Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Merhabalar arkadaşlar. Yeni üye olduğum için başlık açamıyorum sanırım. Tavsiyeniz lazım. Bisikletimi değiştirmek istiyorum. Aktif olarak kullanacağım. Şehir içinde,ulaşımda,sahilde,günü birlik turlarda süreceğim daha çok. Sabit maşalı olacak. Daha önce uzun turlara da çıktım. İstanbul-Antalya vb. o kadar uzun olmasa da yine hafta sonları çadırımı yükleyip gitme planlarım da var. Ama bu kaçamaklar haric genel sürüşüm dediğim gibi şehir içinde,sahilde,Kocaeli'nin yollarında olacak. Hız gibi bir beklentim yok. Benim için önemli olan konforlu bir şekilde minimum yoruculukta kullanabilmek. Aklımda CARRARO SPORTİVE 330 var. Arka aktarıcı DEORE XT dİğer kompanentler normal deore. Sabit maşa. 4300 tl.Bütçem de bu civarlarda olacak. Lakin bana tavsiyeleriniz nelerdir? Başka model veya kategoride bir bisiklet önerebilir misiniz? Gravel bisikletler var. Sanırım onlar da biraz hem şehir,yol,ulaşım hem de hafif araziler için kullanılabiliyor ve bagaj,çanta vs takmakta mümkünmüş ama daha önce hiç o tarz drop bar gidon bisiklet kullanmadım. Konforu,rahatlığı,sürüşü nasıldır bilmiyorum ama son zamanlarda hayli popüler gibi. Bu konularda beni aydınlatıp tavsiyelerde bulunursanız çok çok memnun olurum.

Scudo
@Aybek Cihan eşekkür ederim bilgilendirimeniz icin bir de kron XC 100 V lady 26 jant alüminyum 6061 kadro 21 vites Shimano tourney hepsi, zozo, kron arka sele bunu uygun fiyata buldum renk siyah- açık pembe mavi
Piyasada 1600 civarı ben 1250 gibi alacağım belirttiğiniz Decathlon mu ,delta bisiklette geotech Rove 26 lady mi, Decathlon ruble de sadece Shimano kullanmış vites ve kolu microshift şekli bayan ya da kızım için uygun olur mu

Korona virüsü varken bisiklet sipariş etmek iller arası mantıklı mı? Kargo ile gelecek. İki bisiklet alacağım kızım (163 boy) ve kendim için (170boy) 26 jant veya 27 şehir bayan bisikleti ve yarı dağ bisikleti sadece önden amortisörlü. 3 adet bisiklet modeline baktim şu şekilde;
1)Deltabisiklette Geotech Rove 26 jant lady 22.Yil jantşehir bisikleti Krom-Moly kadro hatları ince, Shimano 18 vites ve kolu,ruble Shimano,teker Kelda fiyatı 1200 Tl. tavsiye eder misiniz? Bu fiyata uygun mudur? Şehir içi asfaltta ve ufak tefek çukur ve asfalt bayırda kullanacağım. Daha önce Geotech hakkında bilgim yoktu. Bu bisiklet markasından çevrede görmedim. Kullananlar bu markayla ilgili bilgi verebilir mi lütfen?
Krom - moly kadro çelikten hafif mi, alüminyum 6061 kadroya göre nasildir?
2) Decathlon Rockrider 26 jant 6061 Alüminyum gövde, microshift 21 vites ve kolu ,ruble Shimano, her kadro ölçüsü var( S,M,L), 1100 TL. Bu fiyata uygun mu?
3) GittiGidiyor dan Kron XC 100 V 26 jant lady
siyah mavi acikpembe renk 21 vites ve kol, ruble Shimano,zozo,on amortisörlu,kmc,kron arka sele, fiyatı uygun buldum normalde 1500 civarı ben 1250 TL ye alacağım. Sizce uygun mu?
bu üç bisikleti siralasaniz hangi ikisi öncelikli olur?
Hangisi en hafif olur?

• Muhteşem
Tepkiler: CNC
Merhaba,

İstanbul'da Beykoz'un bir köyünde yaşıyorum. Hem köyde hem ilçe içinde turlamak spor yapmak için bir bisiklet arıyorum. Yanlız bütçem henüz çok değil 1000 TL civarı bir bütçem var. Bu fiyatlara araştırdığım kadarıyla kron xc100 ve corelli snoop modelleri var sizin önerileriniz nelerdir. Boyum 182cm kilom 100 kg. İkinci elde xc150 olarak da bulabiliyorum. Fakat ikinci ele girmeye değer mi?

Merhabalar forumda yeniyim ve bir konuda danışılacak en uygun yer burasıdır dedim. Kullanıcısı trafik kazasında vefat etmiş 2 yıldır kenarda duran Canyon Ultimate AL SLX F8 Model full ultrega ve elektronik vitese sahip bir bisiklet var ve şuan satmak istiyorlar bende almak istiyorum. Sizce en uygun fiyat nedir bu bisiklet için ödenebilecek?

Dostlar forumda yeniyim. Bu soruyu sormak için umarım doğru başlığa yazıyorumdur. Katlanır bisikletle 60km yapmaya başlayınca gına geldi ve uygun bir bisiklet almam gerektiğine karar verdim. Şimdi elimde iki seçenek var ama kararsız kaldım. Bisiklete çanta takıp arada bir kaç haftalık gezilere çıkmayı ve şehir içinde günlük turlara çıkıp formda kalmayı planlıyorum. Çok sık uzun tur yapabileceğimi sanmıyorum. Boyum174-5 Seçenekler
--eurobike road bike eurxc7000 ya da
--trek FX 1 disc 2020
(Link koymakta sakınca var mı bilemedigimden isimlerini attım sadece boşa zahmet verdiysem üzgünüm) şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Claud butler urban 100 lady şehir bisikleti 28 jant özellikleri
Kadro : 6061 T4 Alloy
Arka Vites : Shimano TZ-50 18 Vites
Vites Kolu : Shimano ST-EF41
Aynakol : Alloy 28-38-48t
Fren Sistemi : Alüminyum V-Fren
Maşa : Yol Çelik

Fiyatı 950 TL. Bu fiyata nasıl? bütçem 1200 TL daha çok asfalt yolda hobi amaçlı kısa geziler için çok özellikli olmayan ama alüminyum kadrolu Shimano vites bisiklet almak istiyorum. 1.65- 1.70 arası boy için bayan bisiklete uygun mudur?
Bu fiyata (950 TL) alayım mı? Yoksa 1200 TL bütçeme göre bakayım mi? Bisiklet öneriniz olur mu? Dağ bisikleti onden tek amortisorlu Kron XC 100 lady bisiklet diğer alternatifim fiyatı 1200 TL. Seçim yaparsam hangisi uygundur? Yada farklı öneriniz olur mu?

Hocam attığın modeller iyiler fakat senin ihtiyacını daha uygun bisikletler karşılayabilir.
Örnek vermek gerekirse carraronun tur bisikletleri var sadece tür için tasarlanmış onlar daha iyi olur diye düşünüyorum yazdığın bisikletler iyi fakat senin için gerek yok gibi duruyor.
@Cyclist de Montréal carraro konusunda yardimci olurum sadece tur bisikleti dizayn eden arkadaşım var.
@mavi182002 hocam mümkün olduğunca krondan özellikle xc100 den uzakdur
Mümkün oldukça güvenilir kendini ispat etmiş markalara yönel derim
Spezializlend,Trek, carraro , mossa, Bianchi vs
Spezializlend letgoda İstanbul'da bir bisiklet var ona bak derim

Hocam attığın modeller iyiler fakat senin ihtiyacını daha uygun bisikletler karşılayabilir.
Örnek vermek gerekirse carraronun tur bisikletleri var sadece tür için tasarlanmış onlar daha iyi olur diye düşünüyorum yazdığın bisikletler iyi fakat senin için gerek yok gibi duruyor.
@Cyclist de Montréal carraro konusunda yardimci olurum sadece tur bisikleti dizayn eden arkadaşım var.
@mavi182002 hocam mümkün olduğunca krondan özellikle xc100 den uzakdur
Mümkün oldukça güvenilir kendini ispat etmiş markalara yönel derim
Spezializlend,Trek, carraro , mossa, Bianchi vs
Spezializlend letgoda İstanbul'da bir bisiklet var ona bak derim
Dostlar canada'da yaşadığım için Türkiye'deki her bisiklete ulaşamıyorum. Kron zaten hak getire ama Türkiye'de olsam demir atlı adamın hatrina bir bakardım doğrusu :)
Almışken de iyisi olsun dedim bir yandan, sonuçta yıllarca kullanılıyor satmaya kalkınca da hemen hemen zararsız satılıyor :)

Dostlar forumda yeniyim. Bu soruyu sormak için umarım doğru başlığa yazıyorumdur. Katlanır bisikletle 60km yapmaya başlayınca gına geldi ve uygun bir bisiklet almam gerektiğine karar verdim. Şimdi elimde iki seçenek var ama kararsız kaldım. Bisiklete çanta takıp arada bir kaç haftalık gezilere çıkmayı ve şehir içinde günlük turlara çıkıp formda kalmayı planlıyorum. Çok sık uzun tur yapabileceğimi sanmıyorum. Boyum174-5 Seçenekler
--eurobike road bike eurxc7000 ya da
--trek FX 1 disc 2020
(Link koymakta sakınca var mı bilemedigimden isimlerini attım sadece boşa zahmet verdiysem üzgünüm) şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :)
Hocam kanada da iseniz cervelo bakin

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar öncelikle merhaba önerilerinizi yazarsanız sevinrim. Sahibinden'de dolaşırken gözüme iki bisiklet çarptı biri ghost se 8000 diğeri de rockrider 560 (yükseltilmiş) fiyatları aynı benim gönlüm rockrider'dan yana ama karar da veremiyorum. Ne önerirsiniz. Diğer soru da dj kullanan arkadaşlara: Tek yaprak yokuşlarda çok zorluyor mu? Yokuşu çok olan bir yerde yaşıyorum, çok sıkıntı çeker miyim?

2000 liraya kadar Yol-Yarış bisikleti hariç, hidrolik diskli alabileceğim en kaliteli bisikleti almak istiyorum. MTB önceliğimdir. İnternetten alabilirim. Güvenilir bir site olduğu sürece sorun yok. Demonte gelmesi sorun olmaz.

@Cyclist de Montréal

(Attığınız link)

İndirimdeymiş.
Artık ulaşılır değil yazıyor dostum :/
Bugün bir bisikletciyi aradım pazar günü için randevu aldım o da bana alternatif modeller gösterebileceğini söyledi. Bir de bir arkadaşım bana Triban RC 120 diye bir model gösterdi sizin düşünceniz nedir?

2000-2300 civarında MTB önerisi bekliyorum. İnternetten alabilirim monte etmek sorun olmaz. Aklımda Mosso Raceline var. Sizin kalite olaraktan bu bütçeyle öneriniz nedir ?

@ahmettkc teşekkür ederim kron XC 100 ve Tx 100 ve 150 modelini düşünüyordum o zaman düşünmeyeyim. Sizin belirttiğiniz markalara da bakayım.
İkinci alternatifim Carraro 701 force 27,5 jant bayan. 3, alternatifim Peugeot 106 bayan alüminyum bisiklet özellikleri soyle
Kadro: ALÜMİNYUM 6061
Maşa: ZOOM 327E
Arka Vites: SHIMANO TOURNEY RD-TY300
Ön Vites: SHIMANO TOURNEY FD-TZ500
Krank Takımı: TCSH2-MZ 42X34X24 ÇELİK
Arka Dişli: SHIMANO MF-TZ500 14-28T
Vites Kolları: SHIMANO ST-EF41 3X7
Fren: V-FREN ALÜMİNYUM SACCON
Lastik: ACIMUT 26X1.95 SİYAH
Sele: SELE ROYAL
Kadro Ölçüleri: 430MM
Ağırlık: 15,37

Peugeot 106 bayan 26 jant , kron XC 100 ,150 ve TX 100 lerden iyi mi? Bisiklet kg ağır mi? Fiyatı uygun buldum bildiğim bir mağazada kronla aynı fiyat. Peugeot bisikletler nasıl ülkemizde sorunlu mu kullanılir mi? Kızıma almayı düşünüyorum boy 1.63, kızımın resimden kron modeller hoşuna gitmişti ( 26 jant bakıyoruz ama bu boyla 28 jant kron sürebilir mi ayni modellerde)
Carraro 701 force bayan kendime almayı düşünüyorum ama kızla ortak bineriz diye dusunuyorum.
Ne önerirsiniz?

Herkese selamlar.

Canyon Grail Al 6.0 veya 7.0’a karar verdim gibi ama uygun bir indirim yakalasam bile aylar sonrasına gün veriyorlar gönderim için. Elimde şu an bisiklet yok, ve bu yazı da kaybetmek istemiyorum.

Çoğunlukla stabilize yollarda sürüş için 1000 en çok 1500 liraya kadar bir bisiklet alıp birkaç ay idare edeyim diyorum. Sonra da 2. el satabilirim, onun için tercih edilen bir model olursa iyi olur. 2. el kendim almak istemiyorum, temiz bulmak çok zor, sorunlu bir bisiklet alırsam da zaten birkaç ay kullanacağım, sorunlarıyla uğraşmak işime gelmez.

Neyse, var mıdır tanıma uygun bir bisiklet? Direk dağ bisikleti alıp geçmek mi mantıklı olur? Mümkünse süspansiyonsuz bir model almak istiyorum. Vitesi, freni önemli değil, kafamı ağrıtmasın yeter.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri