Merhabalar,
Ben yeni üye oldum. Sanırım belirli sayıda mesaj atmadan konu açamadığımız için tanışma bölümü vs olmuyor diğer sitelerdeki gibi o yüzden ilk mesajda soruma giriyorum

. Biraz uzun olacak sorum ama yanıtlayan çıkarsa şimdiden teşekkür ederim.
Bir süredir bisiklet alma niyetindeyim;
Öncelikle Merida crossway xt, trek ds serileri, specialized ve giant ın hibrit bisikletlerine ikinci el olarak malum ikinci el siteleri ve burdaki market bölümünden bakıyorum 2500-3500 (5000 civarı olanalrıda var ama daha düşük fiyatlıalrı olduğu için bakamdım)aralığında bazı modeller var.
genellikle 2015 - 2018 aralığında baktığım ürünlerin yılları, birde kadro boyu kriteri de eklenince çok seçenek bulamadım.
Tecrübenize dayanarak ikinci el bir bisiklet alınır mı yıl olarak eski olmasının bir sıkıntısı olur mu yoksa direk sıfır bir bisiklet mi almak gerekir. örn 2015 bir trek ds 8.3 2500 TL gibi bir rakama var, alatin de trek ds 8.4 kırmızı renk sıfır fiyatı 6800 gibi bir rakamdı . Yeni başlayacağım için sıfırının ederinde bir parayı riske atmak istemiyorum fakat neticede bu hobi zevkle yapmaya devam edersemde elimde kaliteli bir bisiklet olmasını istediğim için yukarda belirttiğim markalara bakıyorum.
gönlüm trek ds serilerinde ama tecrübe sahibisiniz diğer 3 marka ile kıyas yapabilirsenizde sevinirim. Bir de bisiklet distribütörlerinin sitelerinde gezerken anladığım kadarıyla ellerinde eski yıllara ait bisikletlerde var uygun fiyatlı bir bisiklet için kadro boyu vs ile denk gelmesi gerekiyor. covid nedeniyle de sanırım yeni ürün getiremiyorlardır diye tahmin ediyorum. Distribütörlere yeni modellerin geldiği bir dönem oluyor mu ? şu aya kadar bekle gibi bir tavsiye verebiliyor musunuz.