özür diliyorum ancak tam anlamıyla derdimi anlatmak için böyle uzun yazma gereksnimi duyuyorum 😊
İlk önce kendimi tanıtmakla başlayayım ben Eyyüpcan , Osmaniye doğumlu ,Gaziantep kütüklü(anne baba antepli) ancak ne antepte nede osmaniyede yaşamamış(baba mesleği gereği tayinci olduğumuz için) Gaziantepli bir kardeşinizim. Yaşım 20. Sitenize yeni üye oldum 2 gündür açılmış konuları mesajları okuyorum Ortaokul zamanlarında bisiklet kullanmayı bıraktım o zamandan beri elim bisiklete değmedi hiç. Bu aralar benim bisiklet kullanmaya tam anlamıyla başladığım yaşlarda (10) bir erkek kardeşim var,kendisine bisiklet almayı düşünüyorum. Ancak olay şöyle ben yurtdışında okuyorum , eve geldiğimde senede bir belki iki kere alıp binebileceğim de bir bisiklet olsun istiyorum. Yani hem kardeşimin binebileceği hemde benim geldiğimde alıp yan ilçeye hiçbirşey yapmasam sadece sürmek için şehir dışına 25/30 kilometre çıkıp geri gelebileceğim bir bisiklet arıyorum. Hem kendime hem kardeşime almam yer anlamında da sıkıntılı ve bizimkiler tayinci olduğundan taşınma konusunda sıkıntıları var.
Açıkcası yol bisikletleri cazip ancak şehir içi kullanım ve 10 yaşında bir çocuğun kullanımı için pek doğru olacağını zannetmiyorum ayrıca maddi açıdan fiyatları yüksek. Geriye kalan seçenekler ise şehir ve dağ bisikletleri. Ben bu forumu görmeden önce aklımda direk olarak dağ bisikleti vardı ama tam anlamıyla karar veremedim.
Kardeşim lojman içinde parkta ,çakılda kullanacak yaş fazla büyük olmadığı için de anayola pek çıkamaz. Ancak ben geldiğimde ise şehir içinde, belki şehrin birkaç kilometre dışına kadar çıkıp geri gelmek için kullanacağım. Açıkcası şehir dışına şehirler arası gidip gelme tutkusu da başladı bende hatta şöyle ki bu yaz bu covid hastalığından dolayı zor ama ölmez kalırsak seneye hataydan başlayıp antalyaya kadar şehir şehir gezme fikri türedi kafama ve çıkmıyor,bunun için seneye gerekirse bunun için özel bisiklette alırım bu fikir ve hevesim geçmezse. Gelelim konumuza alacağım bisiklet yukarıda yazdığım koşulları sağlaması lazım,gerekçrse gerekli ekipman donanım değişiklikleride yapılabilir. Forumda birkoç kınuda okudum birçok kişi akratıcıları,vites değiştiricileri,lastikleri ve adınımı bilmediğim unuttuğum(yavaş yavaş sitede kalmayla öğreneceğim inşallah herşeyi) birçok parçada değişiklik yapıyorlar kullanıma göre bende yukarda yazdığım kullanım koşullarına göre değişikler yapabilirim. Sizden bu şartları karşılayacak bisiklet önerileri istiyorum. Fiyat olarak maks 1300 e kadar yolu var,daha aşşağı olursa tabikide işime gelir çünkü aydınlatma kask donanım değişikliği derken para daha harcanacak öğrenciyim sonuçta 😄
Marka olarak çocukken 9/10lu yaşlarda mtb bisan kullandım aktarıcılarda shimano'ydu hiçbir sorunla karşılaşmadım,ancak kendi hatamdan yokuş çıkmaya 4de 5de çıkmaya çalışmak ve birden abanmak sonucuyla zincir kırdığım çok oldu belkide kalitesiz zincir veya zincir takarken yapılan en ufak bir hatadan dolayıda olabilir. Neyse uzun lafın kısası bildiğim kadarıyla bisan,salcano,bianchi gibi markalar kalitelidir daha doğrusu halk arasında böyle bilinir genelde. Sizce kaliteli bir marka mı almak önemli yoksa ucuzundan bir marka alıp tüm donanımları kendi kullanım şeklimize göre tek tek alıp takmakmı daha mantıklı ayrıca maddiyat açısından da farklar nasıl olur ?
Ek olarak hangi bisiklet marka ve modeli alırsak alalım acaba bu bisiklete yokuşları daha rahat çıkmak için nasıl değişiklikler yapmak lazım.
Ben bisikleti internet üzerinden sipariş vereceğim bu alacağım modelede uyumlu takacağımız ek donanımları aynı anda sipariş verip burda serviste birleştirme ve kurulum yaptıracağım.
Dediğim gibi uzun süredir bisiklete elim değmiyor vites değişimini vites kullanımını bile unuttum sizi sık sık uzunca bir süre rahatsız edeceğim sorularımla şimdiden kusuruma bakmayın .
Aşşağıya internette gördüğüm birkaç model ekliyorum acaba bu modellerden birini alsak mofiye yapsak işimi görürmü 🤔
Kusura bakmayın link ekleyemiyorum yeni üye olduğumdan. Ayrıca önerebileceğiniz birçok bisiklet modelinin bulunduğu güvenilir,uygun fiyatlı bir site var mı acaba ?
222896 dosyayı görüntüle222897 dosyayı görüntüle222898 dosyayı görüntüle
İlandaki bisikletlere 1500 lira para vermektense ikinci el temiz bisiklet tercih etmeniz daha hayırlı olacaktır. Ayrıca hem sizin hemde kardeşinizi uygun kullanacağı bir bisiklet boyunuzu bilmediğim için bir şey diyemem. Şehir bisikleti almanız en düzgünü olacaktır. Başlangıç serisi dağ bisikletinin, şehir bisikletinden bence tek farkı geniş lastik olması.
Bütçeniz belli, boyunuzu da yazarsanız cevap verebilecek birisi elbet çıkar. 2 gün önce eski bisikletimi 700 liraya forumdan bir abimizin arkadaşına sattım. Temiz ve uygun illa ki gelecektir. Emin olun biraz sabırla bulursunuz. Bu yukarıda çift süspansiyonlu her pedala basmanızda yaylana bisiklet sizi bisikletten soğutur. @mariokaldato 'nun da dediği gibi mosso legarda, veya türevlerine bakabilirsiniz.
Alttaki resimdeki gibi

Dosyalar

• Screenshot_2020-04-10-06-06-25-807_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-04-10-06-06-25-807_com.facebook.katana.jpg
    301,5 KB · Okunma: 38
Son düzenleme:
Geotech Rove 22.yil bayan bisikleti 26.3 jant gövde Kro-moly kadro olarak geciyor. vitesler ve ruble Shimano, teker Melda. 1200 TL. Bu kadrolar nasıldır.? Alüminyum a göre ağır mıdır? Bu fiyata uygun mu?
Decathlon da Rockrider model alüminyum kadro yarı dağ bisiklet önden amortisörlü vites Microshift 21 vites, ruble Shimano ,kmc zincir 1100 TL.
Hangisi sizce daha uygun? İkisi de alınır mı. Kızıma(13 yaşında 1.63 boy) ve kendime (1.70) bayan bisikleti almak istiyorum. Birini şehir diğerini yarı dağ bisikleti tek amortisörlü düşünüyorum ya da sepetli ,arka seleli şehir bisikleti.
900 ve 1200 TL bütçe ayırdım ikisine de önerileriniz olur mu? Bu fiyatlara alüminyum bisiklet var midir ya da en hafif çelik ne önerirsiniz? Evde 26 jant Salcona dağ çift amortisörlü unisex bisiklet var çok ağır

@mavi182002

O fiyatlarda alüminyum kadrolu benim bildiğim bir tek Corelli bisikletler var şunun gibi;

(link)

Alüminyum olmasına rağmen hafif değil. Malzemeden kısınca böyle oluyor.

Şu bisiklete de bakın;

(link)

Dağ bisikleti için de yine bu iki markanın modellerini araştırın. O Geotech'in 3-4 yıldır ellerinde olduğunu tahmin ediyorum. Sorun değilse o da alınabilir.

Decathlon'dan şu bisiklet de olabilir;

(link)

Son düzenleme:
Geri