Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Park halindeki arabaların yakınından geçmek bu tip sorunlara sebep olabiliyor.
Ben de benzer bir olay yaşadım ücretini vermeyi teklif ettiğim halde kabul etmemişti, iki taraf da anlayışlı olsa çözümlenir aslında.

Scudo
Screenshot_20230728_011341_Twitter.jpg

Arkadaşlar selam. Doğanay Abi anısına forma yaptırıyoruz, gelirini de aileye destek ve onun anısı için bir şeyler yapmak için kullanacağız. Almak isteyen olursa, Maltepe Cycling Club Instagram hesabına mesaj atabilir. Ücret 750 ₺
IMG-20230727-WA0027.jpg

Allah rahmet etsin

Bisiklet yolları Hk. Yol bisikleti ile performans yapmak imkansız. Yayalar ile kazaya karşılaşılabilir. Bisiklet yolunda hiz saatte maks 25 km.

Bu iş sadece bisiklet yolu ile olacak şey değil. Saygı, eğitim ve caydırıcı cezalar bu işin temeli.
Avrupa ülkelerinde bisiklet, trafik içerisinde en önemli unsur. Hatta ehliyet sınavına hazırlanırken bisikletlilere verilen öneme hayret etmiştim. Ben bulunduğum şehirde, şehir dışında sporumu icra ediyorum. Yol bisikletlilerine de polisler, şehir içinde bisiklet yolu kullanmadıkları zaman ses etmiyorlar.
Umarım Türkiye'de hem ulaşım amaçlı, hem hobi/spor amaçlı özgürce, korkmadan, strese girmeden dahası ölmeden bisikelete binilebilir.

Bisiklet yolları Hk. Yol bisikleti ile performans yapmak imkansız. Yayalar ile kazaya karşılaşılabilir. Bisiklet yolunda hiz saatte maks 25 km.

Bu iş sadece bisiklet yolu ile olacak şey değil. Saygı, eğitim ve caydırıcı cezalar bu işin temeli.
Avrupa ülkelerinde bisiklet, trafik içerisinde en önemli unsur. Hatta ehliyet sınavına hazırlanırken bisikletlilere verilen öneme hayret etmiştim. Ben bulunduğum şehirde, şehir dışında sporumu icra ediyorum. Yol bisikletlilerine de polisler, şehir içinde bisiklet yolu kullanmadıkları zaman ses etmiyorlar.
Umarım Türkiye'de hem ulaşım amaçlı, hem hobi/spor amaçlı özgürce, korkmadan, strese girmeden dahası ölmeden bisikelete binilebilir.
İşte bu dediğiniz gerçek olana kadar yol bisikletine binilmemeli. Ben 6 ay önce bıraktım (1.5 sene önce yola geçmiştim) şehir içindeki safsatayı ve yollardaki hödükleri gördükçe ve ince ince hayati sayılabilecek potansiyel bir kaç tehlike de atlayınca. Bu ülkede bu bisiklete bu yollarda binilmez dedim ve ormanıma geri döndüm. Şehirde de binerse mtb ile biniyorum. Oturuş pozisyonu ve lastik avantajı ile çok daha rahat çevre kontrolü yapabildiğim için.

Öncelikle vefat eden bisikletçilere Allah rahmet eylesin.

Şehir içinde arabaların olduğu yerde bisiket sürerken, işe gidip gelirken uzun zamandır kaldırımdan sürüyorum. Yaya geçitleri ise hiç kullanmıyorum. Maalesef böyle yapmak zorundayım can güvenliğim için. Bu ülkede bisiklet sürmek gerçekten ölümle dans etmek gibi bir durum.

Biraz önce bende kaza yaptım maalesef, yeni aldığım lastiklerin tutusunun berbat olduğunu söylemiştim (Smart Sam K Guard 29X2.25) sokak arasında viraj dönerken lastik anında bıraktı kendini. İlk darbeyi ellerim ve sol tarafım oldu daha sonra başımi çarptım. Elimde eldiven başımda kask olduğu için avuç içi ve kafamda birşey yok şükür, sol diz ve sol dirseğim yarıldı. Bu lastikleri asla tavsiye etmiyorum kimseye. Fotoğraflar iğrenç sadece burayı attım. Kaza sonrası gidon tipalarinin olduğu kısım ve pedallar deforme oldu. Kilometre saatim kaybolmuş baktım göremedim. Yoldan geçen vatandaşlar sağolsun kaldırdı su verdiker. Son olarak gidon sola doğru yamuldu. Borusunda gördüğüm eğrilik yok, acaba somunlar gevşemiş olabilir mi?
Kaskta da gördüğüm sadece yüzeysel çizik var ama değişim şart mı darbeden dolayı?
Gidon çok belli olmuyor fotoğraf cekice ancak lastik düz iken gidon sola doğru dönük.

Dosyalar

• IMG_20230729_182806.jpg
    IMG_20230729_182806.jpg
    65,4 KB · Okunma: 102
  • IMG_20230729_182756.jpg
    IMG_20230729_182756.jpg
    36,3 KB · Okunma: 100
  • IMG_20230729_183341.jpg
    IMG_20230729_183341.jpg
    49 KB · Okunma: 98
  • IMG_20230729_184018.jpg
    IMG_20230729_184018.jpg
    48,6 KB · Okunma: 96
  • IMG_20230729_184152.jpg
    IMG_20230729_184152.jpg
    63 KB · Okunma: 89
  • Üzgün
Tepkiler: by0ne ve templeos
Biraz önce bende kaza yaptım maalesef, yeni aldığım lastiklerin tutusunun berbat olduğunu söylemiştim (Smart Sam K Guard 29X2.25) sokak arasında viraj dönerken lastik anında bıraktı kendini. İlk darbeyi ellerim ve sol tarafım oldu daha sonra başımi çarptım. Elimde eldiven başımda kask olduğu için avuç içi ve kafamda birşey yok şükür, sol diz ve sol dirseğim yarıldı. Bu lastikleri asla tavsiye etmiyorum kimseye. Fotoğraflar iğrenç sadece burayı attım. Kaza sonrası gidon tipalarinin olduğu kısım ve pedallar deforme oldu. Kilometre saatim kaybolmuş baktım göremedim. Yoldan geçen vatandaşlar sağolsun kaldırdı su verdiker. Son olarak gidon sola doğru yamuldu. Borusunda gördüğüm eğrilik yok, acaba somunlar gevşemiş olabilir mi?
Kaskta da gördüğüm sadece yüzeysel çizik var ama değişim şart mı darbeden dolayı?
Gidon çok belli olmuyor fotoğraf cekice ancak lastik düz iken gidon sola doğru dönük.
Geçmiş olsun. Size sürüş konforu sağlamayan yada sorun yaratacağını düşündüğünüz ekipman ve malzemeleri kullanmayın.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
geçmiş olsun,gördüğüm kadarıyla lastiklerden baya bi muzdaripsiniz,aklıma geldi imalat tarihini bir kontrol etseniz belki raf ömrünü tamamlamış bir lastik ise kauçuk özelliğini yitirip sertleşmesi söz konusuda olabilir,değil ise mtb olduğu için çok farketmeyeceğinden lastik havalarını bir tık düşürerek yol tutuşu arttırmayı deneyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Sağolun, imalat tarihi göremedim ancak lastikleri janta çok zor taktım epey uğraştırdı beni çok sert kenarları. Eski lastiklerimi geri takacağım varsın patlasin. En azından güven veriyordu yol tutarken. Gidon neden dönmüş olabilir? Tutan somunlar mı gevsemistir? Tam da yarın 60 km'lik sürüş yapmayı düşünüyordum sol bacağım çok ağrıyor inşallah geçer yarına.
geçmiş olsun,gördüğüm kadarıyla lastiklerden baya bi muzdaripsiniz,aklıma geldi imalat tarihini bir kontrol etseniz belki raf ömrünü tamamlamış bir lastik ise kauçuk özelliğini yitirip sertleşmesi söz konusuda olabilir,değil ise mtb olduğu için çok farketmeyeceğinden lastik havalarını bir tık düşürerek yol tutuşu arttırmayı deneyebilirsiniz.
Hocam üzerinde Max 54 psi yazıyordu 50 bastım, Jack rsbbit de Max 65 psi yazıyordu 60 basıyordum. Sözde çin malı ancak tutuş konusunda achwslbe smart sam ile aralarında dağlar kadar fark var.

Geçmiş olsun. Kullandığınız lastikler zaten asfalt için değil, off road lastiği dolayısıyla asfalt üzerinde yol tutuşu iyi olmayacağı için kayması normal. Bisikletinizi asfalt üzerinde kullanıyorsanız, asfalta uygun MTB lastiği seçmelisiniz. Yeniden geçmiş olsun.

Teşekkür ederim benim için acı ve pahalı bir tecrübe oldu eski lastiklerime geri döneceğim.

düşmeye bağlı darbeden dönebilir normaldir,furç kapağının olduğu vidayı alyan ile gevşetip gidonu düzletin sonrada tekrar sıkın düzelir
Teşekkür ederim abi, şimdi hastaneye acile geçiyorum sol dizim ve yan tarafı çok ağrımaya başladı düzgün basamiyorum inşallah önemli birşey çıkmaz .

Bu kez Amerikada 17 yaşında bir bisikletçi daha araç çarpması sonucu hayatını kaybetmiş..

(link)

Vaktiyle forumda olan Birol Abi'de instagram hikayesinden paylaşmış. İstanbul'da bir kaza daha olmuş. Kazaya uğrayan sporcuya geçmiş olsun acil şifalar. Kaçan sürücü umarım bulunur ve hakkında gerekli ceza uygulanır. Temenni ediyoruz ama maalesef acı gerçek Doğanay Güzelgün 'e çarpan kişi kim olduğu bilindiği halde hala yakalanamamışken bu sürücüyü nasıl bulacaklar bilmiyorum.

resim_2023-08-01_141551518.png

Geri