Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Genç bir kardeşimiz daha dün akşam meydana gelen olayda vefat ediyor.
(link)
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Dün bende Ümraniye merkezden, hekim başına giden yolda zor anlar yaşadım. Beykoz bisiklet ormanına gidecektim. Gece yarışları izlemek için yol millet bahçesini geçince daralıyor. Aydınlatma lamba hersey var, ama sürücüler neredeyse sıfıra yakın geçmeye başladı. Sanki yol otoban çok hızlı geçiyorlar, baktım olacak gibi değil kaldırıma çıktım. Sonrada gitmedim o yoldan geri döndüm geldim. İnsanların neden sabahın körü kalkıp sürüş yaptıklarını şimdi daha iyi anlıyorum. Bu memlekette bu sporu yapan, spor sever arkadaşlarıma sabır ve kazasız belasız sürüşler dilerim.🙏

Scudo
İnsanların neden sabahın körü kalkıp sürüş yaptıklarını şimdi daha iyi anlıyorum.
Elbette tercihtir bir şey denmez belki ama bana kalırsa kendi yapmış olduğum sürüşlerden de tecrübe edinerek belirtmek isterim ki, sabahın 5 inde binmek gün ortasında binmekten daha tehlikeli. Birincisi o saatte trafik çok boş olduğu için hız yapılacak bir çok yol mevcut hale geliyor. İkincisi o boş yıllarda gezenlerin içinde akşamdan kalma tipler, abuk sanık tipler olabiliyor. Düşünün sabahın 5 inde arabayla tatile gitmiyor ya da dönmüyorsan ne yapabilirsin ki. Bu sebeple boş yollarda saçma insanların olma potansiyeli ve bunların yarış ya da hızlı gitmeleri sonucu olabilecek kazaların büyüklüğü artmakta. Dolu trafikte ya da yoğun diyelim, hayati tehlike açısından daha az potansiyel durumla karşı karşıya kalınıyor. Ama hiç bisikletle binilmeyecek yollar da var. Bence örneğin Eminönü-Sarıyer hattı sahil yolu. Bir defa bindim. Bir daha çok zor binerim orada, ya da bisiklet yolundan girmeli kaldırım üzeri. O da sıkıntı gidilmiyor oltacılar yüzünden. Bazı yollarda ne yaparsan yap bisiklet sürmek ölüme davetiye çıkartmak gibi geliyor. Kuru kahramanlığa da yer yok bende "ben bisikletim beni göreceksin benimle yolu paylaşacaksın" diye hiç inat etmem. Öldükten sonra oğluma kim anlatacak bunları. Baban bisikletin se bir araç olduğunu bu geri zekalısı bol insan topluluğuna anlatmak isterken öldü mü desinler. Ben almayayım.

Şu anda CNN Türk'te bisiklet kazalarının nasıl önlenebileceği hakkında bir yayın var, umarım sadece yine sözde kalmaz.
(link)

Dosyalar

• 1690295236604.png
    1690295236604.png
    563,4 KB · Okunma: 43
Olayın en ilginç tarafı sürücü hızlı bir şekilde serbest bırakılmış.
(link)
Mesela Antalya'da Nisan ayında meydana gelen şu kazada da sürücüyü adli kontrolle serbest bırakmışlar.
Belki araştırsam daha fazla bu serbest bırakıldı haberi vardır.
Türkiye'de bisikletçiliğin gelişememesi
Üstte bulunan linkte şu şekil yazmıştım.
""Juliana Buhring bisikletle dünyayı dolaştı. tam hatırlamıyorum ama ya istanbul ya da bütün türkiye için (büyük ihtimal istannbul için olmalı) hindistandan beter bi trafik olduğunu söyledi. bu durumda çok meraklı olmayan birini bisiklet kullanmaya teşvik etmenin çok anlamı yok. burdaki herkesin riskleri göz önüne alarak sürdüğünü varsayıyorum. Allah hepimizi korusun.""

• Beğen
Tepkiler: templeos
İstanbul Belediyesi acaba haftasonu Avrupa ve Anadolu yakası sahil şeridindeki kimi İsparkları "Bisikletli Buluşma Noktası" gibi açar mıydı? Belirli saatlerde depar yapan Peletonlar oluşturalabilir böylece.

05:00-09:00 arası her 15 veya her 30 dakikalık aralıklarla biraz kural biraz nizamlı peletonlar görünebilirlik anlamında güzel olurdu. Her ne kadar temposu farklı olan peletonlar olsa da insanımız için göz aşinalığı olabilirdi. Ara otoparklardan çıkan arkadaşlar da önceki noktadan çıkan peletona katılabilirdi.

Bu noktalarda da İstanbulkart ile alınabilecek su, içecek ve atıştırmalık otomatları konulabilir. Haftasonları da sıcak içecek araçları olabilirdi. Böylece daha fazla insan bisiklete teşvik edilirdi.

Avrupa sahil yolu üstünde İBB'nin hem kiraladığı bisikletler için bakım noktaları hem de Bisiklet Evi bulunuyor. Benim bildiğim Avrupa yakası bakım noktaları Florya Sahil Girişi, Bakırköy Veliefendi köprü altı. Bisiklet evi de Yenikapı.

Buluşma noktaları Menekşe Sahil, Florya İBB tesisleri, Yeşilyurt Marmaray, Bakırköy Sahil, Kazlıçeşme, Yenikapı, Cankurtaran ve Sarayburnu veya Sirkeci olabilirdi.

Buna benzer etkinliği RCC Fişekhane'den çıkışlı olarak Haziran ve Temmuz aylarında da yaptı.

Örnek Menekşe Buluşma Noktası

harita.jpg

Son düzenleme:
Merhaba. 11 yaşında çocuk site içinde bisiklet sürüyordu dar dönüşte aniden araba çıktı araba çocuğa çarpmasın diye çocuk direksiyonu kırdı ve bisiklet başka park halindeki arabayı çizdi . Babası hemen çikti çiziğinın masrafı ödemeye biz kabul ettik ama araba sahibi kapının komple boyanmasını istedi.araba sahini “ben avkatım sizi mahkemeye vereceğim “ demiş . Tutanak tuttu polis çağırdı. Şimdi suçlu çocuk mu?

• İnanılmaz
Tepkiler: ErzincanLee
Merhaba. 11 yaşında çocuk site içinde bisiklet sürüyordu dar dönüşte aniden araba çıktı araba çocuğa çarpmasın diye çocuk direksiyonu kırdı ve bisiklet başka park halindeki arabayı çizdi . Babası hemen çikti çiziğinın masrafı ödemeye biz kabul ettik ama araba sahibi kapının komple boyanmasını istedi.araba sahini “ben avkatım sizi mahkemeye vereceğim “ demiş . Tutanak tuttu polis çağırdı. Şimdi suçlu çocuk mu?
Avukat sa avukat gitsin versin. Çocuğun babası zaten kapının çizilen kısmı için hasarı gidermeyi teklif etmiş. Çakal elinden gelse komple arabayı boyattıracak desene, şu şekilde içinde bulunduğu makamı ve mevki kullanarak insanları tehdit eden tiplerden nefret ediyorum.

Avukat sa avukat gitsin versin. Çocuğun babası zaten kapının çizilen kısmı için hasarı gidermeyi teklif etmiş. Çakal elinden gelse komple arabayı boyattıracak desene, şu şekilde içinde bulunduğu makamı ve mevki kullanarak insanları tehdit eden tiplerden nefret ediyorum.
Kesinlikle bu tarz insanlar makamın onlara verdiği güçle hareket ederler, halbuki geri plana bak çoğu o makamda olmamalı bile.

Son düzenleme:
@Cihangir76 Mahkemeyi kazanacağından bu kadar eminse gitsin yetkili serviste boyatıp zararını talep etsin veya mahkeme bitene kadar beklesin bakalım. Aba altından sopa göstermesi kolay, bunlara pabuç bırakmamak lazım.

Ben öğrenciyken kiracı olduğum apartmanda aidatları kapıcı toplardı. Bi akşam geldi, benden istediği aidat mesela 500 tl, makbuzu uzattı 450 tl. Ya kardeşim makbuz 450 tl ise ben 450 tl öderim dedim, yok yönetici eksik kabul etmiyo cart curt ben almam git kendin konuş dedi. Gittim konuştum, kadın diyo ki sen bana hırsız mı demek istiyosun (ki ağzımdan çıkmadı, ima da etmedim), vermezsen verme kardeşim gazeteci yan blokta oturuyo, avukatımız da var, faiziyle alırız mahkeme masrafı da ödersin. İyi dedim madem ben şimdi ödemiyorum, sen kendinden eminsen mahkemeye ver de bekle benden faiziyle almayı dedim. Anında çark etti, makbuzda yazanı ödeyip makbuzu aldım.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Masrafları ödemeyi kabul ettiğiniz halde neden mahkemeye verecekmiş orasını anlamadım ben. Anlatmadığınız bir anlaşmazlık mı oldu?

Masrafları ödemeyi kabul ettiğiniz halde neden mahkemeye verecekmiş orasını anlamadım ben. Anlatmadığınız bir anlaşmazlık mı oldu?
Adam komple kası boyansın istedi bizde çizilmış yeri ödemek istiyoruz orda rütüşle kapatılır ama adam kapı boyansın diyor

Adam komple kası boyansın istedi bizde çizilmış yeri ödemek istiyoruz orda rütüşle kapatılır ama adam kapı boyansın diyor
Araba eğer metalik ise rötuş olmaz, çizilen kapının komple boyanması gerekir, bu durumda araç sahibi haklı olur. Ayrıca o bölgeye gerekirse derinliğe göre macun astar zımpara vs gerekecek. Kaportacıdan ya da servisten fiyat alın birlikte, yaptırsın size faturayı göstersin ödeyin bitsin gitsin, mahkemelik bir durum yok. Çizilen yerlerin fotoğrafı varmı?

Artık metalik boyalara da rötüş yapılıyor. Bence kaportacı bir yer bulun oraya götürüp yaptırmayı teklif edin. Kabul etmezse imzalı kağıt versin.

Geri