Scudo Sports

Bisiklet hırsızlarına karşı önlem

@SEL PER ingilterede motor çalan tipler var. Gündüz vakti kavga falan da ediyorlar. Alabiliyorsa alabiliyor.
Bir de bu kesici aletlerin daha sessiz ve uçakları da çıkar yakında . Hidrolik makas vb. O zaman kimse tutamaz onları. Rahmetli AEA in motorunu kilitli jantı keserek çalmışlardı.

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
Scudo
Benim bu konuda daha farklı fantastik bir projem var ama sağlam sponsor ve avukatlar lazım :)

Sponsor aracılığı ile fiyatı 500 ile 10,000 TL arasında değişen farklı segmentlerde 20-30 bisiklet alınır. Kadro boruları içine bir şekilde öldürmeyecek ama süründürecek miktarda patlayıcı yerleştirilir, sim kartı ile aktive edilecek bir düzeneğe bağlanır.

Bu bisikletler ilk etapta İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerin bilindik noktalarına bırakılır ve av başlar. Av gelip bisikleti çalınca takip başlar ve insan yoğunluğunun az olduğu yerde patlatılır. Kurban kanlar içinde yere yığılınca polis ve ambulansa haber verilir. Önemli büyük şehirlerde bunun gibi 50-100 vaka sonra bakalım hırsızlık oranları nasıl değişecek. Çalışmazsa başka bir zihni sinir projesi geliştiririz :)
Madem konu hortlamış ben de düşüncemi yazayım;
Bisikletin zinciri arka maşaya (adını bilmiyorum) değmesin/çizmesin diye bir kılıf takılıyorya onun karşısındaki maşaya bir tetik mekanizması takacağım, dışarıdan bakılınca bisiklet parçası gibi görünecek, hele ki aptal hırsız onu ekstra donanım sanıp pahalıya satarım diye ellerini ovuşturacak.

Aslında tam olarak çanlı bisiklet zilinin yaylı kolunu düşünebilirsiniz.
Bir borudan yapacağım patlama odasına bir torpil ve ya barut doldurulacak. Seri üretim öncesi denemelerimde ateşleme için kibrit ihtiva eden sistemi kara barutla destekleyeceğim. Bu kurulumu yağmurdan ve patlama sonucu bisiklette oluşabilecek zararı cnc veya lazerle kesilecek tahminimce 0.6-1mm dışarıya bakan tarafı delikli bir sacla koruyacak. Batarya işini halledersem sim kartlı ve gps içeren bir modül ekleyeceğim.

Projemin adını soracak olursanız; ''Anti Vesica Biliaris''

Eeee tabi bana şunu derseniz; Yaav kardeşim daha 16 yaşındaymışsın boş hayal kurma, git çarpım tablosunu ezberle, sütünü içip saat 21.30 'u geçmeden vakitlice uyu...
Sizlere, başta Su ile çalışan araba olmak üzere bir çok proje ürettiğimi ama aptal haber kanallarımızın bunu bilmediğini, Okulumdaki öğretmenlerimin çoğunun adımı bile hiç duymadığını, hiç bir şekilde -çiftçilik yapan ailem dışında- maddi/ manevi destek bulamadığımı, defalarca ''sen bunu yapamazsın diyerek'' engellendiğimi, tüm bunlara rağmen Akdeniz üniversitesinde yarışmaya katılıp 3500 civarı proje arasından seçilen 6 kişinin içine girerek; finalde -maddi yetersizlikten dolayı mahalle marangozuna yaptırdığım araba kasasının köşeli oluşunu beğenmeyen jüri yüzünden- ''Elektrikli cami kaloriferi'' projesine yenildiğimi bildirmek isterim.
Okuyan herkese çok teşekkür eder, imla hatalarından dolayı özür dilerim.

@SEL PER ingilterede motor çalan tipler var. Gündüz vakti kavga falan da ediyorlar. Alabiliyorsa alabiliyor.
Bir de bu kesici aletlerin daha sessiz ve uçakları da çıkar yakında . Hidrolik makas vb. O zaman kimse tutamaz onları. Rahmetli AEA in motorunu kilitli jantı keserek çalmışlardı.
Wales'de ,bisikletini arka sokağa parket ,kitle ,uyu, uyan ve tadaaa bisikletin toz olmuş.Ben eve alıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
İnsan evladını hiç dışarda bırakır mı ? Ben bırakmıyorum. İkisi de evimde. Kışın kapalı balkonda, yazın ise odamda durur :D

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Bisiklet evden başka bir yerd muhafaza edilemez,edilmemeli. Çalıyorlar haramzadeler. Kamera vs de hikâye. Çalıştığım resmi kurumun bahçesinden çalındı,üstelik hem benimki hem arkadaşımınki.Polise gittik kamera kayıtlarını güç bela alıp ,polis ben bunu açamıyorum diyip bizi geri yollayacaktı, arkadaş bilgisayarın başına geçti o açtı görüntüleri. Çalan haysiyetsizlerde çekçekciler. Eşgalleri vs her şeyleri belli idi,sonuç koca bir hiç

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Bir daha bisiklet çaldırmamak için en iyi yöntem her gün salonun ortasına bisikleti koymak
249168 dosyayı görüntüle
Bu arada yeri burası olabilir sizinle de paylaşmak isterim bu oluşumumuzu..Antalya'da çalınan bisikletler için bir grup kurduk, Antalya'daki Bisiklet Sevenler olarak.. Bu grubu kuran arkadaşımız dün tv haberlerinde yer alan (3 bin tllik bisiklet 20 liraya satıldı) bu durumu bizzat deneyimleyerek yaşayan bir arkadaşımız. Maddi bir kaygı gütmeksizin, çalınan bisikletleri bulma yolunda adımlar atıyoruz. Burdaki amacımız bisikletlerin asıl sahiplerinde kalabilmesi.. Keşif görevlileri, basın görevlileri ve emniyet ile birlikte haberdar olarak, çalınan bisikleti ilgili yerlere daha çok duyurarak bir an önce bulabilmek.. Bende gönüllü olarak çalışıyorum. Diğer illere örnek olması ve farkındalık yaratması amacıyla sizinle de paylaşmak istedim. Sağlıklı günler, kazasız belasız haberler almak dileğiyle..

en mantıklısı eve koymaktır ama eve koyamayanlar için kursa gittiğimde bir yere koyduğum zaman yaptığım şeyler şu şekil; arka teker sele kadro 1 1.5 metrelik zincir ile sarıyorum ön tekeri de ayriyeten kadroya bağlıyorum

@Anonim Gelen misafirler artık iki tur atarlar salon da şaka bir yana en güvenlisi tabi ki ev ama evin de uygun olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
@Anonim hocam Kayseri' de letgoya bisikletim çalındı diye ilan koyuyorlar. Eğer benim gibi sokakta caddede yoldan geçen bisikletleri inceliyorsanız ve markaları biliyorsanız favoriye ekliyorsunuz gördüğünüz anda ilana mesaj atıyorsunuz. Böyle çok ilan denk geldi bana.

Son dönem de özellikle havaların soğumasıyla ve mevsimsel olarak çoğu bisikletçi bisikletini evin de , bulunduğu katta , bodrumun da , balkonun da , otoparkın da vb yerler de zorunlu olarak muhafaza altına alıyor. Kış mevsimin de fazla da sürüş yapılamadığı ( istisnalar olabilir ) için bisikletlerin güvenlik önlemini almaz isek savunmasız biçim de hırsız bekliyor. Konuyu açmam da ki amacım sizler bisiklet severler nasıl önlemler alıyorsunuz ? Bir gözün göremediğini diğer bir göz görür diyerek fikir alışverişin de bulunabiliriz. Birbirimizin eksiklerini fark edip uyarabiliriz. Sonuç olarak hırsıza fırsat vermeden bisikletlerimizin güvenliğini sağlayalım hep birlikte ortak görüşler sunalım varsa değişik önlemleri olan forum sakinleri fikirlerini alalım. Öncelikle benim kendimce aldığım önlemleri fotoğraflarla paylaşayım dediğim gibi görüşlere açığım .Tüm forum sakinlerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum paylaşım ve fikirlerinizi bekliyorum.248285 dosyayı görüntüle248286 dosyayı görüntüle248287 dosyayı görüntüle248288 dosyayı görüntüle
Hocam her "de" Eki ayrı yazılmaz gözünü seveyim gözüm kanadı.

Arkadaşlar merhaba,

Son günlerde bisiklet hırsızlığı haberlerinin artışa geçtiğini görüyoruz. Ülkemizde adı konulmamış bir ekonomik kriz var ve böyle dönemlerde hırsızlık olayları zirveye çıkar; biz bisikletliler de bu artıştan payımıza düşeni alıyoruz elbette.

Bisikletimiz için en güvenli mekan evimizin içi. Ancak çoğu arkadaşımız, farklı sebeplerden dolayı bisikletlerini evlerinde muhafaza edemiyorlar. Bu yüzden bisikletler apartmanların koridorlarındaki korkuluklara kilitleniyor veya bodrum/kömürlük/otopark gibi yerlere konuluyor. Yaşadığımız tecrübelerle sabittir ki, bu mekanlar bisiklet hırsızlarının çok kolay ulaşabildikleri ve tereyağından kıl çeker gibi bisikletlerimizi kolaylıkla çalabildikleri, alabildiğine güvensiz yerler.

Bu noktada, geçmişte yine bu forumda yaptığım bir öneriyi, daha belirgin ve görünür olması açısından, ayrı bir başlık açarak yinelemek istiyorum:

Bisikletinizi bahsi geçen mekanlara koymak durumundaysanız, ön tekerinizi sökerek yanınızda götürün.

Günümüzde hemen her bisiklet, teker montajı için kolaylıkla sökülüp takılabilen QR veya benzer sistemleri kullanıyor. QR mandalını gevşeterek ön tekeri sökmek en fazla 30 saniyenizi alacak bir iş. Lütfen bunu yapmaya üşenmeyin. Neden mi?

• Ön tekeri olmayan bir bisiklet, hırsızlar için cazibesi daha düşük bir hedeftir.
  • Birçok bisiklet hırsızı, bisikleti çaldıktan sonra olay yerinden o bisiklete binerek uzaklaşıyor. Siz ön tekeri söktüğünüzde, hırsızın bu imkanını elinden almış olacaksınız.
  • Elinde ön tekeri sökülmüş bir bisikletle gezen hırsız, apartmanda, sitede, sokakta, yolda çok daha fazla dikkat çekecektir. Siz önceden komşularınıza, site güvenliğine, samimi olduğunuz mahalle esnafına "Bu civarda elinde ön tekeri olmayan bir bisikletle gezen birini görürseniz bilin ki benim bisikletimi çalmıştır; lütfen müdahale edin" diye tembihlerseniz, bakarsınız hayırsever biri "Hayırdır hemşerim o elindeki ne?" diyerek hırsızı durdurabilir.
Ön tekeri söküp yanınızda götürmekten başka dikkat etmeniz gereken hususlar da var: Kaliteli bir U-Kilit kullanmak, kilidi kadro ve arka tekerleği koruyacak şekilde takmak, mümkünse bisiklete alarm benzeri bir sistem monte etmek bunlardan bazıları. Tabii ki en güvenli yöntem, bisikleti evinizde tutmak; bunu bir duvar askı aparatı kullanarak, evde asgari yer işgal ederek yapabilirsiniz.

Bisikleti çalınan tüm forum üyelerine tekrar geçmiş olsun diyorum; umarım bisikletler en kısa zamanda sahiplerine geri döner ve yeni yeni hırsızlık haberlerini okumak zorunda kalmayız.

Bence Zinciri sökelim (Q Link vardır çoğunda zaten) hem cebimize koyabiliriz fazla yer kaplamaz :snzdglsn: Zincirsiz bir bisiklet cazibesini kaybedecektir

Alternatif çözüm yollarını bu başlık altında tartışabiliriz. İç lastiği yanımızda getirmek, sele kelepçesini götürmek (seleyi kendine göre ayarlayamaz), fren pabuçlarını cebimize koymak (eğer yokuşlu bir yerde oturuyorsak frensiz bir bisikleti çalmaya cesaret edemez hırsızlar) gibi alternatif, etkili çözümler hırsızlara karşı oldukça etkili olabilir

Güzel fikir. Benim için bisikletimin ön tekerini söküp takmak kolay aslında çünkü mandallı. Fakat her seferinde yapmak bana üşendirici geldiği için bisikletin en azından aksesuarlarını çıkartıp, apartman boşluğuna bağlamaya devam.
Üşenmeyen büyüklerim, küçüklerim onlara saygı duyuyorum. Kimisi için maddi ve hatta manevî önem taşıyan araçlar olan bisikletlerimize, umarım kimse tarafından göz konulmaz 😑

tekeri söküp yanımızda mı taşıyacağız?

• Hahaha
Tepkiler: Road_Runner
Bisikleti ayrı, tekeri ayrı çalma dönemi başlamasa bari :krktm:

602332.jpg

Bence bu kadar da insafsız olmayalım, yazık hırsızlara, onlar da insan, bu kadar zorlaştırmayalım hırsızlara hayatı. Ünlü düşünür Cüneyt'in de dediği gibi: "Hırsızlar taş mı yesin!?" :ssrtcbya:

Geri